Şimdi Ara

0 mı? 2. el mi? Büyük kararsızlık !!! ( mitsubishi colt vs opel corsa ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Düşün en az 2 yıl hiç bir tamire falan para vermiyeceksin, İkinci el aldığın araçta en kötü 1000 TL masraf çıkar.
    Yaptığı km itibari ile ağır bakımları yaklaşmış olacakıtr.
    Duruma göre lastik,silecek, fren balataları, bayan sürücü ise debriyaj balatası v.s gibi masraflardan en az biri veya daha fazlası çıkacaktır.

Ama 0 km araçta lastiğinde sıfır olacak, Ağır bakımlara daha bir kaç yıl zamanın olacak, Aldığın aracın camsileceğinden tut, bagaj halısına kadar herşeyi sıfır olacak. İlk sen kullanacaksın.

Ayrıca Kasko fiyatında çok düşük olacak sıfır km araç olduğu için. Dikkat edersen piyasada bir sürü 2-3 yaşında ikinci el araç var. Parası olan adam akıllık yapıyor sıfır km araç alıp garantisi bitene kadar istediği gibi kullanıyor sonrada direk satıyor.

• Tabikide 0 Araba Almak daha mantıklı 2'ci el herzaman risk'tir eyer 0 araba alacak durumun var 2'ci el pazarının önünden bile geçme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bvlgarı -- 26 Kasım 2010; 17:39:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

Bu ülke insanı beni 2. elden tiksindirdi, neden?

- çoğu araca değerinden fazla değer biçiliyor, (uyanık milletiz ya)
    - çoğu araç sahibi donanımını bilmiyor, bilse bile FULL + FULL + PLUS + ÜBER DOLU ayağına yatıyor
    - çoğu aracın bakım geçmişi karışık,
    - aracın temiz olduğunu anlamak güç, bazı servisler anlıyor, bazısı anlamıyor, iyi usta tanıdığın yoksa sıkıntı oluyor
    - aracın nasıl kullanıldığını hiçbir şekilde bilemiyorsun (ne öğretmen ne avukatlar gördüm apaçi gibi basan.. onlar bile bir kriter değil artık)
    - kelepir araçların çoğu da esasen sorunlu oluyor (gizli teşhisim :)
    - ben bu güzelim ülkede, 220 liralık Sony CDX-GT23 (o zmnki fiyat) 500 milyonluk çok kalite tesisat taktırdım diye yedirilmeye çalışıldığını bile gördüm
    - ben bu ülkede sırf sıra var diye 0'ından 6-7 milyar daha pahalı satmaya çalışan insanlar gördüm (bkz: sahibinden.com Golf ve Scirocco ilanları)
    - ben bu ülkede sırf moda diye OPAK olduğu halde beyaz renkli araca daha fazla fiyat çeken insanlar gördüm
    - yine bu ülkede ben, 10.000km ya yaptım ya yapmadım denilen lastiğin diş derinliğinin 3mm'nin çoook altında çıktığını gördüm, söyledim cevap veremediler..

sonuç olarak, bu ülkenin kaprisli, kompleksli, manyak, Rolls Royce sattığını sanan insanıyla, noteriyle, ekspertiziyle bilmemnesiyle uğraşma, ben uğraşmayı denedim pişman oldu en sonunda gittik paşa paşa 0km aldık anneme de babamada, her gün şükrediyoruz, bende her allahın günü harcadığım vaktime lanet ediyorum, çek kredini paşa paşa al Ibiza'nı (farklı şehirlerdeki bayileri ara, mümkünse birbirlerine düşür en düşük fiyatı almaya çalış, teslim esnasında da park sensörü, karter koruma, paspas vb. gibi şeyler kapmaya bak)

duygularıma tercüman olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Hayatım boyunca hiç sıfır araba almadım,elimden en az 7-8 araç geçti hepsi ikinci el idi.Hiçbirinde de sıkıntı yaşamadım,mesele arabayı alırken sürücüsünü dahi doğru analiz etmek.Tabi bu belli bir tecrübe ve teknik bilgiye de dayanıyor.

Belki komik gelecek ama almayı düşündüğüm arabanın sahibine kullandırtırım önce,zaten kullanış şeklinden,vites atışından bile arabasına iyi bakıp bakamayacağı anlaşılır.Oradan artıyı aldıktan sonra,kaportayı incelersin.Birleşim yerlerindeki boşlukları özellikle kontrol ederim bir orantısızlık var mı diye.Kapı içlerini incelerim,kapanırken gelen anormal bir ses bile kazanın habercisi olabilir.Kapı içlerinde aşınmalar varsa büyük ihtimalle o araç kazalıdır mesela.Motoru dinlerim,egzostan çıkan dumana bakarım.Performansını test ederim,her devirde, her viteste denerim.Fren sistemini test ederim.Geçmişte baktığım birkaç arabada ABS olmasına rağmen devreye girmediğine rastladım,sorduğumda mecburen takır takır sökülüyorlarDaha neler neler.Belki yılların birikimiyle olan birşey bilemiyorum.

