Şimdi Ara

1,0 yarisler hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.0 yarislerin çekiş gücüyle ilgili bugün bir arkadaşımla tartışmaya başladık.Malum halk arasındaki klişe diye tabir edebileceğimiz " o motor o arabayı çekmez" , " gitmez o gitmez" tarzı yorumlar döndü durdu masada.Ben de sizlere , kullanıcılarına , sormak istedim.1.0 litre motora sahip yeni yarislerin yakıt tüketimi-performansı nasıl.sollamalarda üzüyormuş diye duydum ne derece doğrudur.Şehir içinde şehirlerarası perfonmasnı vb. bilgileri iletirseniz aydınlanmış olurum.

teşekkürler=)

• quote:

Orjinalden alıntı: can_90_05

Arkadaşlar merhabalar.

1.0 yarislerin çekiş gücüyle ilgili bugün bir arkadaşımla tartışmaya başladık.Malum halk arasındaki klişe diye tabir edebileceğimiz " o motor o arabayı çekmez" , " gitmez o gitmez" tarzı yorumlar döndü durdu masada.Ben de sizlere , kullanıcılarına , sormak istedim.1.0 litre motora sahip yeni yarislerin yakıt tüketimi-performansı nasıl.sollamalarda üzüyormuş diye duydum ne derece doğrudur.Şehir içinde şehirlerarası perfonmasnı vb. bilgileri iletirseniz aydınlanmış olurum.

teşekkürler=)

merhaba. yaris 1.0 la hergün 90-100 km yol yapıyordum.sehir içinde yeterliydi.cok performanslı desem yalan olur tabi.ama ekonomik bi arabaydı.zaten üretim amacıda o.sehirler arası yola gelince de 185 km/h hıza ulastık.hafif rampaydı ama .az yaksın istiyosan alınabilecek bi araba.

• performansla öyle yüksek süratlerle işim olmaz hiç bir zaman 120yi geçmem.Merak ettiğim hızlanması =) teşekkürler cevabınız için.
    Peki yol tutuşu nasıldır bu arabaların
  • hiç merak etme 1.0 yaris birçok kişinin sandığından çok daha fazla performanslıdır. Bucegu60 ın dediği gibi 185 yapmak nasip olmadı ama ben de 170 i gördüm. araba ve bagaj ful dolu Isparta-Eskişehir 3.5 saatte geldim. (Scenic ile de aynı sürelerde alıyorum) Yolda birçok 1600 e tokat attım. Ama tabi bu 1600 kadar iyidir demek anlamında değil basarsanız gidiyor demek içindir. Ancak performanslı kullanımda 1600 e yakında benzin yakıyor meret. Adam gibi uslu uslu giderseniz şehir dışı 4.5-5 lt/100 km şehir içi 8 lt civarı yakar. üç yıllık tecrübe ile sabittir.
  • bu araba kardeşimde vardı.....performansı normal kullanıcı için yeterli....yakıt şehir içinde 6-7 lt/100 km arası değişiyor...lpg li ve dizellerden çok az fazla yakıyo..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kir-pi

hiç merak etme 1.0 yaris birçok kişinin sandığından çok daha fazla performanslıdır. Bucegu60 ın dediği gibi 185 yapmak nasip olmadı ama ben de 170 i gördüm. araba ve bagaj ful dolu Isparta-Eskişehir 3.5 saatte geldim. (Scenic ile de aynı sürelerde alıyorum) Yolda birçok 1600 e tokat attım. Ama tabi bu 1600 kadar iyidir demek anlamında değil basarsanız gidiyor demek içindir. Ancak performanslı kullanımda 1600 e yakında benzin yakıyor meret. Adam gibi uslu uslu giderseniz şehir dışı 4.5-5 lt/100 km şehir içi 8 lt civarı yakar. üç yıllık tecrübe ile sabittir.

ewet başta söylemeyi unuttum.yüksek devirde kullamamak derekiyor.küçük hacimli motor oldugunda fazla zorlamamk lazım.yoksa fazla yakar.
    hele 1.6 kapışmaya kalkınca daha fazla yakıyo

• 8 lt/100 km verisi her marşta yaklaşık 3.5 km yol katetme durumunda elde edilen bir değerdir. daha uzun mesafelerde kullanırsanız 6-6.5 lt/100 km şehir içi yakıtı görmeniz hiç de zor değildir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ağırlıklı şehir içi kullanılıyorsa performansı yeterli.. Ancak araçtan 1,3 Yaris'in çekişini beklememek de lazım..
  • 7 aydır aracı kullanıyorum. 6 lt şehir içi (izmir trafiği) 4.5 litre şehir dışı kullanıyorum. dizel almayı düşünüyoruk bu araç dikkatimi çekmişti. Doğru karar verdiğimi düşünüyorum. Performans bekleme ha gaz pedalına basınca gidiyor fakat yakıt tüketimi de artıyor. drag yapmadığımı da düşünerek performansı yeterli düzeyde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.