Şimdi Ara

1 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.473
Cevap
786
Favori
321.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siz başlayıp bitirin.
    Çünkü bunun hazırlanması ve bitmesi 4-5 ay sürecek.
  • Şu cbc derslerine bir çalışmaya başlasanız ve ilerseniz zaten anlayacaksınız kitap almaya gerek olmadığını.
    Oradaki ileri düzey derslerde bunlar öğretiliyor zaten.Hem de hatırı sayılır miktarda.
    Şimdilik kitaba gerek yok.
    Grammar için dersimizİngilizce sitesini kullanın.Size ÖZELLİKLE o kitabı tavsiye etmiyorum.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam peki b2 den gelistirebilecek miyiz? Bu derslerle? C1-C2 falan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şu sitedeki yazıların seviyesi nedir sizce? :

British Council LearnEnglish
    Magazine | British Council LearnEnglish
    http://learnenglish.britishcouncil.org/en/magazine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalperest44 -- 28 Ekim 2016; 20:58:01 >
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam ben de ara vermemek için uygun zaman olarak 1 Kasım tarihini belirlemiştim başlamak için.
    Sizin bu fikrinizin çok güzel olduğunu özellikle belirtmek istiyorum, Allah sizi muvaffak kılsın.
    RPM (Rat Planet Method) ile inşaallah 1 Kasım'da başlıyorum, sizi ve forumu takip eden arkadaşlarımı haberdar edeceğim.
    İyi çalışmalar dileklerimle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hnyetkin

Tamam hocam ben de ara vermemek için uygun zaman olarak 1 Kasım tarihini belirlemiştim başlamak için.
    Sizin bu fikrinizin çok güzel olduğunu özellikle belirtmek istiyorum, Allah sizi muvaffak kılsın.
    RPM (Rat Planet Method) ile inşaallah 1 Kasım'da başlıyorum, sizi ve forumu takip eden arkadaşlarımı haberdar edeceğim.
    İyi çalışmalar dileklerimle.
    1-hocam corthina metodunuda bu derslerinizde uyarlayabilirisiniz değil mi heralde bir sıkıntı çıkartmazlar o bizim metoddu neden kullandın diye

2-hocam imzamıza ana konunun linkini eklesek mi diye düşündüm daha fazla kişiye ulaşşın diye. gerçi en son 2010 da değiştirmiştim imzamı bakalım değiştirebilecekmiyim.

ben 25. videoya kadar geldim bakalım inş. bir aksillik çıkmadan halledeceğiz.

• TRajikomik kullanıcısına yanıt
    1.hayır uygulayamam.Telif haklarına girer.Zaten öyle bir şeyi hazırlamak çok vakit isteyen bir şey.
    2.Evet güzel bir fikir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

ÖNEMLİ DUYURU
    Arkadaşlar İngilizce dersler hazırlayıp yayınlayacağım.
    Bu konuyu açıp her şeyi yazmama rağmen etki alanı çok daha az ve insanlar kaynak önerince pek çalışmıyor.
    Tüm İngilizce konuları anlatacağım.
    Her videoda önce bilmeniz gereken Türkçe gramer ve sonra İngilizce ilgili konuyu anlatacağım.
    Her ders sonunda okuma parçaları ve testler olacak.
    Tüm dersleri hazırlayıp bir arkadaşıma program yaptırmayı düşünüyorum.
    O programı indirip tüm derslere internet olmadan da çalışabileceksiniz.
    Video düzenleme nedir ne değildir inceliyorum.Bu konuda bilgim yok.
    Sanırım 4-5 ay sonra çok kaliteli bir anlatım hazırlayıp sizlere ücretsiz olarak sunmuş olacağım.

hocam harıka haber.. sızın vıdeoları beklerken ne yapalım ? verdıgnız çalışmaları mı uygulayalım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: barbaros5050

quote:

ÖNEMLİ DUYURU
    Bu konuyu açıp her şeyi yazmama rağmen etki alanı çok daha az ve insanlar kaynak önerince pek çalışmıyor.
    Her videoda önce bilmeniz gereken Türkçe gramer ve sonra İngilizce ilgili konuyu anlatacağım.
    Sanırım 4-5 ay sonra çok kaliteli bir anlatım hazırlayıp sizlere ücretsiz olarak sunmuş olacağım.

hocam harıka haber.. sızın vıdeoları beklerken ne yapalım ? verdıgnız çalışmaları mı uygulayalım ?

ratın derslerini beklemeyin.Onun önerdiği kaynaklara siz çalışmaya başlayın şimdiden