Konuşması,yaşam tarzı,mesleği bile ufak ip uçları verebilir.Elbette bunları dört dörtlük karşılayan birisini bulmak zor ama belli standardı karşıladıktan sonra güvenerek alabiliyorsun.

Yanlış anlamazsanız bir şey soracam. Madem bu kadar titizsiniz. Neden sıfır araba alıp rahat etmiyorsunuz. Neden hep 2. el.

• Uzun süre yada çok km yapılacaksa sıfır, kısa süre veya az km yapılacaksa ikinci el tercih ederim. Uzun süreden kasıt en azından 5-6 sene, çok kmden kastım ise senede en azından 20-25 bin km. Sıfır araç alırken kafan rahat olur ama ikinci el araç alırken ya sen bu işten iyi anlayacan yada iyi anlayan birinden yardım alacan. Aynı paraya sıfır aldığın araçla ikinci elde alabileceğin araçlar tabiki farklı olur yani sıfır b sınıfı alırken ikinci el c sınıfı alabilirsin. Son olarak şunu söyliyim hangisini alırsanız alın maddi durumunuzu zorlamayın.
  • Sonuçta sıfır da alsanız, ikinci el de alsanız tüm paranızı vermeyin. Özellikle 2. el alıyorsanız, aldığınız arabanın türüne göre mutlaka kenarda 1-2 milyar lira paranız olsun. Masraflar için. Tüm paranızı verirseniz benim gibi cıscıbıldak ortada kalırsınız. Kendimi ekonomi olarak toparlayana kadar araba sorun çıkarmasa bari diye dua edersiniz.
  • Değerlendirme ve önerileriniz için tekrar teşekkür ederim.

Bugün ufak bi araştırma yapayım dedim ve istanbul avrupa yakasındaki bazı seat bayilerini aradım (Altur, Avek, Aygüv ve Doğuş Oto Esenyurt) aldığım fiyatlar 26-26,5 arasında oynamakta ve en iyi fiyatıda Aygüv otomotiv verdi 26.100 (trafik sigortası dahil) ufak baskılarıma rağmen düz 26.000 liraya inmediler. Tabi karşılıklı pazarlık daha net sonuç vereceğinden pek dikkate almıyorum fiyatları ama yinede aşağı yukarı belli ettiler nekadar olacağını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Hayatım boyunca hiç sıfır araba almadım,elimden en az 7-8 araç geçti hepsi ikinci el idi.Hiçbirinde de sıkıntı yaşamadım,mesele arabayı alırken sürücüsünü dahi doğru analiz etmek.Tabi bu belli bir tecrübe ve teknik bilgiye de dayanıyor.

Belki komik gelecek ama almayı düşündüğüm arabanın sahibine kullandırtırım önce,zaten kullanış şeklinden,vites atışından bile arabasına iyi bakıp bakamayacağı anlaşılır.Oradan artıyı aldıktan sonra,kaportayı incelersin.Birleşim yerlerindeki boşlukları özellikle kontrol ederim bir orantısızlık var mı diye.Kapı içlerini incelerim,kapanırken gelen anormal bir ses bile kazanın habercisi olabilir.Kapı içlerinde aşınmalar varsa büyük ihtimalle o araç kazalıdır mesela.Motoru dinlerim,egzostan çıkan dumana bakarım.Performansını test ederim,her devirde, her viteste denerim.Fren sistemini test ederim.Geçmişte baktığım birkaç arabada ABS olmasına rağmen devreye girmediğine rastladım,sorduğumda mecburen takır takır sökülüyorlarDaha neler neler.Belki yılların birikimiyle olan birşey bilemiyorum.

Konuşması,yaşam tarzı,mesleği bile ufak ip uçları verebilir.Elbette bunları dört dörtlük karşılayan birisini bulmak zor ama belli standardı karşıladıktan sonra güvenerek alabiliyorsun.

Yanlış anlamazsanız bir şey soracam. Madem bu kadar titizsiniz. Neden sıfır araba alıp rahat etmiyorsunuz. Neden hep 2. el.

Şimdi mesele titizlik meselesi değil,bunlar alırken bir çırpıda olup bitiveriyor zaten.Yapım gereği görüştüğüm her insanı incelerim yönden,bir alışkanlık haline geldi bu.Bir süre sonra ufak bir ipucundan yumağı buluveriyorsun.Çok da işime yarar hala bu huyum..Alacağım arabayı bırak,öyle araba sapıklığı var ki sokaktaki arabaları inceler oldum.Kazalı olanları bir bir bilir hale geldim

Neden sıfır araba almadığım konusuna gelince,sürekli bir alım-satım meselesi olmadığı için arabayı satacaksam,yeni birşey düşünüyorsam üç dört ay önceden incelemeye başlarım.Ne zaman para elime geçti,o zaman listemde düşündüğüm arabalar olur.Sıfır yerine,sıfır gibi arabayı üçte iki fiyatına alırım.Parayı sokakta bulmuyoruz tabi,satarken de zarar etmemiş olurum aynı zamanda.Bir başka neden de sıfır C segmenti alacağıma temiz D segmenti alırım.Satarken yine zarar etmem.

