Şimdi Ara

Zamanlama nedir? [ CL16-18-18-38 | CL15-17-17-35 ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

başlıktaki sorumun özeti şudur , konu teknik konu ise , önce özür dilerim , emin olmamadım nereye açsam konusunda

[ CL16-18-18-38 | CL15-17-17-35 ]

Bu iki değerleri karşılaştırma yapar isek , teknik açıdan hangisi hızlı tepki verecektir ?

Bu iki değerleri karşılaştırma yapar isek , YÜZDE olarak ne kadar fark yapar , bu fark satın almada f/p açısından mantıklı değer midir?

Özet: Hangisi daha çok FPS verir

KAYNAK ALDIĞIM LİNK : https://xenweb.net/ram-zamanlamasi-nedir-ve-neden-onemlidir/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 12 Ağustos 2020; 14:44:31 >

• Gecikme değeridir. Ne kadar düşük olursa o kadar iyi. CL14 gecikme değerlerinde çalışan 3000 MHz bir DDR4 RAM modülü, CL16 gecikme değerlerinde çalışan bir RAM modulüne göre daha performanslı çalışacaktır. İlla yüzde değeri vermek zorundaysak bu fark %5~10 olurdu diyebiliriz. Bir oyunda 10 FPS'lik bir fark olabilir bu.

RAM alacaksanız frekansa öncelik alışveriş yaparsanız daha sağlıklı olur.

3866MHz CL18 bir RAM konfigürasyonu, 3000MHz CL14'e göre aralarında kağıt üstünde 0.1 nanosaniyelik bir fark olsa da aslında çok çok daha hızlı çalışacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Griffith

Gecikme değeridir. Ne kadar düşük olursa o kadar iyi. CL14 gecikme değerlerinde çalışan 3000 MHz bir DDR4 RAM modülü, CL16 gecikme değerlerinde çalışan bir RAM modulüne göre daha performanslı çalışacaktır. İlla yüzde değeri vermek zorundaysak bu fark %5~10 olurdu diyebiliriz. Bir oyunda 10 FPS'lik bir fark olabilir bu.

RAM alacaksanız frekansa öncelik alışveriş yaparsanız daha sağlıklı olur.

3866MHz CL18 bir RAM konfigürasyonu, 3000MHz CL14'e göre aralarında kağıt üstünde 0.1 nanosaniyelik bir fark olsa da aslında çok çok daha hızlı çalışacaktır.
    Teşekkür ederim bilgilendirme için

Frekans arttıkça , cepten çıkan para miktarıda artıyor

3000MHZ alıp , bunu 3866MHZ yapsak ( hız aşırtsak ) , teknik olarak , aynı performansı yakalayabilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 12 Ağustos 2020; 15:18:13 >

• heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    Aynı performans yakalanabilir tabii ama ha diyince olmuyor o iş maalesef. Satın alacağınız belleklerde kullanılan die'lar hakkında araştırma yapmanız gerekiyor. Onun dışında ortalama kullanıcıları zorlayacak teknik kısımlar da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Griffith

Aynı performans yakalanabilir tabii ama ha diyince olmuyor o iş maalesef. Satın alacağınız belleklerde kullanılan die'lar hakkında araştırma yapmanız gerekiyor. Onun dışında ortalama kullanıcıları zorlayacak teknik kısımlar da var.
    Teşekkür ederim , laboratuvar araştırmalarıma başlayayım o zaman

Elde edilen sonuç , parayla örtüştürünce mantıklı mı ona bi bakam hemen

Odak noktam , oyun içi FPS artışı olduğu için , yukarıda linkini verdiğim videodan görüleceği üzere , her oyunda aynı performans gerçekleşmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 12 Ağustos 2020; 15:28:43 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • https://forum.donanimhaber.com/ram-de-subtiminglerin-cpu-oyun-performansina-etki--142821364

Zamanlama nedir? [ CL16-18-18-38  |  CL15-17-17-35  ]

ayrca her oyunda böyle fps artışı olmaz

timingler,

- dram latency bound oyunlarda çok iş yapar
    - l3 ve l2 cachelerini çok dolduran oyunlarda çok iş yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 12 Ağustos 2020; 23:12:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

https://forum.donanimhaber.com/ram-de-subtiminglerin-cpu-oyun-performansina-etki--142821364

ayrca her oyunda böyle fps artışı olmaz

timingler,

- dram latency bound oyunlarda çok iş yapar
    - l3 ve l2 cachelerini çok dolduran oyunlarda çok iş yapar
    CL18-22-22-42

CL16-18-18-38

Hangisi daha çok stabil , daha çok serin ve daha çok FPS verir?

