Şimdi Ara

1 (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.471
Cevap
785
Favori
320.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ana konu güncellendi.Ek bilgiler eklendi.
  • Güncelleme:

İngilizce düzensiz fiilerin en detaylı listesi eklendi.
    Toplam 638 tane düzensiz fiil var.
    quote:

https://pasttenses.com/irregular-verbs-list
  • güncellendi.
  • Hocam şu an lookahead derslerindeyim.Bazen Youtube altyazısı açıyorum.Bunu yapmalı mıyım?Zararı olur mu?
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam benim yaza kadar sürem var

B2 seviyesine ne kadar zamanda yetisebilirim hedefim c2 gibi yuksek seviye degil : D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rat Planet hocamızın dediği gibi. Kelimeyi oldugu gibi ezberleyince olmuyor. Örneğin stop kelimesini biz genellikle durmak diye biliriz. Fakat bu cümle anlamına girince farklı anlamlar çıkıyor. Az önce bunu look ahead dersinde gördüm. Bu adam işi biliyor yahu
  • Rhollor kullanıcısına yanıt
    Look ahead konusunda daha önce belirtmiştim.Altyazı açmayın.Çünkü o altyazılar birebir doğru çeviri değil.Eksik.Gerek de yok buna.
  • Şu seviyeye şu kadar sürede kesin gelirsiniz diyemiyorum.Bu biraz değişir kişiye göre.Standart süreler var ama onlar 4 beceriye birlikte çalışınca uygun olan süreler.Ortalama b2 için 5 ay falan sürer.(Gerçekten bu seviyeye ait bolca kelime öğrenip speaking çalışmaları yaparsan bu kadar sürer).
  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt

Evet kelime öğrenirken sözlükten bakın bir kelime hangi görevlerde hangi anlamlara geliyor.Bunu bilmek gerek yoksa eksik dil öğrenirsiniz.Bu kadar da kesin konuşuyorum bu konuda.Çünkü ileri düzey olduğunu iddia eden arkadaşlarımın bile kelime kullanımı konusunda böyle büyük hatalar yaptığını gözümle gördüm.Stuff kelimesini mesela fiil olarak kullanılabileceğini bilmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Evet kelime öğrenirken sözlükten bakın bir kelime hangi görevlerde hangi anlamlara geliyor.Bunu bilmek gerek yoksa eksik dil öğrenirsiniz.Bu kadar da kesin konuşuyorum bu konuda.Çünkü ileri düzey olduğunu iddia eden arkadaşlarımın bile kelime kullanımı konusunda böyle büyük hatalar yaptığını gözümle gördüm.Stuff kelimesini mesela fiil olarak kullanılabileceğini bilmiyor.

Birde bir şeyi merak ediyorum hocam. Look ahead derslerinde mesela cümleyi tam olarak anlamasam da içlerinden anladığım kelimeler çıkıyor. Doğru mu ilerliyorum bilmiyorum. Fakat bana bir sürü şey kattığına eminim çünkü.

• Hocam ve arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

malum parçalarda bilmediğimiz kelimeler çıkıyor ve bunların n, v, adj ... gibi türlerinin olması dışında farklı anlamları da var tabi bu farklı anlamlarınında eş anlamlıları zıt anlamlıları değişiyor yani bir kelime oluyor 20 kelime ki bence böyle detaylı öğrenmek ve bunları çümlelerin içinde görmek çok güzel.

Sizden ricam böyle detaylı çalışan arkadaslar bir kelimede sözlük ile başlayan sürecin kelime defterine geçişini ve neler not alındıgını madde madde anlatabilir mi? Kelime defterinin en azından 3-5 sayfasının fotoğrafını paylaşabilirse çok sevinirim.

Not: Lütfen kelimenin telaffuzunu ve cumle içerisinde gör kısmının dışında bir soru sorduğumu dikkate alırsanız sevinirim. şimdiden herkese teşekkürler.
  • tombow07 T kullanıcısına yanıt
    Bir kelimeyi öğrenirken eş anlamlıları yazmanıza BENCE gerek yok.
    Neden diye sorarsan bu seni defter başında daha fazla oyalar.Öğrenmesi de zor olur.

Bir kelimeyi deftere yazarken eş anlamlıları veya zıt anlamlıları bence yazma.
    Belki bu ileri düzeydeyken merak edilip bakılacak bir şey ama normal düzeyde öğrenirken çok zor olur.

1.İngilizce kelimeyi deftere yaz.
    2.Parantez içinde İngilizce telaffuzunu yaz.
    3.Türkçe manasını kelimenin görevlerine göre yaz.(isim,fiil vs.)
    4.Kelimenin farklı görevlerde kullanılan anlamlarına göre farklı örnekler ver.

