hocam merhaba sizi uzun zamandan bu yana takip ediyorum, defalarca başladım öğrenmek için çaba verdim ama her seferinde bıraktım bir şekilde, sizin yönteminizle de denedim kitapta aldım ama ilerletemedim bir türlü ve bu bana umutsuzluk verdi 1-2 ay geçmeden bıraktım uzun zamandır ingilizce dizileri izliyorum bazı şeyleri anlayabiliyorum ve kelime dağarcığımın iyi olduğunu düşünüyorum, yarın tekrar başlayacağım sizden öneri almak istedim bir öneriniz var mı? bu dil işi gerçekten yurt dışı görmeden olmuyor mu?
Ya İngilizce öğrenmeyi gerçekten öğrenmek istemiyorsunuz ya da yeteri kadar çalışmıyorsunuz. Ben her zaman söylüyorum yabancı dil öğrenmek zaten pek neşeli bir şey değildir.Yeni bir şey öğreniyorsunuz.Tabiki sıkılacaksınız. Keyifli hale getirmek için sevmek gerekir yabancı dili. 1.Dizi izliyorum kelime dağarcığım çok demişsiniz.Muhtemelen öyledir.Ama ben de şundan çok eminim ki cümleleri doğru anlamakta büyük sıkıntı çekiyorsunuz.Sadece kelime bilmek işe yaramaz.Hatta gramer bilmeden gereksizdir.Dizi izlemek faydalıdır ama birçok püf noktası var.İngilizce altyazı ile izlemek ve tekrar tekrar aynı bölümü izleyip ağzınızla tekrar etmeniz gerekir.Ve dizinin altyazılarına bakıp kelime öğrenmek,gramere bakmak gerekir.Bu şekilde olursa çok etkili olur. 2.Yabancı dil öğrenmek için yurt dışı artık zorunlu bir seçenek değildir.İnternet varken hiç değildir. Milyonlarca ücretsiz kaynak var ve öğrenilememesinin sebebi tamamen kişilerle ilgili.
bana ilk kitaptan başla, hemde tekrar etmiş olursun demiştin. 3.edition olması sıkıntı olur mu?
Fark etmez.4.edition daha görsel.Ufak tefek değişiklikler var.
Emekleriniz için teşekkür ederiz, hocam çok hırslı biri değilim ilk olarak daylight seti ile dil öğrenmeye çalıştım ama çok fazla sıkıldığım için bıraktım. Şimdi sizin derslerinize başlayacağım.
rat.planet
kullanıcısına yanıt
Hocam merhaba elimde els grammar inside and out var bu kitabın tamamını bitirsem grammar adına yeterli olurmu biliyorum kitap cfr değil ama başka kitapta almak istemiyorum
Hocam emekleriniz için teşekkür ederim programınızı uygulamaya başladım fakat bir sorum olacaktı. Buradaki kaynaklar haricinde başka bir şey kullanmayın ve sırasıyla ilerleyin demiştiniz. Üniversiteye gidip gelirken veya öğle arasında boş vaktim oluyor bu sürede VoScreen uygulamasını kullanmamda bir sorun olur mu? Başka kaynak kullanmayın dediğiniz için sizin programınıza başladığımdan beri hiç bakmıyorum ama programın yararı olabileceğini düşündüğümden size sormak istedim.
Magdur12M
kullanıcısına yanıt
Alacağınız en kaliteli ve en kapsamlı gramer kitabı bile gramere tam olarak yeterli olmaz. Çünkü bazı detaylar sadece online sitelerde var.Bunlar ilere düzeye ait kısa detaylar. İngilizce sözlük sitelerinde soru-cevap şeklinde soruluyor genelde. Takıldığınız zaman veya çok detay isterseniz internetteki anlatımlara bakın.
dogukanarkanD
kullanıcısına yanıt
Boş vaktinizde önceki dersleri,notaları tekrar edin.
Başka kaynak özellikle kullanmayın diyorum.
rat.planet
kullanıcısına yanıt
Doğru söylüyorsunuz geçmiş dersleri ve notlarımı tekrar etmek daha yararlı olur teşekkür ederim.
Hocam merhaba,
Sizi sık sık rahatsiz ettigim için kusura bakmayin fakat sizden aldığım cevaplari malesef baska bir yerde bulamiyorum. Umarim bu bahanemi kabul edilebilir gorursunuz.
1 Nisan'da yapilacak olan YDS'ye girmeyi planlıyorum. Bu sinav ile ilgili yaptigim arastirmada kendime faydali olabilicek bazi bilgiler edindim. İnsanlarin YDS'de basarisiz olmasinin en temel sebebinin çoğunlukla gramer çalisip cok az ya da hiç reading yapmamak olduğu sonucuna ulastim. Bu bilgilerin dogrultusunda tabiki gramer kitabini bitirene kadar bırakmamayi planliyorum cunku sadece kelime bilerek biryere gelinmiyor o kelimenin sifat mi zarf mi veya cumle icinde nasil ve nerede kullanildigini bilmek gerekiyor, kuru kuruya kelimenin Türkcesini bilmek hicbirsey ifade etmiyor.
