Şimdi Ara

1 (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.473
Cevap
786
Favori
321.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.Gördünüz mü?Siz bile itiraf ediyorsunuz hatırlamadığınızı.Demek ki öğrenmek için yeterli altyapınız henüz hazır değilmiş.Ama onun kadar önemli bir diğer etken ise yeterli tekrar etmemektir.
    2.Avatar Japon anime çizgi dizisi değil mi?Eğer bu ise o zaman dublaj japonca ise boşuna izlemeyin.Olmaz.

Hukuk için İngilizce öğreniyorsanız benim önerim şu;
    Önce seviyenizi upper intermediate seviyesine getirin.Sonra kütüphaneden İngilizce Hukuk Terimleri Sözlüğü adı altında sözlük arayın.Bu tarz hazırlanmış hatta Türkçe çeviri bir sözlük vardı sanırım.Bakayım;
    2 tane varmış mesela;
    www.kitapyurdu.com
    Hukuk Terimleri Sözlüğü - Selçuk Alp | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/hukuk-terimleri-sozlugu/348889.html&filter_name=hukuk%20terimleri

www.kitapyurdu.com
    Hukuk Terimleri Sözlüğü (İngilizce-Türkçe / Türkçe-İngilizce) - Av. Yasemin Yaşa | kitapyurdu.com
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/hukuk-terimleri-sozlugu-ingilizceturkce--turkceingilizce/257233.html&filter_name=hukuk%20terimleri

İlk eser daha kapsamlı.
    Mesela upper seviyesine geldikten sonra bu tarz bir esere çalışarak veya hukukla ilgili okuma yaparken bu sözlük yardımıyla ilerleyip bu kelimeleri öğrenince bu işin abartıldığı kadar zor olmadığını göreceksiniz.
    Tüm uzmanlık alanları için bu geçerli.Buna yönelik sözlükler var zaten.
    Başarılar dilerim.

• Bir arkadaş Türkçe edatlar listesi istedi.
    Gibi
    kadar
    -e kadar
    sanki
    ile
    yalnız
    ancak
    doğru
    karşı
    değil
    beri
    tek
    için
    üzere
    dolayı
    karşın
    nitekim

Lütfen arkadaşlar p.m.atmayın.P.m.'yi tekrar kapattım.
    Sorularınızı buraya yazın.
  • " Look Ahead "

Youtube den mi izleyeceğiz?
  • lasguard kullanıcısına yanıt
    Evet...
  • GÜNCELLEME
  • Hocam 2. el olarak National Geographic Life setini buldum. Tavsiye ediyor musunuz?
  • hayalperest44 kullanıcısına yanıt
    Biliyorsunuz uzun süredir forumun yabancı dil bölümünde sorulara cevap veriyorum.
    Burada birçok soru-cevap olarak bilgi paylaşımı yapıldı.
    Fakat bunlar arasında bazı üyelerin ben dil öğrenmeyi gerçekten istemediğini mesajlardan anlıyorum.
    Açıkcası siz yüzlerce kez soru sordunuz.Her soruya bıkmadan cevap verdim.
    Bu kadar çok soru sorup sonra geri dönüşlerini buraya yazmadığınız için sanırım verdiğim cevaplardaki önerileri uygulamadığınızı düşünüyorum.
    Sanırım dil öğrenmeyi gerçekten istemiyorsunuz ya da ben yanlış düşünüyorum.

