Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
141.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni leonun atecanin farlarini gormediniz sanirim.. Tavsiyem son makyajli kasa leona aksam bir binin farlarina bakin... Meraktan kendi aracimdan isiklarda inip arkadasa verdim. Dedim sellektor yapsana bana arkadan diye.. Yildirim gibi çakıyor. Tam istedigim gibi. Makyajsizin ledlerini bende sevmiyordum. Ama son makyajlida isler degisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi 100 kilometrede (şehiriçi) ortalama kaç litre benzin üretiyor bu 1.0 TSI? 1.2 düşünmüyorum o fazla üretir beni aşar sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devils_

Hocam süpersin.Çok güzel anlatmışsın eline sağlık.

Benim üzüldüğüm nokta nedir biliyor musun?Tsi kullanıcıları fotolarla bu japonculara laf anlatmaya çalışırken,bu japoncular hayır bak arkadaş 8 litre yakıyor yalan mı söylüyor,kullanmayı mı bilmiyor diye savunması.Hatta biri de sahibinden.com da bulduğu resimle çok yaktığını söylüyor..Alem bunlar.Bir yerlerden duyduklarını ölümüne savunuyorlar.Ya 4 yıldır kullandığım aracı bana mı öğretiyorsun?Bu aracın herşeyini ben bilirim.Ama nafile.Gel de anlat.

Yeni nesil turbo benzinliler çok yakmıyor.Bu bir gerçek.1,0 tsi ın 10 yakacağını sanmıyorum.Ben hiç 8-9 un üzerini bile görmedim 45 bin km de.

Alıntıları Göster
    Şimdi zaten Tsi sahipleri olarak biz şunu diyoruz açık açık: Bu motor gaza basmadığında çok ekonomik ama Turbo benzinlilerin yapısı gereği gaza bastığında da dizel benzin makası açılıyor tamam. Ancak İstanbul'da yaşayan biri aracını nerede sıkıştırıp kullanıyor ? Pazar sabahı 9'da çıkıyorsun yine trafik var Gece 11'de çıkıyorsun yine trafik var. Bana bir güzergah söyleyin ama İstanbul diye adlandırılan da Yunanistan sınır komşusu olan Büyükçekmece falan olmasın. Gideyim ben de biraz basayım.

İnsan bazen trafikten sıkılıyor önümdeki araç hareket ettiği zaman bekliyorum ara açılınca seri kalkış yapıyorum ama bunu 1 kere yapar insan 10 kere de yapmaz bu şekilde 9.5-10 civarında dolaşıyorum ben dediğim gibi 1.4 180 lik ünite benimki. 1.0 araç ile aynı yakmamız mümkün mü ? 10-11 diyenler sallıyor işte kısaca.

Farklı farklı araçları kullanma imkanım oluyor. Atmosferik de var elimin altında, turbo da var, 4 ileri de var, DSG de var CVT de var.

• Arac 2016 1.2 tsi 90 bg polo

Ben anlamiorum duz yol bide

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Dur sen şimdi daha 4 ilerili arkadaş şöyle bir Garajda çektiği fotoyu atsın hani 10 litre yaktığı baya az yani.

Hadi bir tanesi Turbo ile yeni tanışmış bir arkadaş onun heyecanını anlıyorum ama diğerinin öfkesi 1.0 araç hem az yakacak hem de onun 4 ilerili arabasından daha seri olacak. Öfkesi buna yoksa TSi falan değil yani olay. Dayanamıyor çünkü artık sol şeritte gidemiyor kutu kutu Polo'lara yetişemiyor. Yokuşta hız kesmek zorunda kalsa yokuşta stop etmemek için dua edecek diye sinirleniyor.

Ne yaparsanız yapın göklerden gelen bir teknoloji vardır 4 ileri ile atmosferik ile olmaz bu işler.

Benim aracım 1.4 Tsi 180 beygir. Köprü trafiğinde + sıkıntıdan önüm açılınca gaza yüklendiğim kullanım tarzında bile ben 9.5-10 civarında takılırken 1.0 araçla da 10 yakana helal olsun derim. Ama tabii ki DH bu o adama inanırlar da biz Tsi sahiplerine inanmazlar çünkü gerçekten kaçıyorlar

Alıntıları Göster
    Daha 2 gün önce uyarmıştım tanımadığınız kişilere laf sokmaya çalışmayın diye ama ısrarla devam ediyorsunuz.

Bu konu içinde bile turbonun verim sağlayıcı ya da yakıt tasarruf cihazı olmadığını yazmış birine turbo görünce heyecanlandı diye laf sokmaya çalışıyorsunuz.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136629066
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136637616

Bana ilk defa turbo gördüğü için heyecanlandı diye laf sokmaya çalışıp 1.0 tsi varken dizele gerek yok diyen arkadaşı desteklemeniz, bunu yaparkende tsi motoru kıskanıyorlar demeniz ironik bir durum.

