Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
141.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: john mclane

Araç konusunda senden her türlü daha iyi bilirim her şeyi.

Tsi kullandında ne oldu?

Başın göğemi erdi?

Üç kuruş vergi az ödemek için, aklınca yakıt tasarrufu sağladığını düşünerek kullandığın aracı neredeyse su kadar az yakıyor diyeceksin.

Yumurta varmış gibi gaza basarak gittiğin yerde benim öyle bir derdim bile olmaz.

Neyse sen fındık motorunla eğlenmene bak..
    Hocam benim MultiJet Fiorino'da çok az benzin yakıyor. Arabayı alınca 5 litrelik bidona benzin aldım. Hala bagajda duruyor eksilmedi bile. Neredeyse 100 km'de 0.1 litre benzin tüketiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buyrun 1,0 octavia yakıtı. 33km ile 7,7 lt. Aynı hızda kullandığım 1,6 Mj olsa olsa 6,2lt, dci fluance olsa 5,8lt yakardı. Atmosferik benzinli olsa 8,8 filan yakardı diye tahmin ediyorum. Otomatik olduğunu da unutmaylım tabi. Diğer motorları bilmiyorum.

İlan fotolarında net görülüyor.

• Konu sahibinin başka bir kia ceed 9 yakıyor, tsi leon 6 yakıyor konusunda bir kia ceed teklif etmişti ama klasik olarak konu sahibi kaçmıştı.

Dediğiniz gibi kıyaslama ben de yapalım demiştim, konu açmıştım ama kimse yanaşmadı.

Öyle bir kıyaslamaya 2016 rav4, impreza ve peugeot 208 ile katılabilirim. Az yaksın gibi bir iddiam yok, sadece bilgilendirici olsun. İstanbul.

• ESER14 kullanıcısına yanıt
    Siz de araba kullanmasını bilmiyorsunuz o zaman. Tsi Dci den az yakıyor diyor konu sahibi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Konu 1.4 değil arkadaşım

Ayrıca o ortalama hız ile 8 yakiyorsan sabaha randevu al aracı servise göster.

İşine gelmeyen tuketim degerlerini gorunce hemen kullaniciyi kotuluyorsun?

Hani biz tsi kullanmamistik, hani biz bilmiyorduk.... Tsi kullanan adam da mi bilmiyor?

Adam araba kullaniyor, sen gaz pedalinin altinda yumurta varmis gibi kullanıyorsun.
    Adam rampa cikiyordur, sen duz yolda tuketim yaptigini, hele de sehir ici kullandigini saniyorsun.
    Sen az bi gaza dokun da senin gostergede de 8 leri goreceksin, bunu sen de biliyorsun zaten.

Umarim bir dun dizel motorlu bi arac alirsin. O gun eminim dunyanin en iyi motoru dizel motor olur, tsi tü-kaka olur...
    Siz zaten ne kullaniyorsaniz en azından iyisi hep o oluyor. Millet tanidi sizi.

Bundan onceki atmosferik yuceltmeden sonra simdi tsi yuceltme modundasin.
    Bundan sonrakini merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 17 Ocak 2019; 7:42:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Öner kullanıcısına yanıt
    Konudaki gerçek tüketim verilerini gösteren resimler size herşeyi ispatlıyor çevir çevir bak. Ayrıca 1.4 125 lik TSI in resmini paylaşıp çok yakıyor demek konuyu baltalamaktir. 125 lik TSI zaten diğerlerinden baya fazla yakıyor. Sen 1.2 benzinli aracın bir depo ile şehir içi 800 km den fazla yapan verileriyle ilgilen boşver 125 likleri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Konudaki gerçek tüketim verilerini gösteren resimler size herşeyi ispatlıyor çevir çevir bak. Ayrıca 1.4 125 lik TSI in resmini paylaşıp çok yakıyor demek konuyu baltalamaktir. 125 lik TSI zaten diğerlerinden baya fazla yakıyor. Sen 1.2 benzinli aracın bir depo ile şehir içi 800 km den fazla yapan verileriyle ilgilen boşver 125 likleri
    1 depo ile "şehir içi" 800 km den fazla....