Özet olarak şunu diyorum hocam;
    Artık gözünüzü seveyim çalışmaya başlayın..
    Bir sistemden başlayın artık.
    Tam olarak dil öğrenmede karşılaştığınız engel ne ise buraya yazın.Çözüm bulmaya çalışalım.Ama başlayın artık.
    Umarım ne demek istediğimi anlatabildim.
    Çünkü çalışmaya başladıktan sonra da sorunlarla karşılaşacaksınız.
    Dil öğrenmenin doğasında var bu iş.
    Sizden cevap bekliyorum.Kararınızı verin.Sorun,engel ne varsa buraya yazın.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Biliyorsunuz uzun süredir forumun yabancı dil bölümünde sorulara cevap veriyorum.
    Burada birçok soru-cevap olarak bilgi paylaşımı yapıldı.
    Fakat bunlar arasında bazı üyelerin ben dil öğrenmeyi gerçekten istemediğini mesajlardan anlıyorum.
    Açıkcası siz yüzlerce kez soru sordunuz.Her soruya bıkmadan cevap verdim.
    Bu kadar çok soru sorup sonra geri dönüşlerini buraya yazmadığınız için sanırım verdiğim cevaplardaki önerileri uygulamadığınızı düşünüyorum.
    Sanırım dil öğrenmeyi gerçekten istemiyorsunuz ya da ben yanlış düşünüyorum.

Özet olarak şunu diyorum hocam;
    Artık gözünüzü seveyim çalışmaya başlayın..
    Bir sistemden başlayın artık.
    Tam olarak dil öğrenmede karşılaştığınız engel ne ise buraya yazın.Çözüm bulmaya çalışalım.Ama başlayın artık.
    Umarım ne demek istediğimi anlatabildim.
    Çünkü çalışmaya başladıktan sonra da sorunlarla karşılaşacaksınız.
    Dil öğrenmenin doğasında var bu iş.
    Sizden cevap bekliyorum.Kararınızı verin.Sorun,engel ne varsa buraya yazın.

hocam once ingilizce geçmişimden bahsedeyim. lisede ingilizcenin 10 saaten 6 saate indiği döneme denk geldim.
    kitaplar değişmemişti bizde oksfordun kitaplarından biriyle başladık 10 sınıfta ise 10.sınıfın kitapları geldi ama eski müfredata göre olduğundan bir sürü konu atlayıp 10.sınıf ingilizcesi gördük.
    yani haftada 4 saat zarar okul haftasıyla çarparsak ne kadar ders atladığımız ortaya çıkar.
    11.sınıfın yazında biraz ingilizceye merak sardım o döneme kadar ingilizcem kötüydü. yaz aylarında az grammer öğrendim, sonra braktım.
    okul açıldığında ingilizce stage booklar okumaya başladım 10 20 tane okudum ama nedense ingilizcem hiç gelişmiyormuş gibi geliyordu.
    hocalar ygs için bizi derste sıkmıyorlardı bir gün ingilizce hocası ingilizce bir yorum yaptı türkçe yapmayacağı bir yorumdu.
    bende o an ingilizcenin farklı bir dünya olduğunu düşündüm ve hocayla speaking pratiği yapmaya başladım.
    haftada 2 3 saat hocayla konuşuyordum. stage booklar etkisini gösterdi kulak dolgunluğu yapmış bende, speaking yapmaktan çok hoşlanıyordum. türkçe kullanmadan bilmediğim kelimmeleri tanımlamaya çalışarak ve olayları basit basit anlatarak geçirdim senemi.
    ama o sene bitince ingilizceyle bağım koptu. bu sene yaz aylarında biraz biraz duolingo yaptım, ve tekrar ingilizce öğrenme isteğini hissetmeye başladım.
    başlama tarihimden tam emin değilim ama
    englishpod podcastları dinlemeye başladım. şu an sadece o podcastları dinliyorum. farklı önerdiğiniz bir podcast vardı ama seviyesi bana ağır geldi başlangıç olanlar bile.
    şu ana kadar 35 tane podcast bitti, her podcastı en az 2 kere dinledim.
    ilk başlarda 4 kere falan dinliyordum ama ilerledikçe 2ye düşştü podcast dinleme tekrarım.
    70 civarında hoşuma giden kalıp ve kelimeleri excele yazdım, ama en azından 200 250 kelime öğrenmişimdir yazdıklarımla birlikte.
    "kelime ezberlemedim, üstüne basa basa söyleyeyim kullanımını öğrendim sadece."
    toplamda 13- 20 saat dinleme yaptım sanırım tekrarları dahil edersek.
    tahmini başlama zamanım 3 hafta.
    tek podcasta bağlı kalmasam mı diyorum biraz biraz grammer katsasm mı ama emin değilim şimdilik podcastla idare ediyorum.
    hedefim haziran temmuz aylarına kadar alt yazısız film izlemek.
    nasıl bir yoldan devam etmeliyim?
    istediğim kadar ing çalışma fırsatım olmuyor tekrar üniversite sınavına girip bölüm değiştirmeyi planladığımdan ama fırsat buldukçça çalışıyorum. şu kadar saat çalışıyorum diyemem her gün değişiyor ama 1 1.5 satin altına inmedim sanırım.
    son olarak çalışırken podcastı genelde 2 yada 1.5 kat hızlı dinliyorum. hem kelimeleri kaçırmıyorum, hem zamandan tasarruf etmiş oluyorum.
    bir düzenleme daha yapıyorum ana sayfayı okumuştum ama tekrar okudum, önerdiğiniz speaking kaynakları yerine podcast dinleme nedenimden bahsedeyim kısaca.
    görme engelli olduğum için öğretmenlerin beden dili bana herhangi bir şey katmıyor ayrıca altyazıları da görsel olarak değil yine işitsel olarak takip ediyorum.
    ve cümleleri yazmaya çalışsam eğer, her seferinde kaydı durdurmam, not defterini açıp tek tek oraya yazmam gerekecekti.
    bunun yerine englishpod dinliyorum, diyaloglar üzerinden kelimeleri anlatmaya çalışıyorlar, pdfsi de olduğu için yazılış merak ettiğimde ordan açıp bakıyorum.
    hoşuma giden bir kelime yada kalıbı excele yazıyorum, yanına kelimeyi kendi ingilizcemle tanımlamaya çalışıyorum, onun bir yanına da ne olur ne olmaz, tanıma bakıp anlamazsam diye türkçesini yazıyorum bazılarının.
    örnek :
    comeingdown
    starting to get sick. i'm coming down with flu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odyssa -- 9 Kasım 2016; 20:02:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• odyssa O kullanıcısına yanıt
    Podcast dinleme ve İngilizce öğrenme yönteminizde eksiklikler var.

