Şimdi Ara

05-2012 FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA SANTANDER 2012 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
1
Favori
7.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Oblomòv

Hakikaten ya , lotus adam akıllı strateji ile bu yarışı kazanbilirmiş.Adamlar son 400 de sprinte kalkan atlar gibi yarıştırıyorlar pilotları ama yetmiyor.

aslında lotus tam yuriy borzakovskiy :) o da 800 yarışlarında son 100'de sprinte kalkıp 2. yada 3. olma rekorları kırıyordu :) lotus kimi ve grosjean'ı 5-6 tur önce alsa ikisi de alonso'yu rahat geçer, kimi muhtemelen yarışı kazanırdı..

mclaren, red bull, ferrari, mercedes, lotus, williams, sauber bu takımların hepsi yarış kazanabilir güçte.. gerçekten daha önce böyle bir sezon olmamıştı..

vettel iyi iş çıkardı, tebrikler..

hamilton 24'ten değil 14'ten başlasa bile yarışı kazanırdı.. button eğer ayarlarda sorun yaşadıysa eyvallah da öbür türlü feci yarış çıkardı..

massa'ya artık ferrari tahammül etmemeli, yazık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexler22 -- 13 Mayıs 2012; 17:09:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lvd.disappear

1-Raikkonen
    2-Alonso
    3-Grosjean
    4-Maldonado
    5- Webber
    6- Perez
    7- Hamilton
    8-Button
    9-Vettel
    10-Kobayashi

EHT:Kimi Raikkonen
    İYD:de la Rosa

maldonado-alanso-rai-grojen dörtlüsünü yazıp değiştirdim ilk dördü kaçırdık:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Demek ki neymiş Venezüela'dan sadece dünya güzeli değil F1 pilotuda çıkıyormuş. biz ise ancak futbol ile yatıp kalkalım. elimizde ki f1 pistinin kıymetini bile bilemeyelim. Bize her şey müstehak.

Maldonado da erkek güzeli zaten
    İlyas Salmana buradan sevgilerimi gönderiyorum.
  • Beyler yarışı sonradan izliyorum internetten indirdim Sky yayınını, o yüzden sonuca bakmadım. Şimdilik sadece quali. yi izledim. Buraya da mesajlara bakmadan bodozca yazıorum

Hamilton ve Alonso arasında oldukça bir sıcaklık hissettim quali sonunda. Ham'ın eski takım arkadaşımı burda görmek güzel demesi ilk 3 konuşmasında, Alonso'nun sıcak bir şekilde tartılardan önce elini sıkması filan, bence Hamilton Ferrari'ye gelebilir seneye.

Bir de pole pozisyonu aldı Hamilton, kutlama filan göremedim takımından, kapat lan motorunu sorun var gibi bir tavır vardı.
    Neyse Hamilton elbet bir gün Ferrari'ye gelir, sorun Alonso ile mi Alonso emekli olunca mı

• maldonado'nun pitte kaybettiği zamanı, pic'in alonso'yu engellemesine sayarsak;

üstelik alonso ilk virajı önde döndüğünü de sayarsak. bu yarışı alonso'nun kazanma ihtimali yoktu bana kalırsa. yeni lastiklerle bile alonso daha çabuk yavaşladı.

kimi'nin pitini 1-2 tur daha erken yapmalıydılar. lotus gerçekten yumuşak lastiklerle çok iyiler. nadir olarak kullanılan sert lastikler vardı bu hafta. tekrardan orta sertliğe dönüldüğünde lotus bir adım daha atacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 13 Mayıs 2012; 18:13:44 >
  • Öncelikle keyifli bir yarış izledik.

Maldonado ve Williams için sonuna kadar hakettikleri müthiş bir galibiyet geldi. Böylece 5 yarış 5 farklı pilot 5 farklı takımla rekor kırılmış oldu.

Alonso seyircisi önünde aracından yine maximumu alarak 2. oldu. Maldonado'ya baskıyı kurduğu zamanlarda 3 tur DRS ile geçemeyince, telsizden atak butonuna basılı tutmaması (hırsa bak!) dolayısıyla aracı zorlamaması yönünde uyarı gelince Maldonado galibiyeti kesinleşmiş oldu.

