Şimdi Ara

0KM AVENSİS Mİ,JETTAMI,MEGANE Mİ,VECTRA MI HANGİSİNİ ALMALIYIM? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    100 binde motor ister o
    o kadar guc kucuk hacimli motoru dagitir
    baksana millet daha test edilmeden neler neler soyluyor.(bkz tsi topigine...)
    benim ulkemin vatandaslari teknolojiyi hemen kabullenemiyor.
    bana kalsa 1.4 170 hp alsinlar...
    quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Bende jetta öneripte hala 1.6 fsi diyenleri anlamıyorum...

1.4 tsi 140 ps al kardeşim sadece 2 bin YTL daha fazla...

• quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

Orjinalden alıntı: rainyday

bence 1.6 avensis ve vectra düşünme,2.0 alabiliyosan avensis,digerleri arasından ise kesinlikle jetta 1.6 FSi

1.6 avensis de problem mi var.

ya da bu listedeki diğer 1.6 lardan kötü performans mı gösteriyor?

bana göre D sınıfındaki bir aracın hakkını veren motor 2.0 'den başlar (turboları saymıyorum) 1.6 ve D sınıfı araçları performans olarak yeterli bulmuyorum,performans bana yeter diyen tabi ki alır rahat rahat kullanır,tamamen bu benim görüşüm.

• Megane II dCİ aracım 5000binde henüz , genel olarak çok memnunum ama , mesela direksiyonun her darbeyi hissettirmesi ani reaksiyonlarda hissizlik vermesi , kapıların iç kaplamalarının alıştığımız şekilde kol koyabileceğimiz yerlerinin kumaş olması bu kumaşın iki günde meşinleşircesine deforme olabileceğini görmek , gaz tepkisine göre vites kolununda hareket etmesi , dışarıdan her iki yanının tombulluğu ayrı hava vermenin dışında manevralarda ekstra dikkat istiyor sen dikkatli olsan bile park ettiğin yerde elalem dikkat etmeyip sürtüyor bunlar titiz olduğumdan rahatsız ediyor beni , önceki aracın alman malı ise megane da pek aradığını bulamazssın derim
  • jetta 1,6 fsi iyi secim olur bencede
  • quote:

quote:

quote:

bence 1.6 avensis ve vectra düşünme,2.0 alabiliyosan avensis,digerleri arasından ise kesinlikle jetta 1.6 FSi

bana göre D sınıfındaki bir aracın hakkını veren motor 2.0 'den başlar (turboları saymıyorum) 1.6 ve D sınıfı araçları performans olarak yeterli bulmuyorum,performans bana yeter diyen tabi ki alır rahat rahat kullanır,tamamen bu benim görüşüm.

Avensis ile jetta nın ağırlıkları nedir?

jetta c segment de 1.6 motor çok mu iyi performans gösteriyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_

mesela???
    senin icin 1 saniye ya da yarim saniye cook mu onemli???
    bana soyleyiver...
    sen zaten cok usta bir sofor degilsen aradaki hizlanmanin farkinda bile olmazsin.
    bende kabul ediyorum d sinifi araca 1.6 motor agir geliyor ama c sinifinda da 1.6 motor araci ucurmuyor.
    arasinda cok az fark var.
    mesela passat 1.6 fsi 11.2 sn olmasi lazim...
    quote:

Orjinalden alıntı: ilsam

quote:

sanki cok fark var aralarinda performans yonunden.
    cok olsa yarim saniye ya da 1 saniye 0-100 hizlanmada fark eder o kadar.
    hersey performans degildir.
    megane ve jetta ile vectrayi-avensisi-407-passat-laguna bunlari es tutmayin.
    test surusu yapin dediklerimi daha iyi anlama firsatiniz olacaktir...
    quote:

1.6 motor olacaksa avensisle vectrayı zaten baştan ele. Jetta ve megane arasında da maddi konuları çok dikkate almıyosan tabiki Jetta.

Evet çok fark var...

