Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
141.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.0 tsi hl dsg Golf 165 bin.

1.5 tcdi st line focus 179 bin. +8 binde far var.

Golf yıllık MTV 1033 lira.

Focus MTV 1799 lira.

17-01-2018 tarihi akaryakit fiyati

Benzin 6.19 tl

Dizel 6.03 tl

Dedigin gibi 2 litre fark olduğunu düşünelim ve biri 5 diğeri 7 yaksın.

Golf senin hesabına göre km de 43.3 kuruş yakacaktır.

Focus senin hesabına göre km de 30.1 kuruş yakacaktır.

Yanı kmde senin söylediğin 2 litre fark icin 13.2 kuruş dizel karlı olacaktır

Şimdi yıllık 800 lira olan mtv farkını kapatmak icin yıllık min.6106 km yol yapmak gerekir.

Dizel ne kadar ekonomik dimi?

14000 tl nin aylık faizi 236 tl. Aylık 236 tl x12 =2832tl faiz getirsi var. Şimdi senin hesapla kmde 13.1 kuruş kar ediyorken 2832tl faiz+800tl=3632tl yi çıkartman icin yıllık 27725 km yol yapman gerekiyor. Yanı yıllık 28 bin km yaptiginda kara geçmeye başlıyorsun.

Ben yıllık 28 bin km yapıyorum karlıyım. Hem ikinci elde satarken koyduğum parayı geri alıyorum diyenleri duyuyorum.

Lütfen 2012 ve 2013 model 100bin km civarı benzinli golf ve dizel focuslarin fiyatlarını karşılaştırın. Büyük bir fark olduğu göremeyeceksiniz.

Ek olarak araba bu. Bayiden çıkardığınız anda ufak bir kaza yaşarsınız azdan az çoktan çok gider.

Üstüne 14 bin tl bankada durması sokakta durmasından daha güvenlidir. Üstelik bu parayı arabanı satınca değil ihtiyacın olursa alırsın.

En başta focusun en pahalı arabası icin 8 bin tl far parası istendiğini bunun golfte standart olduğunu da unutmayalım.

Sıfır km dizel almak nereden baksan elinde kalan birsey. İkinci el dizel alabiliyorsun çünkü ikinci elde neredeyse hiç fark kalmıyor.

Her durumu mahoya anlatır gibi anlattım. Üstelik senin verdiğin yakit değeriyle. Üstelik senin verdiğin modelle. Ustelik st line in bile hl golfe göre donanım eksiği var. Üstelik daha Skoda Seat gibi daha uygun fiyatlı araclarda var. Şimdi 2 litre değil 3-5 litre demeye başlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 17 Ocak 2019; 18:56:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

1.0 tsi hl dsg Golf 165 bin.

1.5 tcdi st line focus 179 bin. +8 binde far var.

Golf yıllık MTV 1033 lira.

Focus MTV 1799 lira.

17-01-2018 tarihi akaryakit fiyati

Benzin 6.19 tl

Dizel 6.03 tl

Dedigin gibi 2 litre fark olduğunu düşünelim ve biri 5 diğeri 7 yaksın.

Golf senin hesabına göre km de 43.3 kuruş yakacaktır.

Focus senin hesabına göre km de 30.1 kuruş yakacaktır.

Yanı kmde senin söylediğin 2 litre fark icin 13.2 kuruş dizel karlı olacaktır

Şimdi yıllık 800 lira olan mtv farkını kapatmak icin yıllık min.6106 km yol yapmak gerekir.

Dizel ne kadar ekonomik dimi?

14000 tl nin aylık faizi 236 tl. Aylık 236 tl x12 =2832tl faiz getirsi var. Şimdi senin hesapla kmde 13.1 kuruş kar ediyorken 2832tl faiz+800tl=3632tl yi çıkartman icin yıllık 27725 km yol yapman gerekiyor. Yanı yıllık 28 bin km yaptiginda kara geçmeye başlıyorsun.

Ben yıllık 28 bin km yapıyorum karlıyım. Hem ikinci elde satarken koyduğum parayı geri alıyorum diyenleri duyuyorum.

Lütfen 2012 ve 2013 model 100bin km civarı benzinli golf ve dizel focuslarin fiyatlarını karşılaştırın. Büyük bir fark olduğu göremeyeceksiniz.

Ek olarak araba bu. Bayiden çıkardığınız anda ufak bir kaza yaşarsınız azdan az çoktan çok gider.

Üstüne 14 bin tl bankada durması sokakta durmasından daha güvenlidir. Üstelik bu parayı arabanı satınca değil ihtiyacın olursa alırsın.

En başta focusun en pahalı arabası icin 8 bin tl far parası istendiğini bunun golfte standart olduğunu da unutmayalım.

Sıfır km dizel almak nereden baksan elinde kalan birsey. İkinci el dizel alabiliyorsun çünkü ikinci elde neredeyse hiç fark kalmıyor.

Her durumu mahoya anlatır gibi anlattım. Üstelik senin verdiğin yakit değeriyle. Üstelik senin verdiğin modelle. Ustelik st line in bile hl golfe göre donanım eksiği var. Üstelik daha Skoda Seat gibi daha uygun fiyatlı araclarda var. Şimdi 2 litre değil 3-5 litre demeye başlarsın.