Tekrar ediyorum tanımadığınız kişilere ezbere laf sokmaya çalışmayın sonra mahçup olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Daha 2 gün önce uyarmıştım tanımadığınız kişilere laf sokmaya çalışmayın diye ama ısrarla devam ediyorsunuz.

Bu konu içinde bile turbonun verim sağlayıcı ya da yakıt tasarruf cihazı olmadığını yazmış birine turbo görünce heyecanlandı diye laf sokmaya çalışıyorsunuz.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136629066
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136637616

Bana ilk defa turbo gördüğü için heyecanlandı diye laf sokmaya çalışıp 1.0 tsi varken dizele gerek yok diyen arkadaşı desteklemeniz, bunu yaparkende tsi motoru kıskanıyorlar demeniz ironik bir durum.

Tekrar ediyorum tanımadığınız kişilere ezbere laf sokmaya çalışmayın sonra mahçup olursunuz.

Alıntıları Göster
    Bak bu konuda benim yorumum 65 beğeni almış ne yazmışım bir okuyun:

"
    Forumda milletin aracı neyse o kombin muhteşem geri kalan mantıksız oluyor. Geçen sene sorsanız bu arkadaşa göre VAG almak da mantıksızdı mesela Honda fanıydı. Seneye 2.0 BMW alsa 1.0 ne ya kola şişesi mi alıyorsunuz der . Genelde bu konuları hayatında çok az araba kullanmış veya güzergahı çok kısıtlı insanlar açıyor. Hep sabit hızlarla aynı trafikte gitmiş bu yüzden başka durumlar çok ekstrem geliyor. Mesela ortalama trafikte biraz agresif kullanınca TSI'ın ne kadar yaktığını bilmiyor çünkü denememiş.

Ben söyleyeyim dizele dua edersin "

SEni tanımıyor olabilirim ama Her Tsi konusunda ilk mesajdan senin ve commandx 'in yorum yapması hemen saldırmanız daha TSi sahipleri yorum yapmadan ahkam kesmeniz tek bir şeyi gösteriyor. İlk defa turbolu araç sahibisin heyecanlısın bu kadar basit. Ha böyle değil de bir sürü aracın olduğu halde hala düşmanlık derecesinde yorum yapıyorsan o zaman sıkıntı daha da büyük Laf sokmuyorum ki gözlemlediğimi yazıyorum hakaret de etmiyorum. Dışarıdan böyle gözüküyor bence kendini bir sorgula neden her Tsi konusuna yorum yapıyorum ? Neden her konuya saldırıyorum ? Bu soruları sor ve cevapla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 17 Ocak 2019; 12:9:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

Öncelikle kardeşin değilim.

Bilgili olduğun konuda yorumlar yapmanı tavsiye ederim.

Tsi’yi yere göğe sığdıramadığın yetmedi ahkam kesmelerinde bir enteresan.

Üç kuruş tasarruf yapmak için aldığın araçtan fazla yakarsın sen.

İçtiğin sigara bile sana yeter.

Profiline baktım da, geçen yıllarda bir konuda 160 ile giderken 508’in biri yanından uzayıp gitmiş, öyle yazmışsın.

İşte o alet, bu alet.

Senin led farlı leon’un sellektör yapmaya dahi yeltenemez..
    Aracının uzun dönem tüketim verisini atarsın. Yıllık vergi bakım giderlerini hesaplar TSI varken dizel almak mantıklı mı değil mi ispat eder kenara çeklirsin. 2.2 Araç resmi atıp konuyu kirletmeye devam edecekmisin ?

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    TSI motorun neyine saldırayım saçmalamayın lütfen. Konuyu açan arkadaş "Antalya Korkuteli yokuşunu 3 kişi 2 çocuk 175 ile rahatça çıkıyor" demiş ben de o yolu kullandığım için değil Leon'la altında BMW M3 olsa o yolda 175 ile gidemezsin dedim. Tek bir düzlükte 175'e ulaşınca yokuşu çıkmış oluyorsa veya bunu dile getirmek tsi motora saldırmaksa haklısın tsi motor kullanıcıları herşeyi yapabilir. Her söylediklerine de sorgusuz sualsiz inanmamız gerekiyor.

Zaten sadece siz araç kullanmayı biliyorsunuz biz at arabası sürdüğümüz için hangi araç hangi yolda nasıl gider, kaç litre tüketir bilmiyoruz.

