Şimdi Ara

1 (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.473
Cevap
786
Favori
321.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kusura bakmayın ben geçmiş soruları unutuyorum.Hepsini aklımda tutmam mümkün değil.
    Tam olarak ne sordunuz ben ne cevap verdim hatırlamıyorum.Fakat sınav içinse sınava yönelik cevaplamıştırım.
    Unutuyorsanız tek çaresi tekrar etmek.
    Başka çıkış yok.
  • specialone7 kullanıcısına yanıt
    Look ahead derslerinden başlamanız gerekiyor.
  • CBC dersleri gerçekten bulunmaz nimet.İngilizcenizdeki farkı gözle görülür bir şekilde hissediyorsunuz.Şu an hazırlık okuyorum, öğretmenlerim bana ingilizceyi nereden öğrendin diye soruyorlar.Çünkü bazen onların bile bilmediği kelimeleri,synonym leri öğreniyorum.Hatta sınıfın sözlüğü ilan ettiler beni şu anda:)Çalışmaları bitirince çok geniş bir kelime bilgisine sahip oluyorsunuz.Bu dersler ingilizce öğrenmek isteyenler bulunmaz nimet.
  • cashamca1267 C kullanıcısına yanıt
    A.S. ben onun tavsiyelerine göre başladım ama kısa sürede YDS amaçladığım için (tezimi bitirmem lazım) O da klasik yöntemini mecburen tavsiye etmedi. Sınava dönük tavsiyesi oldu. O yüzden ben paylaşmıyorum mesela.
  • Hocam iyi akşamlar, zahmet olmazsa size bir kaç soru sormak istiyorum. Kafamı karıştırdı açıkcası. İngilizce seviyem sıfır olduğu için yazıyorum.

Önce gramer çalışmamız daha uygun olmaz mı? Dil bilgisini bilmeden speaking de karıştırmaz mıyız?

Not: Hazırlık öğrencisiyim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atsız_74

Hocam iyi akşamlar, zahmet olmazsa size bir kaç soru sormak istiyorum. Kafamı karıştırdı açıkcası. İngilizce seviyem sıfır olduğu için yazıyorum.

Önce gramer çalışmamız daha uygun olmaz mı? Dil bilgisini bilmeden speaking de karıştırmaz mıyız?

Not: Hazırlık öğrencisiyim. :)

Speakingden başla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atsız_74 kullanıcısına yanıt
    Eğer sınavınıza yakın bir zaman varsa speaking kaynaklarına çalışmayın.
    Fakat bu aceleci bir çalışma olur ve birçok şeyle eksikliğini hissedebilirsiniz.
    Eğer amacınız İngilizce öğrenip konuşmak ise speaking kaynaklarından başlayın.
    Sınav için ise gramerden başlayın.(Bunu sadece yds ve hazırlık sınavları için söylüyorum.Speaking becerisini ölçen sınavlar için tabiki speaking çalışması yapmak gerekiyor.)
  • Hocalarım teşekkürler.

Şöyle bir durum var biz DGS ile yerleştiğimiz için okula 1.5 ay geç başladık. Biz derse başladığımızda arkadaşlar Oxford English File Elemantary kitabını bitirip, Oxford English File Pre-Intermadite kısmındaydılar. Hali ile sınıfta çok yabancı kalıyorum. Level sınavında kalacağım ve büyük ihtimal bir daha sınavıma Hazırlık veya Eylül ayında gireceğim ya da YDS sınavını verip geçeceğim. Bu süreç içerisinde İngilizce öğrenip konuşmam benim için daha avantajlı olacak çünkü bölümümde %100 İngilizce.

Speaking, Grammar, Reading, Writing bir arada yapsam nasıl olur? Sağlıklı bir sonuç olur mu?

Veya başlangıc olarak Speaking(dinleme) ve Grammar e daha ağırlık verip, Reading ve Writing onlara göre daha hafif yapsam nasıl olur?
    Hem speaking hem grameri birlikte çalışın önerileri yapılır.
    Kısmen doğrudur.
    Fakat birçok insan çalışırken bunun DENGESİNİ kuramaz.
    O nedenle ya gramere fazla odaklanıp çalışma hatası yapar.Ya da speaking'e fazla odaklanıp diğerini eksik bırakır.
    Ben bu nedenle ilk önce speaking çalışın diyorum.Sizin içinde speaking zorunluymuş bölüm İngilizce.
    Bu şekilde çalışırsanız grameri daha iyi öğrenirsiniz.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam dediklerini uygulayıp daha önceki yorumlara da göz atıyorum yavaş yavaş. :)
  • look ahead programında 34. dersteyim video indirme programı paylaşılmıştı ondan video (avi) ve mp3 formatlarını ayrı ayrı indirip telefonuma ve mp3 çalarıma attım işyerinde de dinliyorum.

