Şimdi Ara

0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
310
Cevap
1
Favori
25.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlk bahsettiğim UC3843 entegreli bu devreyi çizdim,paylaşıyorum buyurun.Bu devrenin altına imzamı koyarım.CT=1 nf yaptığımda 95-195 khz. arası frekans ölçtüm.Bence güzel şu paylaştığım devrede tek eksik akım ayarını yapmaması.Aslında çok basit 3 no'da direnç yerine pot orta bacak olsaydı ve potun 1 ucuna +12V diğer ucuna eksi uç bağlansaydı aynen akım ayarlı olurdu.Ama öncelikle bu şekilde değil dirençli yani aynen resimdeki gibi yapmanızı,sonuç aldığınızda bu anlattığım uygulamayı denemenizi ya yapmanızı tavsiye ederim.Çünkü bu uca giriş voltajı artı yönden 2-5 volt gibi olursa çalışmayı durdurur yada ilk etapta çalışmayabilir.Bunca yıldır bu işlerle uğraşırım henüz akım ayarlı güç kaynağına ihtiyaç duymadım.Yani bence akım ayarı sonlara gelir.Stabil,kararlı,güçlü bir devre önceliğimizdir.Hele tecrübesi az olanlar için...

0-28V 6-8A Power Supply (LM317, 2N3055) Arkadaşlar Bu devreyi önerirmisiniz ??

• Ömer bir ara bana uğra Seni besleme kaynağı derdinden kurtarayım... sana bir tane PWM 1-50 volt 10 amper kısa devre korumalı hazır yaptığım kartlardan bir tane vereyim.. iş çıkışı uğra bana Selametle kal..
  • malisert32 kullanıcısına yanıt
    C1 i 1nf mi alalım 2.2nf mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3525 entegresi gerçekten övgüyü hak ediyor.Her entegre her devrede kullanılır diye kayıt yok arkadaşlar.Ör;2xtrafo sürmede 3843 ent. ile zor yada uzun iş olur,,ama 3525 biçilmiş kaftan olur.
    Yine 8-10A max. bir güç için ste-up yada down devrelerinde 3843 çok rahat yeterli gelir.

Bu itibarla 3525'in farkını daha açık gösterebilmek adına şimdiki paylaşacağım devre max. 22-25 amper çeker ben yinede 30A max. diyot(mbr3045)kullandım.Yani fark derken gördüğünüz gibi 2 koldan 2 paralel trafoyu,2 mosfetle sürüp gücü artırdım.Devreyi dikkatli yapın ve mosfetleri sürmeden önce boşta yada dirençli bir led ile çalıştığını kontrol edin arkadaşlar.Tabi bu kontrol osi. yada yukarda bahsettiğim özellikteki m.metre ile olmalı.Yoksa led yandı işlem tamamdır değil yani.Evet bu devre çalışıyor ama olur ya siz değişik bir direnç kullanırsanız çalışmayabilir.Mosfetleri yakmayın,az para değil demek istiyorum.Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

C1 i 1nf mi alalım 2.2nf mi

Bence 1 nF çok oluyor.Bu kadar yüksek frekansda iletken kayıbını görmek gerekir.Bence 2,2 nF.
  • Yakında +50V/-50V 10A 500W simetrik, ayarlı güç kaynağı projemi paylaşacağım. Tuş takımlı olacak, girilen voltajı çıkışta verecek. 4X20 karakter lcd'de çekilen akım ve çıkış voltajı görüntülenebilecek. Ayarlanabilen akım sınırlaması olacak. Besleme smps olacak.
  • Arkadaşlar,gördüğünüz gibi 3843,3525 devrelerinde fet driver entegresi yada driver devreleri kullanmıyorum.Çünkü bu entegrelerde zaten driver mevcut.Bu entegreleri sevmemin bir nedeni de bu.Fet driver masrafından ve driver işçiliğinden kurtarıyorlar.

Haa unutmadan,,baskı devre konusu...Baskı devre,bilhassa düzenli baskı devre yapma konusunda becerim az olduğu için benden lütfen istemeyin.Delikliye yapın yada baskı devre yapan arkadaşlar yapar inş.
  • Overclock Makinesi kullanıcısına yanıt
    İnşallah, vakit var hepsi de arşivlik

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord

Ömer bir ara bana uğra Seni besleme kaynağı derdinden kurtarayım... sana bir tane PWM 1-50 volt 10 amper kısa devre korumalı hazır yaptığım kartlardan bir tane vereyim.. iş çıkışı uğra bana Selametle kal..

abi sen geldin bizim mekana ama ben senin oraya bi gelemedim gitti abi yerini tam olarak bana yaz ben geleyim kurtarayım şu dertten

Bu bahsettiğin devreye kaç watt kaç amper bir trafo gerekir abi elimde 300 watt 2 x 40 ac trafo 120 watt 2 x 35 ac trafo mevcut ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

Yakında +50V/-50V 10A 500W simetrik, ayarlı güç kaynağı projemi paylaşacağım. Tuş takımlı olacak, girilen voltajı çıkışta verecek. 4X20 karakter lcd'de çekilen akım ve çıkış voltajı görüntülenebilecek. Ayarlanabilen akım sınırlaması olacak. Besleme smps olacak.

hocam devreniz bittimi valla şimdiden beni merak sardı ne yalan söyliyim ??