Kafamızda basmıyor hafif olsunda az yaksın diye gidip cücük kadar Ibiza, Polo, Leon filan almıyoruz.

Belki de haklısınız 1120 kg arabaya binip, sabit hız, ani gaz fren olmadan, şehirdışı ve çevre yolu ağırlıklı kullandığı için aracın az yakmasını tsi'ya bağlayan adamlara laf anlatmaya çalışmakla en büyük hatayı yapıyoruz.

Oldukça düşük tüketimler sağlayan Jazz, Peugeout 208 gibi hafif ve verimli motora sahip araç kullanıcıları neden haftada bir tsi kullanıcıları gibi dizele gerek kalmadı diye konular açmıyor? Herkes bizi kıskanıyor diyeceğinize bunu bir düşünün derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

TSI motorun neyine saldırayım saçmalamayın lütfen. Konuyu açan arkadaş "Antalya Korkuteli yokuşunu 3 kişi 2 çocuk 175 ile rahatça çıkıyor" demiş ben de o yolu kullandığım için değil Leon'la altında BMW M3 olsa o yolda 175 ile gidemezsin dedim. Tek bir düzlükte 175'e ulaşınca yokuşu çıkmış oluyorsa veya bunu dile getirmek tsi motora saldırmaksa haklısın tsi motor kullanıcıları herşeyi yapabilir. Her söylediklerine de sorgusuz sualsiz inanmamız gerekiyor.

Zaten sadece siz araç kullanmayı biliyorsunuz biz at arabası sürdüğümüz için hangi araç hangi yolda nasıl gider, kaç litre tüketir bilmiyoruz.

Kafamızda basmıyor hafif olsunda az yaksın diye gidip cücük kadar Ibiza, Polo, Leon filan almıyoruz.

Belki de haklısınız 1120 kg arabaya binip, sabit hız, ani gaz fren olmadan, şehirdışı ve çevre yolu ağırlıklı kullandığı için aracın az yakmasını tsi'ya bağlayan adamlara laf anlatmaya çalışmakla en büyük hatayı yapıyoruz.

Oldukça düşük tüketimler sağlayan Jazz, Peugeout 208 gibi hafif ve verimli motora sahip araç kullanıcıları neden haftada bir tsi kullanıcıları gibi dizele gerek kalmadı diye konular açmıyor? Herkes bizi kıskanıyor diyeceğinize bunu bir düşünün derim.
    Ben sadece bu konu için konuşmuyorum. Neyse ne anlatsak boş başka Tsi konusunda görüşürüz hahah bu forumda kaç tane Jazz kullanıcısı var da konu açacakmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 17 Ocak 2019; 12:44:36 >

• İstanbul içi sakin kullanımda 2600 kmlik bir mesafem var toplamda. 6.1 litre yakmıs ortalama. Benzini 5.8 lt/tl den 100 tl aldığım zaman yaklaşık 250 km falan yol yaptım.Genelde 100 tl lik benzinle ortalama 40 kuruş yakıyor.Uzun yolda cidden tüketimi düşük 3-4 arası.Tabi dsg olmasından kaynaklı trafikte yaktırıyor velet.Tartışmaya gerek yok uzun yol ve sakin kullanımda çoğu motordan ve dizelden tüketimi aynı veya daha düşük.Diğer türlü üzüyor evet.
  • Allah sabır versin.Düelloya girmişsiniz ama boş tartışma olmuş.

Bana önceden o arkadaş vw ci diyordu.Geçenlerde de peugeotçu diyor.Nasıl etiketleme yapacağını şaşırdı.

Vw ve tsi den başka hangi konu 848 yorum alır sizce?Konu açılsa da yorum yazalım diye pusuya yatıyorlar işte.Neyse başka bir tsi konusuna hazırlanalım biz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_Devils_ -- 17 Ocak 2019; 12:59:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Aracının uzun dönem tüketim verisini atarsın. Yıllık vergi bakım giderlerini hesaplar TSI varken dizel almak mantıklı mı değil mi ispat eder kenara çeklirsin. 2.2 Araç resmi atıp konuyu kirletmeye devam edecekmisin ?

Alıntıları Göster
    Birader sen de uzun dönem verisi atamamıştın. 31km lik yoldan resim atıp 6lt yakıyorum diyen sendin.
    Uzun vade kullanımda da 22 km ortalamaya düşemiyorum demiştin, hatırladın mı?
    Yani sen şehir içi kullanmıyorsun aracı.
    şehirler arası yola yakın bir kullanımla "şehir içi" diye milleti keklemeye çalışıyorsun.

ilk başlarda "TSI böyle yakıyor" dedin, ortalamalar gelmeye başlayınca "siz kullanmayı bilmiyorsunuz"a döndün.
    Şimdi ise "benim bulunduğum yerde bu kadar yakıyor" a geldin.
    https://i.hizliresim.com/ADLQEB.jpg

Yani olay TSI motorda değil, senin kullandığın güzergahta.
    Bunu anlayana kadar kaç sayfa geçti bi bak istersen.

