Burda hala 1.0 fındık motor diye saçmalayan bazı dinazorlar var da ondan tepki gösterdim. Aklı yok fikri var bazılarının. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1.0 TSİ vs 1.6 TDİ - 1.0 nasıl daha seri ? (3. sayfa)
-
-
Bende 1.2 tsi jetta var,komşumda golf 1.6 tdi var hersene 2 araç tatile gideriz uzun yolda ara hızlanmalarda ve rampalarda kesinlikle yetişemiyorum, tdi öyle bir ara hızlanma yapıyorki ben yetişebilmek için vitesi 6 dan 4e çekmek zorunda kalıyorum ve yinede yetişemiyorum heleki 1.0 tsi nin 1.6 tdi karsısında uzun yolda hiç şansı yok.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Jetta nın platformu golfe göre daha eski ve daha ağır. Bu denemeyi 1.2 tsi ve 1.6 tdi dsg golf ile yapmak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.
1.2 TSI 105 beygir, 1.6 TDI 110 beygir. Ayrıca jetta golf'den biraz daha ağır bir araç. Yani performans anlamında golf daha iyi olacaktır doğal olarak.
Ayrıca benzinli araçta (turbolu veya atmosferik fark etmez) vites düşürüp devir yükseltmeniz mecburiyettir zaten. Benzinliler dizel gibi alt devirlerde güç üretemezler.
1.0 TSI ise 1.2'den daha güçlü bir motor. 1.2 TSI 105 beygir iken yeni 1.0'lar 115 beygirdi sanırım. Yani aynı kasa araçları kıyaslarsak(golf vs golf) ağırlığın da avantajıyla 1.0'ın 1.6 TDI'ı geçmesi normal.
-
Bende zaten farklı birşey söylemiyorum, ama siz şunu derseniz 1.0 tsi motor uzun yolda rampada ara hızlanmada 1.6 tdi yi geçer o zaman yanılırsınız.Ben zaten 1.0tsi dragda tdi motoru geçer diyorum.Drag ile gerçek yoldaki deneyimi karıştırmayın,arkadaşımda daihatsu applaus 1.6 bi araba vardı mersedes 560sec i kalkısda geçiyordu.
Rampada ara hızlanmada geçmenin dizelle veya benzinle, turboyla alakası yok. Gücü fazla olan ister kalkıştan itibaren ister ara hızlanmada olsun geçer. Kısa anlık mesafelerde ise vites oranlarının etkisi büyük olur, 560sec durumunda olduğu gibi. Önceki sayfada bu konuyu detaylıca anlatmıştım okuyabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 8 Kasım 2020; 18:53:5 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X