İyi de ben ikinci el aldim. Benim arac 78bin tl. Benzinlisi 75 bin tl.
    Mtv ayni, motor ayni, vergi ayni yakitta dizel avantajli.
    Neden benzinli alayim?

Senin mantikla bakarsan benzinli ve dizeli arasinda 50 bin tl fark olan araclar da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 17 Ocak 2019; 19:16:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Öner kullanıcısına yanıt
    Bu konuda anlatılmak istenen sıfır araç alıyorsan dizel almak sacmalik. İkisi ikinci elde olduğu gibi ayni yada benzer fiyatli olduktan sonra insan neden benzinli alsın?

Ben benzinli aracı sifir dizeli ikinci el aldım.

• Otomobil firmaları babamızın malı değil.1.2 tsi dsg 110 bg kullanıyorum.Fabrika verisi şehir içi 5.8 olmasına rağmen şehir içi 8.5-10 lt yakıyor.8 lt dediğim optimum şartlarda.Tek kişi yazın klima kapalı düz yol vs..Araya çevre yol girip bir miktar uzun yol da yapılırsa 7-7.5 görmek mümkün.O zamanda şehir içi şehir dışı karışık veriye bakmak gerek oda 4.7 ki yine arada yaklaşık 3 lt fark var.Bir de yol bilgisayarı hatası ekleyelim 0.2-0.5 lt. arası (süregelen depo ölçümlerime göre)

Bu da demek oluyor ki fabrika teknik verileriyle gerçekte olan arasında 3 lt ye yakın hata var.İşte bunun üzerinde durmamız gerek.Asıl önemli olan konu yapılan bu sahtekarlıktır.Emisyon manipulasyonu ortaya çıkan bu grup 8-10 lt tüketen bir araca 5 lt yakıyor diyebiliyor pişkin pişkin.

• quote:

Orijinalden alıntı: duggac

oha bu gözler 1.0 1.2 fındık motorlu araçları öven tipleride gördü ya helal olsun

bisiklete binin daha iyi daha sağlıklı hem çok daha az tüketimi var.

1.0 1.2 araca binipte arabaya biniyorum demeye utanır insan. üstüne birde az yakıyor diye övünüyorlar ahahaah :D bu motorların su ile çalışması gerekli benzin yakması baştan hata.

1.0 bisiklet motorunda led far cam tavan olsa nolur :D
    Yani dayanamadim artik mecbur yaziyorum.ne bisikleti ne su motoru yeter artik.

• Geçen konu dışında ne zamandan beri dh dasınız diye bir konu gözüme carptı.Bi bakayım dedim.2006 dan İlkokul 4.sınıftan bu yana Dh otomobil forumda takılıyorum diye övünmüş çocuk.

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Ortalama hız verirsen daha mantıklı olur. Ama hangi şart olursa olsun ister trafik ister iniş çıkış hiç bir 1.2 1.0 TSI 9 10 yakmaz. 5 dk da alacağım yolu 45 dk aldim 8.3 yaktı.
    Yakar yakar..Yol bilgisayarın bozuktur.:)

• esim 2012 1.4 tsi 122 bg golf 6 kullaniyor. 100 bin km civarinda. guzergah her sabah istanbul maltepe-etiler, aksam etiler-maltepe. yani vicik vicik istanbul trafigi

foto istedim ama unutmus. yol bilgisayari 7.9 gosteriyormus. yazin daha da dustugunu biliyorum.

fabrika verisini bulamadim ama 2 ayri sitede 2 farkli veri var. yine de bunlara gore gayet iyi yakiyor. daha ne yakmasi bekleniyor anlayamadim.

www.auto-data.net
    Volkswagen Golf VI 1.4 TSI (122 Hp) | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    https://www.auto-data.net/tr/volkswagen-golf-vi-1.4-tsi-122hp-8595

tr.autodata24.com
    Volkswagen Golf Golf VI • 1.4 TSI (122 Hp) DSG teknik özellikleri ve yakıt tüketimi — AutoData24.com
    https://tr.autodata24.com/volkswagen/golf/golf-vi/14-tsi-122-hp-dsg/details

Şehir içi yakıt tüketimi 8.2 Lt/100 km
    Şehir dışı yakıt tüketimi 5.1 Lt/100 km

Yakıt tüketimi – şehir içi 7.7 Litre/100 km
    Yakıt tüketimi – şehir dışı 5.0 Litre/100 km

• Benzinli sert kullanım +10lt
    Dizel sert kullanım +2 litre
    Hersey sakin kullanım değil 2 yastıkçılar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekonomi açısından bakıyorsan tsi almak da saçmalık. Çok daha ucuza al atmosferik. Daha sağlam, daha ekonomik. İkinci eli daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Konu sahibinin başka bir kia ceed 9 yakıyor, tsi leon 6 yakıyor konusunda bir kia ceed teklif etmişti ama klasik olarak konu sahibi kaçmıştı.

Dediğiniz gibi kıyaslama ben de yapalım demiştim, konu açmıştım ama kimse yanaşmadı.

