Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
141.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    reno kullanmıyorum ama dizel motorları arasında en iyi bence o benim araçda 1.4 crdi var iyiyim gayet memnunum ben bugüne kadar hiç duymadım benzinli araç kullanıp ortalama tüketimi 7 den aşağı olan . benim aracımın ise 5.1 ve %80 şehir içi kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Tabi tabi gözünüzle görmediğiniz bizzat kendiniz yapmadığınız işlemlerin kayıtlarını çıkartsanız ne yazar ?

Servis size , '' aracınız yağ eksiltiyordu nasıl da iteledik '' demesini mi beklkiyordunuz tabiki eksiltmiyor diyecek, yağı değiştiren eleman çıkan yağı ölçüyor mu sanıyorsunuz ?

Kendinizi kandırmaya - avutmaya devam edin !

Alıntıları Göster
    yağ çubuğunu çekince ne kadar eksilttiği zaten görünüyor herhangi birinin söylemesine gerek yok. Benim aracım 10 bin km de iken 300gr eksiltti servis kağıdını mail adresine atayım istersen. Sen kullanmadığın araç hakkında boşa yorum yapma bence.

• Son bir senede aynı güzergahta benzer ortalama hızlarla 3 farklı motor şanzıman yakıt verilerini paylaşayim.Araclar benzinli.

1.2 TSI Jetta manuel 7.2 lt ort hız 19 km/h

1.4 TSI act dsg golf 8.4 lt ort hız 19km/h

1.6 b200 7gdct 9.2 ort hız 19 km/h

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Geçen sene 9lt yakan dizel otomatik kia sahibiydim işkembeden atmayalım lütfen

Yaşım 37 bu zamana kadar 10 kadar aracım oldu dizel benzinli LPG li 1.2 1.4 1.6 2.0 ne ararsan var hangi aracın ne yakacağını iyi biliyorum. Boş yorum yapmayın
    Otomatik çöp dizel kullanıp dizeli eleştirmeniz yanlış. 1.6 CDTI kullanın sonra bir daha kıyaslayın. 1.6 CDTI ile 1.2 TSI az gaz ile aynı yaksa bile örneğin yokuş çıkarken veya otobanda hız yaparken daha verimli olacağı kesin, 1.2 TSI güç istendiği durumda yetersiz kalıyor

Not: 1.6 CDTI 136ps kullanıcısı ve 1.2TSI deneyimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 5 Ocak 2019; 13:12:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki tsi motorun yıllık 1300 lira olan bakım ücretinden yenen kazık ne olacak? Ayrıca eksoz emisyonlarındaki hile pompa da meydana çıkîyor. Maliyet olarak bakarsak vag alanların yediği kazığın haddi hesabı yok. Araç bakım parası , yedek parça parası diye en çok dövünen en çok vagçılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Peki tsi motorun yıllık 1300 lira olan bakım ücretinden yenen kazık ne olacak? Ayrıca eksoz emisyonlarındaki hile pompa da meydana çıkîyor. Maliyet olarak bakarsak vag alanların yediği kazığın haddi hesabı yok. Araç bakım parası , yedek parça parası diye en çok dövünen en çok vagçılar.
    10 bin bakımı 650 lira
    20 bin bakımı 850 lira

1 depo 50lt şehir içi 820 km yol yapıyorum
  • Arada 2-3 lt oynuyorsa kistas ne kadar sessiz bir surus istiyorsun?, ne kadar guc istiyorsun? Buna gore tercih yapilir..

• araç sıfır alınacaksa benzinli motor dizel motor farkları malum 10-15 bin tl'lere geldi.bu farkları verip dizel araç satın almak bana pek mantıklı gelmiyor açıkcası.

ama şuan en mantıklısı kendisini ispat etmiş hibrit araç satın alıp olabildiğince uzun süre aynı aracı kullanmak bana göre.gerçi en ucuz hibrit araç ne kadar fiyata satılıyor bunu şuan bilemiyorum.

zor süreçler.üzgünüm toplumumuz için.keşke çok daha iyi şartlara sahip olup istediğimiz araçları satın alıp kullanabilseydik.
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    A3 1.0 tsi 6600 km 1. yıl bakımı yetkili serviste 1300 liraya yapıldı.

