Şimdi Ara

0 i20 ilk yakıtımı aldım benzin ışığı sönmedi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
3.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 lt benzin almış ne zenginler var,kendimi hint fakiri gibi görmeye başladım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başılığı değiştirmelisin 6 litre yakıt aldım sönmedi. Şeklinde ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtmelen 50 bin liralık bir araç aldınız da 200 tl ye depoyu mu dolduramadınız..

O kadar benzine sönmez tabi ışık

• paranmı yok 6lt benzin ne

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 liralık almış. Fiyatlar sürekli değişken olduğu için arkadaş litre cinsinden belirtmiş miktarı.

Servistekiler iyi gülmüştür yalnız, adam sıfır araba almış depoya benzin koymuyor diye
  • Devamlı altı litre alıyorum nedir

Hocam sıfır araç almışsınız hayırlı uğurlu olsun. Usul olarak en yakın benzinliğe gidilir fulle denir full depo alınır pompacıya da 5-10 lira verilir yola çıkılır. Ondan sonra ister çeyrek deponun altına düşürmeden 6 lt alarak kullan ister sürekli fulleyerek benzinliğe sürekli gitmekten kurtularak kullan o senin bileceğin iş.

Ama sıfır arabaya 6 lt almak nedir

• Sıfır araba almışsın şöyle bir depoyu fulle de araba bir kendine gelsin ne olduğunu anlasın
  • Sonmemeşi çok normal.bende aynı durumu yaşamıştır accente. Sanırım 30-40 lira gibi bişey almıştım onda da sonmemisti
    Ayrıca kesinlikle az benzinle araç kullanmanızı tavsiye etmem. Yakıt pompası ciddi zararı olur.Bence çeyrek deponun altına inmeyin

• Ya cidden bu toplumda birşey yok ki espri konusu olmasın şaka gibi adamlar var bu ülkede ilk kez 0 araba aldım diyorum 6 litre ile ışık sönmüyor diyorum 6 lt ile depo niye dolmadı demiyorum .depoyu fulledim ışık niye sönmedi demiyorum bakın bilal e anlatır gibi tekrar anlatıyorum;6 lt ile normalde bu tip araçlarda benzin ikaz lambası sönüyor diyorum bunun otomatiğine aynı yakıtı aldığımda ışık sönüyordu diyorum.0 araç olduğu için olabilir mi acaba diyorum gelen cevaplar gayrıciddi.yok fazla almışsınız yok depoyu fulle yok bahşiş ver hayret bir şey ya bu üstün zeka ve öngörülerinizi saklayın ileride lazım olabilir.Hiç mi düzgün cevap veren çıkmaz arkadaş ya.ülkede maşallah herkes otomobil ustası cem yılmaz ın dediği gibi üretim olmayınca çeneye vuruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resdent -- 21 Mayıs 2016; 15:11:43 >
  • sıfır i 20 alıyon
    100 liralık yada 50 liralık benzin koyamıyormusun
  • 4 kişi bir araya gelip devrim yapın. Kişi başı 5 değil tam 10 TL koyun ortaya. Ve 40 yapar! Bu da ışığı söndürür...

Genelde sıfır Araç alanlar depoyu tam doldurur ama siz tüm parayı arabaya yatirmissiniz anlaşılan, hayırlı olsun hocam.

• mr.big kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bu espri güzeldi.esprinin de tadında olanı güzeldir.

• Duzgun cevap vermekle hata yapmisiz espri konusu olan mevzu da sifir arabaya 6 litre benzin almaktir baska yerde anlatmayin gulerler

• Bi 100 lük atta araba benzine doysun...

• Hocam öncelikle hayırlı olsun. 6 lt yakıt ile söneceğini düşünmüyorum. Yakıt göstergesi komutu depo içerisinde bulunan yakıt pompasına entegre şamandradan alır. Diğer araç aynı model olsa dahi çok az farklı tepkiler olması normaldir, farklı şamandrada kullanılmış olabilir. İçiniz rahat etsin derseniz depoyu doldurun.

• quote:

Orijinalden alıntı: resdent

Ya cidden bu toplumda birşey yok ki espri konusu olmasın şaka gibi adamlar var bu ülkede ilk kez 0 araba aldım diyorum 6 litre ile ışık sönmüyor diyorum 6 lt ile depo niye dolmadı demiyorum .depoyu fulledim ışık niye sönmedi demiyorum bakın bilal e anlatır gibi tekrar anlatıyorum;6 lt ile normalde bu tip araçlarda benzin ikaz lambası sönüyor diyorum bunun otomatiğine aynı yakıtı aldığımda ışık sönüyordu diyorum.0 araç olduğu için olabilir mi acaba diyorum gelen cevaplar gayrıciddi.yok fazla almışsınız yok depoyu fulle yok bahşiş ver hayret bir şey ya bu üstün zeka ve öngörülerinizi saklayın ileride lazım olabilir.Hiç mi düzgün cevap veren çıkmaz arkadaş ya.ülkede maşallah herkes otomobil ustası cem yılmaz ın dediği gibi üretim olmayınca çeneye vuruyor.