Hamilton pole'ü alsaydı da yarışı kazanabileceğini düşünmüyorum. McLaren'in bugünkü yarış temposu (genelde olduğu gibi) Maldonado, Alonso, Lotus ve RedBulldan hatta Sauber'den gerideydi.
    Button'ın en kötü yarışlarından biriydi. Hamilton maximumu yansıtsa da ancak bu kadar olabilirdi.

Lotus bugün yarışmadı, sadece boşlukta dönüp durdular. Oysa ki beklentim çok yüksekti. Bu yarışı kazanmaya en yakın araç görüntüsü verseler de sanki kazanmak için çıkmadılar piste.
    Sonlardaki atakları gecikmiş ve amaçsızdı.

Vettel cezasına rağmen iyi pilotajla 6.lığı söktü aldı. Yarış temposu da podyumdaki pilotlara yakındı.
    Webber ise en rezil yarışlarından birini yaptı. Kötü kalkmasını geçtim, önündeki Hulkenberg'i 15 tur boyunca geçemedi, tur yedi, felaketti. Ferrrari Massa'yı gönderip Mark'ı alırsa 35 yaşında yeni bir Massa kazanmış olur ve Alonso karşısında ezilen bir pilot daha kazanmış olur.

Schumacher, dönüş tercihinin ne kadar yanlış olduğunu kanıtlamaya devam ediyor, artık kendisi de pişman olmuştur. Üzücü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odyle -- 13 Mayıs 2012; 18:17:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Penryn

4-Romain Grosjean

Grosjean!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: odyle

Hamilton pole'ü alsaydı da yarışı kazanabileceğini düşünmüyorum. McLaren'in bugünkü yarış temposu (genelde olduğu gibi) Maldonado, Alonso, Lotus ve RedBulldan hatta Sauber'den gerideydi.
    Button'ın en kötü yarışlarından biriydi. Hamilton maximumu yansıtsa da ancak bu kadar olabilirdi.

button konusunda haklısın da hamilton konusunda katılmıyorum hoca.. 2 pitstopla yarışan tek isimdi ki hamilton'ın agresif sürüşünü düşünürsek gerçekten çok iyi iş çıkardı.. üstüne sıra kazanmak için lastikleri normal temposundan daha fazla zorladığını da unutmamak lazım.. pole'den kalksa normal tempo ile 3 pit stoplu yarışsa rahat alırdı bence yarışı.. hatta ilk 10dan kalksa yine galibiyete oynardı

• quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

quote:

button konusunda haklısın da hamilton konusunda katılmıyorum hoca.. 2 pitstopla yarışan tek isimdi ki hamilton'ın agresif sürüşünü düşünürsek gerçekten çok iyi iş çıkardı.. üstüne sıra kazanmak için lastikleri normal temposundan daha fazla zorladığını da unutmamak lazım.. pole'den kalksa normal tempo ile 3 pit stoplu yarışsa rahat alırdı bence yarışı.. hatta ilk 10dan kalksa yine galibiyete oynardı

Bu varsayimi sadece bu yarisi gozonunde bulundurarak degil, sezonun genel tablosundan cikarimda bulunarak yaptim.
    Siralama turlarinin aksine, bu yaris temposuna, pit ekibinin beceriksizligi de eklenince yaris galibiyeti bir yana podyum bile zor gelirdi bence.

• Williams garajında yangın çıkmış yarıştan sonra...Hemen bir spekülasyon yapayım, acaba araçlarda illegal birşeymi vardıda yangınla yok etmek istediler?...

Williams garajında büyük yangın
    İspanya Grand Prix'nin ardından Williams'ın garajında büyük bir yangın çıktı. Etrafı dumanlar kaplarken, pit alanının tahliye edildiği bildirildi.

Yangının, araçların üzerinde durduğu arka alandaki bir patlamadan dolayı çıktığı ifade ediliyor. Ancak patlamanın sebebi hakkında henüz bir açıklama gelmiş değil.