Batan arabayı sıfır alınca fazladan ödedim o üçte bir para.Titiz olmazsam araba elimde patlayacak,optimum değeri tutturuyorum yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 27 Kasım 2010; 0:01:22 >

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: IwannaOnlyLucK

Merhabalar,

Önümüzdeki bir ay içinde bir araba alacağım ve ilk arabam olucak kısmetse, 5-6 bin lira peşinat üzerine kredi çekip 20-25 bin civarlarına tamamlayıp bir seçim yapıcam, sorun bu noktada başlıyo işte :S

0 araç olarak aklımda tek bir marka var oda seat ibiza, fakat ibizayı seçersem gerçekten üst limiti zorlamış olucam ve sonuç olarak sıfır bir araca binicem,

diğer yandan 2.el de iste citroen C4'ler çok cezbedici duruyo ve mantıklı bir seçim gibi gözüküyo, 3 ila 5 yaş arasında 20-25 lira arasında gayet temiz C4 bulmak mümkün..

Sizlerin fikirlerini almak istiyorum ve az çok kararımı kesinleştirip arabama kavuşmak istiyorum :)

Edit:

Merhabalar

Öncelikle öneride bulunan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum.

Karar büyük ölçüde kesinleşti gibi bugün Seat ibiza'ya baktım, yapılı olduğum için(1,95 95kg. :) ) biraz boğucu geldi ve rahat edemedim gibi.

Sonrasında aklımda olan fakat fiyatı nedeniyle elediğim mitsubishi colt a bakma kararı aldım aile büyükleriyle beraber, zaten çok fazla bu araçla ilgilenmiştim ve özelliklerinide çok iyi biliyorum. Galeride bindim orasını burasını kurcaladıktan sonra gayet rahat, ferah görüş açısı, malzeme kalitesi vs. gayet tatmin edici geldi, ibizadaki boğuculuk yoktu. Florya da bulunan Mar oto ile pazarlığımızı yaptık ve sonuç olarak 5 kapı otomatik vites + park sensörü hediye olarak fiyatı 29.000 liraya bırakacaklarını söylediler. Önümüzdeki 2 hafta içerisinde muamelelere başlanacak ve mitsubishi colt ailesine katılacağım

Sevincimi paylaşmak istedim malum ilk arabam olacak maruz görünüz

hayırlı olsun güle güle kullanın

• Hayırlı olsun, Kazasız belasız sürüşler dilerim. Tavsiyem bir kan akıtmanız
  • İyi dilekleriniz için teşekkür ederim

Kan akıtma olayına gelince, aracı aldıktan sonra inş. bi tavuk alacak para ayırmaya çalışıcam
  • hayırlı olsun yeni Colt u tasarım olarak çok beğeniyorum bir aralar benimde aklımdaki bir modeldi ancak corsa 1.2 easytronic aldım
  • Bu düşük kredilerde ikinci el alınır mı ya?

İkinci el araç alınmaz satılır :)

Bir tane Clio almıştım geçici 2. el onun dışında hep sıfır aldık babam ve ben. Sıfır almaya devam

Sıfırda 2. ele düşünce kaybedeceğin değeri biliyorsun.

Ama 2. elde aldanırsan eğer, ki bazen ustalar bile anlamıyor bazı durumları, sana açabileceği masrafları öngöremezsin, çok pişman olursun sonra.

Sıfır iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: IwannaOnlyLucK

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim

Kan akıtma olayına gelince, aracı aldıktan sonra inş. bi tavuk alacak para ayırmaya çalışıcam

• sıfır alma kararından dolayı tebrik ederim
    memleket çakal dolu 2. el araç alınmaz.
  • Bencede sıfırında karar kılınması isabetli olmuş.Hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: derfgt

sıfır alma kararından dolayı tebrik ederim
    memleket çakal dolu 2. el araç alınmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Bencede sıfırında karar kılınması isabetli olmuş.Hayırlı olsun

Teşekkür ederim

En azından her türlü kafam rahat olacak, alım satım muamelerinden tutunda, servise baktırması, check up ı ıvırı zıvırı derken epey vakit alıcaktı 2. el, 0 da saydıklarımın hiç biri yok

• Hayırlı olsun, 0km alarak doğru bir tercih yapmışsınız ben bile rahatladım sizin adınıza, AMT şanzımanın biraz alışma süreci vardır, forumda kullanıcısı ve kendi sayfaları var sanırsam, aratın üye olun epey yardımcı olurlar Colt konusunda (bakım, parça fiyatı, hangi servis, aksesuar, vb.)
  • Hayırlı olsun çok güzel bir tercih
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.