Abuk sabuk konuşmayın. Depoda 9 litre varken de ışık yanar 1-2 litre varken de yanar. 9 litrelik depoya 6 litre alırsanız ışık sönebilir. Ama 1-2 litrelik depoya 6 litre alırsan sönmeyebilir. Ciddi cevap istiyosan buyur ciddi cevap
    Ama sıfır arabaya 6 litre yakıt alan insan da ilk defa görüyorum. Baya bi kişiyi güldürdün Allah da seni güldürsün

•  0 i20 ilk yakıtımı aldım benzin ışığı sönmedi?

• Forumun zengin elit kişileri sürekli depo full gezdikleri için gülmüşler.haklısınız sürü psikolojisi dahilinde hareket etmek lazım herkes 0 araba alınca depoyu full yapıyor.arada depoyu fullemeyen 6 lt benzin alan da komik duruma düşüyor.Benim kaç lt aldığım kimseyi ilgilendirmiyor soru da bu değil esprileriniz de güldürmüyor kendiniz espri yeteneğizle övünebilirsiniz o ayrı.

• arkadaşım aracın hayırlı olsun..
    bence git bir 6 litre daha al (hani hep 6 litre alıyosun ya) sanırım o zaman ışık söner sende mutlu olursun..
    Allah 6 litre aldım benzin lambam sönmedi sorusuna muhattap olan servisede sabır versin..

• quote:

Orijinalden alıntı: resdent

Ya cidden bu toplumda birşey yok ki espri konusu olmasın şaka gibi adamlar var bu ülkede ilk kez 0 araba aldım diyorum 6 litre ile ışık sönmüyor diyorum 6 lt ile depo niye dolmadı demiyorum .depoyu fulledim ışık niye sönmedi demiyorum bakın bilal e anlatır gibi tekrar anlatıyorum;6 lt ile normalde bu tip araçlarda benzin ikaz lambası sönüyor diyorum bunun otomatiğine aynı yakıtı aldığımda ışık sönüyordu diyorum.0 araç olduğu için olabilir mi acaba diyorum gelen cevaplar gayrıciddi.yok fazla almışsınız yok depoyu fulle yok bahşiş ver hayret bir şey ya bu üstün zeka ve öngörülerinizi saklayın ileride lazım olabilir.Hiç mi düzgün cevap veren çıkmaz arkadaş ya.ülkede maşallah herkes otomobil ustası cem yılmaz ın dediği gibi üretim olmayınca çeneye vuruyor.

O zaman ben de Bilal'e anlatır gibi anlatayım:
    Normal şartlarda deponuzda kalan benzin miktarı 6-7 litrelere düşünce (8-10 arası bir yerde de yanabilir) benzin ışığı yanar. Siz petrole gidip 6 litre daha benzin koyduğunuzda içeride 13-14 litre benzin olur. Dolayısı ile ışığı söndürür. Ancak bayiden aldığınız araçta 3-4 litre benzin varsa siz petrole gidip 6 litre alırsanız 10 litre benzinle ışık sönmeyebilir.
    Yine şamandıra hassasiyetine güvenmemek lazım. Uzun yolda 20 litre benzinim varken ışık yandığı da oldu (Petrole girip fullediğimde 60 litrelik deposu olan araç 40 litre benzin aldı), depo boşalıp araç artık çekişten düşmeye başlayıncaya kadar benzin ışığı yakmadığı da oldu (Petrole gidip durduğumda ışık yandı, fullediğimde 45 litre deposu olan araba 42 litre benzin aldı). O yüzden şamandıra dediğiniz şeye çok güvenmemek lazım.

Yalnız benim anlamadığım şöyle bir husus var, ben depoyu bir kere fullüyorum. Ondan sonra 1 ay boyunca petrole yolum düşmüyor. aracı tek başına kullanıp 10 lira, 20 lira yakıt alan adamları anlamıyorum cidden. Para yok işine inanmıyorum, bir tanıdığım her gün işe arabayla gidip geliyor, 3-4 günde bir petrole girip 15 liralık LPG alıyor. Yahu fulle depoyu zaten 60 liralık LPG alacak, en azından 2 haftada bir petrole girersin. Para gene senden çıkacak.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.