Bildirim
1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (12. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Satarken de ona göre satacak.Benzinli ile dizel aynı para mı ikinci elde...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
benzinli araç bastın mı yakar ama şu devirde dizelin kârı öyle aman aman değil, yani 3 kuruş için traktör sesli araç kullanmak istemem ben şahsen. -
Birçok ticari veya normal araç kullandım. Bir kere 1.0 dacia denedim araç bazı yerlerde ağır kalıyor. Işıklarda kalkarken bazen arkadan acelesi olanlar selektör yapıyor, biraz gaza fazla basarsan tabiki her araba gibi kaçıyor ama bu sefer yakıt sarfiyatı artıyor. Polo da kullandım 1.0 biraz daha iyi gibi ama o da ayağını ayarlamazsan iyi yakıyor. Şuanda 1.5 dizel 2013 symbol var, babamda 2016 1.2 clio var ondan hala %30 ucuza geliyor.
Manuel vitesin otomatikten daha tasarruflu olduğunu düşünüyorum. Yoldaki eğimlere göre boşa atabileceğiniz yerlerde boş yollarda araba akıp gidiyor. Diyelim uzakta kırmızı yandı atıyorum boşa akıyor gidiyor. Ama otomatikte vites arabayı tutuyor tekrar gaza basmak zorunda kalıyorum. Yada boşa alabilirsin otomatikte ama ilave masraf yapıp otomatik alıyoruz sonuçta.
Birde dizel kullanan arkadaşlar ve büyük araç sahipleri lütfen şu gazı kökleye kökleye kullanmayın dizel çok pisletiyor havayı. İlerde ışık yanıyor hala gaza basıyonuz sonra frene basıyonuz. Sakin kullandığımda adamla her ışıkta yan yana geliyorum ama adam hep gaz fren gidiyor.
-
Yokuş çıkarken o kadar basıyorsun. Gene de az yakıyor.
Sen bunları yazdıktan sonra ısuzu iveco gibi markaların da kamyonlarında kullanmak üzere vw den TSİ motor almalarını bekliyorum
1.0 95bg aracım kışın çok zor ısınıyor. Tahminen 1.0 115bgliklerden bahsediyor sanırım arkadaşlar. Ha zor ısınması sürtünmenin çok daha az olduğu ve daha yüksek bgli araca göre yıpranmanın daha az olduğu anlamına da gelebilir o ayrı. Yakıt olarak da illa vag grubu deniyorsa bence de İstanbul dışındaki şehirlerde tsi daha makul 0 fiyatları düşünüldüğünde. Ayırca vag grubunda genel olarak dizeller 10binde bir bakıma girerken benzinliler 15binde giriyor. Yani 20000 i geçmeyen biri için illa vag olacak ise tsi derim. Ha mesela Megan dizel mi octavia tsi mı derseniz, o zaman çok fazla faktör devreye giriyor ve direk Megan dizel derim yakıt ekonomisi açısından.. -
o yol sadece virajdan mı oluşuyor hiç mi düzlük yok. Eminmisiniz o yolu çıktığınızaquote:
Orijinalden alıntı: Acil Stop
Herşeyi anladım da korkuteli rampasını 175 ile nasıl çıktığınızı anlamadım. Korkuteli çıkışı o kadar virajlı ki sabit 100 km hızla çıktığımda (-ki zaman zaman 3 şeridi kullanarak viraj döndüm) arkamdan kimse gelemedi. 175 ile o virajları nasıl aldınız? -
Dişe dokunacak kadar fark etmiyor bence dizel ile arasında.
Benzinli araç litre bazında daha fazla yakacak. Bakım masrafı daha az. Benzinli araç daha ucuz.
Dizel araç motor prensibini gereği litre bazında daha az yakar. Bakık masrafı benzinliye nazaran fazla. Dizel araç daha pahalı.
Eğer biniciyseniz ve satış kaygınız yoksa, yılda 20.000km üstüne de çıkmıyorsanız dizel alayım derdine girmeyin bence. Piyasadaki benzinli araçların çoğu 1.2 ve 1.4 arası, zaten düşük hacimli motorla dip gaz gitmiyorsanız 6,5-7nin üstüne çok çıkılmaz. Yakıttan tasarruf ederim diye ekstra masrafa girmenin anlamı yok. Zaten araç fiyatları bu kadar yüksekken dizel almanın mantığı yok.
Her yokuşun bir inişi vardır. Benim aracımda yelken modu ( süzülme ) diğerlerine göre daha uzun sürüyor. Dizel Ceed de yokuş aşşağı araç hız kaybederken bunda aynı yolda hız artıyor. Yani çoğu yolda ufak bir yokuş aşşağı olsa gaza basmaya ihtiyaç duymuyorsunuz hızınız korunuyorquote:
Orijinalden alıntı: etusch
Yokuş çıkarken o kadar basıyorsun. Gene de az yakıyor.