Yine iş arkadaşım Seat Toledo 1.2 tsi aracınsa periyodik bakıma 1300 lira ödedi. Hangi servis bu diyorsanız Sakarya Otokur

• Cok konusmanın anlamı yok. Kucuk motorlu dizel benzilliye gore yaklası %20-25 az yakar ama en kotu ihtimall %15 az yakar. (Yeni model dizel ve benzinli kucuk motorlar icin konusuyorum.

Dizel %4 daha ucuz. Kısaca %20 diyip keselim (19 ila 30 a kadar yolu var).

Yeni alinmis bir arabanin 10 yil kullanilacagina gore bir sablon cikaralim..

10 yıl boyunca yılda ortalama 400 TL fazla MTV odersiniz.

100 TL fazla bakima para harcarsiniz.

Fazla para verilip alindigi icin dizelin amortismanida daha fazla olacaktir, bunada 10 yilda ekstra 5 bin tl diyelim aylik 500 TL.

Yani yıllık ekstra 1.000 TL masrafı olur dizelin.

Yılda 15.000 KM yapan birisi suanki fiyatlar uzerinden minimum 1.000 TL yakit tasarufu yapar.

30.000 KM de 2.000 TL

Yani yılda 30 bin km yapan birisi benzinli araca gore her yıl 1.000 TL kar eder.

15 bin KM nin altinda yapiyorsa zarar etmis demektir dizel alarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besttrr -- 5 Ocak 2019; 13:34:23 >

• Bu arada 46 litre motorin ile 900 km yol yapiyorum. 10.000 bakımıda 300 lira. Motor 1.5 dCi Euro 4 65 hp

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Bu arada 46 litre motorin ile 900 km yol yapiyorum. 10.000 bakımıda 300 lira. Motor 1.5 dCi Euro 4 65 hp
    bakımı kendin yapıyorsun sanırım
  • RENAULT CAPTUR 1.5 DCİ İCON

KIŞ ECO MOD AÇIK 100 DEN DÜŞMEZ 5.5 LT 100 KM DE ŞEHİR İÇİ

YAZ ECO KAPALI 100 DEN DÜŞMEZ 5 LT 100 KM ŞEHİR İÇİ

3 YILDIR KULLANIYORUM MAŞAALLAH DİYORUM VE MEMNUNUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edimcace -- 5 Ocak 2019; 13:35:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkuteli 175 hikayesinden sonrasını okumadım.

dizel alamayanların avuntusu = TSI
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Castrol 5w40 yağ - 140 TL
    hava filtresi orj. - 15 TL
    yağ filtresi orj. - 20 TL
    polen filtresi orj. - 20 TL
    usta ücreti - 60 TL

300 lira fazla bile...
  • CLİO SYMBOL kullanıcısına yanıt
    Allah mesut etsin ama biz yeni araçlar için konuşuyoruz şu an. Yoksa clio ya bineceğime 99 model corollaya binerim hiç değilse daha güven verir.
  • Kendinizi kandırmayın 1.0 da olsa 1.2 de olsa yakıyor kardeşim...
    Ben dizelle 120-130km performanlı kulşlanınca yaktığı en fazla 4.2lt.
    Şehiriçi 5.5 üstünü hiç görmüyorum.
    Saygılar.
  • Herşeyi anladım da korkuteli rampasını 175 ile nasıl çıktığınızı anlamadım. Korkuteli çıkışı o kadar virajlı ki sabit 100 km hızla çıktığımda (-ki zaman zaman 3 şeridi kullanarak viraj döndüm) arkamdan kimse gelemedi. 175 ile o virajları nasıl aldınız?

• Antalya korkuteli 3 kişi 2 çocuk 175 ile rahat çıkıyor? Yavaş...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen benzinli tsiyınla 100 km hızla gidedur ortalama kasıcam diye ben dizel fluensimle 160 la yara yara rahat bi şekilde gidiyorum arkadaşlar benzin ve mazotun yanma hızı aynı olmadığı için dizel araçlar yakıt konusunda her zaman 1 adım öndedir. 1.2 tsi güzel motor fakat şehir içinde benzinli motor her türlü yakıyor boşuna tartışmaya gerek yok günlük 50 60 km yapanlar için en mantıklısı dizel araç

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.