Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
141.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Ortalama hız verirsen daha mantıklı olur. Ama hangi şart olursa olsun ister trafik ister iniş çıkış hiç bir 1.2 1.0 TSI 9 10 yakmaz. 5 dk da alacağım yolu 45 dk aldim 8.3 yaktı.
    Adam çok güzel bir şekilde kullanım şartlarını söylemiş ve 1.0 tsi bu şartlarda 9-10 yakar demiş. Neredeyse tatif edilenle aynı güzergahı kullanıyorum ve tdi+dsg Toledo bu şartlarda 10 litre civarında yaktı. Aynı ağırlıkta bir araçta 1.0 tsi motor dizelden az yakamayacağına göre arkadaş az bile söylemiş. Daha neyine itiraz ediyorsunuz anlamıyorum. Herkes sizin güzergahınızda araba kullanmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin tuhafı kullanıcılar tüketim fotolariyla yorum yaparken diger kişiler sağdan soldan duyduğu laflarla yok 1.0 tsi 10 litre yakar gibi şeyler söylüyor. Daha ilginci tüketim değerlerini kullanıcılardan daha iyi biliyorlar. Yıllardır kullandığımız aracı bize öğretiyorlar.

Forumun seviyesi gerçekten çok düştü eskiye göre. Eskiden mantıklı tartışmalar oluyordu. Şimdi hepsi takım tutar gibi fanatiklik peşinde. Rezil oluyorlar haberleri bile yok.

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Araç konusunda senden her türlü daha iyi bilirim her şeyi.

Tsi kullandında ne oldu?

Başın göğemi erdi?

Üç kuruş vergi az ödemek için, aklınca yakıt tasarrufu sağladığını düşünerek kullandığın aracı neredeyse su kadar az yakıyor diyeceksin.

Yumurta varmış gibi gaza basarak gittiğin yerde benim öyle bir derdim bile olmaz.

Neyse sen fındık motorunla eğlenmene bak..

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Araç nedir hocam?

• zotacing kullanıcısına yanıt
    onun sebebini de söyleyeyim, ford ecoboost motorlu araçların fiyatını acayip şişiriyor

2016'da 10-15 tane 1.0 ecoboost 140hp fiesta getirmişlerdi red&black. çok uyguna verdiler onları, birini de biz aldık duruyor halen 10bin km'de. yoksa fordda turbo benzinli ve dizel birbirine yakın, doğrudur.

fiat da aynı şekilde 1.4t araçları dizelle aynı paraya sattı. öyle ki ben 56bin tl'ye leonu alırken, 1.4t egea hb için yalan olmasın 75-80bin tl arası bi fiyat söylemişlerdi. satamadıkları için kaldırdılar o motor seçeneğini

bu arada 1.2tsi leon, 1.0 ecoboost fiestadan az yakıyor
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    çekici üstünde mi gidiyorsun şehiriçi
  • john mclane kullanıcısına yanıt
    Sizin kafadakiler gaza az bastığımizi sanıyor ama şehir içi 30 km ortalama hız atınca 30 km şehir içi mi olur diyor soldan soldan yardiriyoruz tasalanma aynadan LED farli bı Leon gelirse yol ver gitsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x15 kullanıcısına yanıt
    İddaa ediyorum benim aracı insan gibi kullanan birisi 25 30 km ortalama hıza kadar 7 nin üzerini görsün araci hediye edicem.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1984

Benim Türk olduğunu nereden biliyorsun :D

Arkadaş ti ile başladığı için ingilizce devam etmek istediğini var sayarak yoksa tabii tesei
    sen türksün diye yazdığımı hatırlamıyorum biz türküz yazdım
  • Bu konuya bayağıdır bakmıyordum, nerelere gelmiş mevzu yahu Kullanıcılardan çok kullanmayanların yorumları ile dolmuş konu...

Sevgili arkadaşlar; Hepimiz biliyoruz ki, benzer koşullarda kullanılmadan geçerli bir karşılaştırma yapılması mümkün değil... Burada yapılan konuşmalar havanda su dövmekten öteye gitmiyor görüldüğü gibi. Yapılan ağır ithamlar, kırılan kalpler de cabası...