Aradaki farkı anlamak için usta şöför olmaya falan gerek yok. Sol şeride geçtiğinde herkese yol vermek için tekrar sağa geçmek zorunda kaldığında anlaşılır zaten aradaki fark

Avensis'in 1.6 motorunun hızlanması 12sn, 2.0 motorunun hızlanması 9,4. Bu sana az gelebilir ama kullanırken farkı çok hissedersin.

Eminim otomotiv sektöründeki gelişmeleri takip ediyorsundur. Artık küçücük pololarda bile 1.4lt 140/170hp, opel astrada 1.6lt 180hp, honda civicde 1.6 125hp motor kullanılırken sen nasıl o kasa araçlarda 1.6 110hplik bi motorun yeterli olduğunu düşünüyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilsam -- 21 Kasım 2006; 13:17:42 >

• yeterli gelir demedim ki o motor???
    sen benim demek istedigimi anlayamamissin.
    ben diyorum ki d sinifi passat 1.6 fsi 0-100 hizlanma verisi 11.4 sn(duz vites) bos agirlik 1348 kg.
    c sinifindaki jetta 1.6 fsi 0-100 hizlanma 11.1 sn(duz vites) bos agirlik 1271 kg.yani aradaki fark 70 kg civarinda...
    ben bunu kast ettim.yani arada 0.3 sn gibi bi rakam var bunu usta sofor degilsen anlayamazsin dedim.
    sonuc olarak c sinifi ve d sinifi 1.6 araclar arasinda cok olsa 1 saniye fark ediyor(bu topicteki verilen araclar arasinda)
    sana gore o zaman c segmenti bi arac ta en az 2.0 motorlu olmasi gerekiyor.yanlis mi anladim yoksa???

selam ile...
    quote:

quote:

mesela???
    senin icin 1 saniye ya da yarim saniye cook mu onemli???
    bana soyleyiver...
    sen zaten cok usta bir sofor degilsen aradaki hizlanmanin farkinda bile olmazsin.
    bende kabul ediyorum d sinifi araca 1.6 motor agir geliyor ama c sinifinda da 1.6 motor araci ucurmuyor.
    arasinda cok az fark var.
    mesela passat 1.6 fsi 11.2 sn olmasi lazim...
    quote:

quote:

sanki cok fark var aralarinda performans yonunden.
    cok olsa yarim saniye ya da 1 saniye 0-100 hizlanmada fark eder o kadar.
    hersey performans degildir.
    megane ve jetta ile vectrayi-avensisi-407-passat-laguna bunlari es tutmayin.
    test surusu yapin dediklerimi daha iyi anlama firsatiniz olacaktir...
    quote:

1.6 motor olacaksa avensisle vectrayı zaten baştan ele. Jetta ve megane arasında da maddi konuları çok dikkate almıyosan tabiki Jetta.

Evet çok fark var...

Aradaki farkı anlamak için usta şöför olmaya falan gerek yok. Sol şeride geçtiğinde herkese yol vermek için tekrar sağa geçmek zorunda kaldığında anlaşılır zaten aradaki fark

Avensis'in 1.6 motorunun hızlanması 12sn, 2.0 motorunun hızlanması 9,4. Bu sana az gelebilir ama kullanırken farkı çok hissedersin.

Eminim otomotiv sektöründeki gelişmeleri takip ediyorsundur. Artık küçücük pololarda bile 1.4lt 140/170hp, opel astrada 1.6lt 180hp, honda civicde 1.6 125hp motor kullanılırken sen nasıl o kasa araçlarda 1.6 110hplik bi motorun yeterli olduğunu düşünüyorsun.

• Bu konu çok uzadı ben mazda3 ve volvo s40t sahibiyim. Mazda3ün 1.6lt 105hp bu araca yetmiyor; volvonun 160hp turbo motoruysa beni ancak tatmin ediyor. Eski kasa volvo s40lar için de 1.6 kesinlikle tercih edilmemesi taraftarıyım mesela.
    Herhalde honda civicler dışında c segmentte 1.6lt aracının performansından çok memnun olan da pek yoktur. Artık c segment için bile 100-115hp güçler yetersiz kalıyor ve dediğim gibi yeni teknolojilerle aynı motorlardan yüksek güçler elde edebiliyorlar. 2.000 ytl fark verip 1.4lt 140hp bi jetta almak bence en mantıklısı. Sen 1.6lt d segment bi aracı tercih ediyor olabilirsin. Zevkler ve renkler tartışılmaz.
  • Performan önemliyse jetta tsi değilse avensis i tek geçerim bunların arasında
  • ohooo jetta cok ağirmis bende diodum fsi 1.6 jetta nasi gecemedi beni 140 a kadar.
  • 1.6 FSİ Golf'leri taşıyamıyor , jettayı nasıl taşısın

