0-30 volt ayarlı güçlü adam akıllı çalışan devre Ayarlı güç kaynağı acil şema aranıyor !!! (11. sayfa)
-
-
2013 yılında paylaşılmış ama bu devre güzel isis de çizimini yaptım kısa devre koruması nasıl ekleyebilirim şema üstünde çizebilme şansınız var mı birde 1.2v ile 30v arası 1.2v u 0-30v arası yapma şansımız var mı -
-
-
Ayn abi ben 2014 te yapıp çalıştırdığım ünlü elektor devresinin tam regüleli 2n3773 orjinal st marka transistörlü 0-45 volt ayarlı kısa devre korumalı güç kaynağımı kullanmaktayım...
Sc5200 benim için sadece anfi devrelerinde kullanılmalı besleme devrelerinde kullanılması bana ters geliyor...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Slm değerli forum üstadları değerli hocalarım abilerim konuyu yine ve yeniden hortlatmaktayım. 😂😂
Geçenlerde bu güç kaynağıma o lanet olası ni-cd pili bağladım şarj etsin diye 2 dk kadar bekledim o sıra başından ayrıldım geri geldim yanık kokuyor cinler tepeme fırladı sonra pili çabucak söktüm ama bizim elektor devresi duman olmuş çıkışta 45 volt gerilim var ayar potansiyometresi tepki vermiyor dedim transistörlerin hepsi duman oldu acayip sinirlendim moralim alt üst oldu
İçini açıp baktığımda 2n3773 lerden biri mefta olmuş diğerleri ve bd 241 sürücü transistörleri sağlamdı. Birde devreye düz üstten bakınca sol kenarda duran 0.22 ohm 5 Watt dirençte un ufak olmuş değiştirdim her ikisini de çalışmaya başladı derin bir nefes aldım şimdi bu pil bu kısa devre korumalı cihazın transistörlerini nasıl yaktı hala anlamış değilim konu ile bilgili ilgili arkadaşlarımdan açıklama beklemekteyim...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Beyler 1 saattir uğraştım 50 k çok turlu potans ve 2n3773 lerin yanık olanını değiştirdim. devre potans 0 dayken çıkışta 0.07 volt gösterdi potu çevirince voltaj yükselmeye başladı 3 volttan yukarı çıkınca çok hafif bir çıt sesi geliyordu çıkışa 3 volt varken 100 watt halojen lambayı bağladım lambam duman oldu gümledi çıkışta yine lanet olası 45 volt var potans yine devre dışı ayar yapmıyor artık uğraşmayacağım Rahmetli KENANKORD KENAN Abim olsaydı ona götürecektim tamire ama artık forum üstadı Allah rahmet eylesin çok iyi bir abimizdi artık yok...
Bu devrenin sorunu arızası ne olabilir lütfen yardımcı olun Muhsin kamer ustam diğer değerli dostlarım forumdaşlarım lütfen acil yardım bekliyorum.
-
El emeği göz nuru her zaman elbette daha iyidir ama bazen çok da zorlamamak gerek. Kenan abimiz olsaydı şayet neyi yanlış yaptığınızı şak diye söylerdi .. Allah mekanını cennet eylesin.
Benim önerim nedir peki ? Tabiki xl4015
urun.n11.comXL4015 Akım Voltaj Ayarlı DC-DC Voltaj Düşürücü 5A Lipo Şarj Fiyatları ve Özelliklerihttps://urun.n11.com/arduino-urunleri-ve-setleri/xl4015-akim-voltaj-ayarli-dc-dc-voltaj-dusurucu-5a-lipo-sarj-P494803897
Mükemmel bir modül bende yeni aldım çok beğenerek kullanıyorum. Sadece tek kötü yanı çok turlu mini trimpotları çevirmek zor. Tornavida kayıyor vs.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
opamplar çalışmıyor gibi.
Yenileri ile değiştirin. Devre üzerindeki malzemeleri ölçün arızalı malzemeyi bulur değiştirirsiniz.
Yine de...
Sorunu çözemezseniz devreyi bize gönderin. Ücretsiz; Onarımını yapar geri göndeririz.
