Hayırlı olsun, 0km alarak doğru bir tercih yapmışsınız ben bile rahatladım sizin adınıza, AMT şanzımanın biraz alışma süreci vardır, forumda kullanıcısı ve kendi sayfaları var sanırsam, aratın üye olun epey yardımcı olurlar Colt konusunda (bakım, parça fiyatı, hangi servis, aksesuar, vb.)
Teşekkür ederim sizinde katkınız büyük karar vermemde yazdıklarınız çok etkili oldu
Şimdiye kadar pek fazla manuel araç kullanmadım hatta hiç kullanmadım desem yeridir, çünkü çevremdeki insanların arabalarının hepsi otomatik vites
AMT şanzımana dediğiniz gibi alışma süreci olacaktır çünkü normal otomatik şanzımanlardan biraz daha farklı bir prensiple çalışıyor, otomatıkleştirilmiş düz şanzıman olarak isimlendiriliyor ve nasıl bir deneyim yaşıcam epey merak ediyorum
quote:
Orijinalden alıntı: superhead
Hayırlı olsun çok güzel bir tercih
İnş. bende hayırlı olacağını umuyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Janjan
Bu ülke insanı beni 2. elden tiksindirdi, neden?
- çoğu araca değerinden fazla değer biçiliyor, (uyanık milletiz ya) - çoğu araç sahibi donanımını bilmiyor, bilse bile FULL + FULL + PLUS + ÜBER DOLU ayağına yatıyor - çoğu aracın bakım geçmişi karışık, - aracın temiz olduğunu anlamak güç, bazı servisler anlıyor, bazısı anlamıyor, iyi usta tanıdığın yoksa sıkıntı oluyor - aracın nasıl kullanıldığını hiçbir şekilde bilemiyorsun (ne öğretmen ne avukatlar gördüm apaçi gibi basan.. onlar bile bir kriter değil artık) - kelepir araçların çoğu da esasen sorunlu oluyor (gizli teşhisim :) - ben bu güzelim ülkede, 220 liralık Sony CDX-GT23 (o zmnki fiyat) 500 milyonluk çok kalite tesisat taktırdım diye yedirilmeye çalışıldığını bile gördüm - ben bu ülkede sırf sıra var diye 0'ından 6-7 milyar daha pahalı satmaya çalışan insanlar gördüm (bkz: sahibinden.com Golf ve Scirocco ilanları) - ben bu ülkede sırf moda diye OPAK olduğu halde beyaz renkli araca daha fazla fiyat çeken insanlar gördüm - yine bu ülkede ben, 10.000km ya yaptım ya yapmadım denilen lastiğin diş derinliğinin 3mm'nin çoook altında çıktığını gördüm, söyledim cevap veremediler..
sonuç olarak, bu ülkenin kaprisli, kompleksli, manyak, Rolls Royce sattığını sanan insanıyla, noteriyle, ekspertiziyle bilmemnesiyle uğraşma, ben uğraşmayı denedim pişman oldu en sonunda gittik paşa paşa 0km aldık anneme de babamada, her gün şükrediyoruz, bende her allahın günü harcadığım vaktime lanet ediyorum, çek kredini paşa paşa al Ibiza'nı (farklı şehirlerdeki bayileri ara, mümkünse birbirlerine düşür en düşük fiyatı almaya çalış, teslim esnasında da park sensörü, karter koruma, paspas vb. gibi şeyler kapmaya bak)
ya 2.elde hasta gibi her tarafı orjinal olsun hiç çarpmamış olsun aman boya olmasın diye 0 araç gibi beklerseniz tabiiki satıcılar türlü cinlik yapar.
ve janjan arkadaşım bu ülkede o gördüğün insanlar şu anda bir araç bayiinde çalışıp sana araçta satıyor olanlardır.(yani 0 araç satıcıları)
ne kadar tecrübeli ve bilgili isen o kadar iyisini bulursun aracın bu işin özü budur.değilsende tecrübe edeceksin bahtına ne çıkarsa hem 0'da hem 2.elde.
Hayırlı olsun aldıktan sonra izlenimlerini yazarsan sevinirim.Bende bunun gibi araç almayı düşünüyorum.
Hocam bayiideki çalışanlar zaten "ayrı" bir kategoriye giriyor, forumda çok yazıldı çok çizildi, ancak işini bilen biri için zaten bayiide sadece fiyat konuşulur, gerisi tartışılmaz bile, orada da taktik bellidir 3-4 bayiiyi aynı anda birbirine düşürmek
quote:
Orijinalden alıntı: Jamais Vu
Hayırlı olsun aldıktan sonra izlenimlerini yazarsan sevinirim.Bende bunun gibi araç almayı düşünüyorum.