Tatlı rüyalar. Ben seni hiç uyandırmayayım rüyandan.
    Biraz daha zorlasan benzin tüketmeyecek, benzin üretecek maşallah...
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Araba aynı araba. Birisi 1.2tsi 110hp, diğeri 1.4tsi 125hp.(golf)

Şanzıman aynı, kasa aynı, lastik boyutları aynı. Ağırlıkları da yakındır muhtemelen(20kg fark varmış).

Fabrika diyor ki 1.2tsi 4.9 yakar, 1.4tsi 5.0 yakar. Ama siz 125 çok yakıyor diyorsunuz :)

Bu nasıl bir fanatikliktir. Resmen kölesi olmuşsunuz 1.2 tsi nin. İyi misiniz?
  • quote:

Konu 1.4 değil arkadaşım

Ayrıca o ortalama hız ile 8 yakiyorsan sabaha randevu al aracı servise göster.
    Tsi çok yakınca insanlar kullanmayı bilmiyor değil mi ya da araba sıkıntılı..

Aldığınız mal size hizmet etsin, siz aldığınız mala hizmet etmeyin ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 17 Ocak 2019; 9:23:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin yaktığı kendine diyelim bence ve konuyu kapatalım :)
    Hani sen mobiletini de al başka yere git demiştin ya, dikkat et de senin led farlı leon’un bu “mobilet”in altında kalmasın..

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız

• quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Tsi çok yakınca insanlar kullanmayı bilmiyor değil mi ya da araba sıkıntılı..

Aldığınız mal size hizmet etsin, siz aldığınız mala hizmet etmeyin ;)

Alıntıları Göster
    Tsi motoru kullanmayı bilmiyorsunuz gelip burada 8 litre yakıyor diye bıdı bıdı yapıyorsunuz. Tsi motor bir defa Antalya - Alanya arasında 80 km sabit hızla kullanılır daha bunu bile bilmiyorsunuz, tabi çok yaktırırsınız.
  • Japoncu arkadaşlar yine sahnede.Her zamanki gibi.Tsi konularının kadrolu elemanları.

Konu başlığı 1.0 ve 1.2 tsi.Biri çıkmış 1.4 tsi ın 8 litre tüketimini koymuş.O motorun zaten şehir içi tüketimi 6.9 litre.Bırak da 8 litre yaksın.Bizim bluehdi 3 litre diyor sanki biz 4 ten aşağı yakıyoruz.

Konumuz 1.0 ve 1.2.Diğer fanatik 1.2 ve 1.4 tsi ın ortalama tüketimlerinin neredeyse aynı olduğunu yazmış.Şehir içi tüketimlerinin 1 litre fark ettiğini göremeyecek kadar fanatik.

Kaldı ki laf attığı diğer arkadaş şehir içinden konuşurkene.

Neyse bizim kullandığımız araçların tüketimleri bize öğretmeye ve sağdan soldan duyum alıp bu kadar yakıyor demeye devam edin.
  • john mclane kullanıcısına yanıt
    kardes konuyu kirletme motosiklet bölümünde falan takıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devils_

Japoncu arkadaşlar yine sahnede.Her zamanki gibi.Tsi konularının kadrolu elemanları.

Konu başlığı 1.0 ve 1.2 tsi.Biri çıkmış 1.4 tsi ın 8 litre tüketimini koymuş.O motorun zaten şehir içi tüketimi 6.9 litre.Bırak da 8 litre yaksın.Bizim bluehdi 3 litre diyor sanki biz 4 ten aşağı yakıyoruz.

Konumuz 1.0 ve 1.2.Diğer fanatik 1.2 ve 1.4 tsi ın ortalama tüketimlerinin neredeyse aynı olduğunu yazmış.Şehir içi tüketimlerinin 1 litre fark ettiğini göremeyecek kadar fanatik.

Kaldı ki laf attığı diğer arkadaş şehir içinden konuşurkene.

Neyse bizim kullandığımız araçların tüketimleri bize öğretmeye ve sağdan soldan duyum alıp bu kadar yakıyor demeye devam edin.
    Dur sen şimdi daha 4 ilerili arkadaş şöyle bir Garajda çektiği fotoyu atsın hani 10 litre yaktığı baya az yani.