Kolay gelsin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 10 Kasım 2021; 20:57:2 > -
Hocam bu trimpotları çıkarıp büyük potansiyometre ile kullanabilirsiniz ama modülden pahalı meret 😆😆
bu devre elektor devresinin yanından bile geçemez. Kenan abinin mekanı cennet olsun o olsaydı direk söylerdi arızasını
Hocam çok sağolsun Allah razı olsun söylemeniz yeterli bakayım benimde aklıma opamplar gelmedi değil yarın ameliyat masasına yatıracam burdan yazarım gelişmeleri bütün arıza lanet olası bir tane ni-CD pil şarj etmeye çalıştığım için oldu şu ana kadar 4 transistörü gümletti arkadaş bakalım 🤔 hayırlısı
Devreyi denerken çıkışta BD135 - BD139 veya herhangi bir düşük güçlü NPN transistörler den sadece 1 adet takıp kullanın.
Voltaj ayarlamalarını sağlıklı çalıştırdığınız da asıl güç transistorlerini takarsınız.
Böylelikle asıl güç transistörleri heba olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 11 Kasım 2021; 14:15:35 >
Hocam çok teşekkür ederim keşke daha önceden bilseydim 4 transistörü yakmazdım 2 tane St marka orjinal 3773 1 tane motorola 3055 1 tane de on semidoctur 3773 mefta oldu acayip üzüldüm.
bugün vakit bulabilirsem inşallah bakacam devreye gelişmeleri yazarım.
Www. 320volt.com da güzel şemalar var
https://televizyontamircisiismailgul.wordpress.com/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renkelektronik -- 11 Kasım 2021; 17:6:56 >
hocam opampları test ettim 741 ler sağlam ama lm 723 ü denemedim bi tane yedek buldum devreyi kutu dışarısına alıp yedek lm 723 ile test edicem yanlız devre üzerinde minik trimpot var bununla volt ayarı yapılıyor demişti rahmetli kenan abi acaba bu trimpotu ayarlamadığım için mi cufladı devre
-
Benim 4 yıl önce paylaştığım smps hâlâ çalışıyor 😀
Dün şu devreyi değiştireyim diye, elleri kolları sıvadım, yeniden çizdim proteusda, bastım ana güç kartını. cumartesi pazar da standby, iki osilatör ve çıkış güç katını alledip tamamlamayı düşünüyorum. Vaz geç hocam bunlardan gel sanada yapalım şöyle birşey 😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Opampları nasıl test ettiniz?
Yazar mısınız?
-
Evet arkadaşlar son 3 saattir bu devre ile uğraşıyorum. Devreyi komple kutudan söktüm dışarı aldım trafoda dahil
soğutucu Peteğe bağlı power transistörlerimin en başındakinin Beyz ve Emiter uçlarını tam ters bağlamışım farkına varmak çokta zor olmadı.
Bütün arızanın sebebi meğersem buymuş ua 741 opamplarımı basit bir düzenekle test ettim sağlam hatta başka bir tane lm 723 takıp enerji verince 4.7 K 2 Watt direnç hafif tüttü mevcut lm 723 takınca düzeldi
Benim bu devreyi uzun zamandır 50 K çok turlu potansım bozuk olarak kullanıyordum şayet o lanet olası şarjlı matkapların ni-CD pillerini şarj alıyor mu diye bağlayıp deneyeyim derken başından ayrıldım geri geldiğimde voltaj 45 volt gösteriyor ayar yapmıyor direk transistörü yakmıştı başka bir tane 3055 taktım kullandım 3 volt ile LED’leri denerken yine yandı direk 45 volt gösteriyor.
En son sıfır 50 K çok turlu potans ile 3773 taktım bu sefer işte power transistörlerin en baştakinin Beyz ve Emiter in bağlantılarını yanlış yapmışız bu yüzden transistör yine duman oldu...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Devreden gayet memnunum ama transistör sayısını iki katına çıkarsak devrenin stabilitesi filan bozulur mu ne gibi bir artısı olur 3 tane daha transistör takmaya değer mi toplam 6 transistörlü olacak.
Değerli yorumlarınızı beklemekteyim.
Devrenin girişi 45volt, çıkış yapacağınız voltajı 3 volt, akımı ise 5amper olarak varsayarsanız, transistörlerde harcanacak olan güç 210watt, 2n3773'ler 150w tdp. Normalde iyi bir soğutmayla 2 transistör bile ucu ucuna yetiyor olmalı ancak devrede bence bir sorun var. Sizin soğutucunun fan destekli olması gerek. Trafonuzu 24v ac olarak kullanın, bu size 34 v civarı voltaj sağlar, 0-30v arasında daha iyi olacaktır kesinlikle. fazladan 11 volt size ekstra ısı anlamına gelir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X