Şimdi Ara

0850 li hat

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
52.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaslar bu aksam 08504801824 numarası beni aradı. Daha doğrusu çağrı attı bu numara neyin nesi. Geri dönüş yapmadım.Belki tuzaktır diye. .BU numarayı aramak kaç para. bilgisi olan paylaşsın teşekkurlr.

• quote:

Eğer 0850 ile başlayan bir numaradan aranıyorsanız, Türkiye'den Biri Telefon Hizmeti kullanan bir kişi tarafından aranıyorsunuz demektir. Bu numaraya tekrar geri dönüş yapabilirsiniz. Eğer 00850 ile başlayan bir numaradan aranıyorsanız, Kuzey Kore'den aranıyorsunuz demektir.

Sizi arayan 0850'li numaranın kime ait olduğunu öğrenmek için 0216 556 10 20 nolu Biri Bilinmeyen Numaralar servisinden öğrenebilirsiniz.

Kaynak:http://www.lafsozluk.com/2010/12/0-850-numaralar-ve-00-850-nerenin-alan.html#ixzz1cPGvCRJT

• arayan numarayı aradım bana müzik dinletiyor.
  • 0850 ile başlayan numaralar BTK (T.C. Bilgi teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından yeni çıkarılmış bir uygulamadır. Bu yeni alan kodunun alt blokları her STH Operatörüne (Sabit telefon Hizmetleri) paylaştırılmıştır. Herhangi bir şehire veya coğrafi konuma ait olmayıp Göçebe Numaralar olarak adlandırılıyor. Genelde çağrı merkezleri tarafından yoğun kullanılmaktadır.

0850 ile başlayan bir numara aradığınızda eğer;
    Türk telekom üzerinden arama yapıyorsnaız tüm vergiler dahil dakikası 14,59 krş.
    Gsm operatörleri (turkcell-vodafone-avea) üzerinden ararsanız mevcut konuşma paketinizin sabit veya her yöne olan dakikalarından düşmektedir.

detaylı bilgi için inceleyebilirsiniz.

http://www.verimor.com.tr/hizmetlerimiz/sabit-numara-tahsisi/
    http://www.verimor.com.tr/makaleler/sth-operator-arama-ucretleri/

• 850 Lİ NUMEROLU HAT, NASIL EDİNEBİLİRİM? (pardon caps)
  • Verimor Telekom göçebe (0850) ve coğrafi numara tahsis etme konusunda BTK tarafından yetkilendirilmiş işletmecidir.
    Verimor Telekom ile bu konu hakkında görüşebilirsiniz.
    http://www.verimor.com.tr/iletisim/
  • bende asyabank tan gelen maili gördüm bugün çağrı merkezlerinin numarası 0850 uzantılı olarak değişmiş bende turkcell i aradım sordum mevcut heryöne dakikalarınızdan düşüyor dedi umarım dedikleri gibidir de ay sonunda süprizle karşılaşmayız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vodafone yeni faturasız hat
    5 yıl önce açıldı
    Turkcell yeni hat, YEDEK HAT.
    4 yıl önce açıldı
    Vodafone hat devir ile ilgili
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cagri merkezi onlar
  • arkadaşlar önce dolandırıcılıkla ilgili bilgi vereyim, arayan numaranın ne göründüğü önemsiz, bu değiştirilebiliyor. sizi eşinizin, annenizin telefonundan bile arıyormuş gibi arayabilirler. telefonda bilgi isteyene (ister banka olsun, ister emniyetten aradıklarını söylesinler) kesinlikle vermeyin, banka, emniyet veya önemli bir yer ise telefon numaralarını alın (aldığınız numarayı internetten kontrol etmeyi unutmayın) kapatın teli, siz arayın.sizi arayan numaranın dolandırıcılık yaptığını düşünüyorsanız BTK'ya (bilgi Teknolojileri Kurumu)şikayet edebilirsiniz. Numarası 444 9 777 veya (312) 232 23 23 kesinlikle ilgileniyorlar.

