Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
141.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gediklii

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Ben konu sahibinin eski mesajlarını hatırlıyorum. Honda sahibi iken VAG'a salladığı mesajlar vardır uğraşsak buluruz ama gerek yok ben hatırlıyorum inkar edebilir hiç önemli değil. Mesajımda da şunu yazdım konunun ilk günü:

"Seneye BMW 2.0 dizel alsa bu sefer 1.0 ne kola şişesi mi alıyoruz "

forumun genel hastalığı bu. japon kullanan sabah akşam atmosferik motor güzellemesi yapıyor, bu tür konulara koşa koşa mesaj atıyor. vw kullanan tsi az yakıyor derdinde. volvo kullananlar güvelikten dem vuruyor. egea kullananlar f/p diye sayıklıyor. hani bir söz var 'akılları pazara çıkarmışlar herkes yine kendi aklını almış' diye. herkesin görüşü kendine güzel . objektif yorum bulmak maalesef zor.

Alıntıları Göster
    Aynen öyle herkesin aracı en güzeli en iyisi. Her ailede vardır ya böyle her şeyi bilen biri. Sen mühendissindir doktorsundur eczacısındır ama o senden daha iyi bilir bir lise mezunu olduğu halde.

O yüzden alışkın olmak lazım ya he he deyip geçeceksin. Bu forumda VAG konusu olunca bütün Atmosferikçiler saldırıyor. İş araba almaya gelince yaauuuuvvvv bizim burada servisi yoktu, 2.elde hızlı satılan araba lazımdı da ohooooo bin tane yalan. Neyse zaten yakında her marka 3-5 tane satacak yıl boyunca kavga edecek bir şey de kalmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 15 Ocak 2019; 20:40:17 >

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi de çok bir şey bildiğine değil, laf olsun diye bir konu açtı, o da tesadüf tuttu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: john mclane

Konu sahibi de çok bir şey bildiğine değil, laf olsun diye bir konu açtı, o da tesadüf tuttu
    DSG, TSi , Dizel - Benzin kavgası içeren bir şeyin tutmaması şaşırtıcı olur

Ben bu bölümü Acun'a kızan insanlara benzetiyorum. Kızıp yine Survivor izliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Aynen öyle herkesin aracı en güzeli en iyisi. Her ailede vardır ya böyle her şeyi bilen biri. Sen mühendissindir doktorsundur eczacısındır ama o senden daha iyi bilir bir lise mezunu olduğu halde.

O yüzden alışkın olmak lazım ya he he deyip geçeceksin. Bu forumda VAG konusu olunca bütün Atmosferikçiler saldırıyor. İş araba almaya gelince yaauuuuvvvv bizim burada servisi yoktu, 2.elde hızlı satılan araba lazımdı da ohooooo bin tane yalan. Neyse zaten yakında her marka 3-5 tane satacak yıl boyunca kavga edecek bir şey de kalmayacak

Alıntıları Göster
    Bazı Seatçı fanboylar da herkesin onları kıskandığını sanıyor. Değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Bazı Seatçı fanboylar da herkesin onları kıskandığını sanıyor. Değil mi?

Alıntıları Göster
    Boş yapma sagdan devam

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Haklısın sen yeterince yapıyorsun.

• 1.2 tsi kullanıyorum.22-23 km ortalama hızla 9-10 lt yakar altı imkansız.30-35 km ortalama hızla da 7.5-8 civarı yakar.

Katalog verisi yalanında Vag grubu araçlar 1 numaraya yerlesir.Kullandığım bütün Ford araçlar katalog verisinin aynısını yakıyordu.Vag grubunda cekinmeden 3 lt daha ekleyebilirsiniz resmi verilerin üzerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 15 Ocak 2019; 23:34:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

1.2 tsi kullanıyorum.22-23 km ortalama hızla 9-10 lt yakar altı imkansız.30-35 km ortalama hızla da 7.5-8 civarı yakar.

Katalog verisi yalanında Vag grubu araçlar 1 numaraya yerlesir.Kullandığım bütün Ford araçlar katalog verisinin aynısını yakıyordu.Vag grubunda cekinmeden 3 lt daha ekleyebilirsiniz resmi verilerin üzerine.
    Oncekı sayfalarda 5-6 kısının ekledıgı, farklı araclardan fotograflar var. 30km/s hızda yakıtı 6lt/100km civarı bu motorun

Arac ne ve kacıncı sahıbısın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Oncekı sayfalarda 5-6 kısının ekledıgı, farklı araclardan fotograflar var. 30km/s hızda yakıtı 6lt/100km civarı bu motorun

Arac ne ve kacıncı sahıbısın ?

Alıntıları Göster
    105. sahibi, 645300 km'de.
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    Soru sordugum cevap versın fıatcı, sen traktore devam et :) yenı nesıl massey fergusonlar multıjetten sessız dıyorlar dogru mu? :)

• quote:

1.2 tsi kullanıyorum.22-23 km ortalama hızla 9-10 lt yakar altı imkansız.30-35 km ortalama hızla da 7.5-8 civarı yakar.

