Şimdi Ara

0 Audi a3 motordan gelen farklı bir ses ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
9.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçtiğimiz hafta 2011 a3 sportback aracımı 0 olarak teslim aldım. ancak 200 km kullanma şansım oldu. Yaklaşık 7-8 yıldır hep şirket araçları kullandığım için dizel motorlarla aşinalığım var.benzinli ile ilk defa oluyor.
    geçtiğimiz günlerde arac park halinde çalışırken araçtan indiğimde motordan gelen ikinci bir ses isitmistim ama fazla sallamadım açıkcası. az evvel ise biraz daha dikkatli ses dinleme imkanım oldu.
    Araç rolantide çalışırken kaputu açtım.Motor sesinin dışında rahatlıkla duyulan nasıl tabir edeceğimi bilemediğim, cık cık cık cık, tarzında bir ses duydum (araç çalıştığı surece bu ses var , saniyede bir gibi bir oranı var bu sesin,) . Mekanikten anlamadığım için ancak böyle yorum yapabiliyorum.
    Siz tecrübeli üyelerin yorumlarını bekliyorum.
    Bu konu bir sıkıntımıdır yoksa yeni araç oldugu için bir müddet sonra ses kesilir mi, yoksa normal bir ses mi?
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Hocam, en mantıklısı videoya kaydedip foruma upload etmeniz (tavsiyem videoyu çekerken kamera sabit durmasın aracın etrafında tur atın).

Hani, açıkçası hiçbirşey anlamadım yazdıklarınızdan

Bir diğer öneri, acil servisi arayıp telefonla fikir edinme olabilir (ücret ödemezsiniz merak etmeyin)
  • Motor ne acaba belki o zaman daha çok yardımcı olabilirim
  • "Cık cık"sa süpapdan geliyor olabilir o ses..Kırık weya sıkışmış olacağını düşünmüyorum yağlanması gerek sanırım süpap takımının..Tabi bu sadece olasılık ustaya götürün bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absoluts -- 12 Ocak 2012; 22:13:42 >
  • kayış sesi olmasın
  • motor 1,6 102 hp .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Absoluts

"Cık cık"sa süpapdan geliyor olabilir o ses..Kırık weya sıkışmış olacağını düşünmüyorum yağlanması gerek sanırım süpap takımının..Tabi bu sadece olasılık ustaya götürün bence.

sübab kırılmış ya da sıkışmış bir motorun sesini duydunuz mu? sübab takımının yağlanması diyede birşey olmaz motor kendisi yağlar zaten. bilmediniz konularda yazmayın.

v kayışından geliyordur o ses.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Motordan Gelen Garip Ses?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Az evvel arabaya indim. Bir video çektim emektar telefonum ile. Fakat kablosunu şirkette unuttugum icin yarın aksam upload edebileceğim. Fakat sesi bu sefer duyamadım gibi bir sey. Videodan da goreceksiniz kaputun icine kadar soktum telefonu. Motor da sıcaktı.
    gayipten sesler mi duymaya başladım acaba.
  • Benzinli aracı dizel gibi kullanınca kızdırmışsın aracı arkadaşım.

Cık cık cık cık, fesuphanallah demiş işte.

İşin şakası ben de merak ettim şimdi.

O sesin olduğu halde çekeceğin videoyu paylaşınca neymiş bakarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

"Cık cık"sa süpapdan geliyor olabilir o ses..Kırık weya sıkışmış olacağını düşünmüyorum yağlanması gerek sanırım süpap takımının..Tabi bu sadece olasılık ustaya götürün bence.

sübab kırılmış ya da sıkışmış bir motorun sesini duydunuz mu? sübab takımının yağlanması diyede birşey olmaz motor kendisi yağlar zaten. bilmediniz konularda yazmayın.

süpap zaten kırılmaz weya sıkışmaz yayından bahsediyorum sapından,yuvasından veya tutacağndan bahsetmiyorumki şık şık ses süpapdan gelir, v kayışından gelir ve pistondan gelir..süpap takımı yağlanması ise süpap ve uzuvunu yağlamaktır..dediğim gibi ustanın bakması lazım.

