Şimdi Ara

1.000.000 TL paranız olsa hangi işi kurardınız? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
8
Favori
7.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Wüste

Köye yerleşir, orada 10 dönüm arsa alıp ortasına bir ev ve çevresini meyve ağacından bir ormanlık alan yapardım.

Keşke

Peki iş nolacak :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xPhoeniXx

quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan

Umut fakirin ekmeğidir yazalım o halde.

Ufak çapta bi yazılım firması kurarım üniversitenin ilgili bölümlerinden mezun işten anlayan yani bu işe gönül vermiş yeni mezun 4 kişide ortak bulurum. Yatırımı yapıp küçük ve orta ölçekli firmalara iş çözümleri geliştiririz. Sonrası malum istikrarlı büyüme.

Çok güzel bir düşünce. Şöyle bakınca hayat zaten gitgide mobil oluyor :) güzel bir mobil aplikasyon yazılabilir, geliştirilebilir ve gelecek için daha bir çok yazılım düzenlenebilir.

Müşteri portföyü sonradan değiştirilebilir. Bilişim sektörü bu katılımı olmadığı alan yok. Bu gün revaçta olduğu için iş dünyası odaklı yazılımlar geliştirmek benim için 1 tercih. Ancak sivil kullanıcı bazlı uygulamalar geliştirmek için halkın ilgi duyduğu alanların ve ihtiyaçlarının ciddi manada analizi ve sentezinin iyi yapılmış olması gerek.

• Grafik ajansı açıp paranın geri kalanını saklardım kendim ve şirket için.
  • quote:

quote:

quote:

Umut fakirin ekmeğidir yazalım o halde.

Ufak çapta bi yazılım firması kurarım üniversitenin ilgili bölümlerinden mezun işten anlayan yani bu işe gönül vermiş yeni mezun 4 kişide ortak bulurum. Yatırımı yapıp küçük ve orta ölçekli firmalara iş çözümleri geliştiririz. Sonrası malum istikrarlı büyüme.

Çok güzel bir düşünce. Şöyle bakınca hayat zaten gitgide mobil oluyor :) güzel bir mobil aplikasyon yazılabilir, geliştirilebilir ve gelecek için daha bir çok yazılım düzenlenebilir.

Müşteri portföyü sonradan değiştirilebilir. Bilişim sektörü bu katılımı olmadığı alan yok. Bu gün revaçta olduğu için iş dünyası odaklı yazılımlar geliştirmek benim için 1 tercih. Ancak sivil kullanıcı bazlı uygulamalar geliştirmek için halkın ilgi duyduğu alanların ve ihtiyaçlarının ciddi manada analizi ve sentezinin iyi yapılmış olması gerek.

Kesinlikle haklısınız... Ben olsam Sosyal Ağ uygulaması yazmaya çalışırdım (başlangıç için).

• Dükkan alırdım, kiraya verirdim. Sonra gelecek parayla da başka ülkelerde yaşardım. Her ay başka ülke.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Grafik ajansı açıp paranın geri kalanını saklardım kendim ve şirket için.

Peki Grafik Ajansı nedir hocam? Alanları nelerdir? Mazur görün lütfen bugüne kadar grafik ile ilgili bir iş bilmediğim için soruyorum..

• Belki 4 tane alınır hocam, evlerın cogu eskı oldugu ıcın oyle asırı pahalı degıller.
  • Her türlü tasarımı aklına getir basılı ve dijital olarak. İnsanlar ve şirketler için görsel destek veriyorlar, kimlik ve stil yaratıyorlar istenilene göre.
  • quote:

quote:

Köye yerleşir, orada 10 dönüm arsa alıp ortasına bir ev ve çevresini meyve ağacından bir ormanlık alan yapardım.

Keşke

Meyvelerin hepsini nereme yiyeceğim hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Belki 4 tane alınır hocam, evlerın cogu eskı oldugu ıcın oyle asırı pahalı degıller.

O zaman çok iyi hocam. 4 tane ev aylık 10000 lira kira getirirse gayet mantıklı bir yatırım olur

• quote:

quote:

quote:

Keşke

haklısınız hocam düşünmemişim

• quote:

Her türlü tasarımı aklına getir basılı ve dijital olarak. İnsanlar ve şirketler için görsel destek veriyorlar, kimlik ve stil yaratıyorlar istenilene göre.

Anladım hocam. Sağolun açıklama için :) getirisi de yüksekse neden olmasın böyle bir iş :)

• quote:

quote:

Her türlü tasarımı aklına getir basılı ve dijital olarak. İnsanlar ve şirketler için görsel destek veriyorlar, kimlik ve stil yaratıyorlar istenilene göre.