Aracınızda problem olabilir. Zira fabrika verisi 6 litre olan araca 9 yaktırmak için ya aracı kullanmayı bilmiyor olmanız lazım ya da motorda ciddi bir sıkıntı.

Bu benim şahsi verim (1.2 TSI, Manuel)

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız

Ki bence bu veri bile fazla. 6.1-6.2 yakan var 2300 gibi km'lerde. Ben de onlardandım ancak Ankara'ya son 1.5 ayda öyle kar yağdı ki mecburen dur kalk çok yapmaya, çok yavaş gitmeye başladım. Haliyle ortalama arttı. Ancak normal kuru ya da yağmurlu havalarda açık trafikte 6.0-6.5 arasını görmek çok basit.

• Ben zaten fabrika verisinin yalan olduğunu söylüyorum.Benim araç 110 bg.Fabrika verisi şehir içi 5.8 lt.Muhtemelen sizinki 90 bg.Kullanmayı bilmediğimi iddia etmenize gelince her ne kadar düşük bg de olsa fabrika verilerini tutturduğunuz için sizi tebrik edip aferim diyeyim.Eminim bu konuda en iyisi sizsinizdir.!

ekleme:Araç dsg. Düz vites 90 bg bir aracın 25 km ortalama hızla 6.9 yakması bence gayet normal bir rakam.Aynı araç 22 km ortalama hızla 7.2 görecektir.17-18 lere düşerse de 8 ler görülecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 16 Ocak 2019; 10:13:31 >
  • Arkadaslar bir onceki aracim megane 2 dizeldi.ayni yerde yasamaya devam ediyorum.18 km /s ortalama hizla 5.8 lt yakiyordu.25 km /s ortalama hizla 4.9 lt yakiyordu.ayni kosullarda 1.0 tsi 18 km/ s hizla 6.5 lt 25 km/s ortalama hizla 5.6 lt yakiyorum.bence akici olan cok yogun olmayan trafikte aralarinda 1 lt fark var.sehir disinda ise 85 km /s ort hiz ile megane 3.6 lt ,1.0 tsi ise 85 km/s ort. hizla 4.2 lt yakiyordu.sehir disinda makas daraliyor biraz.

Kisacasi yogun trafigin olmadigi dagin bayirin olmadigi yerlerde tsi yogun trafik dagda bayirda dizel.hicbir benzinli ayni kosullarda dizelden az yakamaz.

• quote:

34 km ortalama hızda 6.4 yakıyordu.8 litre nerede?.Bir sürü foto atılmış bir baksaydın keşke.

Ha araç 105 lik bu arada 90 lık değil.
  • Işler iyice kızışmış.

Bence tsi sahipleri, diğer motor sahipleri toplanıp bir etkinlik duzenlesin. Topluca A noktasindan B noktasina gitsinler. Sonuç olarak da buraya tuketimlerini yazsınlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • w210 e320 cdi
    boş ağırlığı 1600 kg
    3200 cc 6 silindir dizel 197 hp 470 nm 5 ileri klasik otomatik şanzımanlı araç

uzun yolda 6-6.5 litre
    şehir içi 8-8.5 litre
    İstanbul içi dur kalk çok yoğun trafikde 9- 10 litre (10 çok nadir)

buna göre buna göre benzinli araçların yakıt tüketimini kıyaslayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Araba sürmeyi bilmeyen sizsiniz bence, şehir dışı yol yapıp 6.9'a kadar veriyi düşürüp, üzerine 1000-2000 veya daha fazla şehir içi km yapınca 500km'de 0.1 artırıyor çoğu bilgisayarı ortalama tüketimi ve böylelikle arabanın az yaktığını psikolojik olarak görüyor çoğunuz. Kaldı ki bu 25km 6.9 gayet kasım kasım kasılarak sürülen bir sürüş stili. Ben de 1.2 veya 1.4TSI kullandığım zaman 9-11 litre aralığında geziniyorum çünkü araba gibi kullanıyorum, 0'dan 50'ye 12 dakika da çıkarmıyorum arabayı az yaksın diye.

Hocam senin bu kullanim tarzin dizele de 8-9arasi yaktirir. Bu kullanim tarziyla her araba cok yakar. Tsi in espirisi az basinca dizele yakin(dizel kadar demiyorum dikkat) tuketim degerleri sunmasi. Ayni marka ve model dizel benzinli arasindaki 20bin TL farki goz onune aldigimizda da tsi bazilarina daha cazip geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hüsami kullanıcısına yanıt
    Benim Türk olduğunu nereden biliyorsun :D

Arkadaş ti ile başladığı için ingilizce devam etmek istediğini var sayarak yoksa tabii tesei

• Bende 1.4 TSI jetta var.

44km/s ortalamayla çok az dur kalk olan yolda tüketim 5.6lt .

20km/s ortalamalı trafikli yolda rahat 10lt

130-140km/s civarı hızlarda 7.5lt civarı
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.