Şöyle bir teklifim var; Madem otomobil severiz, böyle bir merakımız var, yakıt tüketimi karşılaştırması ile ilgili bir cengaver arkadaşımız ayrı konu açsın... Bu konuda farklı marka/modele sahip ve aynı illerde bulunan arkadaşlar buluşup, 40-50 km.lik bir şehir turu vs yaparak tüketim karşılaştırması yapabilirler diye düşünüyorum. Bu tarz etkinlikler, yüz yüze görüşmeler hem saygıyı hem de samimiyeti artırır diye düşünüyorum. Maksat işi biraz eğlenceye dökmek aslında... Birbirinizi kırdığınıza değmez, boşverin yaaa... 1.4 TSI jetta aracım var ve Adana'dayım... böyle bir etkinlik yapılırsa biz hazırız

• mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir konu vardı sanırım, iki kişi birisi tsi olmak üzere aynı yolu beraber gitmişler, sonuçta benzin üreten tsi Çanakkale savaşından kalma atmosferik motordan çok yakmış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

Öyle bir konu vardı sanırım, iki kişi birisi tsi olmak üzere aynı yolu beraber gitmişler, sonuçta benzin üreten tsi Çanakkale savaşından kalma atmosferik motordan çok yakmış.
    Konunun güncellenme zamanı gelmiş demek ki hocam 2 araç değil de, şöyle 5-6 araç daha iyi olur gibi. Bakalım üretim miktarı artmış mı görmüş oluruz:)

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Koskoca vw fabrika verisi paylaşmış, üstüne üstlük millet veri sunmuş hala hödö hödö. Allah aşkına keşke azalarak bitseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tafo0911

quote:

Araba sürmeyi bilmeyen sizsiniz bence, şehir dışı yol yapıp 6.9'a kadar veriyi düşürüp, üzerine 1000-2000 veya daha fazla şehir içi km yapınca 500km'de 0.1 artırıyor çoğu bilgisayarı ortalama tüketimi ve böylelikle arabanın az yaktığını psikolojik olarak görüyor çoğunuz. Kaldı ki bu 25km 6.9 gayet kasım kasım kasılarak sürülen bir sürüş stili. Ben de 1.2 veya 1.4TSI kullandığım zaman 9-11 litre aralığında geziniyorum çünkü araba gibi kullanıyorum, 0'dan 50'ye 12 dakika da çıkarmıyorum arabayı az yaksın diye.

Hocam senin bu kullanim tarzin dizele de 8-9arasi yaktirir. Bu kullanim tarziyla her araba cok yakar. Tsi in espirisi az basinca dizele yakin(dizel kadar demiyorum dikkat) tuketim degerleri sunmasi. Ayni marka ve model dizel benzinli arasindaki 20bin TL farki goz onune aldigimizda da tsi bazilarina daha cazip geliyor.

Alıntıları Göster
    Arkadaş TSI nedir bilmiyor. Hatta araç kullanmak nedir onu da bilmiyor belli. sadece gaz-debriyaj-frenle olmaz o iş. Onun adı araba sürmektir, kullanmak değildir.

• mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    İki tarafın da sıkıntıları var, puretech ler de tüketim konusunda çok başarılı ama çıkıp tsi gibi puretch en az yakan araç demiyorlar. Hatta tsi lardan daha düşük olabilir aynı hacimde. 1.0 tsi belki biraz daha az tüketebilir 1.2 puretech den, yalnız arada beygir ve hacim farkı var. Neyse demem o, burada birbirine laf yetiştiren herkes pompa hesabı bir event düzenlese sizin dediğiniz gibi çok iyi olur.

• Araç: Golf 7 1.4 TSI 125 DSG

Ort hız: 43 km/h

Ort tüketim: 8.0 lt

Dizel cidden mantıksız.. ;) (!)

https://forum.donanimhaber.com/golf-7-1-4-tsi-125-dsg-uzun-sureli-tuketim-verisi--123366287

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 17 Ocak 2019; 2:1:49 >

• spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    Konu 1.4 değil arkadaşım

Ayrıca o ortalama hız ile 8 yakiyorsan sabaha randevu al aracı servise göster.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.