Şimdi Ara

0 araç alırken bahşiş veren var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
3
Favori
19.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomobili teslim aldığım zaman, satıcıya 100 gayme toka ettim.

İlgilendi sağolsun, bahşiş vereceğimi hiç bilmeden, boya koruma ve karter muhafazayı bedavaya yaptırdı.

Yıkamacı çocuğa 20 gayme verince, gözlerinin gülümsemesi hepsine değerdi.

Allah nazardan saklasın, varsa veririm.
  • Ben de inanıyorum bunlara. Yeni arabada kurban kesilecek, yakın 5-10 dosta tatlı alınacak, icabında yemek ısmarlanacak, pompacıya, hazırlayan çocuğa bahşiş atılacak. Bunlar geleneklerimiz bizim. Her geleneğimizin de bir dayanağı, sebebi, mantıklı açıklaması var.

Şöyle bir durum daha yaşadık. Yeni arabasını alan bir arkadaşımız 12 kişilik arkadaş grubumuzu Karaköy Güllüoğlu'na götürüp bir güzel tatlı yedirmişti envai çeşit. Ancak maalesef sürücülük konusunda kazadan beladan bir türlü kurtulamadı başı.

Önce eşeğimizi sağlam kazığa bağlayıp sonra tevekkül edelim lütfen. Hiçibir zaman gözümüzü yoldan ayırmayalım, dikkatimiz bir an dağılmasın, alkollü direksiyona geçmeyelim ve hız yapmayalım.
  • Verilir, ilk defa benzin alınırken de verilir. Arkadaşlara da bir şeyler ısmarlanır. O kadar para veriiyorsun cimrilik yapmak olmaz.
  • Adetlerimiz bile garip. Anlayan anlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.8T -- 3 Temmuz 2010; 2:20:55 >
  • Arabayı yıkayıp temizleyip teslim eden elemana 5-10 tl verilir.

Sonra benzinci de ilk pompa parası verilir yine 5-10 tl size kalmış.

Kurban kesme olayı da bilmiyorum ne kadar gerekli ama biz hiç yapmadık adak adamadık bugüne kadar aldığımız araçlarda.
  • konuyla alakası yok da bu audi ve vw de çalışan kızlar cok hoş oluor diğer markalarda farklı ...abaza olsam 40000 lıraya boşline poloyu alır 5000 lırada bahşiş verirdim
  • nazar, göz zart zurt olaylarına inanmadığım için bahşişin bu konuda bir etkisi olacağını düşünmüyorum. olması gerekenden iyi hizmet veren birini ödüllendirmek adına belki olabilir fakat bence bu da gereksiz bir şey. herkes aldığı maaşın karşılığını yerine getirse kafi. karşılıklı çıkara binaen bir sonraki gelişimde özenli hizmet almak adına "belki" bazı yerlerde bahşiş verebilirim. zaten eşek yüküyle para verip aldığım arabanın ya da benzinin bir miktar ücreti ile o adamın maaşı ödendiyorsa olay bitmiştir sen sağ ben selamet.

dip not: "duanla mı doğdum ki bedduanla öleyim" özlü sözü buraya cuk oturdu sanırsam
  • Ben hayvanların kanını akıtmaya karşı olduğumdan o parayı üniversite sınavlarına hazırlanan çok fakir bir gence verdim kendimce daha hayıra geçti diye düşünüyorum.

1 sene önce sıfır aracımı teslim alırken bahşiş vermemiştim ama girdiğim ilk benzincide abi araba yeni mi diye doluştular hemen orda verdim birşeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanM -- 3 Temmuz 2010; 3:24:00 >
  • Öğrenci adam bahşiş vermez, ben arabayı aldım öğrenciyim ben okuyorum dedim bahşiş vermedim
  • bugün 2. el araç aldım, yalnızım, benzinliğe girdim, pompacı sordu araç temizmiş satılıkmı falan..e dedim daha şimdi aldım geliyorum.. hayırlı olsun falan filan.. marketten çıktım adam demez mi pompa tabancası çıkmıyor depodan. e ne yani dedim çıkardım eline verdim pompacının. Cevap : biz alınterimizle o kadar iş güç uğraşırken ne bahşiş aldık ne birşey, herkes görevini yapıcak o kadar. bir iyiliğim yarın mangal yapıcaz arkadaşlar arası o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.EREN

abi pompa basmıyor dedi ben de basar basar dedim

quote:

Orijinalden alıntı: Semih Öztürk

marketten çıktım adam demez mi pompa tabancası çıkmıyor depodan.

