Şimdi Ara

1 (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.471
Cevap
785
Favori
320.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.Look ahead'dan başla.
    2.Birçok site var.Farklı detayları deftere not alacaksın bu kadar.
  • Güncelleme

Güncelleme

Güncelleme

GRAMER KİTABI ALIRKEN ÇOK DİKKAT EDİN
    Gramer kitabı alırken çoğu insan detaylara önem verip kaliteli bir kitap almak ister.Bende böyle yapardım.
    Yakın bir zamanda gramer kitaplarıyla ilgili ilginç bir detay ilgimi çekti ve buraya yazmak istedim.
    Bazı dillerde bazı konular yeterli düzeyde anlatılmıyor.Bu da insanları acaba bu konuyu yeterince öğrenmedim hisse sürüklüyor.
    Size bir örnekle bu durumu açıklayacağım;
    İspanyolca'da tanım edatları konusu çok zor kavranan bir konudur.
    Hakkıyla öğrenmek için çok fazla kurallı öğrenmeniz gerekiyor.
    Benim elimde detaylı bir gramer kitabı var ve konuyu 50 tane kural vererek anlatmış.
    Bu detaylı kitapta tüm detaylar olmasa da büyük kısmı var.
    Sizlere de önerdiğim Gramática De Uso Del Español adlı 3 kitaplık serinin ilk 2 kitabına çalışmıştım.
    3.kitabı yeni aldım ve orada tanım edatları konusuna baktım.Elimdeki kitap kadar çok fazla kural yoktur.
    Sonra kitapta CEFR müfredatına(Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) göre konuların anlatıldığını gördüm.
    Bendeki detaylı kitapta böyle bir bilgi yoktur.Buradan önemli birkaç sonuç çıkıyor;
    1.CEFR sistemine uygun kitaplara çalışmak çok daha akıllıca görünüyor.Çünkü sınavlar,seviye tespit sınavları bunlara daha uygun.
    2.Müfredatları daha az detaylı olduğu için öğrenme süresi anlamında size vakit sunuyor.Fazla detaylarla uğraşmıyorsunuz.
    3.Gramer öğrenirken ilerleme sağlama diğer kitaplara göre daha hızlı olacağı için büyük motivasyon sağlar.
    4.Belki de en önemli özelliklerinden birisi detaylı gramer öğrenirken o dil üzerinde düşünüyorsunuz.
    Fakat bu müfredatla ilerlerken grameri öğrenmeye yönelik daha çok çalışma yapıyorsunuz.
    En önemli yönü bence gramer üzerinde düşünmek yerine grameri daha etkili öğretmesidir.
    5.Benden sizlere öneri gramer kitabı alacaksanız CEFR müfredatına uygun kitaplar alın.
    Hem zamandan hem emekten tasarruf edersiniz.

• Bende yurtdışına gitmek istiyorum dil öğrenmeye karar verdim konu için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

• Güncelleme
    5 adımda İngilizce yönteminin adımları daha anlaşılır hale getirildi.
  • Merhaba hocam sizin gazırladığınız dersler vardı tasarımdaydı en son var mı herhang bir gelişme
  • yucili Y kullanıcısına yanıt
    Bittiğinde zaten buraya ve bir site açıp oraya linkleri ekleyeceğim.O zaman haberiniz olur.
  • merhaba hocam, birkaç sorum olacak:

-sisteminizle çalışma başlayacağım fakat bu süreç içerisinde bazı kitaplar okumak istiyorum yabancı olarak, bu kitapları ingilizce seviyeme katkı yapmak için değil türkçe çevirisi olmadığı için okuyacağım. bu çalışmama ne gibi etki eder? sisteme ek çalışma yapmayın demiştiniz de. (kitapları gerçekten çok okumak istiyorum)

