Şimdi Ara

0 araç alırken bahşiş veren var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
3
Favori
19.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Bahşiş vermek adettendir, bahşiş vermek gelenektir. Bir büyüklük göstergesi, garibanları sevindirme hareketidir. Sıfır bir otomobil sizi ÇOK MUTLU edeceğinden kem göz, kötü nefes, kıskançlık, çekememezlik, saldırma duygusu, parçalama içgüdüsü, çizme dürtüsü gibi nahoş hâl ve hâreketlerin ortaya çıkmasına sebep olur.

Sıfır araç alırken MUTLAKA ve MUHAKKAK surette plakayı takan, lastikleri parlatan, hazırola geçip elleri arkada düğümlü veya önde bağlı, elpençe duran, asgari ücretle çalışan ve "vay anasını, millet çatır çatır araba alıyor, ben bir don bile alamıyorum" diye hayıflanan garibanın eline bir 20-50 TL sıkın.

İş arkadaşlarınızın gönlünü kazanın, dedikodu, dayanamama ve üzerine atlama durumlarına karşı bir kutu lokum dağıtın.

Ev halkına da halis ve muhlis saf tereyağ ve yarma değil, gerçek Antep fıstıklı baklava (kabuğu elle soyulmuş, yağı Urfa'dan, unu Konya'dan, yağı Kayseri'den, sadece ZEKİ İNAL yapar, gerisi de işe yarar ama makbul olanı baklava ordinariüs profesörü ZEKİ İNAL'ın döktüğü baklavadır, baklava ZEKİ İNAL'dır).www.zekiinal.com

Kan akıtın. İnsan yapısı, kul yapısı, can emanet edilen, hayat taşıyan, yaşamınızdan sorumlu olan cansız bir alet için kurban kesmek gelenektir (örnek: ev inşaatının temel atmasında, sünette, düğünde, işyeri-fabrika-değirmen-tesis açılışında, iş makinası alımında, vb. vb.). O akıtmadan, siz akıtın.

Yeni aldığım araç için kurban kesmek yerine büroda internete takıldım, döndüğümde daha 50 km'deki aracın arka sol stopu kırılmıştı, 185 TL ödedim, halbuki 185 TL'ye kurban alıp kan akıtabilirdim. Bir hafta sonra bir koyun buna inanmak zorunda kaldı.

Gençler, babalarınız ifade ettiklerimi teyit edecektir, siz de abiliğinizi, ağalığınızı, meslekteki yeteneklerinizi ve büyük olup yine küçük olmasını da bilebilen bir yapıda olduğunuzu göstermek için esirgemeyin, 20-50 TL, artık gönlünüzden ne koparsa, BAHŞİŞ verin, "Allah razı olsun abi" dediğini duyun.

Saygılarımla,

Taner Göde

0 araç alırken bahşiş veren var mı?

taner abi canım çekti ya resmi görünce giderken alayım bari

şimdi aklıma geldi bilen arkadaşlarıma baklava ısmarlamıştım

• Bahşiş verilmez, bahşiş "SIKILIR". Lütfen bu hususta terminolojiye uygun hareket edelim değerli dostlar. Nitekim "bahşiş" hizmet alan birisinin hizmet veren birisine bir miktar parayı, o istemese veya istediğini belli etmese bile, zorla vermesine dayanan bir davranış. Bahşiş öyle otoparkçıya park ücreti verir gibi verilmez, bahşiş "iyi hizmet" mükafatıdır. Elini uzatıp para isteyen bir işçinin maaş aldığından buna hakkı olmadığı için parayı istemeye istemeye almak istediğini unutmayın, bahşişi adamın eline SIKIN, parayı sağ el işaret ve orta parmaklarınızın arasında 2 katlı katlayıp başparmağınızı ikisinin arasında hafifçe geçirerek işçinin avucuna yerleştirin. İşte o zaman bu gerçek bahşiştir.
  • Dostlarım,

Ufak tefek şeyler satın aldığınızda önemli değil ama HAYIR DUASI almak, MAŞALLAH dedirtmek, NAZAR saptırmak ve BELA defetmek için insanların gönlünü alın, bahşiş verin, tatlı dağıtın, kan akıtın.

- Arkadaşlar, PASSAT aldım
    - ..... ?
    - Hayırlı olsun demeyecek misiniz?
    - Diyeceğiz de, ne iş, nasıl aldın?
    - Para biriktirdim, aldım.
    - İyi, güzel, olmuyor ama öyle...
    - Nasıl olmuyor?
    - Kuru kuru, ya bizi gezdir, ya da
    - Ya da ne?
    - Ya da bir yemek yedir, tatlı ısmarla.
    - Tamam ısmarlarım.
    - Hayırlı olsun o zaman, güle güle kullan.
    - Teşekkür ederim, daha iyisi sizin olsun.
    - Allah kaza ve bela vermesin, çok sevindim.
    - Ben de.