Burada en önemli nokta tekrar etmektir.Tekrar etmezsen o kelime senin olmaz.
    O kelimenin senin olması için bolca tekrar etmen gerek.İşte bunu yaparsan konuşurken duraklamazsın.
    İngilizce biliyorum ama konuşamıyorum,çünkü bildiğim kelimeleri bile konuşunca unutuyorum,aklıma gelmiyor diyen insanların en büyük sorunlarından biri yeterli kelime tekrar çalışması yapmamasıdır(Bu sorunun tek sebebi bu değil).

Bir diğer önemli nokta kelimenin telaffuzunu öğrenirken yanlış materyallerden çalışmaktır.
    İngilizce telaffuz öğrenmek için şu site çok iyi;
    http://dictionary.cambridge.org/

Bir kelimeyi öğrenirken(advanced düzeyinde değilsen) o kelimenin kullanıldığı deyimleri,eşanlamları,zıt anlamları öğrenmene gerek yok.Bu seni zaten çok zorlar.
    Eşanlamlı ve zıt anlamlı kelimeler dil öğrenimde önemli şeylerlerdir ama kelime öğrenirken bunları öğrenmek sıkıntılı.
    Bunları okuma çalışmalarıyla yapmak daha mantıklı.Hem gramer oturur hem kelime öğrenirsin.

• Hocam öncelikle cevap için teşekkür ederim.

Peki sözlükteki telaffuzu bigisayara indirebiri miyim? Bunun için bir program var mı?

Ayrıca bulduğumuz sözcüğü cümle içinde görmemiz evet gerekli peki bu cümlenin telaffuzunu en iyi nereden görebiliriz. yandex bing evet tercüme için iyi ama ses mekanik geliyor bana
  • tombow07 T kullanıcısına yanıt
    İndirebilirsin.İdm indirir onu.

Cümlenin telaffuzunu doğru şekilde bulman çok zor.Bu konuda siteler var ama çok iyi değil.Yine de kullanılabilir.
    Cümle telaffuzu konusunda bence en iyi site şu;
    www.bing.com
    Bing Microsoft Translator
    https://www.bing.com/translator
  • güncellendi.
  • Allah razı olsun hocam buradan ingilizce çalışmaya başlayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu güncellendi.
  • hocam merhaba tekrar,

acaba gramer anlatan videolu derslerden youtube ya da başka bir yerden öneriniz var mı siz bir kanal kurma planınız vardı herhalde iptal oldu.
  • GÜNCELLEME

GÜNCELLEME

GÜNCELLEME

Ana konuya önemli bir konu ekledim.
    Bildiğiniz gibi İngilizce isimlerde cinsiyet konusunda bazı kelimelerin eril ve dişil şekilleri farklı.
    Gramer kitaplarında zaten önemli olanları eklenerek bilgi veriliyor.
    Fakat özellikle hayvan isimlerinin eril ve dişil şekilleri konusu kitaplarda yetersiz veriliyor.
    Sayı olarak biraz fazla olduğu için kitaba ek olarak konmuyor olabilir.
    Belki önemsiz görebilirsiniz fakat bu konuda çok yanlış yapanlar var.
    Bir örnek vereyim;
    Ördek=duck
    Yavru ördek=duckling
    erkek ördek=drake
    dişi örnek=duck
    Sadece ördek=duck diye öğrenip bunu erkek ve yavru örnek için kullanılırsanız hatalı kelime kullanımı olur.
    Bu nedenle bunları bilmek gerekir.
    Tabiki hepsini bir anda öğrenmek gerekmiyor.Ara sıra bakıp yavaş yavaşa öğrenilebilir.
    Şu siteden hayvanlara ait İngilizce eril ve dişil karşılıklarını görebilirsiniz;
    www.treasureranch.com
    R-Zu-2-U - Animal Terms: Male, Female, Group, Baby, Other
    http://www.treasureranch.com/treasure/rzuinfofiles/terms.html

Ayrıca hangi hayvan topluluğuna hangi kelimenin uygun olduğunu da göstermiş.
    BBC belgeselleri izlerken zorlanıyordum bazen halbuki basitmiş.
    Bu sitede arkadaşlar genel olarak bir çok hayvana ait İngilizce kelimeler var.
    Tekrar yazıyorum bir anda öğrenmenize gerek yoktur.Ara sıra bakıp çalışın.
    Eğer kelimeleri öğrenip öğrenmediğiniz i test etmek istiyorsanız National Geographic sitesini okuyarak
    alıştırma yapabilirsiniz;
    http://www.nationalgeographic.com/

• Hocam, konunuzda en çok beğeineln yorumlarda gördüm. Sanırsam kendiniz ders videolaraı hazırlamayı planlıyorsunuz. Ne oldu o videolar? Yayınladınız mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.