Hadi bir tanesi Turbo ile yeni tanışmış bir arkadaş onun heyecanını anlıyorum ama diğerinin öfkesi 1.0 araç hem az yakacak hem de onun 4 ilerili arabasından daha seri olacak. Öfkesi buna yoksa TSi falan değil yani olay. Dayanamıyor çünkü artık sol şeritte gidemiyor kutu kutu Polo'lara yetişemiyor. Yokuşta hız kesmek zorunda kalsa yokuşta stop etmemek için dua edecek diye sinirleniyor.

Ne yaparsanız yapın göklerden gelen bir teknoloji vardır 4 ileri ile atmosferik ile olmaz bu işler.

Benim aracım 1.4 Tsi 180 beygir. Köprü trafiğinde + sıkıntıdan önüm açılınca gaza yüklendiğim kullanım tarzında bile ben 9.5-10 civarında takılırken 1.0 araçla da 10 yakana helal olsun derim. Ama tabii ki DH bu o adama inanırlar da biz Tsi sahiplerine inanmazlar çünkü gerçekten kaçıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 17 Ocak 2019; 11:7:38 >

• Sürekli dur kalk gitmiyor ve gaza yüklenme konusunda sakin kalabiliyorsanız 1.0 motorlar gerçekten başarılı, ancak keyif versin isterseniz biraz fazla yaktırır, Golf 1.0 aracım vardı gayet başarılıydı yakıt tüketimi konusunda, özellikle uzun yolda.
    Öncelikle kardeşin değilim.

Bilgili olduğun konuda yorumlar yapmanı tavsiye ederim.

Tsi’yi yere göğe sığdıramadığın yetmedi ahkam kesmelerinde bir enteresan.

Üç kuruş tasarruf yapmak için aldığın araçtan fazla yakarsın sen.

İçtiğin sigara bile sana yeter.

Profiline baktım da, geçen yıllarda bir konuda 160 ile giderken 508’in biri yanından uzayıp gitmiş, öyle yazmışsın.

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız

İşte o alet, bu alet.

Senin led farlı leon’un sellektör yapmaya dahi yeltenemez..

• x15 kullanıcısına yanıt
    1.4 tsi act kullanmasam dediginize inanicam.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Dur sen şimdi daha 4 ilerili arkadaş şöyle bir Garajda çektiği fotoyu atsın hani 10 litre yaktığı baya az yani.

Hadi bir tanesi Turbo ile yeni tanışmış bir arkadaş onun heyecanını anlıyorum ama diğerinin öfkesi 1.0 araç hem az yakacak hem de onun 4 ilerili arabasından daha seri olacak. Öfkesi buna yoksa TSi falan değil yani olay. Dayanamıyor çünkü artık sol şeritte gidemiyor kutu kutu Polo'lara yetişemiyor. Yokuşta hız kesmek zorunda kalsa yokuşta stop etmemek için dua edecek diye sinirleniyor.

Ne yaparsanız yapın göklerden gelen bir teknoloji vardır 4 ileri ile atmosferik ile olmaz bu işler.

Benim aracım 1.4 Tsi 180 beygir. Köprü trafiğinde + sıkıntıdan önüm açılınca gaza yüklendiğim kullanım tarzında bile ben 9.5-10 civarında takılırken 1.0 araçla da 10 yakana helal olsun derim. Ama tabii ki DH bu o adama inanırlar da biz Tsi sahiplerine inanmazlar çünkü gerçekten kaçıyorlar

Alıntıları Göster
    Hocam süpersin.Çok güzel anlatmışsın eline sağlık.

Benim üzüldüğüm nokta nedir biliyor musun?Tsi kullanıcıları fotolarla bu japonculara laf anlatmaya çalışırken,bu japoncular hayır bak arkadaş 8 litre yakıyor yalan mı söylüyor,kullanmayı mı bilmiyor diye savunması.Hatta biri de sahibinden.com da bulduğu resimle çok yaktığını söylüyor..Alem bunlar.Bir yerlerden duyduklarını ölümüne savunuyorlar.Ya 4 yıldır kullandığım aracı bana mı öğretiyorsun?Bu aracın herşeyini ben bilirim.Ama nafile.Gel de anlat.

Yeni nesil turbo benzinliler çok yakmıyor.Bu bir gerçek.1,0 tsi ın 10 yakacağını sanmıyorum.Ben hiç 8-9 un üzerini bile görmedim 45 bin km de.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.