Şimdi Ara

1.0 ECOBOOST KULLANIM OMRU ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    50 bin dolaylarina biraz para ekleyerek sifir ya da ikinci elde az kullanilmis ford focus hb 1.0 ecobosst motorlu bir arac almayi planliyorum. Kullanici yorumlarindan motor kapasitesinin bu arac icin yeterli oldugu kanaatine vardim nasipse birde test surusu yapacagim. Sevgili focus sahipleri 1.0 ecoboost un omru ile ilgili ne dusunuyosunuz ? Ufacik motor o arabayi tasdikca kisa omurlu olur cabuk yipranir diyenler var uzun kilometreler yapmis sifirdan 70 80 bin km leri gorenler varsa aracla ilgili tecrubelerini aktarabilir mi acaba ? Paylasim ve katkilariniz icin simdiden tesekkurler.

• Açıkcası bu motorları hemen yaptık hadi üretime sokalım demiyorlar.Belli km 'ler boyunca testleri yapılıyor.Normal bir insanın bakımlarını düzgün yapması ve insani kullanması koşuluyla bir motoru biterebilceğine inanmıyorum.

O yuzden dert etmeyin içinize sindiyse gönül rahatlığıyla alabilrsiniz.
  • ftp_57 F kullanıcısına yanıt
    Kalbim bu arabayi isaret ediyo ama aklimida ikna etmeye calisiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: muslera35

Kalbim bu arabayi isaret ediyo ama aklimida ikna etmeye calisiyorum :)

Türkiyede insanlar araç alırken 2 seçenek arasında kalır. Mantık mı ? Aşk mı ?

ben ilk aracımı alırken hayalimde Mazda vardı lakin mantık öne geçti gittim megane 2 aldım :)

neden çabuk elden çıkrabilme az zarar etme vs sebeplerde.

sonuc : 1250 tl kar ile 3 günde sattım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftp_57 -- 1 Temmuz 2014; 20:46:03 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Sagolun dusunceniz icin.
  • ftp_57 F kullanıcısına yanıt
    Ooooo tam adamina rastladim o zaman :):) gidisat nnasi olur peki piyasada ben eylul ekim gibi dusuniyprum. Ikinci el boyle giderse sifira yonelicem. 10 bin tl fark icin 50 bin tl lik arabada niye riske giriyim ki temizmi duzgin mu diye
  • Kullan at mantığı otomotiv sektorune de hakim olamaya basladigina gore 250 300 bin denebilir.

Ondan sonra masrafini edip epey daha gider.

Yalniz kullanim tarzi cok onemli bence , biraz nazik olmak lazim
  • quote:

Ooooo tam adamina rastladim o zaman :):) gidisat nnasi olur peki piyasada ben eylul ekim gibi dusuniyprum. Ikinci el boyle giderse sifira yonelicem. 10 bin tl fark icin 50 bin tl lik arabada niye riske giriyim ki temizmi duzgin mu diye
    Hocam böylesine aşırı besleme ile sıkıştırılmış motorlar, atmosferik aksanlarından ister istemez daha kısa ömürlü olacaktır. Yalnız kısa ömür dediysem 100.000 km de motor bitti durumu olmayacaktır. Gel gelelim 200.000 kilometreden sonra ağır bir masraf açsa bile, senede 10.000 kilometre yapan birisi için 20 sene demektir. O yüzden motor ömrü konusunda sıkıntınız olmasın, yağını, suyunu eksik etmeyin, bakımını aksatmayın, motoru üzmeyin (Atıyorum soğukken gaza yüklenmeyin, stop ederken bi 10-15 saniye bekleyin v.b) o da sizi üzmez.

• muslera35 M kullanıcısına yanıt
    inan o eskidendi :) artık mevsimi piyasası belli değil heran herşey olabilir.Eskiden kışın düşer yazın çıkardı şimdi hep çıkıyor .

Kader kısmet
  • Sıkıntı olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftp_57

inan o eskidendi :) artık mevsimi piyasası belli değil heran herşey olabilir.Eskiden kışın düşer yazın çıkardı şimdi hep çıkıyor .

Kader kısmet
    Daha çabuk yıpranır diyenlerin sayısal bir dayanağı olduğunu sanmıyorum.
  • Bide ben kullandim cok km ler yaptim tik demedi diyen biri ciksa
  • quote:

Bide ben kullandim cok km ler yaptim tik demedi diyen biri ciksa
    3.7 v6 lar gayet dayanıklı motorlar. 1.0 niye dayanmasın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

3.7 v6 lar gayet dayanıklı motorlar. 1.0 niye dayanmasın...

Alıntıları Göster
    hocam bu motor silindir başına 333 cm3 hacime sahip.Yani 4 silindir 1.3-1.4 motorlarla aynı hacimde.Çok sıkıntı olmaz, ayrıca ford hiç bir zaman diğer markalar kadar sıkıntılı motorlar çıkarmadı zaten.
  • furkantasdemir kullanıcısına yanıt
    Sagolun
  • quote:

Sagolun
    Hocam bu motorda Powershift seçeneği var mı??
  • Ford bu aklinda en ufak soru işareti olmasın hayati parca bile degistirmeden 1 milyonu bulur.bugunr kadar yapilan hic bir ford motorunda sorun gormedim
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Otomatik dusunmuyorum. Ilk arabam uzun yollarda manuelin tadini cikarmak istiyorum. Onun disinda babamin arabasi otomatik. Manuel candir :)):)
  • quote:

Otomatik dusunmuyorum. Ilk arabam uzun yollarda manuelin tadini cikarmak istiyorum. Onun disinda babamin arabasi otomatik. Manuel candir :)):)
    Bu motor forumda ilk tartışıldığı zamanda paylaşmıştım. Ford motoru 250.000 km test etmiş.
  • Malum sitede 300 k km de TSİ araçlar var onlarda sıntı yoksa ecoboost motorlarda da olmaz diye tahmin ediyorum ancak şöyle birşeyde var ecoboost hem 3 silindir, hem 1.000 cc, hde 125 hp biraz aklım bulandı açıkçası...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.