fikirim 140hp 1400cc TSİ jetta

bi arkadaşında dediği gibi 1.6 olucaksa, vectra ile avensisi baştan eleyebilirsin
    meganda fransız
  • quote:

Orjinalden alıntı: *Overdose*

1.6 FSİ Golf'leri taşıyamıyor , jettayı nasıl taşısın

fikirim 140hp 1400cc TSİ jetta

bi arkadaşında dediği gibi 1.6 olucaksa, vectra ile avensisi baştan eleyebilirsin
    meganda fransız

140hp 1400cc TSİ jetta
  • vectra tamam ama avensis 1.6 ile başa çıkabiliyo...

quote:

• yav Allah askina tamam performans onemli de sizde ne bicim abartmissiniz oyle.
    size kalsa jetta olsun vectra olsun 1.6 motor yurumeyecek...
    kardesim sanki her yolda 180-200 mu gidiyorsunuz ya da her araci kaldirinca 0-100 arasi performansi mi olcuyorsunuz anlamadim.
    motor gucu benim icin sadece arac sollamalarda yetsin ve gerek duydugum anda kullanayim.
    zaten gerek duydugun anda bu araclarda bi vites kucult bas gitsin...
    oyle bi soyluyorsunuz ki sanki bu arabalar eski kulustur yurumeyen arabalar...
    yanlis anlasilmasin ben 2.0 tdi kullaniyorum.ve cogu zaman zaten 160-170 i gecemiyosun yollarda...
    onun icin cok da onemli degil yani bu hizlanma...
    topigi acan arkadasim maddi durum yetiyorsa vergisini oderim biraz daha fazla yakar ama buna raziyim dersen tabi ki de yuksek motorlu arac almalisin...
    tercih sana kalmis.ben olsamda 1.4 tsi alirdim.2 milyar icin bence de gerek yok dusuk guce.
    selam ile...
  • quote:

quote:

quote:

bencede d segmentindeki arabalar 2.0motor alınmalı.1.6motorlar yetmiyor.

• su anda kullandiginiz jetta ile yani 1.6 fsi jetta ile
    1.6 passatin 1.6 avensis in 1.6 vectra nin oyle ahim sahim bi fark yok aralarinda...(performans yonunden)
    yukarda acikladim bakabilirsin.
    senin icin kullandigin yani imzandaki jetta yetiyorsa(performans yonunden) d sinifi passat ya da ne bileyim avensis te performans yonunden yetecektir.
    size kalsa herhalde tum araclar 2.0 den baslamali...
    selametle...
    quote:

Orjinalden alıntı: accord

quote:

quote:

quote:

bencede d segmentindeki arabalar 2.0motor alınmalı.1.6motorlar yetmiyor.

• ya ARKADAŞLAR BANA 1.6 YETER BEN AGIR BÜYÜK ARABA ALICAM YANİ KAPIŞMALIK ARABA ALCAK OLSAM 106 206 SUBARO FALAN BAKARDIM BENCE KONFOR OLSUN GÜZEL DURSUN YETER HEM 1.6 KALDIRMICAK OLSA ADAMLAR ÜRETMEZ VE KİMSE 1.6ALMAZDI DİE DÜŞÜNÜYORUM 2.0HEM PAHALI HEMDE VERGİSİ YÜKSEK GELİR BANA 1.6 JETTADA ÇOK AGIR KALIYO DİYE DUYDUM 102 BH OLANI AMA VECTRASI AVENSİSİ OLANLARA DANIŞTIM İİ DİOLAR
  • vectra vectra vectra
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

vectra vectra vectra

megane megane megane
  • avensiz avenzis avenziz :) 3ünden hangisini beğeniosan
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.