3 kalem kullanıyorum. Pentel'i keyif amaçlı kullanıyorum, ayrıca fiyatından ötürü dikkatli kullandığım bir kalem. Olno ile pilotu ise hor kullanmak için aldım ama onlar da fiyatına göre efsane kalemler. Bu kalemlerde uç kırılması, sıkışması, basınca fazla çıkması ya da az çıkması gibi sorunlarla karşılaşmıyorum. Pentelin ucu klipse bastığınızda şak diye içine girer ve yazı yazması aşırı keyifli bir kalemdir ama uzun yazılarda yorar. :) Olnoyu ise ortadan bükerek uç çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda yarısından çoğunu kaplayan silikon sayesinde konforlu bir kalemdir. Yazı yazması çok keyifli değildir ama uzun yazılarda yormadığı için kullanılabilir. Daha çok test kalemidir aslında. 0.7'si var mı bilmiyorum ama bir tane sitede yanlış yazmadılarsa var gözüküyor. Pilot ise esprisi olmayan bir kalemdir ama sağlam bir kalemdir. Tutma yerinde silikon olmaması biraz can sıkıcı olabilir. Acıtmıyor ama camsı plastiği tutuyor olmanın verdiği hissiyattan hoşlanmıyorum. Modelleri: Pentel Graphgear 1000 (145 TL) Tombow Olno (45 TL) Pilot H-327 (25 TL) Bunlar dışında önerebileceğim Graphgear 500 var. Graph 1000 var. Benim almayı düşündüğüm Lamy Safari var. Biri hediye etse havaya uçacağım -neredeeee- Kaweco Special var. Radarımda olan Pro Use 171 var. Efsane bir kalemdir pro use. Umarım bir gün kendime hediye edebilirim. Tabi bu söylediklerimden fiyat performans olarak graphgear 500 (75 TL) var sadece. Gerisi 100 lira üstü. Not: Tercih edeceğiniz uç da çok önemli. Hangi yumuşaklıkta seviyorsanız ona uygun uç almalısınız. H, 2B vs. Fiyat performans olarak da Tombow uçları öneririm. O fiyatlarda gerisi çöp. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 18 Ağustos 2021; 1:24:36 > |
Bildirim