Sizi arayan numara 00 veya + ile başlıyorsa (0090 ve +90 hariç tabi, bu Türkiye kodu) yurtdışından aranıyorsunuz demektir, ister açın ister açmayın ama kesinlikle geri aramayın :))

0850 ile başlayan bir numarayı eğer türk telekom üzerinden ararsanız tüm vergiler dahil dakikası 14,59 krş.eğer gsm operatörleri (turkcell-vodafone-avea) üzerinden ararsanız mevcut konuşma paketinizin sabit veya her yöne olan dakikalarından düşmektedir.bilgi kesin olarak doğrulandı !!

0850 numaralar artık çokça kullanılmaya başladı. Büyük (örneğin 0850 222 0 900 finansbank'ın yeni numarası, eskisi 444 0 900'dü) yada telefon faturası yüksek gelen (bizim gibi) firmaların çoğu bu sisteme geçiyor. bu geçiş hızlanarak devam edecek, çünkü en az yarı yarıya daha ucuz, hem de çok fazla özelliğe sahip. kısacası 444lü numaraların yerini 0850li numaralar alıyor.

0850 ile başlayan numaralar telefonla satış yapan firmalar (telekom internet satışları, digiturk, d-smart gibi) veya kişileri arayarak anket vs yapan firmalar tarafından da sıklıkla kullanılıyor. çünkü bu numaralardan arama yapmak telekoma göre en az yarı yarıya daha ucuz.

Sizi arayanların numaralarınızı nerden bulduklarını merak ediyorsanız bu liste oldukça uzun; bankalar, internet siteleri, telekom, digiturk vs gibi insanların bilgilerini paylaşılmayacağını düşünerek verdikleri hemen heryerden bilgi alıyorlar. bunun adı "data bulmak". genellikle çok özel bilgiler olmuyor, ad-soyad, mail adresi, telefon ve adres içeren bilgiler oluyor. bu bilgileri verenlerde bu kurumlarda çalışan uyanıklar. çalıştığı yerden 10.000 kişinin bilgilerini alıyor bunu 100-200TL'ye satıyor. 100-200 lira için değer mi demeyin, en az 20 kişiye satıyorlar aynı bilgiyi. toplamda baya bi para ediyor.

0850 numaraları sadece Türktelekom vermiyor hatta TT bu numaraları vermiyor desem daha doğru olur, farklı firmalar bu hizmeti veriyorlar. Dikkat edilmesi gereken BTK (bilgi Teknolojileri Kurumu) lisansı var mı? Bu lisansa sahip firmalardan ister bireysel ister kurumsal olarak numara alınabilir.

numara alabileceğiniz firmalardan biri Orbiline (www.orbiline.com.tr). biz bu firmadan hizmet alıyormuşuz. isteyen diğer firmaları da araştırabilir.

• bir numarayı merak edip arayayım dedim, güle güle dedikten sonra otomatik kapanıyor. Hiç açmıyorum bu numaradan gelen telefonları işleri güçleri yoktur spam mail gibi numaramızı bulup arıyorlar. Banka ile de işiniz yoksa sizi arayacakların gözü sadece cebinizdedir itibar etmeyin.
  • Superonline telekom kendi müşterilerine verdiği telefon numaralarıdır 0850 xxx xx xx ile başlar belli illerde bu numaradan edinebilrsiniz.

yani yeni operatördür..
  • 0850 ila başlayan hatların, belkide en büyük esprisi, anlık çağrı sayılarının fazlalığıdır. Aslında sadece 0850 ile değil bu anlık arama kapasitesi. Artık taşınanan yada daha doğrusu sanallaşarak taşınan, numaralar için de geçerli. Birde il kod lu olup 0212 9xx xx xx seklinde olan numara blokları da var. (Hatta aynı numarayı, tüm Türkiye den alıp, il kodu çevirmeden size ulaşabilmesini de sağlayabiliyorsunuz.) Bunlarda aynı kapsam içinde, Lokasyona bağlı olmayan numaralar. Anlık olarak karşılıklı 100 aramaya olanak veren bir sistemden bahsediyoruz. Eski sistemde bunu sağlamak için, pbx bir yapı altına, 100 analog hat almanız gerekirken, şu an internet alt yapınızı sağlamlaştırıp ( tabi 100 kişide çalıştırıp :)) Bu hizmeti sonuna kadar kullanabilirsiniz.