Modeller şunlar;
    https://www.itopya.com/gskill-16gb-2x8gb-ripjaws-v-siyah-3600mhz-cl18-ddr4-dual-kit-ram/
    https://www.itopya.com/corsair-16gb-2x8gb-vengeance-rgb-pro-siyah-3600mhz-cl18-ddr4-dual-kit-ram/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 7 Eylül 2020; 21:50:5 >

• 18-22-22-42 biraz fazla laçka timingler. aralarında kimi oyunda %5 kimi dram hassas oyunlarda ise %10-15 gibi farklar olusabilir

eger fiyat farkı %20den fazlaysa alınmaz
    Aradaki fiyat farkına değecek bir fark olacağını sanmıyorum. Ripjaws V, test ettiğim bir ürün ve ufak bir voltaj artışıyla o timingler düzelir diyebilirim.
  • quote:

18-22-22-42 biraz fazla laçka timingler. aralarında kimi oyunda %5 kimi dram hassas oyunlarda ise %10-15 gibi farklar olusabilir

eger fiyat farkı %20den fazlaysa alınmaz
    Şimdi fark ettim

Asıl şunu demek istemiştim
    https://www.itopya.com/gskill-8gb-ripjaws-v-siyah-3600mhz-cl18-ddr4-single-kit-ram/

CL16-18-18-38

Bundan 2 tane alıp çift kanal kullanmak mümkün değil mi? Mantıken evet ama sorayım dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 7 Eylül 2020; 21:58:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: heyysanadiyom

Şimdi fark ettim

Asıl şunu demek istemiştim
    https://www.itopya.com/gskill-8gb-ripjaws-v-siyah-3600mhz-cl18-ddr4-single-kit-ram/

CL16-18-18-38

Bundan 2 tane alıp çift kanal kullanmak mümkün değil mi? Mantıken evet ama sorayım dedim

Alıntıları Göster
    küçük bir kumar oynamış olursun farklı chipler gelebilir ama xmp timingleri aynı olacagından büyük ihtimalle çalışır

yine de garanti vereme kimse malesef

• quote:

küçük bir kumar oynamış olursun farklı chipler gelebilir ama xmp timingleri aynı olacagından büyük ihtimalle çalışır

yine de garanti vereme kimse malesef

Alıntıları Göster
    " farklı chipler " bu ne demek ?

aynısından 2 tane takınca ÇİFT KANAL olmuyor mu?

KİT olarak satılanların , KİT olmasında ki mantığı mı bu KİT'lik?

• quote:

Orijinalden alıntı: heyysanadiyom

" farklı chipler " bu ne demek ?

aynısından 2 tane takınca ÇİFT KANAL olmuyor mu?

KİT olarak satılanların , KİT olmasında ki mantığı mı bu KİT'lik?

Alıntıları Göster
    ya mesela corsair lpx ramler var, 3000 cl16-20-20-38 satılan

bunlardan bazıları hynix mfr, bazıları micron b die, bazıları samsung b die cıkıyor (kötü olanı)

genelde bunları xmp hızında dahi stabil tutmak zor oluyor

ana timingleri aynı olsalar bile, pcbleri ve dieları farklı oldugundan subtimingler cortlayabiliyor

anakartın ayarladıgı bi subtiming öbürküne uymayabiliyor

bi garip sorunlar olabiliyor şans işi yani

stabilse çift kanal calisir tabii ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 7 Eylül 2020; 22:46:20 >