• www.talkenglish.com
    Top 2000 English Vocabulary Words used in Speaking
    http://www.talkenglish.com/vocabulary/top-2000-vocabulary.aspx

bunlar kelime için yeterli mi?
  • Hocam ben şu an hazırlık öğrencisiyim.B1 kurundayım.Her gün hazırlıktaki derslerin ve ödevlerin üstüne 2 CBC podcast bitiriyorum.Haftada 20 saat dersim var.Üstüne haftada 15-20 saat de bireysel çalışıyorum.İlk sorum sizce bu çalışmam yeterli mi?İkinci sorum ise phrasal verb öğrenmek için özel bir metodunuz var mı?(Phrasal verbleri engvid videoları ile öğrenmeye çalışıyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan1905388 -- 29 Ekim 2016; 14:17:32 >
  • erkan1905388 kullanıcısına yanıt
    En son sorduğun sorudan başlıyorum.
    Pharasal Verbs öğrenmeyi BANA SORARSAN ileri seviyelere bırak.Bu işi orta seviyelerde de öğreten kitaplar vs. var fakat ne kadar kalıcı oluyor orası tartışılır.Çünkü sen şuan dili bilmiyorsun.Dili öğren.Sonra idioms,pharasal verbs,collocation gibi şeylere özel olarak vakit ayırırsın ve çok daha iyi anlarsın.Şuan çalışsan da pek anlamazsın.(Sana özel bir şey değil herkes anlamaz bunu yanlış anlama)
    Şuan ki seviyeni ilerletmek için senin ilk önceliğin hazırlıktaki dersleri evde tekrar etmektir.Bu çok çok çok önemli.Hepsinden önemlisi bu.
    İkinci önceliğin gramer için biraz daha ekstra çalış.Konuları tekrarla sürekli.Zaten ben cbc derslerini grameri bitirip,öğrenmiş olanlar için ÖNERDİM.
    Gramer bilmeden o derslere çalışırsanız büyük sorunlarla karşılaşırsınız.Oradaki İngilizce saçma sapan kitaplardaki metinlere benzemez.Gerçekten konuşulan,GERÇEK İngilizce'dir.O nedenle konunun başlığı Gerçek İngilizce Öğrenme Kaynakları zaten.
    Grameri önerdiğim yöntemle çalışıp bitir.Sonra cbc derslerine çalış.Hiçbir sorun olmaz.O derslerde phrasal verbs vs HATIRI SAYILIR MİKTARDA öğretiyor.
    Bir diğer hatanız yine engvid dersleri izlemek olmuş.Siz şuan konuşulanları anlamadan o dersleri dinleseniz de anlayamazsınız.Önce şu grameri bitirin başarılar.

• Eren kullanıcısına yanıt
    Sınavları bırak günlük hayat için bile yeterli değil.Mesela YDS için 5000 civarı kelime bilmek gerek.Sınavlar zorlaşıyor.
    Aslında günlük hayat için de öyledir en azından 3-4 bin bilmek gerek.
  • quote:

ÖNEMLİ DUYURU

Hocam, gerçekten çok güzel bir haber bu..

ve de eğer bunu apk haline getirtip, Google play Store' a da koyabilirseniz, ciddi anlamda ticari kazanç sağlayabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• THECERN kullanıcısına yanıt
    Tamamen ücretsiz olacak.
  • quote:

En son sorduğun sorudan başlıyorum.
    Pharasal Verbs öğrenmeyi BANA SORARSAN ileri seviyelere bırak.Bu işi orta seviyelerde de öğreten kitaplar vs. var fakat ne kadar kalıcı oluyor orası tartışılır.Çünkü sen şuan dili bilmiyorsun.Dili öğren.Sonra idioms,pharasal verbs,collocation gibi şeylere özel olarak vakit ayırırsın ve çok daha iyi anlarsın.Şuan çalışsan da pek anlamazsın.(Sana özel bir şey değil herkes anlamaz bunu yanlış anlama)
    Şuan ki seviyeni ilerletmek için senin ilk önceliğin hazırlıktaki dersleri evde tekrar etmektir.Bu çok çok çok önemli.Hepsinden önemlisi bu.
    İkinci önceliğin gramer için biraz daha ekstra çalış.Konuları tekrarla sürekli.Zaten ben cbc derslerini grameri bitirip,öğrenmiş olanlar için ÖNERDİM.
    Gramer bilmeden o derslere çalışırsanız büyük sorunlarla karşılaşırsınız.Oradaki İngilizce saçma sapan kitaplardaki metinlere benzemez.Gerçekten konuşulan,GERÇEK İngilizce'dir.O nedenle konunun başlığı Gerçek İngilizce Öğrenme Kaynakları zaten.
    Grameri önerdiğim yöntemle çalışıp bitir.Sonra cbc derslerine çalış.Hiçbir sorun olmaz.O derslerde phrasal verbs vs HATIRI SAYILIR MİKTARDA öğretiyor.
    Bir diğer hatanız yine engvid dersleri izlemek olmuş.Siz şuan konuşulanları anlamadan o dersleri dinleseniz de anlayamazsınız.Önce şu grameri bitirin başarılar.

Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim.Önerileriniz benim için kıymetli.İngilizcemi A2 den B1 e sizin yöntemlerinizi kullanarak çektim.İngilizcemin gözle görülür şekilde geliştiğini hissediyorum.Diğer insanların da dil öğrenebilmesi için yöntemlerinizi anlatıyorum.Şimdiden birkaç arkadaşım başladı bile.Bunun için ayrıca teşekkür ederim.Bu yıl ingilizcemi ~C1 yapabilirsem sizin payınız bunda çok büyük olacak.

Grameri önerdiğiniz metotla bir defa bitirmiştim.Şimdi de okulda o konular geldiği zaman tekrar ediyorum bu konuları.Okulda derslere ön hazırlıkla gidiyorum.Örneğin o günkü konular 'food' ile ilgiliyse önceki gün food ile ilgili expresion lar phrasal verbler öğrenip gidiyorum.Okulumuzda oxford un pre-intermediate kitaplarını işliyoruz şu an.ilk dönem bu kitabları bitireceğiz.İkinci dönem ise intermediate kitapları bitireceğiz.Ben daha fazla çalışıp mümkünse C1 seviyesine kadar çıkmayı hedefliyorum.Bu yüzden siz de onaylarsanız artık CBC derslerine başlamak istiyorum.

Son olarak,Şu an paragaf yazmaya başladık.İlerleyen zamanlarda essay yazmam gerekecek.Writing alanında kendimi geliştirmem için ne yapmamı önerirsiz?

• "Bir diğer hatanız yine engvid dersleri izlemek olmuş.Siz şuan konuşulanları anlamadan o dersleri dinleseniz de anlayamazsınız.Önce şu grameri bitirin başarılar."

Merhaba, çalışma programınıza göre engvid derslerini gramerden önce çalışmalıydık. Yukarıda yaptığım alıntınızda ise tersini söylemişsiniz. Benim atladığım birşey mi var? Veya burada farklı bir durum mu var?

Bir de şu uygulamayı daha önce gördünüz mü, fikriniz var mı, tavsiye eder misiniz?

play.google.com
    LearnEnglish Podcasts - Free English listening - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=hk.hkbc.epodcast&hl=tr

Teşekkürler.

• erkan1905388 kullanıcısına yanıt
    Ama önceki soruda beni yanlış yönlendirdiniz.
    Bana gramer bilginizin az olduğu ve seviyenizin alt bir seviye olduğunu yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam.
    Siz şuan grameri bitirmişsiniz.
    Benim dediğim gibi gramer çalışıp bitirdiyseniz lütfen ne öğrendiğiniz,katkılarını buraya yazınız.Çünkü bazı arkadaşlar gramerin kolay olduğuna inanmak da zorlanıyor.
    Yani buradaki kaynaklardan ne kadar faydalandınız onları yazarsanız çok iyi olur.
    Demek ki grameri yeteri kadar tekrar etmeniz o nedenle seviyeniz az bile çıkmış ve kelime bilginiz az görünüyor.Daha yüksek çıkması lazım normalde.
    Size tek önerim grameri bir tez daha en baştan tekrar edip ondan sonra cbc derslerine başlayın.
    Bir de sözlük olarak şunu kullanın sadece:
    http://dictionary.cambridge.org/
    Başarılar.

• sevtug kullanıcısına yanıt
    Fakat dikkat ederseniz daha önce kullanılan speaking kaynakları var:
    1.Look Ahead
    2.Flatmates(zorunlu değil)
    3.Engvid
    Look ahead izlemden engvid çalışılmaz.Look ahead temeldir.
  • Gramer için yardımcı bir kaynak kullanmak isteyenler için şu sitedeki anlatımları önerebilirim;
    http://www.ef.com.tr/ingilizce-ogreniyorum/ingilizce-gramer/

Birçok Türkçe anlatımlı gramer kitabının yaptığı hataya düşmemiş,anlatımlarda gereksiz ayrıntılara
    neredeyse hiç yer vermemiş.Birçok dersi inceledim hata göremedim.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.