Şimdi Ara

1 (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.473
Cevap
786
Favori
321.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam işte ben de bunu söylüyorum. Sizin çalışma programınıza göre Engvid dersleri; Look Ahead ve Flatmates ile birlikte gramerden önce çalışılması gereken derslerdi. Ama siz arkadaşa, önce grameri bitir sonra Engvid'i deyince orada takıldım ben. Neyse..
  • sevtug kullanıcısına yanıt
    Bazen sınavlara hazırlananlara speaking dersleri çalışmak istemedikleri için önermiyorum evet.
    Fakat onlara bile yine şu Look Ahead derslerine çalışsanız iyi olur diyorum.
    Üstteki durum ise farklıydı.Engvid derslerine gramer bilmeden olmaz.(Look ahead derslerinde orta seviyeye kadar gramer var.Bunlar bile tam yeterli olmuyor engvid derslerini anlamak için.Adamlar bir üsür faklı kelime kullanıyor.Bunları ancak grameri öğrenip cümle yapısında usta olup ve o zaman izlerseniz TAM MANASIYLA anlarsınız.Tabiki oradaki kelimeleri öğreneceksiniz o zaman.)
    Yani demek istediğim şey Speaking kaynaklarında engvid derslerine bir destek oluyor.Ama tam anlamıyla anlamazsınız o dersleri.Gramer bittikten sonra anlarsınız.
    Zaten diğer flatmates derslerini de zorunlu olarak önermiyorum.İsteğe bağlı o.Sanırım anlaşıldı durum.
  • hocam merhabalar
    eğer gözden kaçırdımsa affedin
    ilk okul 4 giden oğlum için kolay ve eğlenceli şekilde ögrenebilecegi kitap önerisi istiyorum
    (not: evimizde internet ve bilgisayar yok )
  • canturk_22 C kullanıcısına yanıt
    Bu konuda ben de geçmişte hem öneri vermiştim hem de bir yakınım için bir kitap önerisi vermiştim.
    Şuan İngilizce anlamında çocuklar için bulabileceğiniz en kaliteli şu seçenekler var.
    1.En basit anlatımlı 3 kitaplık şu set var.
    ngl.cengage.com
    National Geographic Learning – NGL ELT Catalog – Search ="317917404131146025665058129804499068" – Very Young Learners
    http://ngl.cengage.com/search/productOverview.do?N=200+4294918402+4294892239&Ntk=P_EPI&Ntt=317917404131146025665058129804499068&Ntx=mode%2Bmatchallpartial

Örnek sayfa:
    http://ngl.cengage.com/assets/downloads/wow_pro0000000505/wow_bro_web_lores.pdf
    Bir de bunun bir ileri seviyesi biraz daha ortaokul için olan 6 kitaplık seri var:
    ngl.cengage.com
    National Geographic Learning – NGL ELT Catalog – Search "Young Learners"
    http://ngl.cengage.com/search/showresults.do?N=200+4294918402+4294892241

Ben bunlardan daha iyi bir kitap görmedim.Daha iyisini bilen arkadaşlar varsa önersinler.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    hocam alakanız için teşekkür ederim
    önerdiğiniz yayın sadece bir yerde var sanırım oda 115 lira civarı
  • canturk_22 C kullanıcısına yanıt
    Ancak amazondan satın alabilirsiniz.
    Orada ne kadar bilmiyorum.Fakat bu yayınlar parasını hak ediyor gerçekten.Basit kitaplar değil.
    hocam haklısınız
    malesef güzel ülkemizde bu tür kaynalar çok az ve biz gibi küçük şehirlerde yaşayanlarında imkanı neredeyse yok denecek kadar az
    tekrar teşekkür ederim cevaplarınız için
  • Özel mesaj olarak yazacaktım fakat kapalı sanırım .

Merhaba ;

İngilizceyi sıfırdan öğrenmek istiyorum .Amacım ingilizce kitapları çok rahat okuyabilmek . Ve konuşabilme .

Bunun için önerileriniz nedir ? Kitap almayı düşünüyorum . Önerebileceğiniz kurs felan var mı ? yada çalışma şekli . Cevaplarsanız çok sevinirim . teşekkürler
  • 1kom kullanıcısına yanıt
    Hiç para harcamanıza gerek yoktur.
    Ana sayfadaki konuda sırasıyla açtığım konuları okuyarak nasıl ve hangi kaynaklara çalışılması gerektiğini görebilirsiniz.
  • Güncelleme:
    Ana konudaki gramer kaynaklarını tek bir konuya ekledim.
    Daha kullanışlı oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Güncelleme:
    Ana konudaki gramer kaynaklarını tek bir konuya ekledim.
    Daha kullanışlı oldu.