ithamlarında dikkatli ol

• Hitler motoru bence o ses normal.
  • 1.6 102'liklerde yani Hitler motoru diye tabir edilen motorlarda benzer sorunu yaşayanlar olmuştu diye hatırlıyorum...
  • Bende bizim arabada duymaya başladım böyle bir ses. Araç soğukken, hem rölantide hem de hareket halinde beli bir süre cık cık cık sesi geliyor. Devire göre hızlanma oluyor. Az bir seste değil dışarıdan ve içeriden çok rahat duyulabiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam motora dokununca o sesle birlikte çok hafif bir darbe hissediliyordu. Motor ısındıktan sonra ses kesiliyor. Bende anlayamadım ne olduğunu. Yoksa benim durum farklı bir şey mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RyLand

İyi akşamlar arkadaşlar.
    Geçtiğimiz hafta 2011 a3 sportback aracımı 0 olarak teslim aldım. ancak 200 km kullanma şansım oldu. Yaklaşık 7-8 yıldır hep şirket araçları kullandığım için dizel motorlarla aşinalığım var.benzinli ile ilk defa oluyor.
    geçtiğimiz günlerde arac park halinde çalışırken araçtan indiğimde motordan gelen ikinci bir ses isitmistim ama fazla sallamadım açıkcası. az evvel ise biraz daha dikkatli ses dinleme imkanım oldu.
    Araç rolantide çalışırken kaputu açtım.Motor sesinin dışında rahatlıkla duyulan nasıl tabir edeceğimi bilemediğim, cık cık cık cık, tarzında bir ses duydum (araç çalıştığı surece bu ses var , saniyede bir gibi bir oranı var bu sesin,) . Mekanikten anlamadığım için ancak böyle yorum yapabiliyorum.
    Bu konu bir sıkıntımıdır yoksa yeni araç oldugu için bir müddet sonra ses kesilir mi, yoksa normal bir ses mi?

1.6 102 hp motor olduğuna göre ve havalar da soğuk olduğuna göre aklıma tek bir ihtimal geliyor hocam. elektrikli motor.
    aşağıda fotoğrafları görünen motor ilk marşa basışta bir süre çalışıyor ve motora ekstra hava gönderiyor. motor biraz ısındıktan sonra duruyor ve motor sıcakken marşa basarsak çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaCKeRBoY64 -- 12 Ocak 2012; 23:23:26 >

• O sesi motor soğukken duyuyorsanız içiniz rahat olsun bir sıkıntı yok. Aynı şeyi bende servise danışmıştım GOLF V hitler varken.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

süpap zaten kırılmaz weya sıkışmaz yayından bahsediyorum sapından,yuvasından veya tutacağndan bahsetmiyorumki şık şık ses süpapdan gelir, v kayışından gelir ve pistondan gelir..süpap takımı yağlanması ise süpap ve uzuvunu yağlamaktır..dediğim gibi ustanın bakması lazım.

ithamlarında dikkatli ol

• Bahsettiğin kayış sesi olması gerek
  • bişe olmaz motor sogukken bendede var bazen aractan inincede yapıor. yalnız ses cık cık cık deilde cıt cıt cıt şeklinde :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

quote:

Orijinalden alıntı: RyLand

İyi akşamlar arkadaşlar.

1.6 102 hp motor olduğuna göre ve havalar da soğuk olduğuna göre aklıma tek bir ihtimal geliyor hocam. elektrikli motor.
    aşağıda fotoğrafları görünen motor ilk marşa basışta bir süre çalışıyor ve motora ekstra hava gönderiyor. motor biraz ısındıktan sonra duruyor ve motor sıcakken marşa basarsak çalışmıyor.

Aklıma ilk gelen bu olmuştu sanırım budur. Benim araçta da oluyor çünkü bu tarz bir ses

• motor fsi veya tsi olsa triger zinciri olabilir diyecektim de
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.