Şimdi Ara

0 araç teslimi sırasında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 0 araç teslimi sırasında bize neler verirler
    bir de aracı fiattan alıyorum bu paro kart muhabbetini bayi veriyordu değilmi

• genelde paspas + ilk yardim cantasi verirler.
  • o araç alırken aracın sağına soluna bakın çizik varmı araç teslim alırken ilkyardım çantası ve araca uygun paspas vermişlermi bunlara dikkat edin para puan olayını bilmiyorum birde aracı teslim eden kişiye bahşiş adettir
  • ne kadar verilrir bu bahşiş satış temsilcisi kıl etti gerçi beni ama
    birde arkadaşlar faturada ruhsatta nelere dikkat etmem gerek acaba ince ayrıntıları soruyorum
    birisi bana anahtar ruhsat
    dese gücenmezdim yani
  • arabanın kitapcığı,pas pas,güneşlik,yedek plaka takacağı verirler.bahşişi genelde satış temsilcisine değil orada çalışan biri anahtar teslim eder.ona veriyorlar.forumda çoğu kişi 20 tl vermiş.senin gönlüne kalmış yani.birde ilk benzin alırken pompacıya bahşiş verilir.durumun iyiyse kuzu,koyun gibi şey kesersen,kendin yemeden fakire ,öğrenciye filan verirsen kazadan,beladan savar derler.bir hususta aracı alırken biraz oyalan.lastiklerde inme filan varmı kontrol et.geçen forumdaki bir arkadaş aracı alıp 1,2 km.gitmeden lastik inmiş.ama sonradanmı yoksa aldığımdamı patlaktı bilemedik dedi.epeyce telefon trafiğinden sonra değiştirmişler.
  • Ruhsatı iyice kontrol edin. Şasi numarası filan doğru mu karşılaştırın. Çünkü yanlışlık yapılabiliyor.
    Bir harf ya da numara hatası ruhsatın yenilenmesini gerektiriyor. Bu da size fazladan masraf. Ama eğer hata varsa orada fark ederseniz, bayi yenilemek zorundadır. Diğer şeylerde kitapçık, kriko vs. aracın zorunlu verilmesi gerekenleri neyse öğrenip kontrol edin.
  • -fatura
    -garanti
    -kullanım klavuzu
    -yedek anahtar
    -teyp kodu
    -servis kitabı
    -paro kart
    -teyp kullanım klavuzu
  • quote:

Orjinalden alıntı: geremy

-fatura
    -garanti
    -kullanım klavuzu
    -yedek anahtar
    -teyp kodu
    -servis kitabı
    -paro kart
    -teyp kullanım klavuzu

-Aracın sağını solunu kontrol edin
    -Ruhsatla faturadaki motor şase noları doğrumu kontrol edin
    -Ruhsat sahibinin adı soyadı doğrumu kontrol edin
    -En yakın benzinliğe mutlaka uğrayın (yolda kalmayın)
  • bu arada benzincidekilerde anliyorlar genelde aracin sifir oldugunu ve onlarda bahsis istiyorlar. hayirli olsun..
  • Paspas
    İlk yardım çantası
    Plakalık
    torpido gözünde çanta içerisinde kullanma klavuzu vs.

Birde bahşiş meselesi var.

Zaten eline bir kağıt verip aracını alt kattan vs almak için seni göndereckler .
    Sende orada görevliyi buup elindeki kağıdı ona verecksin.
    Oda arabanı bulup plakanı takacak.

Eline 50 milyon verdinmi senden iyisi yok ondan sonra.

Her gittiğinde bi saygı,bir şükran....

Yani bahşiş meselesi önemlididr.

Ben arabayı alalı 5 yıl oldu plakayı takan çocuk her gittiğimde arabayı servisin yıkamasına indirip yıkatır...

Bayiden çıktıktan sonra ilk önce doğrubenzin istasyonuna tabi.

