Bildirim
1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (40. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Hocam ne yaptınız siz ya. Tsi hiç 8-9 litre yakıyor denir mi? Şakşakçı kaynıyor burası. Kasıntı veriler koymanız lazım vallahi aforoz ederler sizi. Babalarının markasına laf kondurmazlar. Çok önemli onlar için.
Yok şurada yaptık bıdı bıdı derler. Araba kullanmayı bilmiyorsunuz derler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Araba kullanmayı öğrenmeniz lazım.
Tsi de klima açılmaz. Frene basılmaz. Arabaya yolcu alınmaz, tüketimi arttırır. Yolcu alınacaksa da o tüketim katiyen ve katiyen paylaşılmaz.
Mümkünse rüzgarlı havada rüzgara karşı sürülmez. Uzun yolda otobüsün, başka araçların arkasına girilir.
Yokuşlu yerde sürülmez, trafik varken sürülmez.
Lastik basınçları yüksek olmalı, gaza yumurta var gibi basılması. Turbo devreye mümkün mertebe sokulmamalı, 1.0,1.2 atmosferik neyinize yetmiyor.
Tüm bunları yaptıktan sonra verileri gerçek tüketim gibi forumlarda paylaşmalı, babanızın malı gibi savunmalısınız. İşte o zaman araba sürmeyi, pardon tsi sürmeyi öğrenmiş olursunuz.
-
Anlamanda sıkıntı olduğu için olabilir mi? Aynı yorumun devamında ne yazmıştım?
Atmosferik vs farkı yok, yeni nesil motorlarla düşük tüketimler elde edilebilir. Sakin, dikkatli kullanmak yeterli.
Fabrika verisi şehir dışı 6.1 olan aracımla E5 de 70-80 gidince 4.2, 4.4 yakalıyorum. Benim aracım 5litre yakıyor mu diyeyim? Gerçekçi olur mu? Şu an 11 küsürlerde yakıyor. Gerçek tüketimi bu.
quote:
Orijinalden alıntı: commandx
Araba kullanmayı öğrenmeniz lazım.
Tsi de klima açılmaz. Frene basılmaz. Arabaya yolcu alınmaz, tüketimi arttırır. Yolcu alınacaksa da o tüketim katiyen ve katiyen paylaşılmaz.
Mümkünse rüzgarlı havada rüzgara karşı sürülmez. Uzun yolda otobüsün, başka araçların arkasına girilir.
Yokuşlu yerde sürülmez, trafik varken sürülmez.
Lastik basınçları yüksek olmalı, gaza yumurta var gibi basılması. Turbo devreye mümkün mertebe sokulmamalı, 1.0,1.2 atmosferik neyinize yetmiyor.
Tüm bunları yaptıktan sonra verileri gerçek tüketim gibi forumlarda paylaşmalı, babanızın malı gibi savunmalısınız. İşte o zaman araba sürmeyi, pardon tsi sürmeyi öğrenmiş olursunuz.
-
Ben eglenıyorum zaten hocam, ınsanları rezıl etmek eglencelı baya :) eglenırken forum amacına uygun ınsanlara da bılgı saglayalım
Hayır bı de aracımı degıstırdım, gelmıs gecmıs. Belkı bı daha tsı motorlu arac bıle almam. Neden yalan soyleyeyım ? :) eskı arac ovucusu olsam multıjetlı puntomu yerden yere vurmazdım.
15bın km verı paylastım. Olur da almayı dusunen olursa referans olsun. Zıra ben sportage alırken adam akıllı bılgıye ulasamadım. Faydamız dokunsun ınsanlara. Bunlar gıbı bılgısız fanboylara aldanmasınlar.
Gdı motorla ılgılı de paylascam sadece bırıkmesını beklıyorum. Aynı rotada 13lt de yakıyor 8lt de. Hanı atmosferık motorlarlar hassas degılmıs ya, bızım forumun dıllere pelesenk yalanı :) tsı aynı rotada 6-7lt arasına sıkısıyordu.
Anlamadığın nokta neresi biliyormusunquote:
Atmosferik vs farkı yok, yeni nesil motorlarla düşük tüketimler elde edilebilir. Sakin, dikkatli kullanmak yeterli.
Fabrika verisi şehir dışı 6.1 olan aracımla E5 de 70-80 gidince 4.2, 4.4 yakalıyorum. Benim aracım 5litre yakıyor mu diyeyim? Gerçekçi olur mu? Şu an 11 küsürlerde yakıyor. Gerçek tüketimi bu.
70-80 sabit 4.2 yakan araban şehir içi 11 litre yakıyor ama
TSI 70 -80 km sabit 4 lt yakıyorsa Şehir içi en fazla 6 7 lt yakıyor. Şehir dışı ve şehir içi neredeyse aynı verileri elde ediyorum çoğu zaman. -
Asıl senin anlamadığın konu ne biliyor musun? Herkesin güzergahı senin güzergah gibi çerez değil.
Şu an 11küsür yakan aracım yazın antalyada 7 arası yakıyor. Bursada antalyada Ankarada düşük tüketim yakalamak çok kolay.
Senin 6-7 yakıyor dediğin tsi araç benim güzergahımda en az 9-10 yakar.
Güzergah günlük şu şekilde. Okul kreş ev market vs arasında, 2-3km mesafe. Düz yol 100metre bile yok, sürekli iniş çıkış tümsek ışık. Arada bir de 6-7km mesafede avm. Kış şartları, sürekli soğuk motor. Kaç yakar bu güzergahta tsi leon?