Benim kullandığım güzergahda TSI lar 7.5 lt altına düşmüyor. 8-9 civarı yakıyorlar.
    benim dizel aracım da 5.5-6 arası yakıyor.
    Sen hala kalkmış "tsı varken dizel almak saçmalık" dersen millet sana gö(z)üyle güler işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 17 Ocak 2019; 13:0:50 >

• oha bu gözler 1.0 1.2 fındık motorlu araçları öven tipleride gördü ya helal olsun

bisiklete binin daha iyi daha sağlıklı hem çok daha az tüketimi var.

1.0 1.2 araca binipte arabaya biniyorum demeye utanır insan. üstüne birde az yakıyor diye övünüyorlar ahahaah :D bu motorların su ile çalışması gerekli benzin yakması baştan hata.

1.0 bisiklet motorunda led far cam tavan olsa nolur :D
    Iste tam da bu yuzden cıvıc hb yerıne kıa sportage tercıh ettım. 182hp motora yazık dedım, her yer tumsek altını surterım bolca dedım :)

Edındıgım tecrube, bu yollar ıcın 1.0tsı 1.2tsı bıcılmıs kaftan. Etrafımada da 3-4 kısıye tavsıye edıp aldırdım, cok memnun kaldılar. Bu ıs butce ısı, kımseye gıdıp 150bın tl ye 1.0tsı al demıyorum, zaten o paraya da sadece a3 var.

Tabı ben bu degısıklıgı yaparken zararlarımı da soyleyeyım;

50bın tl fark
    2 katına yakın kasko+sıgorta gıderı
    1200tl mtv farkı yıllık
    %40-%50 cıvarı fazla yakıt gıderı
    5 yıl garantıden dolayı servıse goturme zorunlulugu ( allahtan servıs pıyasaya gore ucuz )

Degdı mı? Bence degmedı :)) yenı golf ve leon tatmın edıcı olursa kesınlıkle dusunurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 17 Ocak 2019; 13:14:50 >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Konuya yazmayacağım dedim Hala derdin benim bak. Nasıl bir kıskançlığın var?

Bu benim 4. Turbo destekli aracım. 4 de farklı marka. Hepsi min 1 sene kullanılmış araçlar.

Bütün gün internet ortamında takılıp ilginin alakanın olmadığı araçlar hakkında ahkam keseceğine derslerine çalışsan bir gün sende alırsın.

Senin söylediğin herseye örneklerle cevap verdim. Yazılarımı doğru düzgünde okumuyorsun. Burnunun dikine giden bir insansın. Allah ailene sabır versin kardeşim.

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    3967 km uzun dönem ortalamam 7.5 litre ki bunun 3000 km si şehir içi.

Yıllık vergim 2800 küsür lira.

Senin içtiğin sigaranın sadece maliyeti yıllık 3000 küsür lira.

Benim aracımdaki donanım seninkinden fazla

Sen gazlayıp yol almaya çalışırken sen ve senin gibilerini kaale almayıp yanından geçip gitmek o ayrı birşey..

Şimdi artık kendi bahçende oynamaya devam edebilirsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Ben sadece bu konu için konuşmuyorum. Neyse ne anlatsak boş başka Tsi konusunda görüşürüz hahah bu forumda kaç tane Jazz kullanıcısı var da konu açacakmış.

Alıntıları Göster
    Geleneksel yakıt üretiyorum konularınıza başka marka kullanıcılarının yazmasını istemiyorsanız parantez içinde "sadece tsi kullanıcıları yazabilir" yazıp parantezi kapatın.

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    değişik kafadalar. Objektif değilsin diyorlar ama asıl objektif olmayan kendileri. Konu sahibine katılmıyorlar, neyin ne olduğunu biliyorlar aslında ama onları asıl rahatsız eden bizleriz. Gerçekler zorlarına gidiyor. Herhalde bizden de evet tsi mükemmel 3 litre yakıyor, dizelden az yakıyor en birinci motor o tebrikler dememizi bekliyorlar.

Çapsız çapsız bir de 4 ileri otomatik, performanssız vs laf vurmaya çalışıyorlar. Biraz seviye olsa zaten böyle bir şeye ihtiyaç duymaz ama seviyesiz.

onun icin hondadan baskasi yalan :)

6 sene garantisi var, en az yakar, en cok kacar, tipi de harikadir
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.