Asıl soruma gelecek olursak, yaptigim planlamaya gore Subat ayi sonunda gramer konularini bitiriyorum, biraz sıkıştırırsam Şubat 25'i bulabilir. Bunu bitirdikten sonra YDS amacli calisma yapmak için nasil bir yol izlemeliyim? Cbc dersleri listening agirlikli oldugu icin kendime yol haritasi olusturamadim. Bu konuda yardimci olursaniz cok müteşekkir olurum.
Iyi calismalar.
LaGardaş
kullanıcısına yanıt
YDS'ye girmeyi düşünüyorsanız şunu özellikle belirteyim; Birçok insan YDS'ye Grammar In Use gibi CEFR seviyesine uygun kaliteli bir kitaptan çalışıyor. Kitabın kalitesine diyecek bir şey yok zaten.Fakat CEFR müfredatına uygun olarak hazırlanmış bu kitapta size YDS sınavında yetecek kadar edat,bağlaç öğretmez.Sadece genel olarak kullanılan edatları ve bağlaçları anlatır. Ama YDS sınavında gerçekten bolca edat ve bağlaç bilmek gerekir. Aslında bu sınav bolca edat,bağlaç,zarf,sıfat,deyimsel fiil bilmeyi gerektirir. Bu nedenle bolca okuma çalışmaları yapıp bunları öğrenmek gerekir. Özellikle şu sitedeki ücretsiz kaynaklar gerçekten güzel hazırlanmış;
Bunları okuma çalışmaları yaparak ve ara sıra tekrar ederek cümle içinde görerek iyi bir noktaya gelinebileceği gayet olasıdır.
1.Evet çalışmalar gramer+reading+kelime öğrenimi şeklinde olmalı.Sınav buna yönelik çünkü. Kelime öğrenimi reading çalışmaları içine girer.Fakat ben özellikle ayrı olarak belirttim.Daha belirgin olsun diye.
Cbc dersleri sadece listening ağırlıklı değil.YDS için çok güzel bir kaynak. Ama tek bir kaynak olarak kullanılamaz.Kullanılırsa sizi çok zorlar. YDS sınavı için özel olarak hazırlanmış kitapları almanızı tavsiye ederim. cbc dersleri okuma çalışmaları yapmak için yardımcı bir kaynak olarak kullanabilirsiniz. Kısacası gramer çalıştıktan sonra başarı için özellikle farklı alanlarda okuma çalışmaları yapın; Bir gün ekonomi metinleri okuyun,bir gün tarih,bir gün antrropoloji Çünkü sınavlar birçok farklı alanla ilgili sorular geliyor.
Hocam merhaba. Ben doktorum ve işim de gereği günlük 1 saatten haftasonu da 2 saatten fazla olmamak üzere ingilizceciğime vakit ayırmak istiyorum. Kesinlikle öğrenmek istiyorum ve kendime 2 yıl gibi bir süre tanıyorum. Pre-intermediate civarında düzeyim. Look ahead dersleriyle başladım ve tam bir Alman disipliniyle günlük çalışmaya devam ediceğim. Ek tavsiyeleriniz olur mu şu aşamada ve gelecek için bana?
koraygsK
kullanıcısına yanıt
Look Ahead dersleri için günlük 1.5 saat çalışmanızı öneririm.Konuda da yazmıştım. Daha sonraki adımlarda çalışma süresini arttırmak gerekiyor.
Tavsiyem;bol tekrar edin.Başlangıç dersleri biraz basit olduğu için çok kolay gelebilir.Dersler ilerledikçe zorlaşacak.
Hocam yeni başladım programa. Fakat look ahead'taki Amerikan,İngiliz ingilizcesi telaffuz farklılıkları kafama takıldı biraz farklı oldukları için. Hangisine göre telaffuz etmeliyiz?
rat.planet
kullanıcısına yanıt
hocam ileri grammar anlatan sitelere örnek verebilirmisiniz
Merhaba hocam, ben ingilizce kursuna gittim ve C1 seviyesine kadar bitirmiştim, ancak uzun bir ara verdim ve şu an B1 seviyesinde anca varım gibi hissediyorum. Fakat Grammer çalışırken acayip sıkılıyorum çünkü bildiğim şeyleri görünce hemen hatırlıyorum. Ama iş kullanmaya gelince kullanamıyorum. Ancak kelimeler olsun grammer kuralları olsun bir çoğunu hatırlıyorum fakat bunları nasıl toplayabileceğimi bilmiyorum. Sizce tekrar mı yapmalıyım? Yoksa direk bol bol reading ve listening ile devam mı etmeliyim? Writing ve Speaking'de kendimi sıfır gibi hissediyorum özellikle de writing de.
Nyanko Sensei
kullanıcısına yanıt
Önce gramer eksikliklerinizi büyük oradan tamamlamanız gerekir.Sonra özellikle okuma çalışmalarına çok vakit harcamalısınız. Zaten gramerden sonra okuma çalışmaları yapılmazsa yada yeterli süre yapılmazsa gramer unutulur gider.
Magdur12M
kullanıcısına yanıt
Toplu bir site yoktur.Var olanlarda ise konularda eksiklikler var.Grammar in Use'un 3.kitabı olabilir. Engvid sitesinin ileri düzey gramer videoları güzel anlatılmış.