Şimdi Ara

0 Araç tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: artemisa

quote:

Orijinalden alıntı: eneskocaman

ya arkadaşım şu B sınıfı araçları çok gereksiz buluyorum artık, C sınıfına dayandı fiyatları.. bu nedir ya, o kadar para verilmez arkadaş o arabalara,üstüne az boz daha ekler C sınıfı alırım daha mantıklı. ama illede B diyorsan Clio 4. TESTLER ORTADA.

Arkadaşım C sınıfı dediğin araçların dizelini almaya kalktığında da üstüne az boz para ekler ev alırsın ona bakarsan

Konudaki en güzel -ve eğlenceli- cevap konu sahibinden gelmiş :))
  • quote:

megane 33 bin dediğiniz yeni megane hb mi ? YOksa sedan olanları mı ? Ayrıca megane 3 hangisi ? Benim kafam iyice karıştı :(

Megane artık sedan olarak üretilmiyor. Makyajsız kasalar bitsin diye büyük indirim var şuan. Araç bu:
     0 Araç tavsiyesi

Fiyatlar da bu:
    http://www.renault.com.tr/araba/binek/yeni-megane-hb/fiyat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 11 Aralık 2012; 0:18:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: redstorm

quote:

quote:

ya arkadaşım şu B sınıfı araçları çok gereksiz buluyorum artık, C sınıfına dayandı fiyatları.. bu nedir ya, o kadar para verilmez arkadaş o arabalara,üstüne az boz daha ekler C sınıfı alırım daha mantıklı. ama illede B diyorsan Clio 4. TESTLER ORTADA.

Arkadaşım C sınıfı dediğin araçların dizelini almaya kalktığında da üstüne az boz para ekler ev alırsın ona bakarsan

Konudaki en güzel -ve eğlenceli- cevap konu sahibinden gelmiş :))

Hocam haksız mıyım ama ? 17 bin bütçeden 40'a çıktık .Az üstüne koy şunu al az koy bunu al diye diye evi satıp araba alcaz herhalde:) , B sınıfı verdiğim seçenekler hep dizel az yakan araçlar ama C dediğiniz adamlar benzinli , bir de tüp taktır ona, yok efendim dizel desen uçmuş ev fiyatına , sorun şu ki , B sınıfı dizel mi C benzinli & tüp mü ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

megane 33 bin dediğiniz yeni megane hb mi ? YOksa sedan olanları mı ? Ayrıca megane 3 hangisi ? Benim kafam iyice karıştı :(

Megane artık sedan olarak üretilmiyor. Makyajlı kasalar bitsin diye büyük indirim var şuan. Araç bu:
     0 Araç tavsiyesi

Fiyatlar da bu:
    http://www.renault.com.tr/araba/binek/yeni-megane-hb/fiyat

Arabanın tipi çok hoşmuş , boşu bu fiyat değil mi ? Buna tüp stepneye olur mu acaba ? Küçük mü gelir? Tüp taktırsan bagaj mahvolcak, dizeline gücüm yetmez, artık 40 bin yukarı çıkamam.(vadeli) Birde benim yukarda verdiğim seçenekteki araçlar dolu bu boş , teşekkür ederim iyice kafamı karıştırdığınız için , seçenek 3 tü 4 oldu :D Yardım istemiştim , iyice çıkmaza girdim

• quote:

Hocam haksız mıyım ama ? 17 bin bütçeden 40'a çıktık .Az üstüne koy şunu al az koy bunu al diye diye evi satıp araba alcaz herhalde:) , B sınıfı verdiğim seçenekler hep dizel az yakan araçlar ama C dediğiniz adamlar benzinli , bir de tüp taktır ona, yok efendim dizel desen uçmuş ev fiyatına , sorun şu ki , B sınıfı dizel mi C benzinli & tüp mü ?

Hem de yerden göğe kadar haklısınız.

Şimdi ben de bir kaç kelam edip kafanızı karıştırmak istemiyorum, hangisi hoşunuza giderse onu alın bence. Tabii ki bütçenizi de anlamsız bir şekilde şişirmeden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redstorm

quote:

Hem de yerden göğe kadar haklısınız.

Şimdi ben de bir kaç kelam edip kafanızı karıştırmak istemiyorum, hangisi hoşunuza giderse onu alın bence. Tabii ki bütçenizi de anlamsız bir şekilde şişirmeden.

Olsun biraz da siz karıştırın bari, sizce dolu + B sınıfı Dizel mi ( 1.3 -1.5 75 bg ) yoksa Megane Hb gibi bir C sınıfı + boş + Lpg mi ?

• quote:

Olsun biraz da siz karıştırın bari, sizce dolu + B sınıfı Dizel mi ( 1.3 -1.5 75 bg ) yoksa Megane Hb gibi bir C sınıfı + boş + Lpg mi ?

Aslında ben de, 8 ay kadar önce yeni arabamı alma arifesinde bu ve benzeri forumlara girip çıkmıştım, sadece bir fikir olsun diye. Sonunda gittim, yine daha önce beğendiğim, bir çok kişinin tavsiye etmediği, 2. elinin oldukça zayıf olduğu söylenen C sınıfı bir otomobili, hem de sıfır olarak satın aldım. Dolayısıyla benim size tavsiye edeceğim araç ya da segment, eğer bir takım unsurlara fazlaca bağımlıysanız size pek uygun olmayabilir. Ama illa bir şeyler söylememi isterseniz;

--Öncelikle neden dizel? Bir profesyonel kadar çok yol mu katediyorsunuz?
    --Dizel motorlu araçların kullanımında, benzinliye göre biraz daha tecrübe sahibi, daha hassas olmak gerektiğini
    biliyor musunuz?
    -- Evli ve kalabalık bir aileye mi sahipsiniz yoksa "benim arabam genç işi olsun" mu dersiniz? Eğer tek başınızaysanız, bagaja koyduracağınız LPG tankının hacmi küçültmesi sizin için neden sorun teşkil ediyor?

