Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
141.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: duggac

oha bu gözler 1.0 1.2 fındık motorlu araçları öven tipleride gördü ya helal olsun

bisiklete binin daha iyi daha sağlıklı hem çok daha az tüketimi var.

1.0 1.2 araca binipte arabaya biniyorum demeye utanır insan. üstüne birde az yakıyor diye övünüyorlar ahahaah :D bu motorların su ile çalışması gerekli benzin yakması baştan hata.

1.0 bisiklet motorunda led far cam tavan olsa nolur :D
    Gel de sana 1.0 140hp fıestayla bı tur attırayım :) sonra bısıkletınle donersın evıne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

3967 km uzun dönem ortalamam 7.5 litre ki bunun 3000 km si şehir içi.

Yıllık vergim 2800 küsür lira.

Senin içtiğin sigaranın sadece maliyeti yıllık 3000 küsür lira.

Benim aracımdaki donanım seninkinden fazla

Sen gazlayıp yol almaya çalışırken sen ve senin gibilerini kaale almayıp yanından geçip gitmek o ayrı birşey..

Şimdi artık kendi bahçende oynamaya devam edebilirsin..
    E neden o zaman konuya dahil oldun ki

Konu seni ilgilendirmiyor.

Dizel alıp ekonomi kasanları ilgilendiriyor.

Tekrar söylüyorum konu senin vakıf olduğun alanda değil. Bi zahmet seviyeyi düşürme ve artık bana yazma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Birader sen de uzun dönem verisi atamamıştın. 31km lik yoldan resim atıp 6lt yakıyorum diyen sendin.
    Uzun vade kullanımda da 22 km ortalamaya düşemiyorum demiştin, hatırladın mı?
    Yani sen şehir içi kullanmıyorsun aracı.
    şehirler arası yola yakın bir kullanımla "şehir içi" diye milleti keklemeye çalışıyorsun.

ilk başlarda "TSI böyle yakıyor" dedin, ortalamalar gelmeye başlayınca "siz kullanmayı bilmiyorsunuz"a döndün.
    Şimdi ise "benim bulunduğum yerde bu kadar yakıyor" a geldin.
    https://i.hizliresim.com/ADLQEB.jpg

Yani olay TSI motorda değil, senin kullandığın güzergahta.
    Bunu anlayana kadar kaç sayfa geçti bi bak istersen.

Benim kullandığım güzergahda TSI lar 7.5 lt altına düşmüyor. 8-9 civarı yakıyorlar.
    benim dizel aracım da 5.5-6 arası yakıyor.
    Sen hala kalkmış "tsı varken dizel almak saçmalık" dersen millet sana gö(z)üyle güler işte.

Alıntıları Göster
    1 depo Antalya şehir içi gittiği mesefa ve Uzun dönem Yakıtı

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız

bu da şehir içi dur kalk ve trafik ortamında günlük yaktığı

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbcntechnic -- 17 Ocak 2019; 15:11:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Gel de sana 1.0 140hp fıestayla bı tur attırayım :) sonra bısıkletınle donersın evıne

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

1 depo Antalya şehir içi gittiği mesefa ve Uzun dönem Yakıtı

bu da şehir içi dur kalk ve trafik ortamında günlük yaktığı

Alıntıları Göster
    Birader sen cidden sorunlusun yahu.

şehiç içi olması için geçerli hız ortalaması 25km altıdır. bu ortalamanın üzeri "şehir içi" diye geçmez.
    Ayrıca Antalya'da kış yok, soğuk yok birşey yok. Tüketimin bu hali gayet normal.
    dizel aracın olsa 4lt civarı görürsün muhtemelen.

teasadüf eseri bulduğum bir konu.
    www.seatclubturkey.com
    Ortalama H�z ve Yak�t T�ketimi �li�kisi
    http://www.seatclubturkey.com/sohbet/56624-ortalama-hiz-ve-yakit-tuketimi-iliskisi.html

TSI kullanıcıları buradaki gibi fanatik olmadığı için kullanım verilerini ve tüketimlerini yazmışlar.
    Oku.. Bak bakalım onlar da araç kullanmayı bilmiyor mu?

Adam Samsun merkez yokuş in çık 7.5 ile 8 arası diyor.
    Senin gibi Antalya sıcağında düz yolda 5 lt yakıyor diye milleti keklemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 17 Ocak 2019; 15:14:54 >

• quote:

Birader sen cidden sorunlusun yahu.

