Şimdi Ara

0 para ile ev kredisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bankadaki siciller malum. Ben ve eşim öğretmeniz benim 1000 onun 1600 puanı var yasal takibe düşmedik ama hangi bankadan evin tamamına kredi çekilebilir. Veya ekspertiz yüksek verse evin değerini tamamına kredi çekebilirmiyiz( tabi mütaait yanaşırsa) açsın olarak eşimle benim 11000 gelir var ortak 6000 ödeyecek şekilde verirler mi

• Merhaba,

Bankaya ipotek verebileceğiniz size ailenize veya 3.şahısa ait bir taşınmaz olmalı harici 0 peşinatsız kredi çekemessiniz. Bizim 1 evimiz var bizde alacaktık ama ödemesi yüksek çıktığından alamadık ayrıca taşınma masrafları vs derken 15.000 tl nakit şart.banka dediki hem sizdeki evi hem alacağınız evi ipotek alacağız öyle vericeğiz dedi.İstersen 10 bin tl öde ama ipotek vereceğin yoksa alamassın.
  • 1. Banka eksperin belirlediği rakamın yüzde 75 ya da 80'ine kredi verir. Burada eğer bankada gerçekten iyi tanıdığınız olursa eksper değeri tam alacağınız krediye göre ayarlanabilir. (Arkadaşım yaptı) Eğer banka yüzde 75 verirse kalanını kendinizin ayarlaması gerekecek. İlave taşınma, tapu vb derken hesapsız çok masraf çıkıyor.

2. Zaten banka alacağınız eve ipotek koyuyor başka ipotek istemez. Burada sıkıntı olacak şey puanlarınız. Yani yasal takibe düşmeden bu derece düşük puanlar aklıma pek yatmadı açıkçası.

İlave söyleyeyim. Ekspertizin yüksek miktar çıkarması ve bankanın da o derece yüksek kredi vermesi hiç bir müteahhitin işine gelmez. Daha yüksek KDV ödeyecek çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kemal

1. Banka eksperin belirlediği rakamın yüzde 75 ya da 80'ine kredi verir. Burada eğer bankada gerçekten iyi tanıdığınız olursa eksper değeri tam alacağınız krediye göre ayarlanabilir. (Arkadaşım yaptı) Eğer banka yüzde 75 verirse kalanını kendinizin ayarlaması gerekecek. İlave taşınma, tapu vb derken hesapsız çok masraf çıkıyor.

2. Zaten banka alacağınız eve ipotek koyuyor başka ipotek istemez. Burada sıkıntı olacak şey puanlarınız. Yani yasal takibe düşmeden bu derece düşük puanlar aklıma pek yatmadı açıkçası.

İlave söyleyeyim. Ekspertizin yüksek miktar çıkarması ve bankanın da o derece yüksek kredi vermesi hiç bir müteahhitin işine gelmez. Daha yüksek KDV ödeyecek çünkü.
    İnsanları yanlış bilgilendirmeyin işin içerisinde olan birisi olarak biliyorum bilmeden yorum yapmamak gerekir. !

Kendinize, ailenize ya da 3. bir şahsa ait ikinci bir konut ipoteği ile birlikte, satın alacağınız evin %100'üne kadar konut kredisi kullanabilirsiniz.

1.Banka 0 peşinat ile evin tamamını kredi veriyor. Eğer üstünüze ev var ise onu ipotek alıyor diyor ki 200 bin tl'lik ev için 200 bin tl kredi veririm sonra alacağın evede ipotek koyuyor yani bankada 2 ev ipotekli oluyor 0 peşinat ile ev alıyorsunuz ama kenarda masraflar için 15 bin tl olması şart. Bizim peşinat yok 0'dan alacaktık üstümüze ev var 2.evide alıp 2 sini ipotek alıp 0'dan vereceklerdi ama ödemesi maaşımızı biraz aştı o yüzden vazgeçtik...

@Kemal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 10 Şubat 2020; 10:46:9 >

• Şuanda MB kararı sonrasında konut kredisi faizleri bir hayli yükseldi. Geçtiğimiz dönemin kredi fazileri neredeyse 2'ye katlandı; fakat ICBC baya iyi bir kampanya düzenlemiş, faizleri de diğer bankalara nazaran aşağıya çekmiş. https://gazetebanka.com/haber/icbc-yok-boyle-kampanya-dedirtecek-konut-kredisi-faizlerinde-en-uygunu-geldi-8123.html Evin değerinin %80'ine kadar 1,39 faiz uyguluyor.

• Ben de çift maaş öğretmenim 12 13 gibi bi gelir sözkonusu..mart ayında 100 bin ihtiyaç çekip peşinat verdim, ağustosta ise uygun konut kredisi kullanarak tapuyu aldım.şu sıra satıyorum yatırım için almıştım.

Evin tamamına şu şekilde kredi çekersin: ev değerlidir ve eksper değeri yüksek mesela 600 bin çıktı diyelim. 480 bin kredi çekebilirsiniz. Müteahhit ile 480 bine anlaşıp tümüne kredi çekebilirsiniz.yalnız müteahhit fazla vergi ödeyeceği için evin rayiç bedelini yüksek göstermek istemez, eksper ile konuşup 480 bin lazım eve 600 değer biçin denebilir.( eksperler 70 80 fazla üfürebilir) bazı bankalar %80 kredi vereceğim ama %20 yi müteahhite havale yapmış olmalısın diyor...o tutar sizde yoksa müteahhitten alıp iade edin..evett, bu 2 3 pürüz aşılırsa zor da olsa evin tümüne kredi çıkarılabilir.yalnız 1.40 orandan 400 500 bin kredi pek akıl işi değil...gerçi oran 1 in altına inecektir,yapılandırma yaparsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.