Bunları sıra sıra yazamak yerine yapılması gerekenleri yazacağım.
    Fakat burada önereceğim şeyler kişinin amaçlarına göre değişkenlik gösteriyor.
    O nedenle İngilizce'yi hangi amaçla öğrenmek istiyorsunuz bunu bilmem gerekiyor.
    Bir de şimdiki seviyenizi bilmem gerekiyor.
    Şuradaki soruları çözüp sonucunu buraya yazın ve hangi amaçla öğrendiğinizi yazın.
    British Council LearnEnglish
    Online English level test
    http://learnenglish.britishcouncil.org/en/content

• quote:

Podcast dinleme ve İngilizce öğrenme yönteminizde eksiklikler var.

Bunları sıra sıra yazamak yerine yapılması gerekenleri yazacağım.
    Fakat burada önereceğim şeyler kişinin amaçlarına göre değişkenlik gösteriyor.
    O nedenle İngilizce'yi hangi amaçla öğrenmek istiyorsunuz bunu bilmem gerekiyor.
    Bir de şimdiki seviyenizi bilmem gerekiyor.
    Şuradaki soruları çözüp sonucunu buraya yazın ve hangi amaçla öğrendiğinizi yazın.
    British Council
    Online English level test
    http://learnenglish.britishcouncil.org/en/content

hocam mesajımın sonunu düzenledim bi göz atar mısın o arada verdidğin teste bakayım.

Speaking kaynaklarından Look Ahead derslerinin tamamını izleyenler var.
    Onlara sorayım onlar bölümlerde geçen cümleleri not almıştır.
    Zaten fazla uzun değil o yazılar.
    Onlarda var ise size o şekilde cümleleri verebiliriz.Çalışmanız daha kolay olur.
    Videoları dinleyerek metni takip edersiniz.
  • quote:

Speaking kaynaklarından Look Ahead derslerinin tamamını izleyenler var.
    Onlara sorayım onlar bölümlerde geçen cümleleri not almıştır.
    Zaten fazla uzun değil o yazılar.
    Onlarda var ise size o şekilde cümleleri verebiliriz.Çalışmanız daha kolay olur.
    Videoları dinleyerek metni takip edersiniz.