Pit alanı boşaltılırken, itfaiye ekipleri ve ambulanslar olay yerine geldi. Şu an olayda yaralanan olup olmadığı konusunda da bir açıklama yapılmadı.

Williams, Pastor Maldonado'nun finişi geçmesinin ardından, 2004'den bu yana ilk kez kazandığı yarışın mutluluğunu kutlamaya başlamıştı.

http://www.turkiyef1.com/haberler/30060/williams-garajinda-buyuk-yangin.html

• senna-şumi kazasına tekrar bakıyorum da,
    m.webber'ın dehşet havalandığı kaza aklıma geldi. o kazada kovalainen kazması -hala kazma gözümde- yol ortasında
    webber ı şaşırtmıştı. webber de çaresiz çarptı. şumi ninde durumu böyle sanırım. ama dikkatli izleyin kaza görüntüsünü. senna ın kararsızlığı şumi yi şaşırttı sanıyorum. en geride senna nın an'lık sağa sapması şumi yi afallattı. artık yapacak bir şey yok...
  • quote:

quote:

Demek ki neymiş Venezüela'dan sadece dünya güzeli değil F1 pilotuda çıkıyormuş. biz ise ancak futbol ile yatıp kalkalım. elimizde ki f1 pistinin kıymetini bile bilemeyelim. Bize her şey müstehak.

Paranın gözü kör olsun maldonadonun bile manken gibi kız arkadaşı var

• Bir adam her yarışta mı hata yapar , schmacher nerdeyse her yarışta bir şekilde hata yapıp yarış dışı kalıyor..

Massa geçen sene podyumsuz bir sene tamamladı , bu seneki hedefi sanırım puansız bir sezonu tamamlayarak ferrari tarihine geçmek, bu konuda sıralama turlarında elinden geleni yaparak son 5 yarıştır qualifing 3'e kalamayarak bunu başarmak yolunda azimle ilerlediğini görüyoruz,fakat asıl onu orda tutan adamlara sormak lazım ne yapmaya çalışıyorsunuz diye..

Kobayasi adam gibi adam ulan sizle mi uğraşıcam deyip olmadık yerde adeta BODOSLAMA dalıyor , lan bu deli ile uğraşılmaz deyip mecbur geçmesine izin veriyorlar..

Direksiyon nerdeyse elinde kalıyordu alonso'nun atak butonu nerdeyse yalama olacaktı diyebiliriz, belki de motoru patlatacaktı.. gerçi 2. olması çok kötü sayılmaz..

mark webber'de massa'nın 3-5 yıl sonraki halini görüyorum..

hamilton yine zorladı bu sefer hata yapmadı ama ne hikmetse massa ceza almasa geçemeyecekti onu ya da gümletecekti massanın bi tarafını..

rosberg'de truliden tacı almışcasına her yarış arkasındakileri yavaşlatma görevini üstleniyor.. yine aynı nakarat yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 13 Mayıs 2012; 19:34:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

Bir adam her yarışta mı hata yapar , schmacher nerdeyse her yarışta bir şekilde hata yapıp yarış dışı kalıyor..

Bu sezon yaptığı hataları sayar mısın tek tek? Bekliyorum
  • Schumacher'e bugunku kazadan dolayi, Monaco yarisinda 5 sira geriden baslama cezasi geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadan çarpan her zaman hatalıdır
  • Yarıştaki en hızlı türü kim attı. Perez mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimus 1

Yarıştaki en hızlı türü kim attı. Perez mi

Grosjean !
  • Massa,webber gibi adamların yerine genç nesilden insanlar alınmalı ferrariyi anlayamıyorum nasıl tutuyor hala? Monaco çok çekişmeli olacak heyecanla bekliyorum. Bir çok sürücünün kazanma ihtimali var orda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: !3!ack

quote:

quote:

Paranın gözü kör olsun maldonadonun bile manken gibi kız arkadaşı var

Onu da sponsorları ayarlamıştır.

Şaka bir yana adam bu sene kendine gelmiş. Geçen sezondaki performansından sonra ben bu değilim diyebildi.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.