şehiç içi olması için geçerli hız ortalaması 25km altıdır. bu ortalamanın üzeri "şehir içi" diye geçmez.
    Ayrıca Antalya'da kış yok, soğuk yok birşey yok. Tüketimin bu hali gayet normal.
    dizel aracın olsa 4lt civarı görürsün muhtemelen.

teasadüf eseri bulduğum bir konu.http://www.seatclubturkey.com/sohbet/56624-ortalama-hiz-ve-yakit-tuketimi-iliskisi.html

TSI kullanıcıları buradaki gibi fanatik olmadığı için kullanım verilerini ve tüketimlerini yazmışlar.
    Oku.. Bak bakalım onlar da araç kullanmayı bilmiyor mu?

Adam Samsun merkez yokuş in çık 7.5 ile 8 arası diyor.
    Senin gibi Antalya sıcağında düz yolda 5 lt yakıyor diye milleti keklemiyor.

Alıntıları Göster
    Sorunlu sensin.

Bak orada 22km ortalama hız ile günlük turlamamı attım resme baktıkça beni hatırlarsın.

Ayrıca 6lt yaktığında hava 34.5 derece Antalya sıcağı yani klimasız yol gidilmez. Sizin kafadakilere klima ile bu veriyi elde ettim demeye korkar oldum klimayı işin içine katmıyorum

Senin paylaştığın forumun %70 i FR kullanıyor.

150 Hp araç alıp da tüketim kasacak değiller bağırta bağırta gazlıyorlar ve adam 6.9 yaktığını söylüyor. Şimdi Dizel aracına bin ve siyah dumanınla ortadan kaybol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbcntechnic -- 17 Ocak 2019; 15:29:47 >

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Cevap yazmayayım diyorum ama sende kaşınıyorsun.

Hayırdır sen hangi seviyedesin ki, bizi aşağı görüyorsun?

Senin bir yılda harcadığın benzin ile benim tükettiğim mazotun arasında 500 lira bile fark olmaz.

Yakıttan kasmaya çalışırken kendine verdiğin zararı ve cebinden giden parayı da hesabı aklına getir önce

• john mclane kullanıcısına yanıt
    Sen önce tanımadığın insanlara hitap şeklini düzelt sonra gel seviyeden bahset
  • quote:

Sorunlu sensin.

Bak orada 22km ortalama hız ile günlük turlamamı attım resme baktıkça beni hatırlarsın.

Ayrıca 6lt yaktığında hava 34.5 derece Antalya sıcağı yani klimasız yol gidilmez. Sizin kafadakilere klima ile bu veriyi elde ettim demeye korkar oldum klimayı işin içine katmıyorum

150 Hp araç alıp da tüketim kasacak değiller bağırta bağırta gazlıyorlar ve adam 6.9 yaktığını söylüyor. Şimdi Dizel aracına bin ve siyah dumanınla ortadan kaybol

Alıntıları Göster
    30 km menzil ile ortalama mı olur
    sen bir depo ile 800 km üzeri şehir içi gidiyorsun ya, hah o 22 km ortalamanın 800 km verisini koyacaksın buraya.

öyle 30 km gidip "ortalama yakıt" denmez.

seat clup daki adamlar kaç ortalama almış, o konuya değinmedin hiç?
    samsun merkezdeki adam 8 lt yakıyorum demiş. Sence araç kullanmayı mı bilmiyor?

Ben sana net söylüyorum. 1.5 TDCI bir araç al, bu yaktığın yakıttan 2 lt daha az yakarsın.
    O gün gelip "tsi alanlar deli" diye konu açarsın inan bana.

ben -3 derecede aracımı çalıştırıp sadece 1.5 km yol gidiyorum.
    iş yeri ile evimin arası bu kadar.
    akşam dönerken de yine 1.5 km yol geliyorum.
    benim bu kullanımımla şehir içi tüketimim 6 lt civarı oluyor. senin tsi bu şartlarda 10 lt görüyor işte.
    bunu neden anlamıyorsun? Bunu anlamana engel olan şey nedir? Zeka yapın mı yoksa huyundaki inatçılık mı?

• Dostum sınıfının en az yakan araçlarından birine sahibim 308 bluehdi.Diğer araçta 1.2 tsi.İki aracında ciğerini bilirim.

Tsi 6 yakıyorsa hdi 5 yakıyor şehir içinde.Ben olasılık üzerine konuşmuyorum.Binlerce km üzerinden konuşuyorum.Hiç öyle 2 litre yok en fazla 1 litre oynuyor.Uzun yolda fark daha da az oluyor sakin kullanımda.
  • quote:

Sorunlu sensin.

Alıntıları Göster
    Bu da eski aracımın klima açık ve 5 kişi ile otoban giriş Akyazı , çıkış Çamlıca
    klima açıkkenki uzun yol ortalamam. Madem klimalı tüketim dedin. Buyur...

Şimdi sen buna inanmazsın gerçi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devils_

Dostum sınıfının en az yakan araçlarından birine sahibim 308 bluehdi.Diğer araçta 1.2 tsi.İki aracında ciğerini bilirim.