Öyle bir kıyaslamaya 2016 rav4, impreza ve peugeot 208 ile katılabilirim. Az yaksın gibi bir iddiam yok, sadece bilgilendirici olsun. İstanbul.
    Benzinli bir aracın, dizel bir araçtan daha ekonomik olduğunu söylemek biraz talihsizlik olmuş:) Şehir içinde bir çok benzinli araçla benzer tüketimler elde edilebilir tabi ama, turbo benzinli araçların en büyük avantajı olan alt devirlerinin canlılığı sayesinde, daha tatminkar bir performansla aynı tüketimi vermesi cazip kılıyor. Bu yüzden de aracımın ne yaktığına pek takılmıyorum aslında. Bahsettiğim etkinliğin asıl amacı tanışmak, çevre edinmek aslında ama bir bahane de lazım tabi:)İstanbul'da yaşayan biri olarak, siz yine bir cengaverlik yapıp konuyu açın hocam,gerçekten bende merak ediyorum. Telefonumda sıkıntı çıktığı için şu bir kaç gün konuyu takip edemeyebilirim ama en kısa sürede katılım sağlarım.

• x15 kullanıcısına yanıt
    1.2 TSI a 10 lt yaktırmak imkansız . Bana yol bilgisayarı verilerinizi atarmisiniz. Yakıt aldıktan sonra ve uzun dönem atın lütfen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Benzinli bir aracın, dizel bir araçtan daha ekonomik olduğunu söylemek biraz talihsizlik olmuş:) Şehir içinde bir çok benzinli araçla benzer tüketimler elde edilebilir tabi ama, turbo benzinli araçların en büyük avantajı olan alt devirlerinin canlılığı sayesinde, daha tatminkar bir performansla aynı tüketimi vermesi cazip kılıyor. Bu yüzden de aracımın ne yaktığına pek takılmıyorum aslında. Bahsettiğim etkinliğin asıl amacı tanışmak, çevre edinmek aslında ama bir bahane de lazım tabi:)İstanbul'da yaşayan biri olarak, siz yine bir cengaverlik yapıp konuyu açın hocam,gerçekten bende merak ediyorum. Telefonumda sıkıntı çıktığı için şu bir kaç gün konuyu takip edemeyebilirim ama en kısa sürede katılım sağlarım.

Alıntıları Göster
    Zaten tartışmaları alevlendiren bu talihsizlikler oluyor :)

Yeni konuya bile gerek yok, eski konum bu linkte duruyor. Güncelleyebilirim ama katılım olacağını sanmıyorum.

https://forum.donanimhaber.com/detayli-tuketim-karsilastirmasi--131979162

• masterap M kullanıcısına yanıt
    oyuncak arabalara karşı bir ilgim yok. 1.0 motor pille mi çalışıyor ? :))
  • audı a3 1.0 115 hp 2 yıla yakındır bende. asla yavaş kullanmam. ortalaması 7.2 litre.

150 km hıza sabitlersen 7.3 litre
    140 km hıza sabitlersen 6.9 litre
    120 km hıza sabitlersen 5.8 litre
    100 km hıza sabitlersen 5.0 litre

şehir içi normal kullanımda 6.6 litre. istanbul olsa 8 litre olur fazla olması mümkün değil.

bu motor inanılmaz bir motor. şehir içinde inanılmaz hızlı ve atik. uzun yolda hafif olması hasebiyle çok rahat hızlanıyor.

tek sıkıntısı yüklü olduğunda biraz zorlanıyor ama çok sıkıntı edecek kadar değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duggac

oyuncak arabalara karşı bir ilgim yok. 1.0 motor pille mi çalışıyor ? :))
    Üstad sen ilk önce 1.6 linean ile 140 km ortalama hız ve 800 km yol boyunca 100 km de 4.8 litre yaktığının fotosunu atsana görelim hepimiz.

Dünden beri bekliyorum.
  • Arac jetta 1.2 tsi bmt. 1001km'yi 410TL'lik yakitla tamamladi bursa'da. Ortalama hiz 31km. Hic kasmadan elde edilen tuketim degerim bu.
    Simdi elinizi vicdaniniza koyun da soyleyin az mi yakmis cok mu yakmis..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devils_

Üstad sen ilk önce 1.6 linean ile 140 km ortalama hız ve 800 km yol boyunca 100 km de 4.8 litre yaktığının fotosunu atsana görelim hepimiz.

Dünden beri bekliyorum.

Alıntıları Göster
    Ayan beyan yalan soyluyor, mıllette utanma da kalmamıs

• quote:

Orijinalden alıntı: tafo0911

Arac jetta 1.2 tsi bmt. 1001km'yi 410TL'lik yakitla tamamladi bursa'da. Ortalama hiz 31km. Hic kasmadan elde edilen tuketim degerim bu.
    Simdi elinizi vicdaniniza koyun da soyleyin az mi yakmis cok mu yakmis..
    Guncel benzın fıyatı 6,25tl. 410/6,25=65,6lt

Yanı arac 100km de 6,56lt yakmıs. Hesaplayamayanlar ıcın :))

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.