Your Score

56%

Your Level

intermediate
    Your level is approximately intermediate. Search for content at CEF level B1. If B1 level content is too easy, then try content at B2 level.If B1 level content is too difficult, then try content at A2 level.
    hocam o podcastları biliyor musunuz bilmiyorum dinlemişsinizdir mutlaka.
    seviyem böyle çıktı. öğrenme amacım iki tane. ilk amacım sesli betimlemeli filmleri ve yabancı dizileri betimlemeli dinlemek istiyorum.
    ikincisi ise uluslar arası ilişkiler okumayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odyssa -- 9 Kasım 2016; 20:31:10 >

Seviyeniz intermediate ise size Look ahead derslerini önermemize gerek yoktur.
    Seviyenizi ilerletmek için gramer çalışmanız gerekiyor.
    1.Önce şu iki sitedeki konuları bitirin;
    www.dersimizingilizce.com
    İngilizce Orta Düzey Gramer
    http://www.dersimizingilizce.com/ingilizce-orta-duzey-gramer.html

İngilizce İleri Düzey Gramer
    http://www.dersimizingilizce.com/ingilizce-ileri-duzey-gramer.html

Gramer çalıştıktan sonra boş zamanlarınızda dinleme yaparsanız iyi olur.Basit konuların geçtiği dinlemeler yapın.
    Englishpod derslerini dinleyip kelime öğrenmeye devam edebilirsiniz.Ama çok fazla yoğunlaşmayın.Çünkü asıl önereceğim şey cbc dersleri.
    2.Gramer bittikten sonra eğer amacınız o bölümü okumak ise cbc derslerine çalışın.Hem sınavlar hem gerçekten İngilizce öğrenmek için çok kaliteli dersler var.
    https://forum.donanimhaber.com/m_113187434/tm.htm

Sadece bu dediklerimi yapsanız İngilizce ile hiçbir sorununuz kalmaz.
    Unutmadan nasıl çalışılacağını şurada yazdım;
    https://forum.donanimhaber.com/m_120197816/tm.htm

Şu önerileri de okuyup uygulayın;
    https://forum.donanimhaber.com/m_121144191/tm.htm

• quote:

Seviyeniz intermediate ise size Look ahead derslerini önermemize gerek yoktur.
    Seviyenizi ilerletmek için gramer çalışmanız gerekiyor.
    1.Önce şu iki sitedeki konuları bitirin;
    İngilizce Orta Düzey Gramer
    http://www.dersimizingilizce.com/ingilizce-orta-duzey-gramer.html

İngilizce İleri Düzey Gramer
    http://www.dersimizingilizce.com/ingilizce-ileri-duzey-gramer.html

Gramer çalıştıktan sonra boş zamanlarınızda dinleme yaparsanız iyi olur.Basit konuların geçtiği dinlemeler yapın.
    Englishpod derslerini dinleyip kelime öğrenmeye devam edebilirsiniz.Ama çok fazla yoğunlaşmayın.Çünkü asıl önereceğim şey cbc dersleri.
    2.Gramer bittikten sonra eğer amacınız o bölümü okumak ise cbc derslerine çalışın.Hem sınavlar hem gerçekten İngilizce öğrenmek için çok kaliteli dersler var.
    https://forum.donanimhaber.com/m_113187434/tm.htm

Sadece bu dediklerimi yapsanız İngilizce ile hiçbir sorununuz kalmaz.
    Unutmadan nasıl çalışılacağını şurada yazdım;
    https://forum.donanimhaber.com/m_120197816/tm.htm

Şu önerileri de okuyup uygulayın;
    https://forum.donanimhaber.com/m_121144191/tm.htm