Sen bunları yazdıktan sonra ısuzu iveco gibi markaların da kamyonlarında kullanmak üzere vw den TSİ motor almalarını bekliyorum -
-
iki araca da sahibim kardeşim 2015 DCI Fluence var 1.2 TSI her türlü daha az yakıyor. Ayrıca Leon dan Fluence ye geçince yemin ederim kendimi kamyon kullanıyormuşum gibi hissediyorum. Tamamen şirketler ve mümessiller için yapılmış dengesiz bir araç...quote:
Orijinalden alıntı: Shifter06
Sen benzinli tsiyınla 100 km hızla gidedur ortalama kasıcam diye ben dizel fluensimle 160 la yara yara rahat bi şekilde gidiyorum arkadaşlar benzin ve mazotun yanma hızı aynı olmadığı için dizel araçlar yakıt konusunda her zaman 1 adım öndedir. 1.2 tsi güzel motor fakat şehir içinde benzinli motor her türlü yakıyor boşuna tartışmaya gerek yok günlük 50 60 km yapanlar için en mantıklısı dizel araç -
Sizin yaptığınız Km kadar Tsi yağı değiştirmişliğim var.quote:
Orijinalden alıntı: rbcntechnic
yağ çubuğunu çekince ne kadar eksilttiği zaten görünüyor herhangi birinin söylemesine gerek yok. Benim aracım 10 bin km de iken 300gr eksiltti servis kağıdını mail adresine atayım istersen. Sen kullanmadığın araç hakkında boşa yorum yapma bence.
Alıntıları Göster
1.si Sıvılar Litre cinsi ile hesaplanır önce bunu öğrenin
araçlara motor yağı Gram - Kilo olarak konulmaz litre - mililitre olarak konur
2.si Yağ çubuğundan 300 gram ( size göre ) eskiltmeyi fark edemezsiniz
Kendinizi Avutmaya devam edin.
3.sü mesleğim gereği tsi motorun her varyasonunu test etmiş durumdayım, tanımadığınız , mesleği, konumu, kariyeri hakkında zerre bilginiz olmadığı kişiler hakkında atıp tutup yorum yapmayın ,
sorunlarını bilmediğiniz " sırf sahibi olduğunuz araç olduğu için " mesnetsiz - tutarsız masallar anlatmayın.
Objektif olmak ERDEM'dir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
arkadaşın olayı burada 1-2 güzel mesaj alıp kendini avutmak... -
Audinin bir reklamı varya drag yarışı için bir araçla yan yana durmuş. Diğer araç hızla kalkıyor bu yavaş yavaş kalkıyor. Sonra ispatlayacak birşeyi yok diyor. Hahaha. Sen bi de gerçek kullanıcıları gör
Yağ çubuğunda 1 2 diş düşmüş görünce servise gittim ve servis 300 gr yağ eklendiğini söyledi. Antalya Alya otomativ e gidip Sıvılar Litre cinsi ile hesaplanır hedehede höyy diye onlara söyleyebilirsiniz.quote:
Orijinalden alıntı: Multistrada
Sizin yaptığınız Km kadar Tsi yağı değiştirmişliğim var.
1.si Sıvılar Litre cinsi ile hesaplanır önce bunu öğrenin
araçlara motor yağı Gram - Kilo olarak konulmaz litre - mililitre olarak konur
2.si Yağ çubuğundan 300 gram ( size göre ) eskiltmeyi fark edemezsiniz
Kendinizi Avutmaya devam edin.
3.sü mesleğim gereği tsi motorun her varyasonunu test etmiş durumdayım, tanımadığınız , mesleği, konumu, kariyeri hakkında zerre bilginiz olmadığı kişiler hakkında atıp tutup yorum yapmayın ,
sorunlarını bilmediğiniz " sırf sahibi olduğunuz araç olduğu için " mesnetsiz - tutarsız masallar anlatmayın.
Objektif olmak ERDEM'dir
Alıntıları Göster
-
Kusurabakmayın sadeceTÜRKÇE biliyorumquote:
Yağ çubuğunda 1 2 diş düşmüş görünce servise gittim ve servis 300 gr yağ eklendiğini söyledi. Antalya Alya otomativ e gidip Sıvılar Litre cinsi ile hesaplanır hedehede höyy diye onlara söyleyebilirsiniz.
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 5 Ocak 2019; 16:59:1 > -
İyi hayaller diliyorum kendisinequote:
Orijinalden alıntı: mekatronikçi
arkadaşın olayı burada 1-2 güzel mesaj alıp kendini avutmak... -
İki aracın yağını değiştirip TSI söyle böyle diye yazacak sanayiciler lütfen konuya dahil olmasın rica ediyorum. Aracı 10 bin 20 bin km kullanıp dizel araç ile kıyaslayabiliyorsanız buyurun konusalım ama yok su kadar yağ değiştirdim bu kadar yağ değiştirdim falan hoş değil. Konu yağ değil çünkü.quote:
Orijinalden alıntı: Multistrada
İyi hayaller diliyorum kendisine
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbcntechnic -- 5 Ocak 2019; 17:4:42 > -
Siz herkez'i kendiniz gibi , '' çakma çin malı telefon aksesuarlarını orjinal diye satan telefoncular '' ile karıştırıyorsunuz galibaquote:
İki aracın yağını değiştirip TSI söyle böyle diye yazacak sanayiciler lütfen konuya dahil olmasın rica ediyorum. Aracı 10 bin 20 bin km kullanıp dizel araç ile kıyaslayabiliyorsanız buyurun konusalım ama yok su kadar yağ değiştirdim bu kadar yağ değiştirdim falan hoş değil. Konu yağ değil çünkü.
Alıntıları Göster
Neyse ki internette ki kısa bir araştırma sonucu kiminle muhatap olduğumuzu öğrenebildiğimiz için teknolojiye teşekkür ediyorum.
Daha da birşey anlatmaya gerek yok sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 5 Ocak 2019; 17:22:7 >
-
Kurnazlık nedir bilmezsiniz. Kesin performanslı da kullanmışsınızdır bu verilerde. 175le yokuş çıktığınız halde kesin 5 litre yakmışsınızdır. Mükemmel değerlerle mükemmel reklam yapıyorsunuz. Tebrik ederim, üstün şakşakçılık ödülünü kazandınız.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X