Şimdi Ara

''0'' km almayarak boykot mu yapsak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bayilerde Cruze bulabilirseniz kesinlikle kaçırmayın derim.Şu piyasada bu araba bedava bana kalırsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustunde 10 bin koyup biraz dusurunce indirim oluyrsa sorun yok indirim oldu diye alabilirsiniz

• Dün istanbuldayım yanlış anlamayın da ne berbat bir şehirdir orası ya. Nasıl bir kentleşme var öyle. Sokakların neduğu belirsiz yollar sürekli kalabalık hayat aşırı pahalı. 1 simit 1.5 lira olur mu ya. Neyse size kolay gelsin ne diyim. Yolu bile olmayan yerlere koskaca binalar gökdelenler yapılmış.

• Bu zamanda 0 km araç almak saçmalıktır. Hele ki verginin vergisini ödediğimiz bu ülkede saçmalığın daniskasıdır. Üç beş kişiyle olacak iş değil ama tanıdıklarıma enine boyuna anlatıyorum 0 km araç almayın diye, etkili de oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Dün istanbuldayım yanlış anlamayın da ne berbat bir şehirdir orası ya. Nasıl bir kentleşme var öyle. Sokakların neduğu belirsiz yollar sürekli kalabalık hayat aşırı pahalı. 1 simit 1.5 lira olur mu ya. Neyse size kolay gelsin ne diyim. Yolu bile olmayan yerlere koskaca binalar gökdelenler yapılmış.

Haklısınız.İstanbul git gide çekilmez hale geliyor.Özellikle trafik ve otopark konusunda.İşte sıfır araç almamak bu durumun daha kötüye gitmesinide yavaşlatır bence.Çünkü trafiğe her yeni giren araç bu çileyi dahada büyütüyor.Aslında duyarsız yetkililerin İstanbulda sıfır araç tescilini 5 yıl durdurmaları lazım yoksa insanlar yollarda yaşlanıcak:)
  • O değilde biz birinin arabasını satın alınca o kişi gidip zaten sıfır araba almayacak mı?
    Alacak bence yapmamız gereken evde 2 tane araç varsa birini elden çıkarmak olsun.
    Bayilerdeki 2. el araçlara yönelin.
    Filo çıkması ama temiz araçlara bakın körü körüne boşuna kötü araç almayın.
    İhtiyaçtan satılık 2. ellerle fazla olan satılık araçlara bakın.
    Birde şimdilik 2.el alacak olan bile bekleme de kalsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

O değilde biz birinin arabasını satın alınca o kişi gidip zaten sıfır araba almayacak mı?
    Alacak bence yapmamız gereken evde 2 tane araç varsa birini elden çıkarmak olsun.
    Bayilerdeki 2. el araçlara yönelin.
    Filo çıkması ama temiz araçlara bakın körü körüne boşuna kötü araç almayın.
    İhtiyaçtan satılık 2. ellerle fazla olan satılık araçlara bakın.
    Birde şimdilik 2.el alacak olan bile bekleme de kalsın.

konuya ilk cumlenize benzer birsey yazmak icin girmistim, sonuna kadar katiliyorum
  • Herkes kendinden sorumludur.Ben sıfır araç almaktan vazgeçip,bunun yerine işimi görebilecek ikinci ele yöneliyorsam bu bayiler için -1 satış demektir.Benim aracını aldığım kişi bu bilinçte değilse onun ne yapacağını bilemem tabi.sonuçta zincirin benimle ilgili kısmında bir kayıpları olacak.
  • Ben Aralıkta sıfır almayı düşünürken, ocak itibariyle fiyatlar birden fırladı. 41 e alsam mı diye düşündüğüm araba 50 bine dayanınca aynı aracın ikinci elini aldım ve sıfır defterini kapattım. Darısı araç almayı düşünen diğer forumdaşların başına.
  • iyi hoş da
    bu ötv artışı ikinci el fiyatları da etkiliyor
    özellikle 2013 modellere bakın hepsi aracı aldığından yüksek fiyat çekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

2. El araba dediginiz de zaten baskasinin 0 km aldigi bir aractir.

Boykot edecekseniz 0 da 2. El de almayip mevcut araciniza binin. 2. El alirsaniz "0 km alayim 3 5 zararla satarim" diyenlerin ekmegine yag surersiniz. Bu da 0 km arac fiyatlarini etkilemez.

Ee hali hazirda arabasi olmayan ve ihtiyaci olan ne yapacak ???

