Şimdi Ara

1 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir - 15 Masaüstü
5 sn
2.473
Cevap
786
Favori
321.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam birkaç aya fransaya gitmeyi düşünüyorum.İnternet üzerinden fransızcaya çalışmaya başladım ancak türkçe-fransızca çok az kaynak biliyorum.Birkaç tavsiye verebilirmisiniz ? C1 seviyesinde almanca ve birazda felemenkçe öğrenmiştim ancak ingilizcem a1 falan. İngilizce bilenler için fransızca öğrenmek daha kolay diye okudum ancak dediğim gibi ingilizcem yok gibi ve bildiklerimde fransızcaya yakın galiba.Dil öğrenmek uzun bir süreç biliyorum ancak bu şekilde fransada sürekli bir çalışma ve dil kursuyla 1 yıl içerisinde üniversite seviyesine gelebilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twenty1 -- 19 Ekim 2016; 14:38:34 >
  • Zamanınız kısıtlı ve bu dil öğrenme işi hiç aceleye getirilecek bir şey değil.
    Sıkı çalışmazsanız işiniz zor.Günlük kendinizi 4-5 saate ayarlayın derim ben.
    Eğer hazırlığı geçmek istiyorsanız buna yönelik kitaplar almanız(ki zaten sizde vardır bu kitaplar)onlara çalışmanız daha uygun olur.Ben burada sınav geçmek değil gerçek anlamda dil öğrenmeye yönelik kaynaklar ekledim.Yalnız yanlış anlaşılması olmasın(diğer arkadaşlar için söylüyorum)bu kaynaklar YDS için bulunmaz nimettir.
  • Twenty1 T kullanıcısına yanıt
    Evet,Türkçe-Fransızca kaynak bulmanız çok zor.Ben size birkaç tanesini önereyim seçim sizin.
    İngilizce bilseydiniz kaliteli ve ücretsiz kaynak önerebilirim.Fakat Türkçe çok az.
    Üniversite seviyesi c1 ve c2 zaten.Bu seviyeye 1 yılda gelirsiniz gramer ve kelime anlamında.
    Fakat konuşma anlamında 1 yılda c1 demeye dilim varmıyor.Zira Fransızca konuşma becerisi zamanlar biraz daha farklı bir durum.Telaffuz konusunda daha fazla vakit isteyen bir dil.
    Türkçe olarak şu setler var;
    1.Elit Fransızca Seti(İleri seviyeye kadar dersler var.Fakat fiyatı pahalı.200 TL
    Seslial.com
    Fransızca Eğitim Seti (Fransızca Öğrenmek) - Seslial.com
    http://www.seslial.com/fransizca-tum-seviyeler-goruntulu-egitim-seti-kitap-hediyeli

2.Assimil Kolay Fransızca(B2 seviyesine kadar öğretir.)

3.http://www.dr.com.tr/Kitap/Fono-Fransizca-Seti-15-Kitap-7-Cd-/Kolektif/Foreign-Languages/Language/Phrase-Book-and-Language/urunno=0000000590872
    Bunların dışında Türkçe kitaplar var fakat genelde gramer kitapları.
    Ders anlatımı olarak pek fazla seçenek yok.2.seçenek daha ucuz ve mantıklı görünüyor Türkçe anlatımlar içinde.Fiyatı ucuz en azından.

• Hocam gün geçtikçe gramer konularını ve isimlerini unutuyorum. Örnekde çözüyorum ama nafile. Ne yapmam gerek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    Sen yapman gerekeni benden daha iyi biliyorsun.
    Unutuyorsan tek çaresi tekrar etmektir.
    Ana sayfadai alıştırmaları çözmemişsin veya gramere dediğim gibi çalışmamışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Evet,Türkçe-Fransızca kaynak bulmanız çok zor.Ben size birkaç tanesini önereyim seçim sizin.
    İngilizce bilseydiniz kaliteli ve ücretsiz kaynak önerebilirim.Fakat Türkçe çok az.
    Üniversite seviyesi c1 ve c2 zaten.Bu seviyeye 1 yılda gelirsiniz gramer ve kelime anlamında.
    Fakat konuşma anlamında 1 yılda c1 demeye dilim varmıyor.Zira Fransızca konuşma becerisi zamanlar biraz daha farklı bir durum.Telaffuz konusunda daha fazla vakit isteyen bir dil.
    1.Elit Fransızca Seti(İleri seviyeye kadar dersler var.Fakat fiyatı pahalı.200 TL
    Seslial.com
    http://www.seslial.com/fransizca-tum-seviyeler-goruntulu-egitim-seti-kitap-hediyeli

3.http://www.dr.com.tr/Kitap/Fono-Fransizca-Seti-15-Kitap-7-Cd-/Kolektif/Foreign-Languages/Language/Phrase-Book-and-Language/urunno=0000000590872
    Ders anlatımı olarak pek fazla seçenek yok.2.seçenek daha ucuz ve mantıklı görünüyor Türkçe anlatımlar içinde.Fiyatı ucuz en azından.

