Şimdi Ara

1.0 ECOBOOST KULLANIM OMRU ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu motorla ilgisi yok ama bir arkadaşın geçmişte sıfır aldığı dizel Focus'un, 250.000 km civarında yüksek hızda giderken piston tarafından motor bloğu delinmişti.
    Araçtan çıkan duman rengi de çok sağlıklı değildi, en azından olaydan önceki son bir sene içerisinde. Sorun çıkacakmış izlenimi veriyordu.
    Muhtemelen arabaya iyi bakmamıştır diye tahmin ediyorum.
  • Power7Gear kullanıcısına yanıt
    Duusuk km lerde alip 100 k ya gelince satmayi dusundugumden sikinti yok o kmlere gelmeyidusunmiyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 240 bin km ömür biçilmişti diye hatırlıyorum.

• muslera35 M kullanıcısına yanıt
    240 bin kilometre en az gider bi yerde okumuştum keşke şimdi bulup paylaşsam ecoboost fiesta kullanıyorum focustan hariç memnunum ama 5 binde aracım
  • SalutGilles kullanıcısına yanıt
    Evet bende öel biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Power7Gear

Bu motorla ilgisi yok ama bir arkadaşın geçmişte sıfır aldığı dizel Focus'un, 250.000 km civarında yüksek hızda giderken piston tarafından motor bloğu delinmişti.
    Araçtan çıkan duman rengi de çok sağlıklı değildi, en azından olaydan önceki son bir sene içerisinde. Sorun çıkacakmış izlenimi veriyordu.
    Muhtemelen arabaya iyi bakmamıştır diye tahmin ediyorum.

Hocam kol çıkarma sadece aşırı zorlama durumunda olur. Yani "insan gibi" kullanılırsa kolay kolay kol çıkarmaz bi motor.
  • 240k yeterli.

Zaten motor ufak olduğu için ucuz.

2.000-3.000'e yeni motor alınır.
  • O km lere gelmeden aracim zaten kullanlip satilmis olucak. Bakalim baya niyetlendik bundan sorasi kismet artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muslera35 -- 1 Temmuz 2014; 23:53:44 >
  • motorumu citroenden alıyor yoksa bu 1.0 benzinlisini demi yoksa bunu kendi üretiyormu bilgisi olan var mı..??? birde bu motorda otomatik var mı..
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    Yapma be usta. Citroen uretse paranin dibine vururdu. Bu motorlar artik gelecegin motorlari ford buldu bunu ve pazara en erken giris yapti. Ve bu sayede adamlar artik paraya baska isimler buluyolar

• motor asiri zorlanip,sıkıstirilmadikca sorun olmaz...renault un 0.9 tce motorlari icinde ayni on yargilar vardi sirketler catir catir kullaniyorlar tabi yillardir kullanilan 4 silindirli motorlar gibi uzun omurlu olup olmadigini zaman gosterecek

• sanirim.son iki yildirda yılın motoru seçiliyor bu ecoboost. ford bayisinde çalışan öğrencilerimde öve öve bitiremiyorlar. kronik problem yok diyorlar ama soylendigi kadar az yakmiyor diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ftp_57

Açıkcası bu motorları hemen yaptık hadi üretime sokalım demiyorlar.Belli km 'ler boyunca testleri yapılıyor.Normal bir insanın bakımlarını düzgün yapması ve insani kullanması koşuluyla bir motoru biterebilceğine inanmıyorum.

O yuzden dert etmeyin içinize sindiyse gönül rahatlığıyla alabilrsiniz.

DSG yide öyle uzun uzun testlerden geçirip üretiyorlardı ama sonuçları ortada.

1.0 motora turbo takıp verim alabilmek adına habire sıkıştırmanın illaki geri dönüşleri olacaktır. 250-300K da motor yaptırmak gerekecekse bu süreç erkene inebilir. şayet mühendislik ve arge çalışmalarını adam akıllı yapıp uygun materyallerle motor alaşımını destekledilerse belki hiç sorun çıkarmadan normal 1.4 1.6 lar gibi uzun yıllar kullanıladabilir. tamamiyle bekle ve gör yani zamanla anlaşılabilecek şeyler.

• Yahu neden fazladan yorulsun ki? Motoru üretip pat satışa çıkarmıyorlar. Yüzbinlerce km test edilip satışa çıkıyor. Eğer usulüne uygun kullanırsanız ve bakımlarını eksik etmezseniz uzun yıllar binebilirsiniz hocam.
  • Böyle şeylere çok takılmayın. Zaten yüzlerce testten geçiyor bu makineler. Bu işin ar-ge'si 3-5 yıl sürüyor. Biz toplum olarak bu konularda biraz bilgisiziz malesef. Bu motorda dikkat edilmesi gereken şey turbosudur. O da kurallarına uyarak kullanılırsa herhangi bir sıkıntı çıkarmayacaktır.
  • spitzer S kullanıcısına yanıt
    Peki bir turbo motor kullanilirken nelere dikkat edilmelidir ?

• http://www.ford.com.tr/Hidden/ecoboost

Üst üste üç yıl yılın motoru.

• quote:

Orijinalden alıntı: muslera35

Yapma be usta. Citroen uretse paranin dibine vururdu. Bu motorlar artik gelecegin motorlari ford buldu bunu ve pazara en erken giris yapti. Ve bu sayede adamlar artik paraya baska isimler buluyolar

hocam ford bulsa ne citroen bulsa ne TÜRK yapımı olmadıktan sonra fark etmez... dizeli zaten psa gurubundan alıyor onu üretemiyor ford o biliniyorda
    merak ettiğim konu citroen bi çok markaya motor satıyor ama dizele nedense otomatik kısmını vermiyor sadece kendi araçlarında kullanıyor gerisi sadece manuelle satışta.. acaba bu 1.0 benzinlide onların üretimi mi onda da mı sadece manuel olacak merakım bu.. eğer kendisi üretiyorsa muhtemen otomatikte olur diye düşündüm...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.