Su anda bende 0km arac almiyorum sorana onermiyorum onumuzdeki 1 2 hafta icerisinde 2.rl bi araba alacagiz insaallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

2. El araba dediginiz de zaten baskasinin 0 km aldigi bir aractir.

Boykot edecekseniz 0 da 2. El de almayip mevcut araciniza binin. 2. El alirsaniz "0 km alayim 3 5 zararla satarim" diyenlerin ekmegine yag surersiniz. Bu da 0 km arac fiyatlarini etkilemez.

Ee hali hazirda arabasi olmayan ve ihtiyaci olan ne yapacak ???

Su anda bende 0km arac almiyorum sorana onermiyorum onumuzdeki 1 2 hafta icerisinde 2.rl bi araba alacagiz insaallah.

Zaten 0 km arac alma sebebi 2. El degeri. Forumdaki ve arac piyasasindaki herkes 0 km alirken bile 2. El degerine bakiyor. 2. El varoldugu surece 0 km arac alimi azalmaz.

Arac fiyatlarinda bir azalma olmus. Lakin bu azalma son 2 seneden beri rekor satis yapan otomobil firmalari tarafindan piyasanin doygunlugi ve tl nin doviz karsisinda erimesinden dolayi. Arac fiyatlarinin artmasindan dolayi degil

• Hiç araba almayın toplu taşımayı kullanın araba vergi bakım yakıt vb. çokkkkkk

• maldan büyük vergi olurmu dolayısıyla satın aldığın şey araba değil aslında , vergi satın alıyorsun araba veriyorlar, o vergi teyip amcamıza daha fazla dünyada cenneti yaşama hakkı, daha fazla muhafız (pulis) daha fazla taraftar (gazteci 110bin tl maaşlı) olarak geri dönüyor
  • Arkadaşlar herkes burdan bunu yapalım şunu yapalım diye konuşuyor. Ama biz milletçe böyle konuşur ama iş icraata gelince hemen bir u çekeri. Şimdi burda araç almayalım diye konuşurlar ama parayı bulunca arkadaş sana serbest piyasa ekonomisi param var alırım der olay biter zaten.
  • quote:

Dün istanbuldayım yanlış anlamayın da ne berbat bir şehirdir orası ya. Nasıl bir kentleşme var öyle. Sokakların neduğu belirsiz yollar sürekli kalabalık hayat aşırı pahalı. 1 simit 1.5 lira olur mu ya. Neyse size kolay gelsin ne diyim. Yolu bile olmayan yerlere koskaca binalar gökdelenler yapılmış.

Istanbul gibisi yok hocam... yolu olmayan kente binalar dikiliyor cunku onlar para ediyor. Sen hic yolyapip satan birini gordunmu??? Her neyse konumuz bu degil...

0 km arac almamak tamamda 2.el almamak zor. Almazsan almazsin ama birtakim kisiler icin artik araba zaruri ihtiyac.

Boykot falan zor isler ben yapsam sen yapmazsin o yapar bu yapmaz. Sen almadiginla kalirsin... amaan ne bileyim golfe 90bin istenen memlekette ne yaparsan olur...

• parası olan boykot falan yapmaz keyfini düşünür alır, bizim ülkede bu iş böyle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

quote:

Istanbul gibisi yok hocam... yolu olmayan kente binalar dikiliyor cunku onlar para ediyor. Sen hic yolyapip satan birini gordunmu??? Her neyse konumuz bu degil...

0 km arac almamak tamamda 2.el almamak zor. Almazsan almazsin ama birtakim kisiler icin artik araba zaruri ihtiyac.

Boykot falan zor isler ben yapsam sen yapmazsin o yapar bu yapmaz. Sen almadiginla kalirsin... amaan ne bileyim golfe 90bin istenen memlekette ne yaparsan olur...

Hocam yazın günü birlik bir Eskişehir turu yapın şehir görün derim size. Ama sadece merkezi değil mahalleleri dolaşın bir. Özellikle Batıkenti. Şu tramvay çalışması bir bitsin bütün Mahallelerinde tramvayi olan tek şehir olacağız. Buradan başka yerlere gittikçe hiçbir şehri begenmemeye başladım. Ama samsun bir başka olmuş.

• Yılbaşından 2 ay önce 1,6 tdı manuel comf. Passat aldık 77 bin liraya , vergi kur derken şuan aynı araç 88,500 olmuş durumda ...

Yakıt fiyatları keyfi gezmeyi dolaşmayı lüks haline getirdi , şimdide vergi/kur derken otomobil almak gerçekten lüks haline geldiğini düşünüyorum...

Bizim ülkede zamlar vergiler başta tüketimi etkiliyor daha sonra alışılıyor ve tüketim aynı hızıyla devam ediyor ,
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.