geçen bir dizi izledim ingilizce anlamadım ama bir farklılık hissettim ve mutlu oldum

yalnız inanılmaz bir üşengeçlik var o kadar dinlediğim halde anlamaya çalışma çaban birkaç saniye sürüyor sonrada yine birşeylere dalıyorum kulak duyuyor ama kafa orada değil bakalım biz yine pes etmeyeceğiz inşaAllah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Bu Nortstar, Person Longman yayınlarına ait olan kitap mı? Eğer elinizdeki kitap bu kitabı biliyorum.
    Kaynak olarak iyidir fakat sınav için yeterli değil.Ek olarak reading çalışmaları yapmanız gerekir.Sadece 1 kitaba çalışarak olmaz yani.
    Daha önce de dediğim gibi o cbc derslerini bitirince zaten reading,writing,speaking anlamında advanced seviyesine geliyorsunuz.Sınav için büyük faydası olur.

Bu arada Look Ahead bitirmişsiniz.Ne öğrendiğinizi,faydalarını vs buraya yazarsanız iyi olur.Diğer arkadaşlara bir fikir vermiş olursunuz.
    İnanın İngilizce zor bir dil GERÇEKTEN değil.Çalışınca kavrayacaksınız.Başarılar dilerim.

Evet Hocam Person Longman yayınlarına ait olan kitap ,Look Ahead videoları ilk başta kolay gözükse bile ilerleyen videolarda ne kadar şey bilmediğimi fark ettim.Size bahsettiğim gibi özel bir kursun intermadiate seviyesindeyim Look Aheadı bitirdikten sonra kurstaki yabancı hocaların ne dediğini daha rahat anlamaya başladım derste daha az hata yaparak konuşmaya başladım. Şunu da eklemek isterim kursa gitmeme rağmen kurstaki ödevler ve tekrar dışında tamamen sizin programınızı uyguluyorum gerçekten önerdiğiniz kaynaklar özellikle CBC kaynakları çok güzel. Şu an grameri geçeceğim fakat gramere çalışırken dinlemeyi yapmayacağım için listeningte bir gerileme olur mu? Writingi geliştirmek için ayrıca Reader at work 1 ve 2 kitaplarını önerir misiniz?

• Teşekkürler, emeğine sağlık.

Ana sayfadaki konuları ve uyarıları okuyup eksiksiz uygularsanız rahatlıkla öğrenirsiniz.
    İngilizce gerçekten çok kolay bir dil.
    İngilizce zor diyenlere inanmayın.
    Bu arada derslere çalıştıktan sonra olumlu veya olumsuz görüşlerinizi buraya yazınız.
    Bu konuyu okuyan arkadaşlar sistemin işe yaradığını sadece benim mesajlarımdan değil sizlerin mesajlarından okumaları daha doğru olur.
    Başarılar dilerim.
  • TRajikomik kullanıcısına yanıt
    Üşengeçlik varsa eğer bunun en temel sebebi sizin ek çalışma kaynakları kullanmanızdır.(Ben öyle anlıyorum.Geçmişteki sorularınız da aklıma geldi)
    Veya önerdiğim sistemi değiştirerek uygulamışsınızdır.
    Zaten onu da değiştirmişsiniz.Mp3'e çevirip dinleyin diye yazmadım hocam.
    Ben bunu önerebilirdim.Fakat bir konuda,kaynakta yapılacak olan görevleri arttırırsanız başarısız olma ihtimaliniz azalır.
    Eğer görme engeliniz vs.varsa mp3 olarak dinleyebiirsiniz fakat böylesine kaliteli hazırlanmış video dersleri önce izleyip sonra mp3 olarak dinlemek yanlış bir yöntemdir.Çünkü siz izleyince önce görüntü ve sesleri birlikte izleyip aklınıza kaydetmeye çalışıyorsunuz.Bakın dikkat edin oradaki canlandırma oyunlar ve çizgi film gibi yapılan oyunlar çok ama çok önemli destektir.
    Sonradan seslere çalışınca aklınıza sesleri öncelikli hale getirip görüntüleri arka plana atıyorsunuz.
    O nedenle sadece video izleyip dediğim önerileri uygulamanızı öneririm.
    Sizden de görüşlerinizi olumlu,olumsuz buraya yazmanızı istiyorum.Diğer arkadaşlar okursa 1 tek kişinin bile doğru yöntemle dil öğrenmesine sebep olursunuz.

