Şimdi Ara

'0' iki aynı marka/model monitörde farklı renkler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 farklı mağazadan birer gün arayla aynı marka/model monitör aldım. İkisi de standart ayarda "hatta emin olmak için fabrika ayarlarına dön seçeneğini seçtim ikisinde de" ancak özellikle beyazlarda renk tonu farklı duruyor. Kablolarını birbirine takarak da denedim. Sonuç değişmiyor. Sağdaki daha beyaz, soldaki daha sarımsı. Sebebi ne olabilir acaba?

"0" iki aynı marka/model monitörde farklı renkler?

"0" iki aynı marka/model monitörde farklı renkler?

• Normal bir olay detaylı incelemelerde bile verdikleri renk kalibrayonu örneğini aynı olsa bile başka bir monitör de kullanmayın diye not düşüyorlar hatta gene detaylı incelemelerde altına aynı ürün bile olsa farklılıklar gösterebilir diye not düşülüyor. Biraz can sıkıcı bir durum ama maalesef durum böyle.Fakat iyi bir kalibrasyonla fark kalmayacak şekilde eşitlemen mümkün olabilir.

Mesela rtings com dan örnek bir inceleme yazısı

Yerel Kontrast 

1251 : 1

Yerel Karartma ile Kontrast 

Yok

Monitör vasat bir kontrast oranına sahiptir, koyu renkli odalarda grimsi görünen siyahlarla sonuçlanır. 1000:1 biraz daha yüksek; ancak, kontrast aynı marka model monitörün farklı üretim arasında bile değişebilir.

bu arada yazıda senin monitorden bahsetmiyor :D

Başka bir inceleme örneği

ICC profil kalibrasyonumuzu buradan indirebilirsiniz fakat. Bu yalnızca bizde ki monitör için kalibrasyon değerleri üretim toleransları nedeniyle her biri için değişkenlik gösterdiğinden, aynı model için bile kullanılmamalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromThe80s -- 14 Şubat 2021; 16:13:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.