Şimdi Ara

0 araç alırken bahşiş veren var mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
3
Favori
19.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • küçük takviyeler insanların sizin hakkında düşüncelerini olumlu yönde iticek şeyler olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.EREN

Ben de alırken aldığımız yerin yanında benzin istasyonu var arabanın 0 olduğunu anladılar abi pompa basmıyor dedi ben de basar basar dedim bahşiş felan vermedim...

Vallaha c4 almıştım bende adamlar toktu galiba, kimse plakayı silmedi dahası arabanın koltuklarında plastik poşet de yoktu ne iş anlamadım orda para dağıtmaya da lüzum görmedim.Sonra shell'e gittim abi araba yeni galiba dedi evet dedim pompa basmıyo dedi, doğru düzgün tak basar dedim kaşı çatıp. Kurban da kesemedim.Sonra ne mi oldu? Gecenin bir vakti veledi zinanın biri babasının arabasını kaçırıp benim araca parkta iken vurdu bagaj değişti tampon boyandı stop kırıldı falan filan. Şimdi taner abi haklı değil de nedir diye düşünmüyor değilim.İster benim şanssızlığıma bağlayın isterseniz ezoterik yaklaşımlara ama ben taner göde tarafındayım.

Bundan sonra araba aldığımda değil kurban kesip kan akıtmak kan banyosu yapacağım.Satış temsilcisine bile sıkacağım.Yemiyo yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepNote -- 23 Kasım 2010; 2:24:48 >

• Şu sefil tartışma hala sürüyor mu?

Zaten bir otomobil satın alarak devletin önünde çok afedersiniz domalmayı göze almışsınız.

Gariban bir satış temsilcisinin de elini avucunu görmemek ayıptır.

Bahşiş vermeyi unutsam, gece aklıma gelse o beni uyutmaz.
  • Gariban satış temsilcisi mi?

Siz satış temsilcilerinin ne kadar para kazandığını biliyor musunuz? Hiç sanmıyorum.. Millet ev alıyor spor araba alıyor kendine bayi de araba satıyor diye.. hani öyle ferrari falan da satmıyor adam.. baya toyota satan da var renault satan da..

Bir başka konu da herkesin değerleri kendine, herkesin ayıbı kendine.. Kimseyi ilgilendirmez bu..

Burada bahşiş verilmesi - ki bahşiş mantalitesini sevmiyorum o kişinin işi o.. O yüzden para alıyor patronundan - konusunda insanlar nasıl ki bahşiş verenlere kaldırıp bişey demiyor, aksini yapan, vermeyenlere de kimsenin bişey söylemeye de eleştirmeye de zerre kadar hakkı yoktur.

İnsanlar bazen ne kadar hadlerini aşıyorlar...
  • Ben başka bir konuya değinmek istiyorum.
    Arkadaşlarım...
    Evet konu arkadaşlarım, iş yerindeki 20 yıllık arkadaşlarım...
    Yeni bir araba aldığım zaman "hayırlı olsun, güle güle kullan" demezler. Arabayı görünce muhabbet aynen şu şekilde gelişiyor:
    -Oo, nereden aldın arabayı
    -Filanca yerden...
    -Nereden buluyorsun o kadar parayı? (bu cümleyi ortamdaki herkes tek tek söylüyor)
    -Gömü budum (artık dalga geçiyorum ne yapayım)
    -Ee, ailenin tek çocuğusun tabii olacak o kadar (ailem memur emeklisi halbuki, arkadaşlarım da biliyor bunu)
    -Neden filanca modelini almadın? Ne yakıyor?
  • ben alırken vermedım daha dogrusu veremedım aracı satın aldıgım bayan teslım ettı ne bılıyım bahsıs kıro kacar dıye dusundum veremedım yanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: resmonse

Ben başka bir konuya değinmek istiyorum.
    Arkadaşlarım...
    Yeni bir araba aldığım zaman "hayırlı olsun, güle güle kullan" demezler. Arabayı görünce muhabbet aynen şu şekilde gelişiyor:
    -Filanca yerden...
    -Nereden buluyorsun o kadar parayı? (bu cümleyi ortamdaki herkes tek tek söylüyor)
    -Ee, ailenin tek çocuğusun tabii olacak o kadar (ailem memur emeklisi halbuki, arkadaşlarım da biliyor bunu)

Aynen ya, nasıl bir çekememezliktir. Allah araçlarımızı kem gözlerden korusun... Çok inanırım böyle şeylere, hiç acımayacaksın. Arabayı teslim edene de, ilk benzini koyan pompacıya da para vereceksin. Bir de gidip kurban kesilecek, 3-5 arkadaş da yemeğe çıkarılsa tamamdır. Arabaya da bir nazar boncuğu...

• quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

...
    İnsanlar bazen ne kadar hadlerini aşıyorlar...

katılmamak elde değil
  • Bahşişi SATIŞ TEMSİLCİSİNE değil, plakayı takan, lastikleri parlatan ve siz binip gitmeden önce de aracın yanında el pençe durup "HAYIRLI OLSUN" diyen ve asgari ücretle çalışan işçiye vermek gerek.

Takım elbiseli, kravatlı satış temsilcisine, indirim yapmasını, hediye vermesini, arabayı hemen bulup getirmesini istediğimiz satış temsilcisine mi bahşiş vereceğiz...? Hiç sanmam!
  • bakalım TDK ne demiş;
    Bahşiş: Yapılan bir hizmete ödenen ücretten ayrı olarak fazladan verilen para.

bunun bir tercih meselesi olduğunu, kimsenin zorunlu olmadığını, kendi yaptığı şeyi yapmıyor diye "aklı sıra" kimsenin bir başkasını itham edemeyeceğini anlayamayan var mı acaba hala.
  • Bahsis sadece 0 km de mi oluyor?

Ikinci el araci pazarda buldum, adamlarin galerisi varmis bayag tartismali bir alisveris olmustu 50 tl ye kadar adamlar pazarlik etmisti.

Neyse araci teslim esnasinda yikayip silen bir eleman vardi anahtarda ondaydi hic verici degildm aklimda da yoktu galeri sahibinin yine dingil dingil konusmalari neticesinde 20 tl vermistim.

Bahsisi galeriden ziyade anahtari veren galeride calisan elemana verdigim icin cok da rahatsiz olmadim.
  • aracı aldığım yer bana hiç indirim yapmadığı için bahşiş filan vermedim fakat ilk uğradığım benzin istasyonundaki pompacı aracı yeni aldığımı anladı ve benden bahşiş istedi bende verdim.
  • ikinci el için bile verdim galeriden almıştım anahtarları getiren adama verdim.
  • Ben de bahşişli işte çalıştım. 3-4 saat ter dökerdik, kimisi verirdi kimisi beş kuruş vermezdi..

Aracın neresinin hangi tuşla çalıştığını 3-5 dakikada anlatan kişiye bahşiş vermem.. Velhasıl vermedim de zaten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: resmonse

Ben başka bir konuya değinmek istiyorum.
    Arkadaşlarım...
    -Filanca yerden...

Cehennemde her kuyunun başında bir zebani beklermiş kaçmasınlar diye.
    Sadece türk lerin başında kimse beklemezmiş birgün biri sormus türk lerin kuyusunun başında neden kimse beklemiyor diye
    Onların zaten biri çıkmaya kalksa diğeri bacağından tutup çekiyor demiş zebani

Neyse konuya dönecek olursak zaten o işi yapmak için para alıyor denmiş
    O adamlar 0 km araç almış olanlardan çok çok daha düşük maaşa çalışıyorlar
    Ve bir erkeğin en mutlu günlerinden biri olan araba sahibi olunan günde o insanıda mutlu etmek çok güzeldir
    Çünkü o insan gerçekten 20 yada 30 TL bahşiş aldığı için ciddi anlamda sevinir mutlu olur
    Satış temsilcilerine zaten kimse bahşiş vermez kolay kolay

• ilk arabamı alırken satış temsilcisine değil de plaka işlemlerini halleden kişiye istediğim plakayı aldığı ve diğer belgeleri çalıştığım işyerine getirdiği için bahşiş vermiştim. yeni aldığım araçtaki satış temsilcisi ise gözümün içine baktı bahşiş almak için ama vermedim.
  • bugün yeni arabamı teslim aldım.adam işini yaptı ve benden para beklemedi.bende davranışına karşılık 20 tl bahşiş verdim.teşekkür etti ve oradan arabamızla ayrıldık.işte böyle davransalar daha çok saygı kazanırlar
  • Bende her ne kadar arabanın poşetlerini söktüğü için kızsamda 20 tl verdim plaka falan taktı eleman okadar uğraştı anahtar rahat girsin diye greslemiş falan ama pompacıya bahşiş vermem
  • Arabayı hazırlayan çalışana beklemese bile 20 tl verdim.Satış temsilcisi bayandı.Cebimde tomarla para olsa bayana bahşiş veremem yapım değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semih Öztürk

e ne yani dedim çıkardım eline verdim pompacının.]

tööbe tööbeee

satış temsilcisi zaten bizi yakalayıp tavladığı için parasını alıyor, diğer elemana vermek makul bence de
    ama pompacıya vermem kardeşim

saygılar
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.