Şimdi Ara

0 araç alırken bahşiş veren var mı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
3
Favori
19.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu forumlarda bahşiş üzerine bayaa bi konuşulmuştu.
    en aklımda kalan yanları rüşvetle uzaktan yada yakında akraba olup olmadığı idi. :)
  • imkanı yok :d aksine paspas falan isterim
  • bahşişi satış elemanın vermioruz ki zaten.Orada genç, daha yeni yeni öğrenen, ara işlere koşturan, siz teslim alırken arabayı silen elemana en azından bi 20 lira atmak onu baya bi mutlu edicektir.
    2.sıfır aracımız babam veriri, işyerinede 1 kutu albeni 2 paket sigara alır...Adettendir,

Ben bu konuda düşünceliyim heralde, gece aldığm köftecideki çırağa 5 liranın üstünü bırakırım cebimde son para olsa bile...

Emin olun o paralarla ne fakirlersiniz, nede karşıdaki çok zengin olur ama manevi boyutunun yüksek olduğunu düşünüorum.Serviste çalışırken 5 lira verdiklerinde bile içim hoplardı sevinçten...
  • dedem satış müdürüne vericem diye ısrar etmişti
  • Hayırlı olsun =)
    Bahşiş iyi hizmet ödülüdür , isteyen verir isteyen vermez .

@Taner abi akşam akşam canım çekti valla :D zaten acıkmışım burda içimi erittin yahu =)
  • adam gün boyu uğraşmıştı kasko ıvır zıvır için hatta başka otomobil markalarından fiyat bile almıştı bizim için

50 lira vardı yanımda terinin hakkı olsun dedim birde zorla isteyenler vardı ama içimden gelmişti
  • Ya hiç sorma, Gaziantep'e gittim, baklava yiyemeden Adana'ya döndüm , evimizin ilerisinde MADO var, baklavası güzeldir, ama esas bomba şu ki yan apartumanın altına EDELER PASTANESİ açılıyor ki naçizâne hapı yuttum demektir...!

Baklavanın en güzeli 2 dïlïm yenenidir. Hırşşt yapacak, tereyağın kokusu, fıstığın râhiyâsı ve şerbetin tadı sırasıyla gelecek, öyle cümbürlop Media Markt'ın Adana açılışı gibi ağızda kavgaya, damakta felakete sebep olmayacak. Baklava kadar ASİL bir tatlı yoktur bence, peynirli künefe, burma kadayıf, helva, ekmek tatlısı da güzel, hatta kerhane tatlısı (öhöm...) olarak bilinen halka tatlısı, dilber dudağı, hanım göbeği, şekerpare, tulumba tatlısı, kabak tatlısı, şam tatlısı vb. vb. eksik olmaz tezgahlarda ama USTANIN USTALIĞINI gösterebildiği, imalatında YUFKA-FISTIK-ŞERBET kadar MAHARET-YETENEK-TECRÜBE'nin de olması gerektiği, saygın ve saygı uyandıran bir tatlıdır BAKLAVA.

quote:

Orijinalden alıntı: YelKnLx

Hayırlı olsun =)
    Bahşiş iyi hizmet ödülüdür , isteyen verir isteyen vermez .

@Taner abi akşam akşam canım çekti valla :D zaten acıkmışım burda içimi erittin yahu =)

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Bahşiş vermek adettendir, bahşiş vermek gelenektir. Bir büyüklük göstergesi, garibanları sevindirme hareketidir. Sıfır bir otomobil sizi ÇOK MUTLU edeceğinden kem göz, kötü nefes, kıskançlık, çekememezlik, saldırma duygusu, parçalama içgüdüsü, çizme dürtüsü gibi nahoş hâl ve hâreketlerin ortaya çıkmasına sebep olur.

Sıfır araç alırken MUTLAKA ve MUHAKKAK surette plakayı takan, lastikleri parlatan, hazırola geçip elleri arkada düğümlü veya önde bağlı, elpençe duran, asgari ücretle çalışan ve "vay anasını, millet çatır çatır araba alıyor, ben bir don bile alamıyorum" diye hayıflanan garibanın eline bir 20-50 TL sıkın.

İş arkadaşlarınızın gönlünü kazanın, dedikodu, dayanamama ve üzerine atlama durumlarına karşı bir kutu lokum dağıtın.

Ev halkına da halis ve muhlis saf tereyağ ve yarma değil, gerçek Antep fıstıklı baklava (kabuğu elle soyulmuş, yağı Urfa'dan, unu Konya'dan, yağı Kayseri'den, sadece ZEKİ İNAL yapar, gerisi de işe yarar ama makbul olanı baklava ordinariüs profesörü ZEKİ İNAL'ın döktüğü baklavadır, baklava ZEKİ İNAL'dır).www.zekiinal.com

Kan akıtın. İnsan yapısı, kul yapısı, can emanet edilen, hayat taşıyan, yaşamınızdan sorumlu olan cansız bir alet için kurban kesmek gelenektir (örnek: ev inşaatının temel atmasında, sünette, düğünde, işyeri-fabrika-değirmen-tesis açılışında, iş makinası alımında, vb. vb.). O akıtmadan, siz akıtın.

Yeni aldığım araç için kurban kesmek yerine büroda internete takıldım, döndüğümde daha 50 km'deki aracın arka sol stopu kırılmıştı, 185 TL ödedim, halbuki 185 TL'ye kurban alıp kan akıtabilirdim. Bir hafta sonra bir koyun buna inanmak zorunda kaldı.

Gençler, babalarınız ifade ettiklerimi teyit edecektir, siz de abiliğinizi, ağalığınızı, meslekteki yeteneklerinizi ve büyük olup yine küçük olmasını da bilebilen bir yapıda olduğunuzu göstermek için esirgemeyin, 20-50 TL, artık gönlünüzden ne koparsa, BAHŞİŞ verin, "Allah razı olsun abi" dediğini duyun.

Saygılarımla,

Taner Göde

Taner Bey çok güzel anlatmış, yazılacak bir şey bırakmamış.

Arkadaşlar 30- 40-50-60 milyarlık bir araç alıyorsunuz. Buradaki insanlara bunu düşünerek bahşiş veriniz, bir 50 milyonu, bir 100 milyonu çok görmeyiniz, arabaya ödediğiniz yukarda yazdığım rakamlar yanında 50 milyonun, 100 milyonun lafı olmaması gerekir. Sonuçta bu görevli arabayı size satmıştır ve karşılığında sizden bir şeyler beklemektedir.

50 milyonun, 100 milyonun lafının olmaması gerekir, veriniz görevlinin bahşişini, sonra kan akıtınız, unutmayınız kurban ibadeti sadece kurban kesilerek olur, yerine başka bir şeyi ikame edemezsiniz.

Daha sonra tanıdğınız insanlara, etrafınızdaki insanlara bir tatlı ısmarlayınız, tabi bunları yaparken de ev halkını unutmayınız, onlarla beraber bir kutlama yapmayı ihmal etmeyiniz, en çok ev halkı hak eder bu kutlamayı.

Kurban kesmek kazayı, belayı defeder, bu yüzden kurban kesmeyi ihmal etmeyiniz, kan akıtınız. Unutmayınız kurban ibadeti sadece kurban keserek olur, yerine başka hiç bir şeyi ikame edemezsiniz.

Kurbanın yeri ayrı, birisine yaptığınız iyiliğin yeri ayrıdır. İkisi de sizi aynı sonuca götürmez.

Kurban kazayı, belayı def eder arkadaşlar, kurban kesmeyi ihmal etmeyiniz.

Tabi herkes istediğini düşünmekte özgürdür, benimkisi sadece bir tavsiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 5 Temmuz 2010; 23:51:36 >

• Bazıları da yumurta kırıyor lastiğe niyeyse?
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.EREN

Bazıları da yumurta kırıyor lastiğe niyeyse?

iki de domates, bir biber kısa bir burn-out sonrasında oh oldu sana menemen
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: M.EREN

Bazıları da yumurta kırıyor lastiğe niyeyse?

iki de domates, bir biber kısa bir burn-out sonrasında oh oldu sana menemen

• ben golfü aldığımda aracı temizleyen vatandaşa verdim.benden yaşça büyüktü ama vermesini bildikten sonra alan kişide seve seve alır.
  • Dikkat! Bahşiş verilecek adam fotoğrafın sağında (sol ön lastiği parlatıyor)