Öncelikle teşekkür ederim, aracı aldıktan sonra resimlerini ve ilk izlenimlerimi bu başlık altında paylaşıcam.
Colt un kağıt üzerindeki verilerine bakltığımda benim açımdan gayet tatmin edici geliyor, fakat kullanırken nasıl hissedeceğimi tam olarak kestiremiyorum :))
Ayrıca şunuda çok merak ediyorum bayilerden alacağım fiyatlar ne olacak, kendi adıma birbirlerine düşürmek için elimden geleni yapıcam baktım inmiyolar 29 bin ve civarında seyrediyosa fiyatlar park sensörüne ek olarak koparabildiğim kadar ekstra kopartmaya çalışıcam (kolçak, spoiler vs. )
Ulan şimdi colt a bidaha bakmak için mitsubishinin sitesine girdim.Lancer a kaydı gözüm bir model daha girdi kafama.
güle güle kazasız belası kullanın japon tayınızı (colt tay demek ingilizcede) Alah kaza bela vermesn inşallah
quote:
Orijinalden alıntı: Jamais Vu
Ulan şimdi colt a bidaha bakmak için mitsubishinin sitesine girdim.Lancer a kaydı gözüm bir model daha girdi kafama.
Kuçu kuçu balığı sizide etkisi altına almaya başladı sanırım
quote:
Orijinalden alıntı: comanchee
güle güle kazasız belası kullanın japon tayınızı (colt tay demek ingilizcede) Alah kaza bela vermesn inşallah
Aminnn inş. teşekkür ederim
Merhabalar,
Yukarda yazdığım gibi colt a kesin gözüyle bakıyordum hatta muameleler dahi başlamak üzereydi. Hatta test sürüşüne dahi çıktım ve çok beğendim aracı
Fakaaatttttt!!!!
Opel corsa yı görene kadar :S corsanın 1.2 easytronic enjoy 111.yıl versiyonu inanılmaz derecede kararsızlık yarattı.
Colt u eledim gibi, niye derseniz aracın istepnesi yok :S tamir kiti veriyolar ve malum türkiyenin yollarının halinide hepimiz biliyoruz herhangi bir lastik patlama durumunda inanılmaz bir mağduriyet ortaya çıkacaktır.
Sizlere sorum şu corsa 1.2 easytronic enjoy 111. yıl ı nasıl bilirsiniz ve tavsiye edermisinz coltla kıyasladığımızda ne gibi + ve - leri vardır.
up
Corsanın tek artısı 2. el performansı onun dışında Coltun her açıdan üstün olduğunu düşünüyorum...stepnenin olmadığına takılmışsınız, bu mudur sizi Colttan caydıran...BMW1de de yok stepne...Corsaya bindiniz mi ,ben binmedim ama Colt kadar ferah olamayacağını söyleyebilirim...gönlünüzce olsun
quote:
Orijinalden alıntı: bacey
Corsanın tek artısı 2. el performansı onun dışında Coltun her açıdan üstün olduğunu düşünüyorum...stepnenin olmadığına takılmışsınız, bu mudur sizi Colttan caydıran...BMW1de de yok stepne...Corsaya bindiniz mi ,ben binmedim ama Colt kadar ferah olamayacağını söyleyebilirim...gönlünüzce olsun
Coltada bindim corsayada bindim, tabiki corsa colt kadar ferah değil
Yeni kasa Coltların donanımı epey zengin motor hacmide 1300 cc altında olsaymış vergiside düşük olacakmış ama 1332 cc küsüratla kaybetmiş.Corsa 1.2 olduğu için vergi düşük.İleride coltu satarken sorun yaşayabilirsiniz ama corsa 2.eli daha işlek bir araç
donanımları hemen hemen, aynı ufak tefek farklar var.
Dış görünüş olarak değerlendirirsem ikiside yakışıklı araçlar,
Vergi olarak bakarsam corsa önde,
Performans olarak colt bi tık daha ileri (corsa 1.2 85 hp) (colt 1.3 95hp)
2. el değeri olarak pek düşünümüyorum çünkü uzun yıllar kullanıcam zırt pırt değişme şansım yok.
İç kısma baktığımda corsa bariz daha janjanlı ve albenili duruyo ama colt a göre bariz şekilde dar, colt daha sade ve işlevsellik ön planda gibi,
2 araç birbirlerine çok yakınlar en son tepem atacak yazı tura atıcam o olucak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme