Şimdi Ara

02 - 2013 FORMULA 1 PETRONAS MALAYSIA GRAND PRIX (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
1
Favori
7.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yavocka

quote:

Orijinalden alıntı: Sercann35

quote:

geçmiş yarışları izleyebileceğim veya indirebileceğim bi link verebilirmisiniz ?

İzleyebileceğin:

Part 1 :http://www.trf1.net/multimedya/video-galeri/yaris-video/30918-2013-avustralya-gp-tum-yaris-izle-bolum-1.html#.UVG-4heeN8E (Yarış 70'li dk'larda başlııyor.)

Part 2 :http://www.trf1.net/multimedya/video-galeri/yaris-video/30919-2013-avustralya-gp-tum-yaris-izle-bolum-2.html#.UVG_oReeN8E

ben taaa gerilere gittim istediğim 2012 valencia yarışıydı ama

Valencia yarışları genelde sıkıcı oluyor, boşuna izleme bence. Ama biraz araştırırsan, 2012 Valencia GP'sini de bulabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

geçmiş yarışları izleyebileceğim veya indirebileceğim bi link verebilirmisiniz ?

İzleyebileceğin:

Part 1 :http://www.trf1.net/multimedya/video-galeri/yaris-video/30918-2013-avustralya-gp-tum-yaris-izle-bolum-1.html#.UVG-4heeN8E (Yarış 70'li dk'larda başlııyor.)

Part 2 :http://www.trf1.net/multimedya/video-galeri/yaris-video/30919-2013-avustralya-gp-tum-yaris-izle-bolum-2.html#.UVG_oReeN8E

ben taaa gerilere gittim istediğim 2012 valencia yarışıydı ama

Valencia yarışları genelde sıkıcı oluyor, boşuna izleme bence. Ama biraz araştırırsan, 2012 Valencia GP'sini de bulabilirsin.

yarışa genel hatlarıyla tekrardan bi bakmak istiyodum o yüzden arıyodumda vazgeçtim ama yinede sağol kardeşim yardımın için :)

• Yorumlarına biraz sert yaklaştıysam afedersin @optimus1
    Ancak şunu da belirtmeliyim ki Vettel ve RedBull'la ilgili bir çok yazdığını abartılı buluyorum.

Taraftarı olsam dahi bu yarışta Vettel'i kesinlikle savunmam mümkün değil.
    Hırsın nelere mal olduğunu hep beraber izledik. Webber'e atak yapmasını bir nebze açıklayabilsem de, yarışın ortasındaki 'ONU YOLUMDAN ÇEKİN' çirkefliği nazarımda kabul edilemez.

Hepimizin sempati duyduğu ve taraftarı olduğu pilotlar var. Bu tip durumlardan rahatsız da olsak, maalesef yaşanmaya devam edecek. Ve kabul etmeliyiz ki bu sporun ruhunda maalesef 'fair play' diye bir şey yok.
    Formula1 pilotlarının hepsi egoları tavan yapmış sporcular. (Massa hariç :)

Mesela özellikle Alonso taraftarları Vettel'i (karakterini, şerefini) Malezya'dan sonra yerin dibine soktular. Haksız sayılmazlar.
    Bunu yaparken, 2005 Kanada'yı, 2005 Monaco'yu; 2006 Almanya'yı; 2006 Çin'i; ve daha bir çok yarışta Alonso'nun neler yaptığıyla ilgilenmediyseler veya hoşgördüyseler ortada bir çifte standart var anlamına gelir.

Zaman neler gösterecek göreceğiz.
    İki takım arkadaşının rekabeti bu sporun belki de en özel seyirliği. Uzun zamandır herhangi bir takım içinde ortam bu denli elektriklenmemişti. Redbull cephesinde kriz nasıl yönetilecek merak ediyorum.
    Bir yanda hırsı mantığının önüne geçebilen, ergen Sebastian
    Diğer yanda kamera ve mikrofon görünce çenesini tutamayan delibaş Mark.

RedBull'dan ateş fışkırıyor

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/32298/formula-1-istanbul-bir-spikerin-gaza-gelisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odyle -- 26 Mart 2013; 23:38:02 >

• Yukarıda ki resim ve video görüntülerinin geçtiği kişilerin kazanma hırsını izlemektense,
    Erişmenin her geçen gün daha da kolaylaştığı, Prost, Senna kapışmasının en hızlı olma hırsını izlemek daha keyif veriyor.
  • @odyle
    Dostum olayları sağa, sola, oraya, buraya çekmeye gerek yok. Takdir edersin ki, geçtiğimiz hafta sonu Malezya 2013 de birçok olaya ve gerçeğe tanık olmuş Formula 1 dünyası; bu hafta sonunu, Veti, Webi, Redi, Hamiyi, Rosu, Mersoyu konuşmalı, ki konuşuyor ve konuşacaktır da.
    Daha önce de belirttiğim gibi, Vettel in "ONU YOLUMDAN ÇEKİN" sözü birçok gerçeği ortaya koymuştur. Ardından; hem takıma hem webbere buyuk bir yanlış yapmıştır. Bu olaylardan, izleyicinin alacağı mesajla; takımların, pilotların, takım patronlarının, takım başkanlarının alacağı mesaj bir olmaz.
    Yansımaları nasıl olur bilemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GulfStream -- 27 Mart 2013; 1:32:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Button'a resmen yazık oldu adam o hurda ile yine iyi yerde bitirecekti.

Vettel'i hala savunan var tamam Webber uyuzun tekide Vettel kadar ağlak bebe F1 pilotu görmedim ben.

Ayrıca Rosberg'e resmen otur oturduğun yerde dediler basıp geçse ne sevinecektim yapmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: odyle

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/32298/formula-1-istanbul-bir-spikerin-gaza-gelisi

Aman aman aman Sebastian VETTEL aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa inanmıyorum inanılmaz bir an bu kısma koptum ya

• quote:

Orijinalden alıntı: optimus 1

@odyle
    Dostum olayları sağa, sola, oraya, buraya çekmeye gerek yok. Takdir edersin ki, geçtiğimiz hafta sonu Malezya 2013 de birçok olaya ve gerçeğe tanık olmuş Formula 1 dünyası; bu hafta sonunu, Veti, Webi, Redi, Hamiyi, Rosu, Mersoyu konuşmalı, ki konuşuyor ve konuşacaktır da.
    Daha önce de belirttiğim gibi, Vettel in "ONU YOLUMDAN ÇEKİN" sözü birçok gerçeği ortaya koymuştur. Ardından; hem takıma hem webbere buyuk bir yanlış yapmıştır. Bu olaylardan, izleyicinin alacağı mesajla; takımların, pilotların, takım patronlarının, takım başkanlarının alacağı mesaj bir olmaz.

Dostum olayları sağa sola çekmek değil amacım. Tarih tekerrür ediyor şu an, umarım farkındasınızdır.

2008 Singapur'a ve Mclaren'den ayrılırken yaptıklarına ya da diğerlerine değinmeden; sadece 'ONU YOLUMDAN ÇEKİN'in Alonso örneklerine bakalım istersen.

2005 Kanada : Fisichella için '' Ne yapmaya çalışıyor? Ondan daha hızlıyım'' Sonrasında Fisi arıza yaşar ve onu geçer.
    2010 Almanya : ''Ben daha hızlıyım Felipe'nin savunma yapması komik'' (daha hızlı değildi) Sonrasında Massa'ya giden malum 'Fernando is faster than you mesajı..

Şimdi hakkaniyetle bakın da Sebastian'ın Malezyadaki telsiz mesajından ne farkı var söyleyin. Aynı otun laciverti...

Yani;
    Sebastian çirkeftir, Fernando çirkefliğin kitabını yazmıştır. Ayrıca milyonların döndüğü bu sporda kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir.

• quote:

quote:

Aman aman aman Sebastian VETTEL aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa inanmıyorum inanılmaz bir an bu kısma koptum ya

Valla sanirim yarışı izlerken binlerce kişi aynı tepkiyi vermiştir. Ben de onlardan biriyim. Ama Okay Karacan'in bu anlatımı efsanedir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: optimus 1

@odyle

Dostum olayları sağa sola çekmek değil amacım. Tarih tekerrür ediyor şu an, umarım farkındasınızdır.

2008 Singapur'a ve Mclaren'den ayrılırken yaptıklarına ya da diğerlerine değinmeden; sadece 'ONU YOLUMDAN ÇEKİN'in Alonso örneklerine bakalım istersen.

2005 Kanada : Fisichella için '' Ne yapmaya çalışıyor? Ondan daha hızlıyım'' Sonrasında Fisi arıza yaşar ve onu geçer.
    2010 Almanya : ''Ben daha hızlıyım Felipe'nin savunma yapması komik'' (daha hızlı değildi) Sonrasında Massa'ya giden malum 'Fernando is faster than you mesajı..

Şimdi hakkaniyetle bakın da Sebastian'ın Malezyadaki telsiz mesajından ne farkı var söyleyin. Aynı otun laciverti...

Yani;
    Sebastian çirkeftir, Fernando çirkefliğin kitabını yazmıştır. Ayrıca milyonların döndüğü bu sporda kimse sütten çıkmış ak kaşık değildir.

Öncelikle örnek verdiğiniz olaylarla bu olay arasındaki temel fark verdiğiniz örnekler sene ortasında gerçekleşmişken,bu olayın henüz sene başında olmasıdır.Ayrıca ne Alonso ne Schumacher ne de bir başka pilotun telsizden motoru kıs bu yarış takım arkadaşının dendikten sonra atak yapıp takım arkadaşını geçtiğini hatırlamıyorum.Bir başka konuda üslup meselesi.Bir pilot serzenişte bulunabilir.Ama çekin şunu önümden diye telsiz mesajı da duymadım şu ana kadar.

2005 Kanadaya kadar.Alonso 59,Fisichella 17 puan almış.Alonsonun 4 galibiyetine karşı,Fisichellanın tek galibiyeti var.Ve yarış sene ortası civarı.Ayrıca Fsichella Kanadada hidrolik sorunuyla kalmıştı.

2010 Almanyaya kadar.Alonso 98,Massa 67 puan toplamış.Yine arada puan farkı olarak fark var ve senenin 11. yarışı yani ekstra 8 puan çok önemli.Ayrıca hızlı değildi derken neye göre ikisinin en hızlı turları 66. turda ve Alonso çeyrek saniye daha hızlı.

Mercedesin daha senenin ikinci yarışında 3.lük için bile risk almadığını hesaba katarsak 2005 ve 2010 durumlarının anlaşılabilir olduğu ortadadır.

• gaz spiker dedin mi

• @AlbertoAscari

Sözkonusu takım emrinin neden verildiği değil, pilotlarin mizmizlanmasi. Dün Alonso telsiz mesajında takıma veryansın eder, bugün de Vettel. Değişen şey ise olaylara bakış açısı.
    Vettel'in genel formula 1 seyircisine sempatik gelmediği açık. Haklı nedenleri de yok değil.

Benim sorum Vettel yerine Webber geride olsaydı ve takım tarafından' 'yerini koru' emrini alsaydi ve bunu takmayip Vettel i geçmeye calissaydi burada ya da başka forumlarda kahraman ilan edilmeyecek miydi???
    Aynı yazı içerisinde Vettel'in takım emrini dinlememesi elestirilirken Rosberg inde neden dinlediği eleştiriliyor. İlginç. ..
    Yani Ak'a ak; boka da bok demek gerektiğini söylüyorum sadece. Çifte standart yapmadan.

• quote:

Benim sorum Vettel yerine Webber geride olsaydı ve takım tarafından' 'yerini koru' emrini alsaydi ve bunu takmayip Vettel i geçmeye calissaydi burada ya da başka forumlarda kahraman ilan edilmeyecek miydi???

Edilmeyecekti.
    Zaten edilmezdi de. Zaten bu tip işleri yapmadığı için kahraman ilan ediliyor.
    Ve Vettel de zaten gridte bunu yapabilecek tek çocuk olduğu için bu kadar eleştiriliyor. Bi tek Vettel böyle veletlik yaptığı için çoğu kişi ondan haz etmiyor.
    Tersi olsaydı ne olacaktı gibi sorulara bu yüzden gerek yok. Tersi olmuyor. Olmayacak ta. Bu yüzden zaten bu işi yapan ve yapmaya yeltenen tek pilot Vettel olduğu için bu kadar nefret ediliyor bu adamdan.
    Ki nefret edene de saygım var sevene de saygım var. Ben sadece Vettel'den nefret edenlere laf geçirmeye çalışanlara karşı çıkarım.
    Vettel'in iyi olduğunu düşünen ve seven bi kişi Vettel'den nefret eden bi kişiye zorla Vettel'i sevdirmeye çalışıp, sevmeyene ve saymayana laf geçrirse alttan alta o zaman işte saygı çerçevesini falan bırakır olabildiğince sert bi yorumla sağlı sollu girişirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperioИ -- 28 Mart 2013; 0:38:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HyperioИ

quote:

Edilmeyecekti.
    Ve Vettel de zaten gridte bunu yapabilecek tek çocuk olduğu için bu kadar eleştiriliyor. Bi tek Vettel böyle veletlik yaptığı için çoğu kişi ondan haz etmiyor.
    Tersi olsaydı ne olacaktı gibi sorulara bu yüzden gerek yok. Tersi olmuyor. Olmayacak ta. Bu yüzden zaten bu işi yapan ve yapmaya yeltenen tek pilot Vettel olduğu için bu kadar nefret ediliyor bu adamdan.
    Ki nefret edene de saygım var sevene de saygım var. Ben sadece Vettel'den nefret edenlere laf geçirmeye çalışanlara karşı çıkarım.
    Vettel'in iyi olduğunu düşünen ve seven bi kişi Vettel'den nefret eden bi kişiye zorla Vettel'i sevdirmeye çalışıp, sevmeyene ve saymayana laf geçrirse alttan alta o zaman işte saygı çerçevesini falan bırakır olabildiğince sert bi yorumla sağlı sollu girişirim.

Tamam aslanım, sen sağlı sollu giriş o zaman.
    Mevzuyu da çakozlamışsın. Tebrikler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HyperioИ

quote:

Edilmeyecekti.

Tamam aslanım, sen sağlı sollu giriş o zaman.
    Mevzuyu da çakozlamışsın. Tebrikler.

Rica ederim.
    Böyle, lafıma karşılık veremeyenlerin Şampiyon, aslanım tarzı laflarla gelip sonrada; seviyeyi düşürüyosunuz, boş laf yapıyorsunuz gibi argümanlar kullanması gibi ironik durumlara düşnmesi hoşuma da gitmiyor değil açıkçası.

• Okullar tatil mi bu aralar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tinúviel

Button'a resmen yazık oldu adam o hurda ile yine iyi yerde bitirecekti.

Vettel'i hala savunan var tamam Webber uyuzun tekide Vettel kadar ağlak bebe F1 pilotu görmedim ben.

Ayrıca Rosberg'e resmen otur oturduğun yerde dediler basıp geçse ne sevinecektim yapmadı.

Rosberg'de Alman disiplini var ondandır.
  • quote:

@AlbertoAscari

Sözkonusu takım emrinin neden verildiği değil, pilotlarin mizmizlanmasi. Dün Alonso telsiz mesajında takıma veryansın eder, bugün de Vettel. Değişen şey ise olaylara bakış açısı.
    Vettel'in genel formula 1 seyircisine sempatik gelmediği açık. Haklı nedenleri de yok değil.

Aynı yazı içerisinde Vettel'in takım emrini dinlememesi elestirilirken Rosberg inde neden dinlediği eleştiriliyor. İlginç. ..
    Yani Ak'a ak; boka da bok demek gerektiğini söylüyorum sadece. Çifte standart yapmadan.

Bende istiyorum bir pilotun şampiyonada iddiası bulunmadığı noktaya gelene kadar takım emri olmasın.Ama ne yazık ki geçmişte ve bugün bu pek uygulanmıyor,uygulanmazda.Yukarıda sizinde yazdığınız gibi milyon dolarlar dönen ve spor olmaktan çıkma noktasına gelen günümüz yarışlarında çok zor.Şampiyon pilotlarında mızmızlanması yakışmıyor.Yap atağını geçebilirsen geç.Artık ikinci yarıştan itibaren birincilik,ikincilik,üçüncülük çekişmesi izleyemeyeceksek yarışın ne anlamı var?

• @Alberto Ascari
    Dediklerinize harfiyen katılıyorum.

Formula1'i güzel kılan en önemli detay takım telsizi mesajlarının yayin icerisinde paylasilmasidir. Bu detay yapılan planları ve uyarıları Formula1 seyircisine şeffaf bir şekilde ulastirilmasini sağlamaktır.
    Ancak kapalı kapılar ardında dönen hesaplar, planlar, şifreler, bu şeffaflığı adeta perdeliyor.

Takım telsizi konuşmalarının bu spora ne zaman monte edildiğini bilmiyorum. Arastiracagim. Bilen varsa paylasirsa sevinirim.
    Şimdi görülüyor ki bu şeffaflık yeterli gelmiyor ve bir önlem alınmazsa ya da bir revizyon yapılmazsa, kaybeden Formula1'in itibarı olacaktır. İtibar kaybı ilgi kaybını ilgi kaybı da reklam gelirlerini bitirecek. Dolayısıyla bu sporun sonu gelecektir.

Formula1 başlı başına bir hız sporu değil, strateji sporu. Haliyle takımların paylaşım sınırları cok esnek değil. Ancak daha şeffaf bir Formula1 hepimizin hayali sanırım.

Salt mücadele istiyoruz, dürüst yönetim, dürüst pilotaj istiyoruz. Belki de hokkali bir protestoyu hakediyorlar. Ama biz yine de Formula1'i cok seviyoruz. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odyle -- 28 Mart 2013; 19:03:06 >

• Takım telsizlerinin canlı yayına verilmesi 90lı yıllarda çok azdı benim hatırladığım sadece yarış sonunda tebrik mesajı yayınlanırdı.

2002-2006 arası yanılmıyorsam Premier F1 ile dijital yayın başladı. buna üye olanlar hem telsiz hemde her araçtan onboard kamera seçimi yapabiliyorlardı.

Vettel mesela Webber hakkında kaba konuştu ama onun öncesinde ne konuşuldu çizildi yazıldı bilmiyoruz. Webber belki başka bir şey söyledi Vettel'i kışkırtı. Bilmiyoruz.

Birisi 100 sayfalık metin okuyor sen oradan cımbızla bir cümleyi alıp yayına koyuyorsun sonra deli kuyuya taş attı oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.