çok sağolun hocam ara ara buraya yazarım. en azından faydalı olduğunuzu da bilmiş olursunuz. englishpod'a başlama nedenim biraz zaman azlığıydı. hiç bir şey olmazsa yolda dinlerim ingilizceyle bağım kopmazz diyerek başşladım sonra çok hoşuma gitti.
    son olarak

Gramer konularını unutmamak için şu yöntemi de deneyebilirsiniz;
    [simage]https://store.donanimhaber.com/69/1f/43/691f4372fb088711e495e35b930bc
    bunu yazıya dökebilir misiniz? ne yazıyor bu resimde?

• Hocam şu an cbc podcast lerine çalışıyorum.Şu ana kadar 37 tane podcast bitirdim, çalışmaya devam ediyorum.Çalışırken vocabulary kısmındaki kelimeleri kelime defterime yazıyorum karşısına ingilizce olarak cambridge den tanımını yazıyorum.Sonra bu kelimeleri birer defa cümle içerisinde kullanıyorum.Bu işlemleri bitirdikten sonra podcast i 2 defa dinliyorum(Podcast zor gelirse 3 defa).PDF teki haberleri(newcasts) tam olarak anlayınca çalışmayı tamamlıyorum(günde 2 podcast).Aradan biraz zaman geçtikten sonra 5-6 podcast önce öğrendiğim kelimelerden bazılarını unutuyorum.Sizce bu kelimelerin kalıcılığını artırmak için neler yapmalıyım?(Şu anda ingilizce hazırlık okuyorum ve gramerim bitti)

Bir diğer sorum da listening yapmam için neler önerirsiniz?Arada ekstra bir şeyler dinlemek istiyorum. Şu anda BBC english ten 6 minute english podcast leri ve drama kısmından hikayeleri dinliyorum.
    O resimde nasıl tekrar yapılacağını yazdım.Bunu konularda unutmanız halen devam ederse uygulayın.
    Zaten önerilere uyarsanız unutma çok çok az olur.Bu sadece ekstra bir şey.
    1.gün:1 kez sessiz 1 kez sesli tekrar
    2.gün:1 kez sessiz 1 kez sesli tekrar
    3.gün:2 kez sessiz 1 kez sesli tekrar(Bu çalışma uykudan hemen önce yapılacaktır.)
    4.gün:çalışılmayacak.Boş gün.Bu günde tekrar yapmayın.
    5.gün:1 kez sessiz 2 kez sesli tekrar.
  • erkan1905388 kullanıcısına yanıt
    Kelimeleri unutmamak için ben çalışma yönteminde bir şeyler azdım.Çalışma yöntemi konusunu tekrar okuyun.
    Detaylı olduğu için buraya tekrar yazmak uzun sürer.
    Oradaki çalışma sistemine göre ilerleyin.
    Ek olarak başka bir çalışma yapmayın.Siz dediğim gibi ilerleyin.Biraz daha sabır.
    Bu arada derslere çalıştıktan sonra size olumlu ve olumsuz faydalarını lütfen buraya yazın.
    Diğer arkadaşlar da görüp okurlar.
  • sa arkadaşalar rat planet hocamın çalışma sisiteminide çalışanlar var ise şuan ne durumda olduklarını yazarlarsa diğer arkadaşlarada bizede herkezede ekstra bir motive ekstra bir ateşleyici ara gaz olur lütfen ne duurmda olduğunuzu yazın.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam, size muafiyetle ilgili birşeyler sormuştum geçenlerde.
    Şu an sadece grammer çalışıyorum, arada not alıyorum ve yeni kelimeleri yazıyorum, sizce eksik mi yapıyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Your Score
    44%
    Your Level
    beginner to pre-intermediate

Your level is approximately beginner to pre-intermediate. Try content at CEF level A1 or A2. If A1 or A2 level content is too easy, then try content at B1 level.

Look Ahead derslerinden mi başlayayım hocam yoksa direk gramer mi çalışayım?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.