Şimdi Ara

0,77 ghz sorunu. (cpu diyot ısınması) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
2
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • vcore 1,35 aldım turbo boost kapalıydı.
    stress denemesi yaptım 1 dakikayı geçti dayanma süresi :)
    önceden 30 saniyeyi bulmuyordu 0,77 ghz düşüyordu bu şekilde 1 dakikadan fazla dayandı.

vrm ler daha geç ısındığı için mi oldu acaba?
  • şöyle bişey yaptım.

https://hizliresim.com/oVVjyQ

l2 plus fan vardı eski ekran kartımda kullandığım onu çıkartıp vrm lerin üstüne doğru üfleyecek şekilde ayarladım.
    yaklaşıl 5 dakika kadar dayandı ama sonuç gene aynı.
    vrm lerin üstündeki soğutucu blok yeteri kadar iş görmüyor sanırım.

acc l2 plusun soğutucu blokları var

https://static.arctic.ac/media/catalog/product/a/c/accelero_l2_plus_g07.jpg

resimde görünen beyaz şeyler onları vrm lerin üstüne koysam sıkıntıyı halledebilir mi bir zararı olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: q9a2

vcore 1,35 aldım turbo boost kapalıydı.
    stress denemesi yaptım 1 dakikayı geçti dayanma süresi :)
    önceden 30 saniyeyi bulmuyordu 0,77 ghz düşüyordu bu şekilde 1 dakikadan fazla dayandı.

vrm ler daha geç ısındığı için mi oldu acaba?
    Hocam 1.35v den aşağı düşmüyor mu peki? 1.30 da çalıştırıyordu bir iki kişi. Ayrıca onların bir zararı olacağını sanmıyorum hocam zaten 2 üst mesajda size video olarka gönderim adam aynen onu yapıyor. Hatta şöyle bir şeyiniz olsa çok daha güzel olur ama siz yine de bir 1.30v yi de deneyin. 0,77 ghz sorunu. (cpu diyot ısınması)

• malesef 1.3v yemedi gene aynı sorun.
    2 dakika test ve ardından 3 dakika test ettim 2. de gene pertledi :)

önceden 1.45 - 1.5v de çalışıyordu voltaj auto da idi, şimdi 1.35 e sabitledim bu şekilde çalışıyor.
    oyun testi yaparım bazı oyunları oynayabiliyorum drop atarsa ufak ufak yükseltecem artık :)

vrm soğutucu olayı kaldı onuda dener geri bildirim yaparım.
  • Hocam bir gelişme oldu mu? yoksa pcyi mi attın :D
  • Umudu kestim hocam.

Dün bois default yapıp vcore 1,425 yaptım çünkü 1,5v çıkıyordu otoda buda gereksiz geldi bana.

Böyle deneyeyim dedim işlemci daha pc açılmadan sapıttı.

1,5 ghz de çalıştı 2 falan oldu sonra 0,77 sabitledi.

Millet 3.6 ghz de 1.4v de rahat çalıştırıyor.

Hadi onu geçtim daha öncesinde turbo ile 3.6 da rahat çalışıyordu.

Şimdi oda olmuyor, olmadığı için vrm olayı bana mantıklı gelmemeye başladı.

Senin bahsettiğin arkadaşının problemi anakartı alınca direk olarak fark etmiş bende ise sonradan ortaya çıkan bir problem.

Bu sorun olmadan önce biostan oc modda çalışıyordu pc elektirik gidip geliyor cazırt ses geliyor ve sıkıntı başlıyor.

Bana kalırsa işlemci öldü ölecek can çekişiyor.

Oyunda son noktaları arayan bir insan değilim standart ayarlarda oynatsa yetiyordu ki öyle idi :)

Bahsettiğim vrm üstüne blok yerleştirme olayına hiç girmedim zaten tepesinde fan var elimi koyduğumda orada fena hava akımı dönüyor aşırı ısınması zor bir ihtimal, l2 plus fanı tam oturdu o bölgeye,kasayı açıp tepeden versem soğutmayı bence gene değişen bişey olmayacak.

Bu sebeplerden dolayı anakart ram işlemci almaya karar verdim.

Ryzen 3 1300x asus prime plus anakart ve 2666 mhz ram totalde 2000 e yakın.

Samsung ssd 840 evo var.

Hyper 212 var kit lazım am4 için.

Zalman z12 plus kasa.

400w 80 bronz power.

Msi 1050 ti kart.

uyumda problem çıkmaz diye düşünüyorum :)

Zaten işlemci tdp değeri 65 ekran kartınında öyle ki ekran kartı 2 fanlı.

Kasa egzoz fan haricinde alt ön ve üst fan var.

Soğutmada sıkıntı yok, fakat bir daha oc modda işlemci kullanmam heralde :)

Yardımların ve ayırdığın zaman için teşekkür ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hem üzüldüm hem sevindim hocam. Yeni sistem almak iyi fikir ama ben uğraşmayı sevenlerdenim. Yani en azından tam sorunu bulana kadar. Yeni sistem için şunu diyebilirim hocam Asus prime demişsiniz ama ne olursa olsun lütfen b350 çipset almayın x370 veya x470 alın. Cidden çok acayip sorunları var yine sıkıntı çekmeyin hocam.