Mümkünse shell olsun

Pompacıyada 15 milyon verdinmi o arabanın bereketi bol olur

edit:imla

Küçük ama önemli meseleleerden biridir bahşiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverDrıve -- 29 Aralık 2008; 14:28:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: geremy

-fatura
    -garanti
    -kullanım klavuzu
    -yedek anahtar
    -teyp kodu
    -servis kitabı
    -paro kart
    -teyp kullanım klavuzu

İyi hatırlattınız,Civic'in eski sahibinden yedek anahtarı almayı unutmuştum.Bi arıyımda yollasın eleman..
  • Sevgili dostum
    Geçen gün 37 yaşında en yakın ve sevdiğim komşumu toprağa verdiğim gün özel mesajda biraz sert yazı yazdım kusuruma bakma.
    Hayırlı olsun yeni araban.
    Arkadaşlar yazmışlar nelere dikkat edeceğini.
    Benim arabayı alırken koltuklarda naylon kılıf filan yoktu. Karlı bir gün olduğundan dolayıda benzinliğe gidinceye kadar hafif çamurlandı. O yüzden benzinciye kuruş bahşiş vermedim. Ama direkt gidip kurban kestim. Fakir 4-5 kişiye dağıttım. Arabayı aldığım yerde de yerleri temizleyen bir gariban vardı. Ona 50 ytl verdim.
  • teslim aldığına dair bir belge imzalamanı isterler, sakın ola imzalamayasın. didik didk et, heyecanlanma(ilk arabam olduğundan ben çok heyecanlanmıştım, soracaklarımı bile soramamıştım). arabada taşınma sırasında küçükte olsa çizikler, boya dökülmesi... olabilir, aman dikkat. bide herşey kapıdan çıkana kadar, o yüzden epey dikkat.
    diğerlerini arkadaşlar yazmışlar zaten. bahşişi ben aldığım yerden kimseye vermedim, uyuz olmuştum biraz. güzelce yıkamamışlardı... ama benzincide, abi kapak kapanmıyor diyince mecbur verdim. kurban başka tabi. kanı durur hala...
    Allah kaza bela vermesin.
    saygılar.
  • herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim tabi sayın wertasd heyecanlanmamak ne mümkün
    amin cümlemize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nereden nereye -- 29 Aralık 2008; 19:25:07 >
  • Ben arabayi teslim alirken trafik setini koymayi unutmuslar, farkettim ve getirttim.
    Arabanin anahtarlarini (daha dogrusu kartlarini) oyle uyduruk bir plastige bagli verdiler, "bunlara anahtarlik mi alicaz" diye sorunca ozel deri kilif verdiler.
    Coluk cocuktan bahsedip bir oglum oldugunu soyleyince benim arabanin oyuncak modelini verdiler.
    Benden once arac teslim alan adam bahsis vermek isteyince garipsediklerini gordum, oyle olunca hic bahsise yeltenmedim.

Yakitimin en fazla 10km goturecegini ve silecek suyumun olmadigini soylediler, e tabi ilk benzinlige girdim. Arabanin sifir oldugunu anlayan pompacilar araca usustu, "tuslar basmiyor", "pompa calismiyor" tarzindaki sozlere "basar", "calisir" seklinde cevap vererek benzinimi aldim, marketten de silecek suyu tabi. Cikarken de dayanamayip bir 5 milyon verdim :)

Son olarak bir ay sonra faturamin hatali oldugunu soyleyerek geri istediler, goturdum bir hafta sonra yenisini verdiler. E tabi aracimin faturasi ruhsat tarihinden bir ay sonra oldu, insallah bir sorun olmaz.

• güzel tavsiyeler ahmkara
    teyp kodun nedir
    demiştim
    öğrendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nereden nereye -- 29 Aralık 2008; 22:43:04 >
  • trafik sigortasını da bayi mi yapıyor
  • Trafik sigortasini yapiyorlar, ancak kaskonu kendin yaptiriyorsun.

Bir de bazi bayiler MTV'nin ilk taksitini de oduyor, bazilari sana birakiyor. Dolayisiyla pazarliginizi yaparken "MTV'yi oduyor musunuz" diye sorarsaniz daha gercekci kiyaslama olur, malum en az 200-300TL tutuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.