Hep aynı taktik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.8T -- 3 Temmuz 2010; 13:37:29 >
  • Ben yedek anahtarı sordugumda adettendir dedi , bi 50 tl verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semih Öztürk

bugün 2. el araç aldım, yalnızım, benzinliğe girdim, pompacı sordu araç temizmiş satılıkmı falan..e dedim daha şimdi aldım geliyorum.. hayırlı olsun falan filan.. marketten çıktım adam demez mi pompa tabancası çıkmıyor depodan. e ne yani dedim çıkardım eline verdim pompacının. Cevap : biz alınterimizle o kadar iş güç uğraşırken ne bahşiş aldık ne birşey, herkes görevini yapıcak o kadar. bir iyiliğim yarın mangal yapıcaz arkadaşlar arası o kadar

E sende bile bile lades oluyorsun. Öyle söyleyince bilmiyormuydun o olayın yaşanacağını

• birde benzinci çıktı,neyse bizim burdakilerde öyle birşey yok sanırım.çünkü 6 ay önce ilk sıfır aracımı aldığımda pompacıya valla anahtarı al ben bile nasıl açıldığını bilmiyorum demiştim yeni mi diye sorunca evet daha yeni aldım demiştim ama hiç öyle pompa ile ilgili abuk sabuk şeyler söylemeyip bilakis dua etmişti,sağolsun.
    ben öyle ele para sıkıştımayı sevmiyorum nefret ederim yani beceremem ama böyle bir beklenti olduğunu anlarsam satış elemanına parayı verip beni muhattap etme derim ne dersiniz sizce uygun olur mu?
  • Aracın son kontrollerini yapan görevliye peder bey 50 TL verdi diye hatırlıyorum.İlk dizel yakıtı aldığımız istasyon (PO)'da çalışan pompacı,ilkinde olumsuz cevap almasına rağmen ısrarla istedi ve 10 TL de o almıştı. 26/10/2006
  • [/size">Liseden sonra üniversite sınavını kazanmama rağmen parasızlıktan gidemedim okumaya.
    Bir yıl varlıklı insanların oturduğu sitedeki markette çalışarak evlere servis yaptım. Maaştan çok bahşiş aldım.
    O bahşişlerle iki yıllık okulumu okudum.

Beni ayakta bahşişler tuttu. O yüzden şuan zor durumda olsamda sadaka ve bahşiş vermeyi asla ve asla ihmal etmem.

bir diğer nokta ise o kadar para veriyorsun. senin arabana derin bir ahhh çekildiği zaman o arabadan hayır gelmiyor. bu bahşişler o derin ahhhhları yok ediyor.

#990000]
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyaswolf

bir diğer nokta ise o kadar para veriyorsun. senin arabana derin bir ahhh çekildiği zaman o arabadan hayır gelmiyor. bu bahşişler o derin ahhhhları yok ediyor.

durumunuzda bahşişin işe yaraması ayrı birşey, size faydası olmuşsa ne güzel.
    fakat alın teriyle okadar para kazanıp araba vs. aldıktan sonra hıyarın birinin çekeceği ah yüzünden ben o arabanın zevkini yaşayamayacaksam yemişim öyle adaleti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Dostlarım,

Ufak tefek şeyler satın aldığınızda önemli değil ama HAYIR DUASI almak, MAŞALLAH dedirtmek, NAZAR saptırmak ve BELA defetmek için insanların gönlünü alın, bahşiş verin, tatlı dağıtın, kan akıtın.

- Arkadaşlar, PASSAT aldım
    - ..... ?
    - Hayırlı olsun demeyecek misiniz?
    - Diyeceğiz de, ne iş, nasıl aldın?
    - Para biriktirdim, aldım.
    - İyi, güzel, olmuyor ama öyle...
    - Nasıl olmuyor?
    - Kuru kuru, ya bizi gezdir, ya da
    - Ya da ne?
    - Ya da bir yemek yedir, tatlı ısmarla.
    - Tamam ısmarlarım.
    - Hayırlı olsun o zaman, güle güle kullan.
    - Teşekkür ederim, daha iyisi sizin olsun.
    - Allah kaza ve bela vermesin, çok sevindim.
    - Ben de.

Bu gece Nurdağı'na, yarın sabah da Gaziantep'e gidiyorum.www.zekiinal.com sitesinden adres ve telefonları aldım, inşallah uğrayabilirim, yoksa İMAM ÇAĞDAŞ'a da uğrayabilirim ama orası daha çok LOKANTA (KEBAP/LAHMACUN/ALİ NAZİK) olduğundan BAKLAVA KAYNAĞI, LÜKS BAKLAVACI, GERÇEK ANTEP FISTIĞI VE GERÇEK URFA TEREYAĞI ile yapılan ZEKİ İNAL'a uğramayı çok istiyorum.

0 araç alırken bahşiş veren var mı?

Sayın hocam bahşiş konusunda tamamen size katılıyorum ama baklava konusunda katılmıyorum
    Ben gaziantepliyim baklava zeki inal değil İMAM ÇAĞDAŞ'tır.

• Arabanın son kontrollerini yapan görevliye:50 tl
    İlk benzinde pompacıya:20 tl
    Çalıştığım yerdeki otoparkçıya:100 tl
    3 arkadaşında yoğun ıslatalım tampon düzeltelim baskılarına dayanamayıp rakı balık ısmarlama..(500 lira)
  • Şuana kadar 3 tane sıfır araç aldık hepsindede adettendir diye bahşiş vermişizdir ( aracı tanıtan arkadaşa verilir ) Hatta 10-12 gün önce bizde astra classic III aldık ve bahşişimizi verdik.Adam almak istemedi ama parayı eline sıkıştırıverdik ( taner beyin söylediği gibi ) Benzin almaya gittiğimizdede adam pompa çıkmıyor gibisinden laflar etti ama vermedim ona bahşiş.Naptıki ne bahşişi vereyim ona.Zaten benzin fiyatlarından anamız ağladı bide pompacısınamı para yedirelim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.