Oynadığınız oyun neydi bu arada? Yeni alacağınız 3 parça 2000 tl civarı ediyor dediğiniz gibi. Bir kere alacaksınız bence 1600'e gidin çok bir fark yok fiyat olarak 250 lira daha artırabilirseniz bütçeyi. Uzun vadede 1600 daha yararlı olacaktır. Önerimi de lütfen dikkate alın b350 çipsetine gitmeyin hocam eğer b350 almayı düşünüyorsanız.
  • neredeyse tüm tavsiyeler b350 üzerine.
    şahsen anakartı 400-500 arası bir şey düşünüyorum.
    x370 veya x470 demişsin bunlar hangi anakartlar oluyor?
    1600 biraz aşırı kaçıyor fazla limiti zorlayamıyorum.
    belki 1400x olabilir duruma bağlı :)
  • b350 anakartlarda (en azından asus modelinde bir arkadaşım yaşadığındna biliyorum) Vcore sorunu oluyor. Normal her şey defaulttayken PC kendi kendine kapanabiliyor. Thermal Throttle yaşayabiliyor (sizin yaşadığınız gibi CPU kendini downclock ediyor). Her b350 böyle midir? Tabiki değildir. Sizin alacağınız böyle mi olacak? büyük ihtimalle hayır ama o "oladabilir" her zaman bir köşede bulanacak, ihtimal.
    x370 çipsetli herhangi bir anakart hocam. Bu asus prime da olabilir. gigabyte da olabilir. Her çipset bütün markalarda mevcuttur (diye düşünüyorum),
    Mesela Asus Prime'ın x370 hepsiburadada 620 lira
    Gigabyte'ın x370'i nanokatologda (mini model) 500 tl, (64gb Ram destekleyen model) 600tl

Hocam bir kere alırsınız size belki 3-4 hatta 5 sene gider. Ben o kadar uzun süreler aynı sistemi kullanma taraftarı değilim ama kullanırsanız gider. Böyle olduğunda artık uygulamalarında çoklu çekirdekleri ciddi ciddi kullanmaya başladığı düşünülürse (hala optimizasyon sorunların olsa da) 1600 kesinlike çok daha iyi bir seçim olacaktır hocam bunu bir daha düşünün bence. Lakin bütçe yoksa para havadan gelecek değil. Olmuyorsa olmaz ama bekleme imkanınız vardır zaman içinde bütçe yükselecektir belki öyle bir yönteme başvurursunuz. Malum dolar da durmadan yükseliyor. Onu da göz önünde bulundurmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KciD -- 2 Ağustos 2018; 15:5:51 >

• Olayı anladım sorundan ne kadar uzak durursak o kadar iyi :)

Zaten tavsiye için konuda açmıştım intel açısından tavsiye geldi ryzen ile ilgili hala kafamda sorular var am4 anakartlarda ucuz değil.

350 den uzak durup bütçeyi yukarı çekmek gerek sonuçta her sene değişmeyecek ortalama 4 sene kullanmak istiyorum o yüzden tedbirliyim :)

• 0,77 ghz sorunu. (cpu diyot ısınması)

esim bilgisayari acmaya calisirken meydana gelen olay :)

en sonunda mosfet yandi daha fazla dayanamadı demek ki problem bunlardaymis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • q9a2 Q kullanıcısına yanıt
    :):) Hocam belliydi bu anakartlarda sıkıntı olduğu bu açıdan ama anlamadığım nokta 1 ay öncesinde siz sistemi değiştireceğinizi söylemiştiniz. O derece işlemciyi kısan bir durumda bu zamana kadar elinizde bulundurmanız hayli şaşılacak bir durum :D
  • yuk altinda islemciyi zora sokuyordu ben ufak tefek oyun + film moduna gectim calisiyordu dun esim legend online oynamış pc de 4 hesap acmis ram + islemciye yuk binmis :)

kapatmis pc yi tekrar acinca gumlemis.

tecrubelerimi aktariyorum belki birilerine cozum olur :)

niyetim gittigi yere kadardi, o yer bu yermis:)

acaba diger parcalara zarar vermismidir?

ekran karti ssd falan?

• Vermemiştir diye düşünüyorum hocam ama bütün parçaları başka sağlam parçalarla test etmeden bilemeyiz. VRM'ler sonuçta PSUdan gelen voltajı 12v 5v 3.3v gibi işlemcinin voltajına göre (1.3, 1.4,.1.5v) düşüren elemanlar. Zarar gördükleri anda işlemciye voltaj gitmiş midir bir sıkıntı yaşatmış mıdır tam denemeden, stres uygulamadan bilmek mümkün değil. Diğer parçalarda sorun olma ihtimali de dediğim gibi daha düşük olsa da yine denemek lazım hocam. Umarım hiçbir sorun yoktur. Sadece o anakarttan kurtulmuş olun, diğer parçaları kurtarın inşallah :) :)
  • inşallah sadece anakart gitmistir.

vatandan ryzen 1500x ve asus prime b450m k aldim 2666 mhz de ram bakiyorum. siparisler gelsin ssd ve ekran kartini takinca belli olacak calisip calismadigi :)

• q9a2 Q kullanıcısına yanıt
    ssd yi algılamama işin içine giriyorsa anakart sorunludur büyük ihtimal.
  • anakart yandi zaten islemci veya ramleri pek düşünmüyorum ssd ve 1050 ti önemli benim icin parcalar gelince belli olur.

konuyu okuyan arkadaslara tavsiyem bu tarz durumlarda anakarti kesinlikle ihmal etmeyin sonuç ortada:)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.