Şimdi Ara

1 (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.471
Cevap
785
Favori
320.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    en faydalı adama ceza vermişler bu nasıl iş..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan-6666

ratplanet hoca niye uzaklaştırılmış ?
    en faydalı adama ceza vermişler bu nasıl iş..

Kendi kendini uzaklaştırmış artık bizimle uğraşmak istemedi galiba

• veerzaara kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten 1 paragrafın en azından 40 dakikası kelime süresine gidiyor. Hiç mi kelime bilgin yok kardeşım senın dersen şu anda önümdeki paragrafta toplam 7 tane bilmediğim kelime saydım :) Dediğin gibi biraz kasıyorum ve gerçekten bu yöntem sıkmaya başladı. Önceden buguün kesinlikle ingilizcede ilerleme kaydedip birşeyler öğrenmeliyim diye masaya otururken son günlerde şu dersi bitirip de kalksam durumuna döndüm(Biraz abartı yaptım).

Dediğin şekilde biraz daha parçanın mantığına ve anlamaya yoğunlaşacağım, yardımların için teşekkür ederim.

• shuskhun S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar hesap ayarlarında ayarları incelerken yanlışlıkla uzaklaştırdım kendimi.
    Bu nedenle yeni hesap açtım.30 gün dolana kadar bu hesap üzerinden cevap yazacağım

• LaGardaş kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar hesap ayarlarında ayarları incelerken yanlışlıkla uzaklaştırdım kendimi.
    Bu nedenle yeni hesap açtım.30 gün dolana kadar bu hesap üzerinden cevap yazacağım

Derslere çalışma süren normal hatta güzel bir süre.
    Tek yaptığın yanlış Tureng'de kelimenin anlamı dışında kelime öbeklerine bakmak.Bunu yapınca ezbere gidersin.(Aslında bu yanlış diye nitelendirilmez ama öğrenme sürecini biraz uzatacağı için yanlış diye nitelendirdim).
    Defteri tekrar etmeyi unutma.Başarılar.

• Admin arkadaşlar hesabı tekrar açtı.
    Tekrar geldim arkadaşlar.

• Cbc Dersleri Hakkında Duyuru
    Arkadaşların yüklediği derslere baktım.Bazı dersler yine de eksik ama şu an tek kaynak bu ikisi.
    Bunları kullanmaktan başka bir seçenek yoktur arkadaşlar.Derslerin gün geçtikçe siteden siliniyor.

• Hocam geçen sene sizinle buradan hazırlıktayken konuşmuştuk. Siz bu programa hazırlığı bitirip öyle başlamam gerektiğini söylediniz. Şu anda bölümdeyim üniversitede ve cidden ingilizce olarak zorlanıyorum. Look ahead derslerine başladım bitirmek üzereyim dediğiniz gibi devam ediyorum. Ekstra bir şey yapmayın demişsiniz ama zorunlu ingilizce derslerimiz devam ediyor akademik olarak kelime essay vs şeyler görüyoruz fakat kendimi hala tam anlamıyla hakim hissedemiyorum. Sıkıntılarım genelde readingte şu aşamada okuduğumu tam çeviremiyorum kelimelerin %80 ine tek tek hakimim fakat cümle içindeki anlamları çok karmaşıklaşıyor. Sizce hangi aşamada hallolur bu problem? grammer derslerini bitirince çözebilecek miyim :/ endişeliyim 2 senedir emek veriyorum ve malesef geldiğim nokta bu..

• Masterkan kullanıcısına yanıt
    Evet hazırlık okuyan arkadaşlara özellikle bu öneriyi veriyorum
    Çünkü derslerinde başarılı olmaları birinci öncelik olmalı diye düşünüyorum.

Hazırlık bitti sanırım.Şuan ki İngilizce seviyeniz hakkında detaylı bilgi verin.
    Şuan dersleri İngilizce mi görüyorsunuz? Tam olarak anlayamadım.
    Detaylı bilgi verin ona göre bir öneri vermeye çalışacağım.Bir de konuşma becerisini geliştirmeyi düşünmüyor musunuz?

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Derslerim %70 ingilizce görüyorum. B1 seviyesinde eğitim bitirdim. Ayrıca okulda derslere paralel kurs niteliğinde dersler alıyorum.Zorunlu dersler seçmeli değil. İngilizceyi derdimi anlatıcak kadar geliştirmek değil akıcı bir şekilde genel anlamıyla hakim olabilcek bir şekilde konuşmak istiyorum Konuşma olarak geliştirmek istiyorum bunun için konuşma klüplerine gidiyorum ayda 4 defa. Ama cidden 2 yıllık eğitim cidden ancak beni bu kadar geliştirebildi. Akıcı bir şekilde konuşamıyorum. Reading ve listeningim zayıf. Rehberlik eden birine ihtiyaç duydum hep. Gerekli zamanım ve hevesim var tavsiyelerinize açığım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hazırlığı 1 sene mi okudunuz?