-dersleriniz yakın zamanda çıkacak sanırım, 5 adıma başlamak mı yoksa sizin derslerinizi beklemek mi daha mantıklı?
  • nobody doesnt better N kullanıcısına yanıt
    Yapacağınız çalışma sizi yoracaktır.İngilizce öğrenmeden nasıl okuyacaksınız merak ediyorum.
    Çalışmanıza bazı konularda yanlış öğrenme gerçekleşebilir.Bazı cümleleri yanlış anlamlandırabilirsiniz.Bunları düzeltmek ek zaman ister.Yani zaman anlamında kaybınız olur.
    5 adımdan başlayın.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    kitabı ertelemek en iyisi sanırım, 5 adımdan başlayayım hocam. peki sayfadaki ana mesajları okumam yeterli olur mu yoksa yorumları da dahil edeyim mi? çok uzun sürer diye tahmin ediyorum yorumlarıyla beraber okumak fakat belki yararlı bir mesaj filan olabilir sayfalar arasında.
  • nobody doesnt better N kullanıcısına yanıt
    Sadece 5 adımı okuyup uygula bu kadar.
  • Grammar i bitirdikten sonra mi okuma kitaplarina basliyalim?

• disintegratorsss D kullanıcısına yanıt
    Grameri bitirdikten sonra okuma kitaplarına başlarsanız speaking becerisi geri kalır.
    O nedenle okuyacağınız metnin sesli içeriği olmalı.Burada 5.adımda önerdiğim cbc dersleri gibi hem metni hem sesi olan materyalleri kullanın.Buna benzer kaynaklar bu konunun 1.sayfasında var.
  • Konu güncellendi.
  • Öncelikle her şey için teşekkürler hocam. En yakın zamanda galiba haftaya başlıyorum çalışmalara. Fakat post ile ilgili bi sorum var önceden girdiğimde dil seviyelerinin ortalama kaç saatte öğrenileceğini gösteren bir tablo vardı ama şu anda bulamıyorum galiba kaldırdınız. Rica etsem o tabloyu tekrar yükleyebilir misiniz?
  • dogukanarkan D kullanıcısına yanıt
    O süreler o bölümde de yazdığım gibi 4 dil becerisine birlikte çalışınca ulaşacağınız seviyedir.
    Fakat burada önce gramer öğrenmenizi önerdim.Daha sonra cbc derslerinde 4 beceriye ait dersler var.Yani o süreler buradaki konuya tam olarak uymayacağı için kaldırdım.Daha önce bir fikir vermesi için eklemiştim fakat yanlış anlaşılma olmasın diye konudan kaldırdım.
  • Oxford grammar for Turks kitabını önerir misiniz ? Temelim var ama sıfırdan başlamak istiyorum.Unuttuğum yerler çok var.Ayrıca bu kitabı bilmiyor veya beğenmiyorsanız kitap önerebilir misiniz? Pm kapalıydı buraya yazdım
  • Hocam bu adam hakkında düşüncelerinizi çok merak ediyorum?
    FERHAT YILDIZ MASTER OF LANGUAGESyoutube
    10 Dakikada İngilizce (Dünyanın En iyi İngilizce Öğretmeni)
    https://www.youtube.com/watch?v=KQz_fG_rQe8

• Tarhana ve Rocknroll kullanıcısına yanıt
    2014 baskısı vardı en son yanlış hatırlamıyorsam.1-2 sene önce inceledim.
    İntermediate seviyesine kadar öğrettiğini hatırlıyorum.Ondan sonra baskısı var mı bilmiyorum.
    Başlangıç için kullanılmasını tavsiye ederim tabiki.
    Murat Kurt'un kitabı upper seviyesine kadar anlatıyor bu kitabı önerebilirim.
    Diğer kitap kötü veya anlatımı kötü demiyorum dikkat edin.
    Ben genel olarak kitap yerine internetin kullanılmasını öneriyorum.Para harcamaya gerçekten gerek yoktur.
    Alacağınız en iyi kitaplarda bile bazı konular eksik.İnternet bu noktada devreye giriyor.Bu söylediğim şey çok ileri düzey olmak isteyenler için.
  • Çıkardıkları kitapları alıp inceleyip çalışmadım.
    Bu konuyu okuyun;
    https://forum.donanimhaber.com/ferhat-yildiz-in-kitabiyla-egitime-basliyorum-asama-asama-yazacagim--124873384
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.