Şimdi Ara

1 (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
2.473
Cevap
786
Favori
321.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ana konu ve yardımcı konular güncellendi.
    Yardımcı konuları adım adım isim vererek grupladım.
    Her konunun altına bir sonraki adımda hangi dersler çalışacaksa ona ait linki ekledim.
    Artık bu konuyu sabır gösterip okuyan birisi rahatlıkla tüm detayları anlayabilir.
    İnternetteki en detaylı dil öğrenme konusu oldu bu konu.
    Birçok şeyin en önemli detaylarını ve tüm olumsuz yönlerini yazdım.
    Bu konunun en büyük farkı size hem çalışma yöntemi hem de ücretsiz çalışma kaynakları sunmasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

GÜNCELLEME
    Ana konu ve yardımcı konular güncellendi.
    Yardımcı konuları adım adım isim vererek grupladım.
    Her konunun altına bir sonraki adımda hangi dersler çalışacaksa ona ait linki ekledim.
    Artık bu konuyu sabır gösterip okuyan birisi rahatlıkla tüm detayları anlayabilir.
    İnternetteki en detaylı dil öğrenme konusu oldu bu konu.
    Birçok şeyin en önemli detaylarını ve tüm olumsuz yönlerini yazdım.
    Bu konunun en büyük farkı size hem çalışma yöntemi hem de ücretsiz çalışma kaynakları sunmasıdır.

Hocam merhaba geçen sene yazmıştım size ve konunuzu ilk başlardan beri takip ediyorum. Geçen sene mezuniyet senem olduğu için tez, staj vs. gibi sorunlarla uğraştığımdan mecbur ertelemek zorunda kaldım dil çalışmasını. Şimdi biraz daha müsait olduğum için en baştan başladım. Şu an da Look Ahead serisinde 22. videodasındayım. 20'e geldiğim zaman tekrardan hepsini birer kez tekrar ettim ve eksik gördüğüm yerleri tamamlamış olduğunu düşünüyorum. Her 10 video da bir tekrar yapmayı düşünüyorum. Bence çok etkili bir yöntem. Sizinde söylediğiniz gibi çalışmaya başladığım ve bitirdiğim zaman buraya yazacağım. Gerçekten buradaki sayfa internetteki en iyi ücretsiz dil çalışma yeri olduğunu düşünüyorum. Fazla sayfaları kirletmemek adına size yenide teşekkür ediyorum. Söylediğim gibi her aşamayı bitirdiğimde buraya yazacağım ki işe yaradığını diğer okuyanlarda görmesi adına. Tekrardan teşekkür ederim herkes adına.

• Hocam merhaba açtığınız konuların hepsini tek tek okumaya özen gösteriyorum bilgi açısından. Bir konuda şu açıklamanıza denk geldim fakat araştırmama rağmen ben göremedim. :)

Güncelleme:
    YABANCI DİLDE DİNLEME YAPMAK NEDEN ÖNEMLİDİR? konusu ana konuya eklendi.

Bunu aramıştım geçtiği konu da şurasıhttps://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110517145
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Üşengeçlik varsa eğer bunun en temel sebebi sizin ek çalışma kaynakları kullanmanızdır.(Ben öyle anlıyorum.Geçmişteki sorularınız da aklıma geldi)
    Veya önerdiğim sistemi değiştirerek uygulamışsınızdır.
    Zaten onu da değiştirmişsiniz.Mp3'e çevirip dinleyin diye yazmadım hocam.
    Ben bunu önerebilirdim.Fakat bir konuda,kaynakta yapılacak olan görevleri arttırırsanız başarısız olma ihtimaliniz azalır.
    Eğer görme engeliniz vs.varsa mp3 olarak dinleyebiirsiniz fakat böylesine kaliteli hazırlanmış video dersleri önce izleyip sonra mp3 olarak dinlemek yanlış bir yöntemdir.Çünkü siz izleyince önce görüntü ve sesleri birlikte izleyip aklınıza kaydetmeye çalışıyorsunuz.Bakın dikkat edin oradaki canlandırma oyunlar ve çizgi film gibi yapılan oyunlar çok ama çok önemli destektir.
    Sonradan seslere çalışınca aklınıza sesleri öncelikli hale getirip görüntüleri arka plana atıyorsunuz.
    O nedenle sadece video izleyip dediğim önerileri uygulamanızı öneririm.
    Sizden de görüşlerinizi olumlu,olumsuz buraya yazmanızı istiyorum.Diğer arkadaşlar okursa 1 tek kişinin bile doğru yöntemle dil öğrenmesine sebep olursunuz.