• Evet 1 sene okudum

Daha detaylı bilgi verin lütfen.
    Özellikle şu konularda bilgi vermeniz gerekiyor;
    1.Türkçe gramer
    2.İngilizce gramer
    3.reading
    4.speaking
    5.listening
    6.writing
    7.deyimsel fiiller(bu reading içinde olsa da ben özellikle bunu yazıyorum.Çok etkisi var çünkü.)

Bu 7 alanda seviyelerinizi detaylı yazın.Mesela reading becerisinde ne kadar ortalama kelime biliyorsunuz?Veya kelime kullanmada mı sıkıntı var? Çünkü yazdıklarınıza bakılırsa şuan çok iyi noktaya gelmeniz gerekir.Bir noktada zorlandığınız bir konu var sanırım.

Kusura bakmayın hocam detay derken böyle anlamamıştım sizide yordum hemen bahsediyorum :))

1) Türkçe grammer olarak iyiyim. Zaten eşit ağırlıktan hazırlanıp kazandım üniversiteyi. İsim-sıfat-fiil-zarf-etken-edilgen gibi kalıplar hakkında bilgiye sahibim.

2)İngilizce grammer olarak zamanlar hakkında bilgiye sahibim. Murat kurt'un kitabından hazırlık döneminde sınava yönelik alıştırmalar yapmıştım fakat A2 seviyesinde kullanabileceğim bilgiye sahibim. İleri seviye grammer bilgisini öğrendim fakat oturtamadım etkin olarak kullanamıyorum ve hatırlamıyorum.

3)Readingim tam anlamıyla facia. Okurken sıkılıyorum anlamıyorum diye okumak dahi istemiyorum. Kelimesel olarak anlam biliyorum. Fakat çeviri olarak anlamsal düşündüğümde anlamıyorum çok saçma anlamlar çıkartıyorum.

4) 3 senedir her yaz yurtdışına çıkıyorum ve speaking kurslarına katılım sağlıyorum özgüvenim yerinde fakat hala verdiğim zamana göre akıcılığım kötü

5)listeningim altyazı olmadığı takdirde kelimeleri yakalayamıyorum fakat altyazı olarak gördüğümde aaa bunu mu söylüyormuş oluyorum. Tam anlamıyla böyle söyleyebilirim listening seviyesini

6) Writing açısından bu sene 300-350 kelimelik essayler yazabiliyorum bağlaçları da kullanarak.Fakat tabi sürekli tekrara düşüyorum kelimeleri kullanırken yani boş kalıyor yazdıklarım

7) deyimsel kelimeler olarak çok eksiğim neredeyase %15 ine hakimimdir sadece gördüğümde aa bune diyim bakıyorum öyle öğreniyorum.

+ ayrıca konuda bahsettiğiniz seviye tespit sınavınızı çözdüm ve %64 ile B1 çıktım.

Cidden artık kafama takmaya başladım. 2 senedir çok mu yanlış ilerliyorum artık psikolojik olarak etkilemeye başladı. bu 2 senelik emeği çöpe atmaya razıyım 0 dan başlayım ama yeter ki sağlam temellerle ilerleyim. Onlarca para zaman harcadım yaZık ettiğimi düşünüyorum

• Merhaba hocam iyi akşamlar. Orta seviyeyim hani anlıyorum ama konuşamıyorum derler ya aynı o şekildeyim şu anda. Sizce ne yapmılıyım sizin bu eğitim setinize mi başlamalıyım ( evde pek çalışamıyorum disiplinli değilim çoğu zaman aksatabiliyorum) veya cambly var bilirsiniz (yabancılarla görüntülü dil eğitimi uygulaması) yoksa bu uygulamadan premium üyelik mi satın almalıyım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Öncelikli olarak İngilizce gramer öğrenmeniz gerekiyor.Grammar in Use serisi olabilir.Çünkü sizin advanced düzeyinde öğrenmeniz gerek.3 kitabı da alıp çalışın.Anlamadığınız konularda Türkçe anlatımlı kaynaklara bakın.

Daha sonra şu çalışmayı yapmanız gerekecek;
    Daha önce size önereceğim kaynağı diğer arkadaşlara önermedim çünkü sizin durumunuz gerçekten farklı bir durum.
    Bu nedenle size farklı bir kaynak öneriyorum.Kaynak şu;
    This American Life
    Archive - This American Life
    https://www.thisamericanlife.org/radio-archives

Bu sitede kullanılan dil hem çok güncel konuşulan bir dil hem de sizin için daha uygun.
    Her ses dosyasının yazılı metni de var.