Bu sistemi kullanmak isteyen arkadaşlara bir kaç detayda vereyim. Bu sistemde fiziksel bir hattan söz edilemeyeceği için, bünyenizde ip bir alt yapının olması gerekiyor. Bu bir linksys pap2 bile olabilir. Yalnız kurumsallıktan söz ettiğimize göre, ip santral olması gerekir den, devam edelim. Numarayı aldığınız yerden kullandığınız sabit ip adresine yönlendirilmesini istiyorsunuz. ( ya da size verilen bilgilerle, onların sistemine bağlanıyorsunuz, bu durumda sabit ip gerekmez.) Sonrasında ip santralin avantajlarıyla neredeyse yapamayacağınız şey kalmıyor.

Fakat bir çok firma için ip santral alt yapısı oluşturmak oldukça zor. Sonuçta ip bir santral, Analog bir santral gibi değildir. Güncellemeleri, ayakta tutma giderleri, dolayısıyla teknik destek kısmı da fazlasıyla ihtiyaç vardır. Epey bir maddi külfet getirecektir. Bu yüzden fiyat sadece sahip olma rakamından oluşmaz. Bu sahip olma ve barındırma rakamlarının yüksek geldiği firmalar içinde çözümler var artık.www.sanalsantral.com.tr bu yapıları veren bir firma örneğin, Son günlerin moda ismi bulut santral de diyebileceğimiz bu sistemde kendi bünyenizde hiç bir yapı bulundurmadan, 0850 li hat ve ip santralin avantajlarından yararlanabiliyorsunuz. Aslında yapılan gene aynı, Bir data center içinde, size özel bir ip ataması yapılıp, arkasında tamamen size özel çalışan bir ip santralin oluşturulması ve sizin çalışma senaryonuza göre şekillendirilmesi. Yalnız bu sistemleri kullanıyorsanız, dikkat etmeniz gereken asıl konu, dahil olduğunuz sanal yapının paylaşılıyor olmaması. Yapının tamamen size özel kurulması. Size verilen dahililer herkesin kullandığı bir yapının içinde olabilir. Bu sefer baskalarıyla yogunlasan bir yapıda sorunlarda yaşamanız muhtemel. Bunu size özel verilen ip adresinden de anlayabilirsiniz.
    Bu sistem size neler getirir derseniz, Kurumsal bir imaj sergilemek istiyorsanız, biçilmiş kaftan. Örnek bir kaç senaryo derseniz, 0850 hat arandı, size özel bir karşılama mesajı karşıladı ve senayonuz göre servisinini, sabit bir hatta ya da bir ip telefona, hatta cebinize bağladı. Size ulaşamadı, sistem mesaj bırak dedi ve o mesajı dahilinin mailine ses kaydı olarak gönderdi. Şirketinize gelen aramaları, sizin cebinize bile bağlayabilirler. Özellikle mobil çalışan, satış ve teknik ekiplere, arama yönlendirme de işe yarayabilen durumlar bunlar. Aslında bu işin ucu o kadar açık ki, tamamen senaryo, sizin ihtiyaçlarınıza, hatta hayal gücünüze kalıyor. :) Siz isteyin işi bilen bir ip santral senaristi diyeceğimiz kişi, size bunu yapacaktır. Çünkü bu işte genelde bir şey yapılamıyorsa , çoğunlukla bu teknik bir engelden değil, mantıksal bir hata yüzünden ya da gereksiz bir arabağlantı rakamı oluşmasından dır.

Umarım yazıda işinize yarayacak bir kaç konuyu da aydınlatabilmişimdir.

Herkese iyi günler dileğiyle...

• 0850 li hat sahibi olmak isteyen arkadaşlar bana ulaşabilir.

www.ekogsm.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya_han -- 25 Eylül 2014; 19:32:53 >
  • Televizyonda 0850 li hatlar Netgsmden alınır şeklinde reklamlar çıkıyor..
  • Geçen telefonum çalıyordu. Bir baktım 00850. Açtım bende hiçbir şey anlamadım. Geri kapattım.
  • merhaba arkadaşlar
    0850 900 03 26 numara beni arayıp duruyor. açtığımda direk kapatıyor. bilgisi olan var mı acaba kimdir neyin nesidir?
  • Şuan okuduğum kitapta 850 erotik sohbet kodu bi garip geldi şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.