....gibi bazı sorulara cevap vermeniz, kısacası ihtiyaçlarınızı belirleyip ona göre eleme yapmanız, sizin için çok daha sağlıklı olacaktır. Yukarıda da dediğim gibi, benim size vereceğim tavsiye, burada hemen herkesin yaptığı gibi kendi meşrebimce olacaktır ve bu da sizin kafanızı karıştırmaktan öte gitmeyecektir. Zaten şöyle bir dakika durup düşününce, piyasada bu kadar marka ve model varken ve bunların hemen hepsi alıcı bulabiliyorken, "en iyisi", "en güzeli", "en mantıklısı", "en ...." gibi şeyler pek bi anlamsız kalıyor. Onun için en başında da söylediğim gibi, hangisi hoşunuza gidiyorsa,bir test sürüşünden sonra onu alın bence.

• quote:

Araba almak üzereyim ve kafam karıştı , yardımcı olabilir misiniz? Seçeneklerim :
    1. Renault Clio 1.5 dci 90 bg (touch) = 43
    2. Opel Corsa 1.3 cdti ( enjoy 70 bg ) = 41
    3. Ford Fiesta 1.4 tdci ( titnium x 70 bg ) = 42

*** Vadeli Fiyatları ***

* Clio'da start & stop ve yokuş kalkış desteği var ),Fiesta ve Clio'da bunlar yok
    * Fiesta'da 2 , Clio'da 4 , Clio = ? hava yastığı var
    * Clio 1.5 , Corsa 1.3 Fieasta 1.4 motor , bunların performans ve vergi farkları nedir?
    * Clio'da usb girişi var sanırım ve en yeni kasa Clionun

bence bunlara bu kadar para vermeye değmez. bunların yerine ( tabi 5-6 fazlasını verebileceksen) golf 7 1.2 TSI comfortline veya dizel toyota auris alabilirsin.
  • O halde çok kafanızı bulandırmadan clio alın ama 75lik değil 90 lıklardan alın. İnşallah uzun süre de binersiniz. LPG benim mantığıma ters bir durum. Ben ya dizel ya az yakan benzinli alınması gerektiğini düşünüyorum. İlerde iş yerim uzak olur çok fazla binmem gerekirse imkanım olursa dizele geçerim. Olmazsa mecburen LPGye dönerim. Ama baştan dize lalmak mantıklı elbette. Ha ille 75 bg dizel derseniz 40 küsür verilmez onlara. Yeni aveo 36-37 gibi alınablir. 8 hava yastığından hız sabitleyicie, hill holderdan usbye herşey var ama ses sistemi filan clio kadar değildir sanırım. Clio 4 henüz inceleme ve test etme imkanım olmadı. Kafanızı iyice bulandırmak adına C sınıfı HB araçların bagajı LPG tankına rağmen B sınıfı HB araçlardan büyük olur.
  • bence kimseye takılmayın hoşunuza gideni alın. siz 3 seçenek sunuyorsunuz millet yok C4 alın, yok astra,yok megane alın diyor. en sonda da biri golf alın demiş. istediğiniz donanımlar bu tavsiye edilen araçlarda olsun derseniz emin olun 60.000 TL'den daha ucuza alamazsınız.ben 2. eline baktım megane 3'lerin, 2. elde bile istediğim araçları 35000 TL'nin altına bulamadım. bulduklarım hep kaza yapmış arabalardı.
    ayrıca LPG'ye karşı değilim(6 yıl LPG'li focus kullandım) fakat sıfır arabaya LPG takılmasına karşıyım. bu arada sorduğunuz 3 aracı da kullanmadım ama clio çok hoş görünüyor ve çok güncel bir kasa.
  • quote:

quote:

niye hocam? B sınıfında 40 Binlira araç vericeğine en boş megane bile daha iyidir ki oda 40 bile yok. 2012 Megane ler bak derim
  • illa bu üçünden birini alacaksan clio al bence.

birde lpg opsiyonunu düşünerek benzinli aracı tekrar düşün istersen. dizel-benzin litre fiyatları eşitler bunlar yakında. aradaki farkı çıkarman zor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melangee

bence kimseye takılmayın hoşunuza gideni alın. siz 3 seçenek sunuyorsunuz millet yok C4 alın, yok astra,yok megane alın diyor. en sonda da biri golf alın demiş. istediğiniz donanımlar bu tavsiye edilen araçlarda olsun derseniz emin olun 60.000 TL'den daha ucuza alamazsınız.ben 2. eline baktım megane 3'lerin, 2. elde bile istediğim araçları 35000 TL'nin altına bulamadım. bulduklarım hep kaza yapmış arabalardı.
    ayrıca LPG'ye karşı değilim(6 yıl LPG'li focus kullandım) fakat sıfır arabaya LPG takılmasına karşıyım. bu arada sorduğunuz 3 aracı da kullanmadım ama clio çok hoş görünüyor ve çok güncel bir kasa.

Çok teşekkür ederim , çok haklısınız bende de clio ağır bastı gibi ,benim iiçin yakıt çok önemli , park etmesi sorun olmayan küçük bir araç, sağlamlık, yani hız yapmam , markaya takılmam , hava atmaya araba almıyorum , clio sağlammıdır tek sıkıntım o ,renault'dan pek güzel bahsedilmiyor malum,hep Alman arabaları üzerine yapışmış sağlamlık belki haklı yere bilemiyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.