Şimdi Ara

08 2013 FORMULA 1 SANTANDER BRITISH GRAND PRIX (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
3.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Redbull ciddi anlamda iyleşmiş, lastik sorununu aşmışlar gibi, ferarinin işi zor hala aynı yerdeler.
  • İnanılmaz olaylı bir yarıştı. Önce Hamilton, Massa ve Vergne'in durduk yere patlayan sol arka lastikleri, ardından Vettel'in mekanik arızası, bunun da üzerine gelen Perez'in yine sol arka lastiğinin durduk yere patlaması ile çok ilginç bir yarışı geride bıraktık. Bu olaylar üzerine Pirelli çok yoğun bir şekilde eleştirilecektir, bu hafta muhtemelen Pirelli lastikleri değişirsin/değiştirmesin şeklinde geçecektir.

Yarışa gelirsek düne nazaran Lotus ve Ferrari'nin yarış temposu oldukça iyiydi. Lotus pit duvarının yaptığı büyük hata ile Kimi'nin muhtemel 2.'liği kaçtı bununla birlikte Alonso'ya da geçilip çok değerli 8 puandan oldu.

Webber'den ve Hamilton'dan harika geri dönüş izledik, performansları takdire şayandı.

Alonso'da Vettel'in kalması ve Lotus'un taktik hatası ile çok değerli puanlar kazandı.

Vettel'in yarış dışı kalmasına da ayrıca sevindiğimi de belirteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vasfi37

quote:

Orijinalden alıntı: Vasfi37

Alonso iyi iş çıkarır umarım Vettel yarış dışı kalır İnşallah. AMİN

Allah'ım şükürler olsun.

Yapacağınız lastiği.....

Nas

• quote:

Orijinalden alıntı: Marjinalyus

quote:

Orijinalden alıntı: Kygt

Ben varım eskilerden yetmez mi

Usta senin ismini eklemeyi unutmuşum, Fernando taraftarıydınız yamulmuyorsam

Ayrıca bende pek çok kişi gibi Formula 1'den soğumaya başladım. Eski tadı alamıyorum. Sene sonu Webber ile birlikte jübilemi açıklayabilirim

@HyperioИ

Hamilton lastiklerine acımasızca davranıyor, barnak çocuk ve nico başından eksik olmayacak

@speedman

Sezon sizin için şimdi başlıyor desenize. Bu arada bu sezonki tahmin yarışması için ödül vermeyi düşünüyordunuz galiba, tek başıma yarışıp ödüle talip olabilirim

Yamulmuyorsun hocam doğru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuflenmispeynir -- 30 Haziran 2013; 18:47:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Assassin2016

Rosberg soruşturma altındaymış.

Kaynak;

http://tr.eurosport.com/formula-1/ingiltere-grand-prix/2013/britanya-gp-rosberg-e-sorusturma_sto3823469/story.shtml

Birşey çıkacağını sanmıyorum
  • Öncelikle Mercedese bu yılın otomobiliyle yaptığı pirelli testleri çok yaramış,bu tartışılmaz. Monako yarışını kazanıp,Kanada yarışında podyum gördükten sonra burada yine kazandılar.Lastiklerini peynir gibi eriten Mercedes bir anda bu işi çözdü.Yarışa gelirsek lastik rezilliğinin tavan yaptığını gördük,büyük bir kazanın yaşanmaması bugün için en büyük şanstır diyorum.Pirelli bu işe bir an önce çözüm bulmalı.

Performanslara gelirsek Vettelin kalması en azından şampiyonayı daha heyecanlı hale getirdi.Bunda şüphe yok.En yakın rakibi Alonso ancak Ferrari gittikçe kötüye gidiyor.Yıllardır özellikle sıralama performansı kötü.Haliyle yarış içinde tempo iyi olsa bile galibiyet savaşına girmek zor.Öncelikle sıralama işine çözüm bulunmalı.Onun dışında Alonso elinden geleni yaptı yine.Kimi ise büyük bir strateji hatasının kurbanı oldu.Lotus kaynakları kısıtlı bir ekip bir de üstüne bu tip hatalar eklenince Kiminin az olan şampiyonluk şansı iyice imkansız hale geliyor.Webber burada yine iyi yarış çıkardı.Gerilere düştü yükseldi en son neredeyse yarışı kazanmaya yaklaştı.Hamilton ise lastik olayından sonra elinden geleni yaptı.Belki bir kaç tur daha olsa Alonsoyu da geçebilirdi.

• Gutierrez'in durumu ile ilgili bilgisi olan var mı? Pek lastik patlamasına benzemiyordu ama eğer öyle olduysa ve TV'de gösterilmiyorsa vay F1'in haline.
  • Haklısın hocam. Bu yıl pek uğrayamıyorum buralara... :(

Ama yarışları kaçırmadan izlemeye devamm

2-3 tur daha olsa WEB alıyordu yarışı :) Yükselmesini izlemek süperdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wayfaring

quote:

Kaynak;

http://tr.eurosport.com/formula-1/ingiltere-grand-prix/2013/britanya-gp-rosberg-e-sorusturma_sto3823469/story.shtml

20 sn. ceza alsa 11.sıraya kadar gerileyebilirmiş ama kınama almış...