Teşekkür ederim hocam.Peki dil kursunun yanında ek olarak bakabileceğim alıştırma,dinleme falan yapabileceğim tarzda online siteler hakkında bilginiz var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Twenty1

quote:

Seslial.com

Teşekkür ederim hocam.Peki dil kursunun yanında ek olarak bakabileceğim alıştırma,dinleme falan yapabileceğim tarzda online siteler hakkında bilginiz var mı ?

Açıkcası Türkçe anlatımlı siteler var ücretsiz.
    Fakat bir sorun var.
    Bazı bilgiler hatalı olabiliyor.Ben bunu birçok Türkçe anlatımlı sitede gördüm.Burada mesela önerdiğim İngilizce sitelerini bile inceleyip veriyorum.
    Bilgi yanlışlığı çok oluyor bu konuda.Bir tane dil bilgisi kitabı alıp çalışmanız daha uygun olur.
    Dinleme için Fransa Devlet Televizyonu sitesi en uygunu.Sitede hepsi var.Haber,podcast,radyo vs.
    http://www.france2.fr/
    http://www.tf1.fr/
    Eğer bir şeyleri Fransızca altyazılı olarak izlemek isterseniz Youtube'da ''with french subtitles'' yazarak arama yapın.Yüzlerce yıl dinleseniz bitmeyecek kadar video var.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Twenty1

quote:

Seslial.com

Açıkcası Türkçe anlatımlı siteler var ücretsiz.
    Fakat bir sorun var.
    Bazı bilgiler hatalı olabiliyor.Ben bunu birçok Türkçe anlatımlı sitede gördüm.Burada mesela önerdiğim İngilizce sitelerini bile inceleyip veriyorum.
    Bilgi yanlışlığı çok oluyor bu konuda.Bir tane dil bilgisi kitabı alıp çalışmanız daha uygun olur.
    Dinleme için Fransa Devlet Televizyonu sitesi en uygunu.Sitede hepsi var.Haber,podcast,radyo vs.
    http://www.france2.fr/
    http://www.tf1.fr/
    Eğer bir şeyleri Fransızca altyazılı olarak izlemek isterseniz Youtube'da ''with french subtitles'' yazarak arama yapın.Yüzlerce yıl dinleseniz bitmeyecek kadar video var.

Teşekkür ederim ..

• quote:

Orijinalden alıntı: SevgilisiOlanMan

Hocam gün geçtikçe gramer konularını ve isimlerini unutuyorum. Örnekde çözüyorum ama nafile. Ne yapmam gerek?

dostum bunuda ben söyleyim musade edersen beyin için egzersiz babında

1-protein açısından zengin yiyecekler yersen iyi olur.
    2-düzenli kahvaltı yapman gerekiyor.
    3-mozart dinlersen matematiksel zekan artar ayrıca Kuranı kerim ve İlahi de dinleyebilirsin
    4-yürüyüş yapabilirsin
    5-bulmaca çözebilirsin
    6-glikozsuz şekerleme
    7-balık yağı veyahut daha sağlıklı olan semiz otu yiyebilirsin. kafayı acaip çalıştırıyormuş.

yapmaman gerekenler ise
    1-gazlı içecek içme
    2-pop müzik dinleme

bunları büyük ihtimal aynı dergide okudum bu ara yabancı dile merak sardıgım için dikkatimi çekti sanırım insan öğrendiğinin %50 sini 20 dk. içinde sonra %70 ini 1 saatte ve %80 inin 1 günde unuturmuş

ve en verimli ders çalışma 40 dk ders 10 dk çalıştıklarını tekrar ve 10 dk dinlenme şeklindeymiş ve günlük haftalık ve aylık tekrar yapılması gerekiyormuş. sanırım o şekilde unutulmuyor.

bildiğim kadarı ile Kuran ı Kerimi de ezberleyenler 5 satır 5 satır ezberliyorlar. yani bazı taktikler bizi sonuca daha rahat ulaştırabilir.

• yardımcı fiileri anlatan eden güzel bir site video falan var mıdır yav?

could may can alayı birbirine giriyor hepsi aynı gibi
  • Eren kullanıcısına yanıt
    Bak dostum yardımcı fiil olayını anlayabilmen için öncelikle Türkçe'deki yardımcı fiilleri bilmen gerekiyor.
    Sen Türkçe'de yardımcı fiillerin isim soylu sözcüklere 5 yargı anlamı kattığını bilmeden onu İngilizce'de anlayamazsın.
    Söz konusu 5 yargı:ETMEK,EYLEMEK,OLMAK,KILMAK,YAPMAK

Önce Türkçe yardımcı fiiler konusuna çalış.Google'da bulabilirsin.
    Sonra İngilizce olarak çalış.