Bu gece Nurdağı'na, yarın sabah da Gaziantep'e gidiyorum.www.zekiinal.com sitesinden adres ve telefonları aldım, inşallah uğrayabilirim, yoksa İMAM ÇAĞDAŞ'a da uğrayabilirim ama orası daha çok LOKANTA (KEBAP/LAHMACUN/ALİ NAZİK) olduğundan BAKLAVA KAYNAĞI, LÜKS BAKLAVACI, GERÇEK ANTEP FISTIĞI VE GERÇEK URFA TEREYAĞI ile yapılan ZEKİ İNAL'a uğramayı çok istiyorum.

• forumun geleneği olsun o zaman.
    sıfır araba alan kişi o gün online olan herkese baklava ısmarlasın
  • bizim pert olan vw poloyu alırken yukarıdaki denilen gibi hafif arabanın tozunu alan kişiye 20 tl vermiştik.Anahtarı ondan sonra almıştık.
  • arkadaşlar herkese yorumları için teşekkürler,hayırlısı artık öyle anlattığınız gibi az da olsa bahşişi hakederse veririz artık bir 20 tl ne yapalım. sadaka niyetine. eş dost a baklava adet zaten. kurbana gelince 6 ay önce sıfır aldığım araca kesmiştim şimdi tekrar 0 araç alıyorum yani onu takasa verip üstüne alıyorum,yine de kurban icap eder mi acaba? neyse çok kafanız ağrıttım yorumlar için çok teşekkürler,tabi tecrübeleri olanlar devam etsin çok eğlenceli olmuş.

Taner GÖDE süpersin tek kelime ile,başka da birşey demiyorum.sayende nasıl verileceğini de öğrendik. baklava da süpermiş yalnız ya.

Quatroo77; benim bipper 24 e takasla gitti,gittiği aynı gün satıldı. alıcısı var yani. araç elime geçerse izlenimlerimi aktarırım yardımcı olmaya çalışırım. evet kardeş Elazığ lıyım. aleykümselam.bekleriz.

• İster verirsin ister vermezsin.Vermedim diye beddua okuyanın duası ne kadar geçerli olur bilmem.Lokantada bana hizmet eden ve saygılı davranan herkese hem saygılı davranırım hem de hakkını veririm.Öğrenciliğimde çok çalıştım bu tür işlerde ve bilirim ki garsonun,barmenin vb doğru dürüst maaşı olmaz,bahşişle geçinirler.Araba satanlarda durum farklı bence.O nedenle hiç bahşiş vermedim.Verene de niye verdin denmez.Vermek istemiyorsanız kendinizi hiç kasmayın.Teşekkür edip alın anahtarı,arkanıza bile bakmayın.Onların görevi bu ve bunun için maaş alıyorlar.
  • Adettir verilir bahşiş.Şu ana kadar aldığımız bütün araçlarda verdik.Allah kısmet ederse yine 0 km araç alırsam yine veririm.Orda plakaları silen çoçuğa da benzinlikteki çoçuğa da bahşiş veririm.
  • iyi de, çoğu bayiide görebildiğim kadarıyla, kendi aracılığıyla araç satabilen satış temsilcileri o satıştan pay almıyor mu zaten, belli bir yüzde üzerinden??? Bu açıdan bana mantıksız geliyor bahşiş, en azından satış temsilcisi için, arabayı teslimata hazırlayan, silen parlatan çalışanlara verilir ona bişey demiyorum...
  • Ben 2 tane araç aldım ama ikinci el sıfır değil. İkinci aldığım araç için zaten birşeyler planlamıştım. Kuaföre gittim, abi ıslatalım böyle olmuyor dediler 1 kilo baklava aldım yedik Hayırlısıyla bankadaki rehini bittiğinde de kurban kesip durumu iyi olmayanlara dağıtacağım..