Bu kaynağa şu şekilde çalışmanız gerekiyor.
    Ses kayıtları biraz uzun.Bu nedenle ikiye bölerek çalışmanız daha iyi olur.
    Önce ses kaydını dinleyin.Dinlerken metni takip edin.Kelimeler nasıl telaffuz ediliyor dikkat edin.Birkaç kez dinleyin.
    Sonrasında bilmediğiniz kelimeleri öğrenmeye çalışın.Kelimeleri nasıl öğrenmeliyim diye merak ediyorsan şu konuyu oku;
    https://forum.donanimhaber.com/yabanci-dilde-kelime-ogrenimi-nasil-olmalidir--122626234
    Kelimeleri öğrendikten sonra gramer anlamında metni incele.Bak bakalım anlam veremediğin cümle var mı?
    Bazı kelime ve ifadeler kısaltılmış olabilir bunlara dikkat et.Sık kullanılıyor çünkü.
    Gramer anlamında inceledikten sonra artık o metni ağzınla tekrar et birkaç kere.En az 3 kere.

Bakın bu çalışmayı yaparsanız hem gramer,hem reading,hem speaking,hem listening hatta dolaylı olarka writing gelişecektir.
    Bu becerilere zaten ayrı ayrı çalışmak hem çok yorucudur hem de etkisi azdır.
    Writing becerisini geliştirmek için ayrıca çalışmak gerekiyor.O bunların dışında.
    Writing için engvid sitesindeki writing bölümü çok iyi,google'da essay yöntemleri var.Onları okuyup cümleye başlama ifadelerini,bağlaçları,edatları not alacaksın.Yalnız özellikle belirteyim essay formatında sık kullanılanları not al.Genel olarak kullanılanları değil.Zaten google'da yazarsan sınırsız ücretsiz kaynak var.

Bu çalışmayı yaparsan hem normal şekilde yabancı dil öğrenme becerileri gelişecek hem de productive skills dediğimiz üretimsel beceriler yani speaking ve writing gelişecektir.
    Tabiki bu çalışmayı 1 ay yaparak aşırı bir gelişme bekleme.2 ayın sonunda çok büyük değişim göreceksin.
    Ben iddia ediyorum bu yöntemle çalışan birisinin öğrenemeyeceği dil yoktur.Bunu tüm diller için kullanabilirsiniz.

Bu arada size deyimsel fiil tavsiyesi de vereyim;
    www.remzihoca.com
    YDS İçin Önemli Phrasal Verbs Listesi - Remzi Hoca
    https://www.remzihoca.com/sources/product/ZXhRakZocTJJOERuUWlrMTRlUWpFZz09/yds-icin-onemli-phrasal-verbs

Bu sitede 200 civarı çok sık kullanılan deyimsel fiiller var.Bunlar deyimlerden daha önemli.
    Bunları bilmeden iyi konuşamazsın.Kelime öğrenme yöntemiyle bunları her gün 1-2 tane öğrensen yine yeter.
    Başarılar dilerim.

• marselinyo kullanıcısına yanıt
    Aslında cümlenin doğrusu eksik anlıyorum bu nedenle doğru konuşamıyorum olacak.

Muhtemel sebepleri;
    1.gramer bilmemek(çok önemli etken)
    2.yeterli deyimsel fiil bilmemek(çok önemli etken)
    3.ebat öbeği bilmemek(önemi az)
    4.deyim bilmemek(önemi orta düzeyde)
    5.yeterli speaking alıştırması yapmamak(çok önemli etken)
    6.yeterli listening alıştırması yapmamak(çok önemli etken)
    7.yeterli reading alıştırması yapmamak(önemli)

Bu sebeplerden biri veya birkaçında sorun yaşıyor olabilirsiniz.Bunu belirleyip sorunu çözün.

Podcast dinlemek cidden etkili bir yöntem fakat bir yerden sonra eziyet halini alabiliyor. Özellikle aynı şeyi birden fazla dinlemen gerektiği vakit. Onun yerine yabancı diziler daha etkili bana göre. Hem görselle pekiştirileceği için kullanılan kalıplar, kelimeler akılda daha kalıcı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Aslında cümlenin doğrusu eksik anlıyorum bu nedenle doğru konuşamıyorum olacak.

Muhtemel sebepleri;
    1.gramer bilmemek(çok önemli etken)
    2.yeterli deyimsel fiil bilmemek(çok önemli etken)
    3.ebat öbeği bilmemek(önemi az)
    4.deyim bilmemek(önemi orta düzeyde)
    5.yeterli speaking alıştırması yapmamak(çok önemli etken)
    6.yeterli listening alıştırması yapmamak(çok önemli etken)
    7.yeterli reading alıştırması yapmamak(önemli)

Bu sebeplerden biri veya birkaçında sorun yaşıyor olabilirsiniz.Bunu belirleyip sorunu çözün.

Hocam çok soru sorduğum için lütfen affedin, şu anda ne yapmalıyım, sizin dediğiniz gibi eksik anlayıp konuşamamamın sebebi ne olabilir? Bunu nasıl tespit edebilirim? Emekleriniz için çok teşekkür ederim

• Rat.planet hocam bu dediğiniz çalışmalarda speaking gelişir mi ?

Speaking e katkı sağlayacak bir çalışma göremedim.

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.