Anladım hocam. Sağolun açıklama için :) getirisi de yüksekse neden olmasın böyle bir iş :)

10 dönümden bahsediyoruz hocam.Yetişkinlik dönemlerinde bir meyveden 200 kg ürün alınabilir.

Edit:Kusura bakmayın yanlış mesajı alıntılamışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wüste -- 28 Mayıs 2016; 18:09:12 >
  • quote:

quote:

quote:

Keşke

• Kısmetse olur benim için. Sen ne planlardın? Merak ettim.
  • İnşaallah hayal ettiğiniz herşey gerçekleşir hocam

Benim 1.000.000 TL param olsa genellikle ticaretle uğrasmayı tercih ederdim...

*** İspanya'dan ev alırdım. Barcelona'da kiralar el yakıyor ama satın almak için fiyatları çoğu Avrupa kentine göre uygun.(Minimum kira bedeli 1500 Euro)

*** Bowling salonu açardım.

*** Franchise alarak güzel, sağlam bir cafe açardım.

*** Domino's Pizza açardım.

*** Şartları zorlayarak Burger King açmaya çalışırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..ScReaM -- 28 Mayıs 2016; 18:43:17 >
  • Benim aklıma nedense hep hazır para ile değil de gelir ile kurulacak işler geliyor.Her zaman istemişimdir büyük işler yapmak isteyen liseli,üniversiteli gençleri toplayıp onlarla proje grupları kurmayı.Öğrenci adam birşeyler öğrenip,işe yarayıp,geleceğine yatırım yapıp bir de üstüne aylık 500 lira alacağı bir iş bulunca acayip mutlu oluyor.Herbir kişiye ortalama aylık 500 lira versen 20 kişiye 10.000 lira eder.20 kişiyle 5-6 tane proje yapılır.Ben böyle bir şey yapsam herhalde 3-4 kişiye web tasarım,3-4 kişiye web programlama,4-5 kişiye mobil programlama öğretirim.Geriye de 5-10 kişi kalır.
    Bu grupla yapılabilecekler hayal gücüne bağlı.Android,IOS programları yapılabilir,web girişimleri yapılabilir,hepsiyle beraber ortaya yeni bir felsefe konulup yeni bir komunüte oluşturulup(inci sözlük buna iyi bir örnek),yeni bir akım başlatılabilir.
    Bu tarz işlerde önemli olan devamlılık.Projelerin devamlılığı için harcamaların minimum tutulması,mümkün olduğunca çok kişi toplanması,çalışanlara hem hisse verilmesi hem ödeme yapılması,hayal kurmalarının sağlanması,iyi eğitim verilmesi ve iyi yönetilmesi çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatankalahari -- 28 Mayıs 2016; 18:53:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

10 dönümden bahsediyoruz hocam.Yetişkinlik dönemlerinde bir meyveden 200 kg ürün alınabilir.

Edit:Kusura bakmayın yanlış mesajı alıntılamışım.

Mantıklı hocam. Tabi işi de iyi bilmek lazım. Misal ben hiç anlamam meyve yetiştirmekten falan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tatankalahari

Benim aklıma nedense hep hazır para ile değil de gelir ile kurulacak işler geliyor.Her zaman istemişimdir büyük işler yapmak isteyen liseli,üniversiteli gençleri toplayıp onlarla proje grupları kurmayı.Öğrenci adam birşeyler öğrenip,işe yarayıp,geleceğine yatırım yapıp bir de üstüne aylık 500 lira alacağı bir iş bulunca acayip mutlu oluyor.Herbir kişiye ortalama aylık 500 lira versen 20 kişiye 10.000 lira eder.20 kişiyle 5-6 tane proje yapılır.Ben böyle bir şey yapsam herhalde 3-4 kişiye web tasarım,3-4 kişiye web programlama,4-5 kişiye mobil programlama öğretirim.Geriye de 5-10 kişi kalır.
    Bu grupla yapılabilecekler hayal gücüne bağlı.Android,IOS programları yapılabilir,web girişimleri yapılabilir,hepsiyle beraber ortaya yeni bir felsefe konulup yeni bir komunüte oluşturulup(inci sözlük buna iyi bir örnek),yeni bir akım başlatılabilir.

Çok emek gerektiren, fakat geleceğe yönelik temiz fikirler bulunabilecek harika bir eğilim olur hocam. Düşünceniz gayet güzel ama bir okadarda riskli bence :)

• kedime 61-62 strat alırdım bir de fazlaca kabin amfi vb... sonra siteme güzel bir konser verip intihar ederdim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.