• dexter27 kullanıcısına yanıt
    Gramere çalışırken KISMEN dinleme beceriniz gerileyebilir.
    Buna gerilemez diyen zaten yalan söylemiş olur.
    Fakat burada da bir detay var.
    Eğer geçmişte siz gözlü görülür derecede dinleme yapmışsanız gerileyebilir.
    Yani geçmişte öyle 200-300 saat dinleme yaparsanız bunu unutma olarak saymayın bile.
    Burada kastettiğim olay 500 saat üzeridir.Eğer bu sürede bir dinleme çalışması geçmişiniz varsa gerileme olabilir.
    Bunu engellemek için online radyo dinleyebilirsiniz.Veya dinleyeceğiniz şeyin elinize metnini alıp hem kelime öğrenip hem gramer tekrarı yapıp hem dinleme hem de speaking alıştırmaları yapabilirsiniz.Bunu size bırakıyorum diyeceğim.
    Fakat her halükarda unutma olsa bile cbc dersleri o açığı rahatlıkla kapatacaktır.
    Oradaki derslerde telaffuz çok güzel.Hızlı değil.Anlaşılır bir telaffuz var.Yani unutsanız bile cbc dersleri o açığı kapatıyor.
    Writing geliştirme demişsiniz sanırım cbc derslerini tam incelemediniz.Çünkü ileri düzey derslerde çok güzel writing geliştirme soruları vs.var.Yani sizi bir alanda değil.Hem spealing,reading,listening,writing ve gramer anlamında geliştiriyor.
    Read at Work güzel bir seri.Eğer elinizde var ise çalışın derim.Ama yoksa para harcamayın derim.Çünkü cbc dersleri rahatlıkla yeterli.Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkan1905388

Hocam şu an cbc podcast lerine çalışıyorum.Şu ana kadar 37 tane podcast bitirdim, çalışmaya devam ediyorum.Çalışırken vocabulary kısmındaki kelimeleri kelime defterime yazıyorum karşısına ingilizce olarak cambridge den tanımını yazıyorum.Sonra bu kelimeleri birer defa cümle içerisinde kullanıyorum.Bu işlemleri bitirdikten sonra podcast i 2 defa dinliyorum(Podcast zor gelirse 3 defa).PDF teki haberleri(newcasts) tam olarak anlayınca çalışmayı tamamlıyorum(günde 2 podcast).Aradan biraz zaman geçtikten sonra 5-6 podcast önce öğrendiğim kelimelerden bazılarını unutuyorum.Sizce bu kelimelerin kalıcılığını artırmak için neler yapmalıyım?(Şu anda ingilizce hazırlık okuyorum ve gramerim bitti)

Bir diğer sorum da listening yapmam için neler önerirsiniz?Arada ekstra bir şeyler dinlemek istiyorum. Şu anda BBC english ten 6 minute english podcast leri ve drama kısmından hikayeleri dinliyorum.

Seviyeniz ne hocam ?

• Hocam dün akşam konularınızı yavaş yavaş okumaya başladım. Konulardaki uyarılarınızı görsel var ise görsel ile beraber Word e aktarıp çıktı alacağım. Bu arada Elit Eğitim'in Genel İngilizce Eğitim Setini sipariş verdim. Bilmiyorum yanlış mı yaptım :)

Not: Destekleriniz için çok teşekkür ederim. Zevkle yorumumu yazacağım. Hep birlikte umarım iyi bir aşamaya geliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atsız_74 -- 12 Kasım 2016; 21:31:15 >
    Sadece ''çalışma programı''konusunu çıktı olarak alsanız yeterli.
    O konuda 1 tane görsel var.Onu yazı olarak da ekleyebilirsiniz zaten.

Elit Seti'ni kullanmadım bilmiyorum.Arkadaşlım Hollandaca olanı kullandı.İşine yaradı.
    Fakat ben kullanmadığım için yorum yapmam doğru olmaz.
    Bence para harcamanıza gerek yoktu dil öğrenmek için.
    Başarılar.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam o zaman onun çıktısını alayım. DGS ile okula geç başladığım için(Bende İngilizce 0) ve başladığımda sınıf Oxford English File Pre-Indermatide kitabını şu an bitirmek üzere olduğu için sinir-stress yaptım. Bu yüzden öğrenmek için istemsizce tüm kaynaklara saldırıyorum, bu da kafamı çorba yapıyor. Ama bu saatten sonra sizin çalışma programınızı uygulayacağım.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.