Geçenlerde plakalık kırılmıştı. Vw'de ücretsiz değiştiriyorlar. Değiştirmeyede çocuk geliyor. Bahşişi uzattığımda adeta kaçarcasına "abi yasak almamız" demesine rağmen sıkıştırıyorum.
  • Aldığım araçlarda tatlıyı pastayı kolayı hiç eksik etmedik ama bahşiş dediğim gibi doğamda yok nedense..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranov -- 2 Temmuz 2010; 19:22:14 >
  • Bence de verilir. Allah nasip etsin 20-30 önemli değil. Bir nevi göz hakkıdır. Unutmayın sadaka türlü belaları defeder. Sadakanın kime verileceği de bellidir. Bu yönden de bakmak lazım.
  • bahşiş vermeyene kimse bir şey diyemez.ama veren kendi farkında olmasada bir çok şey kazanabilir.en azından o 20,50 tl.ya ihtiyacı olan birine sadaka gitmiş olur.ayrıca bahşiş bir itibar meselesidir.tanıdığım bir EMLAKCI lastikçi,otoparkçı,garson,komi,şef vs. kim varsa bahşiş verirdi.o mekanlara emlakçıyla gittiğimizde karşılanışımız,ağırlanışımız,uğurlanışımız çok fiyakalı olurdu,yalnız gittiğimizde çok daha sade olurdu.adam yapmacıkta olsa çevresine kendini itibarlı göstermeyi ve bunun kat kat geri dönüşünü iyi bilirdi.
  • Ben de alırken aldığımız yerin yanında benzin istasyonu var arabanın 0 olduğunu anladılar abi pompa basmıyor dedi ben de basar basar dedim bahşiş felan vermedim...
  • ben bahşiş değilde satan kişiye ve arkadaşlarına baklava yaptırmıştım.
  • aracımı alırken anahtarımı veren görevliye vermiştim.arkadaşlara baklava ısmarladık en bilindik bir markadan.

ayrıca kurban kesip yoksullara dağıttık.
  • hemen hemen herkes bahşiş vermiş ya neyse bakalım,komik malzeme yok mu? gülelim biraz...
  • Bahşiş mahşiş verilmez, bilakis üstüne bayiden hediye alınır. Oyuncak araba, anahtarlık vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Bahşiş vermek adettendir, bahşiş vermek gelenektir. Bir büyüklük göstergesi, garibanları sevindirme hareketidir. Sıfır bir otomobil sizi ÇOK MUTLU edeceğinden kem göz, kötü nefes, kıskançlık, çekememezlik, saldırma duygusu, parçalama içgüdüsü, çizme dürtüsü gibi nahoş hâl ve hâreketlerin ortaya çıkmasına sebep olur.

Sıfır araç alırken MUTLAKA ve MUHAKKAK surette plakayı takan, lastikleri parlatan, hazırola geçip elleri arkada düğümlü veya önde bağlı, elpençe duran, asgari ücretle çalışan ve "vay anasını, millet çatır çatır araba alıyor, ben bir don bile alamıyorum" diye hayıflanan garibanın eline bir 20-50 TL sıkın.

İş arkadaşlarınızın gönlünü kazanın, dedikodu, dayanamama ve üzerine atlama durumlarına karşı bir kutu lokum dağıtın.

Ev halkına da halis ve muhlis saf tereyağ ve yarma değil, gerçek Antep fıstıklı baklava (kabuğu elle soyulmuş, yağı Urfa'dan, unu Konya'dan, yağı Kayseri'den, sadece ZEKİ İNAL yapar, gerisi de işe yarar ama makbul olanı baklava ordinariüs profesörü ZEKİ İNAL'ın döktüğü baklavadır, baklava ZEKİ İNAL'dır).www.zekiinal.com

Kan akıtın. İnsan yapısı, kul yapısı, can emanet edilen, hayat taşıyan, yaşamınızdan sorumlu olan cansız bir alet için kurban kesmek gelenektir (örnek: ev inşaatının temel atmasında, sünette, düğünde, işyeri-fabrika-değirmen-tesis açılışında, iş makinası alımında, vb. vb.). O akıtmadan, siz akıtın.

Yeni aldığım araç için kurban kesmek yerine büroda internete takıldım, döndüğümde daha 50 km'deki aracın arka sol stopu kırılmıştı, 185 TL ödedim, halbuki 185 TL'ye kurban alıp kan akıtabilirdim. Bir hafta sonra bir koyun buna inanmak zorunda kaldı.

Gençler, babalarınız ifade ettiklerimi teyit edecektir, siz de abiliğinizi, ağalığınızı, meslekteki yeteneklerinizi ve büyük olup yine küçük olmasını da bilebilen bir yapıda olduğunuzu göstermek için esirgemeyin, 20-50 TL, artık gönlünüzden ne koparsa, BAHŞİŞ verin, "Allah razı olsun abi" dediğini duyun.

Saygılarımla,

Taner Göde

Daha başka ne söylenebilinir ki, çok güzel anlatmışsınız vallahi

• Taner Göde sayesinde şu saatte baklavayı görünce hemen buz dolabından bir şeyler atıştırmaya başladım.Baklavacı Zeki İnal şimdi öğrendim. Ben genelde güllüoğlundan alıyordum yolum düştükçe. Bir daha ki sefer Taner Bey in tavsiyesiyle orayıda deneyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.