esasında mp3 formatında indirdiğimi farkında değildim, programda format seç bölümünden avi yi seçmemişim o da mp3 indirmiş daha sonra avi olarak indirdim şimdi video olarak izliyorum hayırlısı ile hayırlısı ise şu işi bir an önce halletsek iyi olacak gramerde sıkılmadan gideceğimi düşünüyorum.

hocam tekrar teşekkür ederim daha dikkat etmeye çalışacağım

evinin yolunu bulabilecek herkes bu sistemle ing. öğrenebilecek sanırım. benim gibi

• sahapo kullanıcısına yanıt
    Çalışmanızın sonuçlarını buraya yazmanız çok iyi bir şey.
    Kesinlikle sayfa kirliliği olmaz.
    Zaten bunu ben sizden istiyorum.
    Bunu kendim için değil bu konuyu ilk kez okuyup bu sistemin işe yarayıp yaramadığı konusunda kararsız kalanlar için istiyorum.
    Bu yorumları okuyarak bu işe daha kararlı şekilde başlarlarsa bu çok önemli onlar içinç
    Çünkü bir işi yapacağınıza inanmadan başarılı olamazsınız.
    Bunu yapmak için insan bazen başkasının yorumlarını da merak edebiliyor.
    Siz de lütfen çalışmalarınızın sonucu olumlu veya olumsuz hiç fark etmez buraya yazın.
    Başarılar.
  • Atsız_74 kullanıcısına yanıt
    Link açılmıyor.
  • TRajikomik kullanıcısına yanıt
    Bakın bu İngilizce gerçekten çok basit bir dil.
    Zor diyenlere inanmayın.
    Bu dile zor diyenler art niyetlidir diyeceğim.
    Bu dile zor diyenler biraz Rusça,Çince falan çalışsın.

Dediğim gibi çalışırsanız 7-8 ayda rahatlıkla advanced olursunuz.
    Bir de dikkat edin dil öğrenirken fazla aceleci olmayın.Bu da çok zorarlı.Çok çalışın ama aceleci olmayın.
  • Look Ahead videolarını bitirdim. Gayet güzeldi tüm arkadaşlara tavsiye ediyorum. Dikkatli olarak izlendiğinde kayda değer bir gelişim yaşıyorsunuz. Şimdi grammer aşamasına geçeceğim; öncesinde size birkaç soru soracaktım. Resmini paylaştığım kaynak elimde bulunuyor; ancak beni pek tatmin etmiyor. Dersimizingilizce sitesinden intermediate grammerdan başlamayı düşünüyorum. Aynı zamanda haftaya da kursum başlayacak. Gelişmeleri buraya yazmaya çalışıyorum ki arkadaşlarda bilgilensin. Ayrıca kelime haznemizin gelişmesi için bu aşamalarda bir şey yapmalı mıyız? Yoksa CBC derslerinde mi bu daha çok öne çıkacak?

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41O-6R5p2GL._SY344_BO1,204,203,200_.jpg

• gidecemhasan kullanıcısına yanıt
    Elindeki kitabı unut gitsin.
    Hatta ihtiyacı olan birine ver.Ya da sat gitsin.
    Eğer para harcamadan gramer öğrenmek istiyorsan dersimizingilizce sitesinden başla.
    Benim önerim o siteden en baştan başla.Orta seviyeden değil.Sitede bazı açıklamalar güzel anlatılmış.
    Kelime bilgisinin gelişmesi için cbc derslerini beklemelisin.
    Önce grameri bitir.Sonra cbc çalışırken zaten diğer beceriler beraber gelişecek.
  • Konunuzu bayadir takip ediyorum.Bende calismaya bu hafta en baştan başlamayı dusunuyorum.Bu konuya verdiğiniz zaman ve emeğiniz için tesekkurler.Takipteyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hocam Dil Öğrenme Soru - Cevap
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/d6w5xf

Bende sizin önerilerizi çıktı aldım bugünden itibaren artık başlıyorum. Hep birlikte güzel bir şekilde ilerleriz. :)

Geçmiş yıllarda açtığım bir konu.Malesef ulaşılamıyor o konuya.Sanırım silinmiş.
    Bir ara konuyu en baştan düzenlemiştim.O zaman çok daha detaylıydı.Sonradan özetledim.
    Şuan anlattıklarım zaten yeterli.
    Fakat bu konuda söz size kısa bir süre açıklama yapacağım.
    Akşam olabilir.
  • Kış geldi, turizm bitti, işler minimuma indi. Boş boş beklemektense İngilizce öğrenmeliyim dedim. Bugünden itibaren başlıyorum. Emeğinize sağlık.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam merakla bilgisayar başında beklemedeyim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccc123

Merhaba hocam İngilizceyi çok iyi bildiğinizi gördüm ve bir mail atmam gerekiyor fakat İngilizce olarak. Ben size Türkçe yazsam siz onu İngilizceye çevirebilir misiniz ?

