Şimdi Ara

''0'' km almayarak boykot mu yapsak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,İstanbulda yaşıyorum ve kendimce sebeplerimden dolayı aklımda 1 yıldır aracımı değiştirmek geçiyordu.Bütçemizi ayarlayalım,bankalara borçlanmamak için birkaç kuruş üstüne koyalım derken Son birkaç aydır 0 araçlar fahiş fiyatlara ulaştı..Her marka %30-40 fiyat arttırımına gitmiş.Adaletsiz vergi politikaları,gizli develüasyon ve bayilerin ''nasıl olsa alıcılarım var'' mantığı ile bu kadar fiyat artışına biz çılgın tüketiciler bi ''stop''demeliyiz kanımca.Nede olsa arz talep dengesini tüketiciler belirler.Bu yüzden şahsen ben 2. el almaya karar verdim ve arayışlarım araştırmalarım bu yönde artık.
    Ayrıca şu sebepten de 2. elin sosyal sorumluluk açısından önemli olduğunu düşünüyorum;Artık istanbulda günün her saati yoğun trafik oluyor ve evimizin sokağında bile park yeri bulamıyoruz.Her sıfır araç yollarda 7-8 metrekare daha fazla yer işgaline sebep oluyor,yetkililer trafik ve park konusunda zaten duyarsız ve projesiz,bari bizler kendimizce birşeyler yaparsak daha az sıkıntı yaşarız diye düşünüyorum.Aksi taktirde hergün yüzlerce sıfır araç giriyor trafiğe ve yaşam kalitemizi,ruh halimizi fena halde etkiliyor.Saygılar.

• bu konuda açılan konular vsr diye hatırlıyorum. Yaklaşık 6 aydır yeni model gelecek diye bekledim. Fiyatlar tavan yapınca beklemeye devam ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Park yerinden vs haricinde niye durduk yere 20 bin fazla para verelim.Yazîk degil mi?

Gayet temiz ikinci eller var.Yakînlarîma kesinlikle sıfır araç aldırmıyorum bu son zamlardan sonra

• 4 aydır beklemedeyim, almak isteyenleri de vazgeçiriyorum, bu fiyatlara alınmaz..
  • 2. El araba dediginiz de zaten baskasinin 0 km aldigi bir aractir.

Boykot edecekseniz 0 da 2. El de almayip mevcut araciniza binin. 2. El alirsaniz "0 km alayim 3 5 zararla satarim" diyenlerin ekmegine yag surersiniz. Bu da 0 km arac fiyatlarini etkilemez.

• sitede boykot edenler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

2. El araba dediginiz de zaten baskasinin 0 km aldigi bir aractir.

Boykot edecekseniz 0 da 2. El de almayip mevcut araciniza binin. 2. El alirsaniz "0 km alayim 3 5 zararla satarim" diyenlerin ekmegine yag surersiniz. Bu da 0 km arac fiyatlarini etkilemez.

Etkiler.10 araç değilde 3-4 araç satsalar tüm yıllık hesapları alt üst olur.Hükümete bile baskı yaparlar vergilerin düşürülmesi konusunda.Bunlar geçmişte oldu.
  • Katılıyorum, yoksa devlet bizi yoldukça yolacak, bir dur demek lazım, en azından 0 araç alacaklar bu yıl için ertelese etkisi büyük olur.
  • Bu şekilde bir birlik olur mu bilmiyorum ama ben bireysel olarak almamaya karar verdim alacaktım ama artık almayacağım 39.000 arabayı 6 ay içinde 46000 yapılınca ekime kadar yolu var dedim ekime de olmasa

ikinci el bile almayacağım 6 ay önce sıfırı 39.000 olan arabaya uyanıklar km yapıp 41000 satmaya çalışıp birde sıfırı şu anda 46000 diye ilana verdiklerinden onuda almayacağım ,

toplu taşımaya bineceğim çok zorda kalırsam taksiye bineceğim aklımda sadece 8000 - 9000 TL ufak tefek araba bulup çarşı pazara kullanmak var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krep -- 16 Mart 2014; 19:15:07 >
  • Fiyatlar krsinlikle dusmez sadece artisi yavaslar zamaninda almayanlar kaybedrr o zamanda gecti artik

• YapalimdA kimin umrunda
    Goc dursun abi goc
    Bitirdiler bizi

• bu ulkede konut ve otomobil fiyatlarinin dusmesi bence imkansiz ekonomi okuyan birisi nasil dusecegi konusunda beni bilgilendirsin lutfen

• ekonomi nasıl sağlam diyor millet anlam veremiyorum... ulan bir ay önce 45 bin tl olan araç şimdi 61 bin tl... 16 bin tl ne zammı .............
  • Zaten alamiyorsunki ne protestosu

• Önce büyükşehirlerin nüfus artışı durdurulsun
  • Fiyatlar çokkk yüksekk ister istemez beklemeye aldım yıl sonunu bekleyelim bakalım ne olacak

• Fiyatlar asla dusmez yeni hukumet ne yapar bilemiyorum ama boykotla cozulecek gbi durmuyor parasi olan alir olmayan boykot yapsa ne olur otv kalkmaz bu sekl gderse zor gunler dha yeni baslyor

• Düşer düşer, örneğin ford yaklaşık 16, seat 11 bin lira zam yaptı modellerine, satışlar düşünce bu ay iki firma da yaklaşık 4 bin lira indirim yaptı, toyota da aynı şekilde.. Ama hala fiyatlar çok yüksek, satışlar düştükçe indirimler devam eder..
  • ekonominin temel ilkelerinden haberiniz var mi?

birisi sifir km bir arac alir.. eski aracini satisa cikarir.. o eski arac da arabasini satmis bir baska kisiye gider..

sizin ikinci el aldiginiz aracin sahibi ya sifir km bir arac almistir, ya da onun sonraki ikinci el arabasini satan adam sifir km bir arac almistir..

gereken soylenmis.. boykot istiyorsaniz araciniza binmeye devam edin..

• o zamanda 2. el araca ötv koyarlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.