Bu arada bu güzel paylaşımları yapıp konuyla ilgili yorum yapan büyüklerime forum dostlarıma çok teşekkür ederim hepiniz çok iyi insanlarsınız gerçekten

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

Yakında +50V/-50V 10A 500W simetrik, ayarlı güç kaynağı projemi paylaşacağım. Tuş takımlı olacak, girilen voltajı çıkışta verecek. 4X20 karakter lcd'de çekilen akım ve çıkış voltajı görüntülenebilecek. Ayarlanabilen akım sınırlaması olacak. Besleme smps olacak.

Bu arada bu güzel paylaşımları yapıp konuyla ilgili yorum yapan büyüklerime forum dostlarıma çok teşekkür ederim hepiniz çok iyi insanlarsınız gerçekten

Proje aşamasında.

• quote:

quote:

quote:

Proje aşamasında.

o zaman bu iş yatar...

size kolay gelsin

• Alüminyum kutu hazır, 400w trafo içinde acele etmeden içini dolduracaz artık

• quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

Alüminyum kutu hazır, 400w trafo içinde acele etmeden içini dolduracaz artık

vayy arkadaş meğer herkezde benim gibi güç kaynağından Muzdaripmiş

• Takipteyim Yarın bi kaç şey paylaşacağım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kenakord

Ömer bir ara bana uğra Seni besleme kaynağı derdinden kurtarayım... sana bir tane PWM 1-50 volt 10 amper kısa devre korumalı hazır yaptığım kartlardan bir tane vereyim.. iş çıkışı uğra bana Selametle kal..

abi sen geldin bizim mekana ama ben senin oraya bi gelemedim gitti abi yerini tam olarak bana yaz ben geleyim kurtarayım şu dertten

Bu bahsettiğin devreye kaç watt kaç amper bir trafo gerekir abi elimde 300 watt 2 x 40 ac trafo 120 watt 2 x 35 ac trafo mevcut ??

Trafo olarak varsa elinde 24 - 30 volt tek çıkışlı 120-150 watt trafo yeterlidir...
    Yer olarak. senin ordan Fevzi çakmak caddesinden aşağı inerken sabancı lisesine gitmeden sağda kansızoğlu Fırını yanındaki Mahir sokak tan gir Ertuğrul gazi ilkokulu na gitmeden soldan ikinci bilge apartmanı altında ..

• Her kimse "ev"ini ziyaret etmenizi öneriyorum.

http://danyk.cz/reg60v_en.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: musallim

Her kimse "ev"ini ziyaret etmenizi öneriyorum.

http://danyk.cz/reg60v_en.html

O devrenin o pasta kalıntılarıyla doğru düzgün çalışacağını zannetmiyorum arkadaş kartı asite atmayı unutmuş, direk lehimlemeye geçmiş hissi veriyor, o nasıl bir işçilik yahu İyi yanlış bi bağlantı yapmamış, uçurur kutuyu

• Yaptığı diğer işlere de baktın mı ?
    İnternette zor bulabileceğin şeyleri oyuncak etmiş.
    Elektroniğin temel kurallarını yalayıp yutmuş birinin işine benziyorlar.

Pasta kalıntıları devrelerin çalışmasına etki etmezler !

Evet kartla uğraşmamış , anlaşılan senin gibi lazer yazıcısı yok.

@malisert32 nin sevdiği şeyleri seviyor .
    Bende severim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 14 Kasım 2014; 12:44:50 >
  • Kendi lazer yazıcısının olması şart değil. Bu konunun da benim yazıcı tavsiyesi istediğim konuyla alakasını çözebilmişliğim yok. En azından gidip fotokopi çektiren yerlerde birkaç yöntem deneyebilir. Bu yüzden kimseyi aldığı almadığı, yaptığı ya da yapmadığı şeyler yüzünden yadırgamıyorum. Lütfen sözlerinize dikkat ediniz.

Gel gelelim pasta meselesine. Arkadaş süper yalıtkan özelliğe sahip bir pasta kullandıysa birşey diyemem. Bu yüzden genelleme ile konuşayım; frekansın ve yüksek voltajın olduğu neredeyse çoğu devre sıradan pastalarda etkilenir. Özellikle orta ve yüksek frekanslarda kapasitif etkisi yüzünden osilatörler, modülatörler, hv-arc jeneratörleri, en basitinden orta dalga radyolar dahi etkileniyor. Ayarlı bobinlerin uçları arasında bırakın biraz pasta kalıntısını, frekansın kaydığını görürsünüz. Özellikle güç kontrolü yapan devre elemanlarını doyuma ulaştırmaması, osilatörün frekansını değiştirmemesi adına tiner, alkol vb maddeler ile temizlik gerektirir. Meydana hem daha güzel bir görüntü çıkar, hem de daha sağlıklı bir çalışma koşulu sağlanır. Bu yüzden hem amatör işlerimde, hem de profesyonel tamir-onarım-modifiye işlerimde temizliğe özen gösteririm, herkese tavsiye ederim.

Kalın sağlıcakla.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.