0 araç alırken bahşiş veren var mı?
  • Abimin aracını ben almaya gitmiştim.anahtarı getiren güvenlikti sanırım,lakin aracı almaya gittiğimde saat bi hayli geç olmuştu adet yerini bulsun diye ona vermiştim.Ama benzinliğe gittiğimde bahşiş isteyen olmadı. Maksat adet yerini bulsun..
  • kendini karşındakinin yerine koyunca 20-50 tl nin verilmesi gerektiğini daha iyi anlarsınız ... 5-6 mesaj önce detaylı yazmıştım. o yazıyı okuyarak Taner abinin koydugu resimdeki abimize bakarsanız..bahşişin ''sıkılması '' gerektiğini anlarsınız
  • Katılıyorum , sen zaten alıcısın sevinmişsin , sende sevindir ki gönül al ki hayırlı olsun ..............
  • bende fikrimi söyleyeyim.bende nazara inanan birisiyim.ama bu demek değil ki zorla insanlara bahşiş vermem gerek.karşımızdaki kişiler adam gibi davranırsa zaten insanlar o mutluluklarını bir şekilde paylaşmak isterler.yok pompa çıkmıyor,yok 2.anahtar yok,yok koltuk ayarı..vs vs zoraki yaptırılan dayatmalar gibi görünüyor.araba aldık diye hangimiz mahallemizdeki yada apartmanımızdaki ihtiyaç sahibine birşey yapıyoruz.bir öksüzü sevindirip,bir dula yardım ediyoruz.benzinci arabayı gördü,benzin koydu,para vermek lazım.2.anahtarı verdi para vermek lazım.bu işler dayatma boyutuna döndüğü için çoğu insan bundan irrite oluyor.GÖNÜLDEN KOPARSA ZATEN VERİR İNSANLAR.maaşlı insanları sevindirmektense tut boyacı çocuğu kolundan götür lokantaya,ne istersen ye de.gör gözünün içindeki parlamayı.götür simitçiyi,ya da o 100 tl ye git 10 tane oyuncak bebek 10 oyuncak araba al.götür öksüzler yurduna.çünkü onların yüzsüzlük yapacak ne cesaretleri var ne de imkanları.insanları sevindirelim ama bu işi rant haline getirenleri değil.arabayı teslim alırken baktınız çocuk çok gayretli,tekerlekleri siliyor,bir eksiklik görmüş düzeltmeye çalışıyor,git koy cebine bahşişini.bana zorla yaptırılınca bu iş dilencilik gibi geliyor.nice insanlar var,açlıktan sürünecek durumda olup da onurundan şükür Allah a iyiyim diyen.asıl onları bulup yardım etmek lazım.YÜZSÜZLERE DEĞİL...

• Henüz öğrenci olduğum için kendime ait aracım yok. Fakat birgün 0 km araç alıcak olsam mutlaka aracı temizleyen muhtemelen asgari ücretle çalışan ve ve günde defalarca hayatı boyunca sahibi olamayacağını bildiği araçları silerek yeni sahiplerine teslim eden çalışana bahşiş veririm.

O gün hayatımın en heyecanlı ve mutlu günlerinden biri olur ve 30 TL vereceğim garibanda en az benim kadar sevinir.
    Sevinç paylaştıkça artar. 30 TL muhtemelen benim için hiçbirşey ifade etmez fakat o çalışanın bir anda gözleri parlar ve sevincini sizde farkedersiniz.
    Aracı 0 km almasam bile yıkamaya gittiğimde oradaki gence veririm. O mutlu günümde bir garibanıda bir şekilde mutlu ederim.

Birde direk bahşiş olayından bahsedicek olursak bunu bahşiş alınan bir işte çalışanlar daha iyi bilirler.
    Lisede okurken bende staj yapıyordum ve maddi durumumuz pek iyi değildi.
    5 TL bahşiş veren adama etmediğim dua kalmazdı. Beni nasıl sevindirdiğini bilseydi keşke.

• Ben alırken vermedim, bir dahakine yine vermem. Çoğu kişi duyguları ile hareket ediyorken ben sanırım daha metalist düşünüyorum.
  • bahsıs verılebılır bende vermek ıstedım ama cebımde son 20 tl kalmıstı ona da anca benzın almak zorunda ıdım o yuzden sıkısık zamanıma denk geldı veremedık.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.