Hocam buraya yazın illa ki yazan çıkar
    Şimdi dinleme neden önemlidir açıklayayım;
    Dil öğrenmek günümüzde çok karıştırılan bir konu.
    1.Dil, iletişim ihtiyacı için öğrenilir.
    Siz ''ben sınav için dil öğreneceğim'' derseniz dil öğrenemezsiniz.Sınavı bile zor geçersiniz.Sonunda ödül olması gerek.
    2.Bir kişinin bir dili gerçek anlamda öğrenmesi için ÖNCE BOLCA DİNLEMESİ sonra BOLCA DİNLEDİĞİNİ TEKRAR ETMESİ şarttır.Tekrar tekrar dinlediğiniz şeyi tekrar etmeniz gerekir.Bunu tercüme etmeniz,anlamanıza gerek yoktur.O dilin kurallarını bu şekilde çözebilirsiniz.En son bu dile ait bir gramer kitabı alıp rahatça çalışılır.Sonra kelime öğrenilir.
    Bu görüşler bana ait değildir.Bunu en güncel çalışmalar söylüyor.En kolay bu şekilde öğrenilir.
    Ama malesef bunu yapacak araç yoktur elimizde.Buna uygun dinleme kayıtları yoktur.Yani basit seviyeden ileri seviyeye kadar sesli bir kayıt lazım.Bunu hazırlamak da zor.Bir ara Rosetta Stone'un sesli cd'leri vardı.Onlar buna yakın ama onlar da seviye anlamında yeterli değil.İleri seviyeye kadar olması gerekiyor.
    3.Dil öğrenmek bir taklittir.Mesela bir yöntem okumuştum bir kitapta.Yabancı dilde bir dizi,film izlerken konuşan kişilerin dudaklarına ve seslerine odaklanınca konuşma süresi bundan etkileniyormuş.İnsan taklit ediyor.
    4.Dil demek büyük oranda ses demektir.Sesleri duyup tekrar etmeden öğrenilmez.Mesela buyrun bir haber;

Konuşmak tamamen dinlemeyle alakalıdır.Bunun gibi yüzlerce örnek var.
    Anlıyorum ama konuşamıyorum diyenler de yeterli dinleme yapmayanlar zaten.

Sormak istediğiniz bir soru varsa sorabilirsiniz.

Hocam size ne kadar teşekkür etsek az. Sizin konunuza gelene kadar bir şekilde çalışıyordum fakat okula geç başlamamız ve sıfır altyapı olmasından dolayı çalıştığım şeyleri de unutuyordum. Geceleri uyuyamıyordum stresden dolayı hali ile gün içinde çok yorgun oluyordum. Fakat şimdi önümde bir çok kişiye yol gösteren bir insan var ve bunu karşılıksız yapan. Yarın mesela level atlama sınavım var fakat kalacağım mecbur diğer türlü geçmek için sadece gramer için çalışsam bana bir şey katmayacaktı. Dediğiniz gibi kendime artık bir ödül koyuyorum. Belki yarın sınavdan kalacağım belki ikinci defa kalıp hazırlık verme sınavımı Eylül ayına atlamış olacağım fakat görüyorum ki Eylül ayında sizin sayenizde İngilizce yi orta seviyeden de iyi öğreneceğim.

Önerilerinizde ne kadar çok haklısınız. Biz direk grammar e yöneliyoruz dediğiniz gibi tam yaptığımız hata burada.

Bu sınav meselesi evet çok önemli konu.
    Diyelim ki Almanca sınavına girmek istiyorsunuz.
    Ben Almanca öğrenip bu sınavı geçeceğim derseniz malesef başarılı olamazsınız.
    Çünkü beyin böyle öğrenmez.İşin sonunda bir ödül olması gerekir.
    Dil öğrenip para kazanıp kendime şunu alacağım derseniz beyin o zaman harekete geçer.Etkisi farklı olur.
    Bu işin psikolojik yanı tabiki.

Sadece gramer çalışmak bile artık sınav geçmeye yaramıyor.
    Artık sınavlarda kelime bilgisi vs soruyorlar.Zaten uluslararası dil sınavlarında tüm becerileri ölçüyorlar.
    Ana sayfadaki gibi ilerlerseniz hiçbir sıkıntı olmaz.Rahatlıkla öğrenirsiniz.
    Başarılar.
    Bu saatten sonra sınav konusunu attım hocam tamamen sizin önerileriniz üzerine. Tamamen dediğiniz gibi ayarladım, haklısınız bu konuda. Teşekkür ederim. :)
    Kaç ay var sınava?
    Buradaki kaynaklar 7-8 ayda biter.Ders fazla çünkü.Onu iyi ayarlayın.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.