Hocam eskiden attığınız sıfırdan basit gramer sitesini bidaha atabilirmisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GÜNCELLEME:
    Yeni bir inceleme konusu;
    https://forum.donanimhaber.com/m_121586157/tm.htm
  • Aslında ne yapacağımı az çok biliyorum ama içimin rahat etmesi için size de sormak isterim.
    İngilizce seviyemin Intermediate olduğunu düşünüyorum ve ben Erasmus yapıyorum. Bölümüm de sözel bir bölüm olduğu için zor kelimeler bol bol karşıma çıkıyor. Şu aralar kolay olduğu için İngilizce altyazılı çizgi film izleyip ing haber okuyorum. (Sözlük kullanarak) sosyal medya ve Türkiye hakkındaki haberlere bakıyorum genelde. (Anlaması daha kolay) İnsanlarla arkadaşlık kurabilecek kadar İngilizcem var ama dersleri dinleyemiyorum. BBC learning englishte takılmaktan keyif alıyorum. Orada da haber üzerinden İngilizce öğreten bölümler vs var. Ama sizin önerdiğiniz cbc derslerine hiç bakmadım. Look ahead in ilk dersine baktım. Çok basit diye Sıkılmaktan korkuyorum. Sizin dediğiniz gibi ekranda çıkan tüm kelimeleri bi deftere yazmak benim seviyemde biri için uygun değil sanki. Son derslerine doğru eğlenir miyim bilmiyorum, aslında zorlasam bi haftada bitirilebilir. Look aheadin Son dersinin hepsini izlemedim, şöyle bir baktım. Anlasam bile özümseyemedim sanki. Bir de engvid videoları var ( onlara da çok önceden bakıyordum :) )
    Umarım 2. Döneme kadar halledebilirim şu ing işini.
    Okumak için vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum

Ben 1-2 ay sonra çalışmaya başlayacağım ingilizceye. Belki de daha önce. Şu anda başka işlerimden dolayı kesintiye uğramasını istemiyorum. 2017 nin sonunda da upper intermediate'i bitirmiş, advanced'ten gün almış olmak hedefim.(şu an pre-intermediate'im.)

Bu yazınıza istinaden, ben speaking derslerinin tamamını bitirmek istediğim için sizin çalışma programınızda şöyle bir değişiklik yaparak ilerlersem daha mı faydalı olur?

1.Gramer(tamamı)
    2.Speaking(tamamı)
    3.Tekrar Gramer(tamamı)
    4.CBC Dersleri(tamamı)
    5.Lit2go(tabiki tamamı değil. 2017 bitmeden en azından 1 konu olsun başlamak istiyorum. Zaten bu sitenin tamamını bitirmek aylar yıllar sürer herhalde)

İyi günler.
  • EN IYI SISTEM LOOK AHEAD + GRAMER+ CBC.Bir buçuk ayda elemantaryden pre inte gecirdi beni bu sistem.Başka taktikler aramayın ne diosa o

• Eğer yazdığınıza göre yorum yaparsam yanlış bir yöntem uyguladığınız açık.
    1.HATA
    Engvid videolarına çok önceden çalıştım demişsiniz.(Bu arada ben o derslerin sadece speaking bölümünü önerdim.)
    Geçmişte bu dersleri izleyip bir videoda kaç tane bilmediğiniz kelime çıkıyordu? BU sorunun cevabı önemli.

Yönteminiz yanlış.Kendinizi bu kadar çok DAĞITARAK İngilizce öğrenemezsiniz.
    Hem ondan hem bundan böyle olmaz bu iş.
    Odaklanmanız gerekiyor.
    2.HATA:
    Eğer bölümünüz sözel ise ne ise bölümünüz o bölüme ait kelimeleri öğrenmek işinizi daha da kolaylaştırır.Siz bunu yapmak yerine çizgi film izlerseniz katkısı olmaz.Gazete kısmen faydalıdır buna etkisi azdır.
    Kendi alanınıza ait kelime ezberleyin.
    3.HATA:
    İntermediate seviyesinde olan birisi haber takip etmesi yanlış bir yöntemdir.(Haber dili çok basit olsa bile.En basit haber dilinde bile deyimler vs kullanılıyor.Bu seviyede deyim vs öğrenen birisi ipin upunu kaçırır.Sıkıntılı bir durum oluşturur.)
    Upper-intermediate seviyesine gelip takip etmeniz gerekir.
    4.HATA:
    Look Ahead dersleri iyi inceleyin.Derslerin sonuna doğru hızlı,doğal konuşmaların olduğu bölümler var.
    Eğer onları eksiksiz anlıyorsanız o dersi izlemeyip geçin diğer derse.

ÖNERİ:
    Gramer işini öncelikli olarak bitir.
    Sonrasında okuma çalışmaları ve telaffuz çalışmaları yap.Bunun için cbc dersleri yeter de artar bile .
    Başarılar.