Tsi 6 yakıyorsa hdi 5 yakıyor şehir içinde.Ben olasılık üzerine konuşmuyorum.Binlerce km üzerinden konuşuyorum.Hiç öyle 2 litre yok en fazla 1 litre oynuyor.Uzun yolda fark daha da az oluyor sakin kullanımda.
    Hocam sorun zaten kullanılan güzergahta.
    düz yolda zaten bu araçlar da epey az yakıyor.

Mesela benim arkadaşta 1.2 polo var, ilçe merkezinden fabrikaya geliyor, 1 tane hafif eğim dahi yok.
    Benim ev ile iş yeri arasında rampa var. Ayrıca motorun ısınmasına bile fırsat olmadan işe varıyorum.

Arkadaş ilçede oturuyor ben köyde.
    O sürekli düz yolda kullanıyor, aracı rampa görmedi desem yeridir, ben sürekli mahalle arasında o rampa senin bu rampa benim inip çıkıyorum.
    Buna rağmen dizelin tüketimi daha az. Arada çok fark yok, ama eminim o ployu benim kullandığım yerde kullansa o zaman hatırı sayılır bir fark olur.

Bunu anlatmaya çalışıyoruz konu sahibine ama "nuh" diyor peygamber demiyor.

Konuyu ilk açtığında "tsi lar dizellerden az yakıyor" du, sonra "dizeller kadar az yakıyor" oldu, sonra çok yakan tsi lar gelince "siz araç kullanmayı bilmiyorsunuz" oldu şimdi de "benim kullandığım yerde bu şekilde yakıyor" demeye başladı.

Yani senin anlayacağın TSI motorların normal atmosferiklere göre az yaktığını, hatta az yakarken performans ürettiğini biz de biliyoruz.
    Ford da 1.0 ecoboost çıkardı, 1.0 140hp modotorlar var.
    Hatta TSI ın ilk çıktığı zamanı biliyorum jettalarda 1.4 170 ve 1.4 140 hp çıkmıştı, 170 lik ile bu forumda 250 km hıza çıkıp video atanlar olmuştu.
    Sonra 1.2 passat çıkardı .

Yani tsi ı yeni tanıyan biri değilim, ama bu arkadaş hondayı öve öve bitiremezken şimdi tsi aldı, tsi ı öve öve bitiremiyor.

Yarın 1.5 tdci alsın tsi yı yerden yere vurmazsa ben de birşey bilmiyorum.

• quote:

Bu da eski aracımın klima açık ve 5 kişi ile otoban giriş Akyazı , çıkış Çamlıca
    klima açıkkenki uzun yol ortalamam. Madem klimalı tüketim dedin. Buyur...

Şimdi sen buna inanmazsın gerçi...

Alıntıları Göster
    Neden inanmayayım TSI 3.8 yakabiliyorsa dizel neden 3.6 yakmasın

• Red_Devils_ kullanıcısına yanıt
    Bunları tokatladıkca gerı gelıyorlar :D bluehdı 308 dedıgın arac ekonomının zırvesı. Multıjet, crdı, cdtı falan zaten mın 1lt fazla yakıyor hdı den

• quote:

Neden inanmayayım TSI 3.8 yakabiliyorsa dizel neden 3.6 yakmasın

Alıntıları Göster
    62 km'lik bu tüketim verisinin elde edildiği yer Korkuteli-Antalya arası olabilir mi?

• Sakin kullanımda arada çok fark olmuyor tsi ile hdi arasında.1 litre bile yok uzun yolda mesala.Basmaya kalktığında makas öyle artmıyor abartıldığı kadar.Tsi nin 10 litreleri bulduğu söylenmesi gibi.Bluehdi gerçekten yakmıyor ne yaparsan yap.Uzun yolda en fazla 5.0 gördüm ama diğer dizeller eminim bir çoğu 6 ya yakın yakardı.
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Sen önceki yazılarına bir bak ondan sonra konuş.

Sende tanımadığın insanlarla ve tam Bilgi sahibi olmadığın konularla ilgili olan söylemlerine dikkat et..

Varsa bir sıkıntın yaz özelden

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Korkuteli - Antalya arası 1 falan yakar
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Hocam bırak arkadaşa ne dersen ne kendi bildiğinden şaşmaz.

Getir buna 10 tane motor mühendisi, uygulamalı da gösterse yok siz hiç bir şey bilmiyorsunuz der geçer.

Dizel arabayla sıkıntısı var belli ki

• Dizel aracıyla 8 10 lt yakanlar konuya dahil olmasın bi zahmet.

A noktasıdan B noktasına gitmek için Devlete yılda 3000 TL vergi verip 60 kuruş yakan adam zaten keyif adamıdır. Bu konu ile işi olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.