Ortalama hız verirsen daha mantıklı olur. Ama hangi şart olursa olsun ister trafik ister iniş çıkış hiç bir 1.2 1.0 TSI 9 10 yakmaz. 5 dk da alacağım yolu 45 dk aldim 8.3 yaktı.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Sadece şu konuda bile en az 5 kişi 8-9 yakar diyor ama sen yakmaz diyorsun.
Polo 1.2tsi test ettim, 9.9litre yaktı. Gayet sakin kullandım.
Ortalama hız yok benim arabada, en fazla 25tir.
-
Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız.
Geçenlerde ben de alıcı oldum, tüketim dışında beğendim. Testte 11.3 yaktı.
TSI kullanmayanlarin kullananlardan daha çok şey bildigini sanması gibi değil mi
1.0 1.2 TSI poloya 10 lt yaktirdiysan bence ileri sürüş eğitimi veren yerler var onlarla bir görüş .
quote:
Orijinalden alıntı: masterap
Ben eglenıyorum zaten hocam, ınsanları rezıl etmek eglencelı baya :) eglenırken forum amacına uygun ınsanlara da bılgı saglayalım
Hayır bı de aracımı degıstırdım, gelmıs gecmıs. Belkı bı daha tsı motorlu arac bıle almam. Neden yalan soyleyeyım ? :) eskı arac ovucusu olsam multıjetlı puntomu yerden yere vurmazdım.
15bın km verı paylastım. Olur da almayı dusunen olursa referans olsun. Zıra ben sportage alırken adam akıllı bılgıye ulasamadım. Faydamız dokunsun ınsanlara. Bunlar gıbı bılgısız fanboylara aldanmasınlar.
Gdı motorla ılgılı de paylascam sadece bırıkmesını beklıyorum. Aynı rotada 13lt de yakıyor 8lt de. Hanı atmosferık motorlarlar hassas degılmıs ya, bızım forumun dıllere pelesenk yalanı :) tsı aynı rotada 6-7lt arasına sıkısıyordu.
Aynen hocam. Dizel de kullandık, atmosferik de , tsi da. Dizel kullandık diye nikahımıza almadık. Atmosferik kullanıyoruz diye sabah akşam övecek değiliz. Şu anda tsi benim kullandığım güzergahlar için ideal. Yarın bir gün başka bir durum ortaya çıkar değiştirim. Ne ölümüne savunucusu olmak gerek ne de ölümüne nefret etmek gerek. Altı üstü dünya malı. Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Senin sorunun objektif yorum yapmıyor olman. Honda göçük konusuna 'ne var yani ben de arabamı sağa sola sürttüm ufak tefek kaporta göçükleri önemli değil' minvalinde yorum yapıyorsan objektif değilsindir.
octavia 1.2 tsi konusundaki iletimi aynı şekilde kopyalıyorum. orada da cevabını verimiştim çünkü.
quote:
honda rs konusunda araç 29 km/h ortalama ile 7.3 lt yakmış. 18 k/h ile 9.7 lt yakmış.
sen de şöyle yazmışsın.
"Tüketim başarılı. Youtube da da uzun yolda 4.6 tüketim paylaşanlar var bu araç için. Yeni nesil araçlar ekonomik kullanımla bu değerleri yakalayabiliyor. Gücüne, ağırlığına göre güzel rakamlar."
şimdi 20 km/h ortalama ile 7.2 lt yakan araç konusunda milleti şakşakçılıkla, yalancılıkla, dürüst olmamakla suçluyorsun. bu forumda tüketim konularına objekif yaklaşamayan bir numaralı üyesin. o yüzden milleti dürüstlüğe davet ederken ilk önce sen tarafsız ol. pejo 208 sahibi düşük tüketim verisi paylaşınca "hani atmosferikler düşük yakamıyordu" diye çıkışıp, adam "benim aracım turbo beslemeli" dediğinde hemen iletini silme mesela.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tsi için de farklı şeyler söylemiyorum. Gücüne, performansına göre iyi yaktığını söyledim.
Atmosferik için de var çok düşük tüketim konuları ama birçoğu açık açık yazmış deneme amaçlı, en düşük ne yakar ölçme amaçlı vs gibilerinden. Ama buraya bakıyorsun dizelden az yakıyor diyor. Peugeot 208 1.2 atmosferik motor çok az yakan bir araç. 70-80le 3.2 bile tutturabilirsiniz mesela. Ama hiç abartan, dizelden az yakıyor diyen var mı? Adam tsi aracım şehir içi 8-9 yakıyor diyor araba kullanmasını bilmiyor oluyor.
Hadi ben objektif değilim size göre. Konu sahibi objektif mi? Konu sahibine tepki vermeyip bana veriyorsanız siz de objektif değilsiniz.
Turkiyede en cok satan ilk 5 markanin b ve c sinifindaki ayni donanima sahip benzinli ve dizel araclarin fiyat farklarina bakmanizi tavsiye ediyorum. Fiat'a baktim simdi. Herkesin bok attigi Egea'da benzinli dizel farki 33bin TLquote:
Orijinalden alıntı: zotacing
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
Dizelle bol bol gezmeler diliyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafo0911 -- 16 Ocak 2019; 20:04:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X