Mercedes ve pilotları "kınama"larla kurtuluyor bir süredir...

• quote:

Orijinalden alıntı: eaglemania

quote:

quote:

Kaynak;

Hadi bu neyse de lastik testleri için açıklanan ceza çok komik.

Bu arada dün Button'ın yarıştan sonraki açıklaması Pirelli'nin yarışları ne kadar zevkli hale getirdiğinin bir göstergesi(!);

"Güvenlik aracı pistten ayrıldığında lastiklerim oldukça eskiydi, kolay bir hedef oldum. Sadece insanların beni geçmesini bekledim. Çok zordu"

F1 şampiyonun dramı.

• http://f12013tr.blogspot.com/2013/06/formula-1-2013-ingiltere.html

Arkadaşlar serhan acarın anlatımıyla buyrun türkçe sürümü indirin
  • quote:

Bu arada dün Button'ın yarıştan sonraki açıklaması Pirelli'nin yarışları ne kadar zevkli hale getirdiğinin bir göstergesi(!);

"Güvenlik aracı pistten ayrıldığında lastiklerim oldukça eskiydi, kolay bir hedef oldum. Sadece insanların beni geçmesini bekledim. Çok zordu"

F1 şampiyonun dramı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kaynak;

F1 şampiyonun dramı.

Bay E ve Pirelli el ele içine ettiler F1 in.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kaynak;

F1 şampiyonun dramı.

Test olayı ve sonrası/cezası vs tam bir komediydi... Yok SC aracı olayı yok motor üreticisi/fabrika takımı vs olayı...

Oldu, o zaman aynısını diğer motor üreticileri de yapsın ve onlar da genç pilot testinden yırtmayı beklesin... Var mı böyle bir dünya...

Hele dünkü yarıştaki yeni lastiklerin gümlemesi tam bir skandal. Adamlar 7. viteste yaklaşık 280-290 km ile giderken yaşanan o patlamalarda büyük bir kaza (ölümcül de dahil) olmaması, F1 dünyası adına çok çok büyük bir şanstı...

• Benim anlamadığım nokta sözleşmede yer alan "Pirelli'nin istediği takımla test yapabilmesi" maddesi. Hangi kafayla bu maddeyi eklemişler bilmiyorum ama FIA bu sözleşmeyi kabul ettiğine göre neden ceza uygulama zorunluluğu doğuyor? Ya bütün takımlara aynı testi sunarsın ya da tüm suçu üstüne alıp adam akıllı bir çözüm bulursun. Gelecek sene Pirelli dışında bir alternatif olmaması ve belirttiğin gibi Mercedes'in F1 içindeki statüsü nedeniyle olayın üstünü örtmek için (ki hiç de örtülecek gibi değil ama neyse) aptalca kınama cezası vermeleri. Ros Brawn'ın bir de ceza üstüne genç sürücü testine katılamayışımız gelişimimizi etkileyecek demesi ayrı bir komediydi.

Cezadan sonra bu olay gerektiği gibi fazla gündeme de gelmedi. Büyük takımlar da dahil nedense unutturulmaya çalışılıyor. FIA arkaplanda yine kesenin ağzını açmıştır. Takımlar FOTA konusunda anlaşsaydı en azından bu rezillikleri görmezdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No-One -- 1 Temmuz 2013; 18:28:00 >

• Test olayında Mercedesin ceza almamasının sebebi kesinlikle üretici firmaların az oluşundandır.Şu an gridde Mercedes,Renault,Ferrari dışında motor tedarikçisi yok.Sanırım bir de Cosworth var.Çok geriye değil 2008-2009 sezonlarına bakarsak bu üreticilerin içinde Bmw,Honda,Toyota gibi firmaların olduğunu görüyoruz.Şu gerçek ki f1 git gide itibarını kaybediyor.Motor üreticilerinin azalması,paralı pilotların artması vs. bunun kanıtıdır.İşte bütün bu şartlar altında Mercedesin bu büyük skandalı en ufak ceza ile savuşturuldu.Mercedese ağır bir ceza verilmiş olsa sonuçları f1 den çekilmesine kadar gidebilirdi.

Zaten pist üstünde testten sonra alınan sonuçlarda testin ne denli yararlı olduğunu doğruluyor.Bir anda lastik sorunu bitiverdi.Bu yılın otomobiliyle test yapınca.
  • Beklenen oldu ve lastikler F1 e istediğimiz heyecanı kattı.

Ferrari lotustan daha mı yavaş yoksa sadece bu yarışta alonso dan kaynaklanan bir olay mı ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.