Bir de mesela must ile should ve ought gibi şeyleri birbirine karıştırma.
    Bunlar meli anlamında ama kullanım amaçları farklı.
  • TRajikomik kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıklarınız da tabiki önemli şeyler.
    Fakat benim İngilizce öğrenenlerde gördüğüm bir özellik var.Müsadenizle onu da yazayım.
    İngilizce öğrenenler neden öğrenmek istiyor?Ben birçok kişiye soruyorum.
    1.Artık dünya dili İngilizce.Ben de bu dili öğrenmek istiyorum diyor.
    2.Sınav geçmem gerek diyor.
    3.İngilizce kitapları okumam gerek diyor.
    4.Mesleğimde lazım diyor.

İnsan beyni malesef böyle çalışmaz.Sevmediğiniz bir şeyi,gerçekten istemediğiniz bir şeyi öğrenemezsiniz.
    Eğer başarılı olmak istiyorsanız kendinize bu işin sonunda bir ödül koyun.
    Mesela;
    1.Artık dünya dili İngilizce.Ben öğrenip iyi paralar kazanabilirim.Bu bir araç benim için dersiniz.
    2.Sınavı geçip işe girip para kazanayım dersiniz.
    3.Kitap okuyup mesleğimde gelişirim dersiniz.
    Yani sonunda hep bir ödül olması gerekir.Sınav için insan beyni dil öğrenmez.
    Eğer sağlam gerekçeleriniz yok ise dil öğrenemezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tariky026

Merhabalar arkadaşlar. İşim gereği elimde sürekli kaynak bulunuyor. Dolayısıyla isteyen arkadaş olursa bana buradan yazsınlar.

Eskişehir de olan arkadaşlar AmericanLIFE Şubesine gelirse kendilerine kaynak konusunda yardımcı olabilirim :)

Aşağıdaki link içerisinde AmericanLIFE Eskişehir Şubemizin ve Akademik Sınav Programları hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Teşekkürler.

AmericanLIFE

Reklam için adamın konusuna yazıyorsun, izin aldın mı bari?

• tariky026 kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki kaynakların isimlerini yeni bir konu açarak insanlarla paylaşırsanız daha uygun olur.
    Açtığınız konuda tabiki reklam yapabilirsiniz.
    İyi günler.
  • ÖNEMLİ DUYURU
    Arkadaşlar İngilizce dersler hazırlayıp yayınlayacağım.
    Bu konuyu açıp her şeyi yazmama rağmen etki alanı çok daha az ve insanlar kaynak önerince pek çalışmıyor.
    Tüm İngilizce konuları anlatacağım.
    Her videoda önce bilmeniz gereken Türkçe gramer ve sonra İngilizce ilgili konuyu anlatacağım.
    Her ders sonunda okuma parçaları ve testler olacak.
    Tüm dersleri hazırlayıp bir arkadaşıma program yaptırmayı düşünüyorum.
    O programı indirip tüm derslere internet olmadan da çalışabileceksiniz.
    Video düzenleme nedir ne değildir inceliyorum.Bu konuda bilgim yok.
    Sanırım 4-5 ay sonra çok kaliteli bir anlatım hazırlayıp sizlere ücretsiz olarak sunmuş olacağım.
  • quote:

ÖNEMLİ DUYURU
    Bu konuyu açıp her şeyi yazmama rağmen etki alanı çok daha az ve insanlar kaynak önerince pek çalışmıyor.
    Her videoda önce bilmeniz gereken Türkçe gramer ve sonra İngilizce ilgili konuyu anlatacağım.
    Sanırım 4-5 ay sonra çok kaliteli bir anlatım hazırlayıp sizlere ücretsiz olarak sunmuş olacağım.

Hocam büyüksün.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Şimdi ben sizimi bekleyeyim... yoksa sizin usul dersemi başlayayım
    Hocam inanın birkaç gün önce rat.planet bunu yapsa keşke diyordum, teşekkürler.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt

Çal keke çal

• quote:

ÖNEMLİ DUYURU

Hocam idioms ve prasal verbs ler için pdf indirip onları belese cikarttirabilirim aynı zamanda esential grammer in useyide pdf olarak indirip çıkarabilirim.
    Birinci soru.
    Idiomslar ve prasal verbler için hangi kitabı indireyim.
    Ikinci soru.
    Grammer için esential kitabını pdfden cikartipmi çalışayım yoksa dersimiz ingilizcedenmi?

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.