Böyle bir sistem uygularsanız ben sizin KESİNLİNKLE başarısız olacağınızı düşünüyorum.
    Buradaki sistemi değiştirmeyin.
    Önce gramer çalışıp sonra speaking derslerine bakmanın hiçbir anlamı kalmıyor.Detaylı olarak yazmıyorum.Şimdi uzun bir yazı.
    Bir de grameri dediğim gibi çalışırsanız SİZ DE GÖRECEKSİNİZ UNUTMAYACAKSINIZ.
    Çünkü oradaki sistem ona göre düzenlendi.
    Yani tekrar vakit harcayıp gramer tekrar edeyim demeye gerek yoktur.
    Anlattığım gibi çalışın bence.
    Başarılar.
    Haklısınız, kaynak fazlalığından öğrenme güçlüğü çekiyorum sanırım
    1) engvid'e geçen sene bakmıştım, sevmiştim. Şu an gerçekten hatırlamıyorum. Ama speaking bölümlerinden çok gramer ve vocabulary kısımlarına bakmıştım. Tabi burada önemli nokta öğrendiğini tekrar etmek ve etmedim hiç. Beden dillerinden vs konu hakkında ne demek istediklerini anlıyordum genel olarak.
    2) avatar izliyorum. Aslında keyif aldığım için izliyordum ben de ing altyazılı izleyeyim dedim. Altyazısız film izlemeye de başlamak istediğim için bu yolu seçmiştim. Ama başka dizilere de bakmak istediğimde zorlandım.
    O zaman sizin tavsiyelerinize dayanarak şöyle yapayım;

2) erasmusa gelmeden yaptığım sınavda genel olarak b1 çıkmama rağmen listening ve gramerim b2 idi. (Vocabulary ve reading b1 :) ama yine de gramer bakmam faydalı olur diye düşünüyorum. Burada haftada bi gün ing kursu açılmış. Oradaki hocanın verdiği ödevlere bakar, yetmezse interneti kullanırım. Ama yine de asıl geliştirmek istediğim şey vocabulary
    3) Look ahead e dediğiniz gibi bugünden itibaren bakayim hiç olmadı temel sağlamlaştırmış olurum ( look aheadi bitirdikten sonra gramere yoğunlaşıyoruz tabi ki kendimizi dağıtmayalım)
    4) bundan sonra da cbc, haber, dizi film

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peçetem -- 9 Aralık 2016; 3:05:43 >

Ok.
    İlk cümleyi okuyunca espri yaptığınızı düşündüm ama değilmiş.

Tam tersine daha iyi olur diyeceğinizi sanmıştım. Dediğiniz gibi speaking'le başlayacağım o zaman.

İleriki günlerde haftalarda soracaktım, şimdi sorayım. Ben okuduğum ya da duyduğum bir ingilizce cümleyi önce kelime kelime türkçeye çevirip sonra bir anlam oluşturuyorum. Mesela bir hikayeden şöyle bir cümle aldım örnek olsun diye.
    "My mother always took him to the town on a market day in a light gig."
    Önce baştan sona okuyorum, sonra buradaki in a light gig'i, on a market day'i, to the town'u vs. ayrı ayrı türkçeye çevirip sonra birleştiriyorum. Ama pek doğru bir çeviri yaptığımı zannetmiyorum yöntem olarak. Zaten insanın çok zamanını alıyor. Bir de okuduğumuz değil de dinlediğimiz birşeyse kalan cümleleri tamamen kaçırıyoruz.
    Kısaca sorum şu; dinlediğimiz veya okuduğumuz bir ingilizce cümleyi nasıl çevirmeliyiz? Onu nasıl anlamalıyız? Teşekkür ederim.

Gramere dediğim gibi çalışırsanız hiçbir sorun kalmayacak.
    Gramer bilmediğiniz için cümlenin öğelerini bilmiyorsunuz.O nedenle çeviri hataları da yaparsanız.
    Zaten İngilizce bir cümleyi öğelerini bilmeden asla doğru çeviremez.
    Mesela Fast kelimesini Fast=hızlı diye ezberleyip aklınıza yerleştirirseniz baştan hata yaparsınız.
    Çünkü bu kelime cümle içinde sıfat olarak hızlı anlamına gelir.
    Fiil olarak kullanılırsa oruç tutmak anlamına gelir.
    Zarf olarak kullanılırsa süratli anlamına gelir.

Dinlediğiniz şeyleri anlamamanızın sebebi yeterli dinleme çalışması yapmamaktan kaynaklanıyor.
    Şöyle düşünün;siz dinledikçe kulağınız o lisanın ritmine alışacak.Dinlemeden olmaz.

Dediğim yönteme çalışın.Sorun olmayacak.Başarılar.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.