Şimdi Ara

0-12-18-24-32-36-38-42-48 trafodan 2x24 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kısaca durum şu yalnız bir gariplik var halen çözemedim yardımlarınıza ihtiyacım var.

Elimdeki Trafo bu 60w'lık bir trafo. Amfi için kullanacağım.

yaptığım düzen ise şu şekilde.

değer sürekli oynuyor ve 40-42 v gördüm bir garip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ner10 -- 13 Haziran 2014; 15:31:08 >

• max ±25V la çalışan entegreyi , neden ±33v ile çalıştırmak istiyorsun..
    2x12v ile çalıştırmayı deneyebilirsin
  • entegre alternatifleri de var sadece doğru bir akım alabilsem :) entegre sonraki mevzu.
  • Şebeke yüksek ise trafo çıkışına yansır,trafo çıkışları ölçerek anlayabilirsin .

Farklı çıkışlardada aynı sorun varsa, köprü baglantını kontrol et
  • Şebekeye baktım 219-220 arası gidip geliyor yalnız trafodan halen ses yok. Tek tek diyot taktım yine aynı oldu 40 dan falan başlıyor aşağıya doğru inip geliyor 33 den aşağıya indi ilk defa başıma geliyor acaba kondansatörlerden olabilir mi ? Onu söküp denediğim de ise 20v alıyorum :) 24 AC den
  • o trafo kademeli nasıl 2*24 çıkışı varki özel sarımmı..
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Ozel sarimi yok.. 0-48v arasi aralarda cikis alinmis.. 0v ile 24v arasi ve 24v ile 48v arasi, 24v merkez kabul edilirse 2*24v cikis elde ediliyor.. Bendede bu tip trafo vardi ama bende 2*24v alamadim.. Galiba sarimlarin esit olmasi gerekiyor, bence burda 24v oncesi ve 24v sonrasi farli yada bende oyledir. Sunu bir deneyin, diyot ile 18v dan eksi ve arti cikis alin, 0 noktasini merkez kabul edin yani yarim dogrultma.. Eger kondansator voltajiniz yuksek ise cikista yuk yokken kondansator voltajina yukselir. Yuk binince stabil calisir. Dc voltaj degerini arkadasin soyledigi gibi entegre calismasina gore ayarlayin.. Kopru diyot cikisi onemli sizin icin yani ana dc kaynak. 24v icin 35v kondansator kullanin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    40 + 40 x 0 + 1 = ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bendekine baktım 2* oluyomuş..
  • Voltaj olayini kondansatorlere yorumladik diyelim.. + dan eksi.. Eksiden + nasil cikiyor.. Koprudiyotu elle yaptiysaniz. Diyotun beyaz cizgili yeri ++ cikis verir.. Trafo tarafindaki beyazlardan ise ---- girer.. Cizgisiz dc taraftan ---- alirsinizhttp://www.ne-nasil.net/wp-content/uploads/2013/08/merve41.jpg

• Köprü diyot hazır olan ama galiba sorunlu bende tam anlamadım + göstern kısımdan - çıkıyor :) tekli diyotlarla köprü yaptım yine aynı sonucu aldım galiba dediğiniz gibi sarım sayılarında farklılık var mesela 0-24 arsı sağlam ama 0-48 arası baktığım da 45 v gibi bir değer alıyorum şimdi sizin dediğiniz gibi kondansatörü 35v şeklinde ve üzerine bir yük bağlayarak deneyeceğim en azından 2x12 şeklinde deneyim şimdi 24v deneyecek malzeme yok dirençte yok 2x12 de sağlıklı bir sonuç alırsam ki 24v tu 0 olarak alıp deneyeceğim diğer çünkü 24v dan sonrakilerde sıkıntı var gibi. Baya karıştı ama en azından size yaptıktan sonra bilgisini veririm :) Bu arada yardım etmeye çalışan herkese çok teşekkür ederim.
  • 0-24-48 şase 24 ucundan alınacak.
    0-48 2x24V
  • Zaten şemada da belirttiğim gibi o şekilde aldık ta gariplik var. Kondansatör koymadım mı iki uçtan da 20v geliyor kondansatör koydum mu alıp başını gidiyor
  • Simetrik alamazsaniz.. Asimetrik dogrultma ile istediginiz voltaji diyot ile hem --- hemde ++ olarak trafonun tek ucundan alin. Fakat bu sekilde saniyede 50 degil 25 defa dogrultulacagindan aradaki acigi faradi yuksek kondansatorle kapatmalisiniz.. Tanidiginiz trafo veya motor saran birisi varsa.. Ona sorun, gerekirse sil bastan 2* entegre ihtiyaciniza gore 18 veya 22 sardirin..

• O trafo simetrik olarak iş görmeyecek artık bunu anladım. Normal tek kanal iş yapar. Tamamen vazgeçtim. Hepinize teşekkür ederim. Trafo sorunlu galiba ondan dolayı öyle tek kanal lazım olursa artık onu çalıştırırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.