Evet hocam. Arkadaş monsterdan laptop aldı sürekli mavi ekran yiyordu. Garantisine götürdüğü zaman ilgilenmediler birkaç kez geri çevirdiler. Sormuşlar windows orjinalmi bizdenmi aldınız diye yok oem key aldım deyince bütün suçu windowsa atmışlar. Monsterdan aldığı mouse yi takıyor tıkladıkça çınlama sesi geliyor. Mousenin Rgb ışıklarını kapatınca çınlama duruyor. Ama sürekli mavi ekran yiyor. En son sistem analizi testi yaptırırk windowsun ayarlarından 30-40dk pc ye kan kusturdu test olayı o, ramşerde hata buldu ss alıp monstera gösterdi o zaman getirib bakalım dediler. Gitti dükkanı başlarına yıkacaktı o hırsla gitti çünkü bu süreç 4 ay sürmüştü. Aldılar laptopu bu arkadaşa kit ram takmamışlar anladığımız kadarıyla montajını yaparken farklı paketlerden takılmış ramler 2x16gb lıktı. Yeni ram taktılar 6 - 7 aydır sorunsuz kullanıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bayağ bilgilisiniz bu konularda şaşırdım doğrusu. Bendr çok severdim araştırmayı bakmayı ama çok yoruldum artık pc sorunlarıyla uğraşmaktan veya mühendislik seviyesine kadar inip donanım hakkında bilgi araştırmaktan yıldım. Parasını verip sorunsuz kullanacağım sistemlere yönelmeye karar verdim uzun zaman önce. İş için iş istasyonu oyun için konsol gibi kapalı sistemlere yönelip macbooklar gibi uyumluluk had safada olan sistemler çok rahar oluyor. İş yapacağım diye pc başına oturıyorum hatalarla uğraşmıyorum artık. Böyle donanım kurdu görünce eski günlerim aklıma geldi. Yazmak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: lSunTzu

Evet hocam. Arkadaş monsterdan laptop aldı sürekli mavi ekran yiyordu. Garantisine götürdüğü zaman ilgilenmediler birkaç kez geri çevirdiler. Sormuşlar windows orjinalmi bizdenmi aldınız diye yok oem key aldım deyince bütün suçu windowsa atmışlar. Monsterdan aldığı mouse yi takıyor tıkladıkça çınlama sesi geliyor. Mousenin Rgb ışıklarını kapatınca çınlama duruyor. Ama sürekli mavi ekran yiyor. En son sistem analizi testi yaptırırk windowsun ayarlarından 30-40dk pc ye kan kusturdu test olayı o, ramşerde hata buldu ss alıp monstera gösterdi o zaman getirib bakalım dediler. Gitti dükkanı başlarına yıkacaktı o hırsla gitti çünkü bu süreç 4 ay sürmüştü. Aldılar laptopu bu arkadaşa kit ram takmamışlar anladığımız kadarıyla montajını yaparken farklı paketlerden takılmış ramler 2x16gb lıktı. Yeni ram taktılar 6 - 7 aydır sorunsuz kullanıyor.
    Şöyle yapsak

Mağazaya gidip , elimle , gözümle görerek

2 tane rem alsam

(https://www.itopya.com/gskill-8gb-ripjaws-v-siyah-3600mhz-cl18-ddr4-single-kit-ram/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber)

yanyana koysam .....

üzerindeki etiketlerden anlayabilir miyim aynı ciğere sahip olduklarını?

Ürün Kodu: F4-3600C18S-8GVK

mesela bu şekilde yazan etiketten 2 tane alsam (8*8)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 7 Eylül 2020; 22:59:55 >

Hocam bu kadar derin bilgim yok ama diğer arkadaş mutlaka biliyordur. Başımdan geçen olayı yazmak istedim fazla bilgim yok bu konularda.

• lSunTzu kullanıcısına yanıt
    ne kurdu hocam estağfurullah benim bi teknik bilgi altyapım yok, açıkçası kendimi bu islerin ustası kurdu olarak görmüyorum, çok araştırma yaptım bu konularda tabii çünkü direkt beni ilgilendiren alanlardı. ama forudmna cidden bu işlerin eğtiimini almış daha teknik seviyede bilgielre sahip olan ağır abiler var onlara ayıp olur valla :D

sagolun yine de güzel sözleriniz icin, ram işinde aslında o kadar karişik bir şey yok da, ben ryzen sistemimde overclock ile olabilecek en iyi performansı kovalarken bu konularda epey fazla ileri gittim haliyle epey bir bilgi birikimim oldu bu konu özelinde

yani evet rastgele alınan 2 ramin uyumsuzluk yapmaması lazım 2020 yılında ama yapabiliyor, en güzeli kit şeklinde ram almak ya da içinden ne die çıkacagı belli olan ramleri almak (crucial ballistixler gibi).
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.