Şimdi Ara

1.1.1 FIRMWARE'i 1.1.2'ye YÜKSELTME REHBERİ - RESİMLİ ve TÜRKÇE...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bugün bazı mesajlarda söz verdiğim gibi 1.1.1 veya 1.02 olan iphone ların 1.1.2 ye garantili yükseltme rehberini, detaylı, resimli ve TÜRKÇE olarak PDF formatında aşağıdaki linke attım. Kendimin de deneyerek başardığım güncelleme olmasa bu cesareti bulmazdım. Yine de telefonlarına zarar gelebilecek arkadaşlara söylemeliyim ki, bu tamamen bir tercümedir ve metni yazan Mark arkadaşımızın da dediği gibi ben hiç bir şekilde sorumluluk kabul edemeyeceğim.

Ayrıca ben Mac kullanıcısı olduğum için bu rehber de Mac versiyonu, PC için en son sayfada gerekli açıklamalar bulunmaktadır. Dosya boyutu 1.75 Mb.

http://*****share.com/files/72519392/iphone112.pdf

Herkese iyi şanslar....

• turkcelestırmen bırcok arkadas ıcın cok ıyı olmus bellı kı baya ugramıssın ..

tebrıkler.. elıne saglık

Islemler sırasında hıc sorun yasadıgın bolum oldu mu yoksa tıkır tıkır ısler yolunda mı gıttı merak ettım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimaron -- 27 Kasım 2007; 1:56:32 >
  • Kardeş,

Rapidshare linkine tıklıyorum ama 132 dakka bekle falan diyor... benmi yalnış yapıyorum yoksa hep böyle beklemek mi gerekiyor..
  • arkadaşım tebrik ediyorum cok basarılı bi çalısma olmus. bende aynı yöntemi kullanarak 1.1.2 ye yukseltmiştim telefonunmu ve ne zamandır oturup bu turkcelestirmeyi yapmak istiyodum fakat bir turlu vakit bulamadım. Ben bu yöntemi kullanarak MAC OSX işletim sisteminde hiç bir sorun yasamadan 1.1.2 yaptım adımlar gayet acıklayıcı ve sorunsuz calısıyor.
    Tesekkürler weakstorm!
  • arkadaşlar mesajlarınız bana büyük gurur verdi. keşke zaman daha bol olsa da bir çok bilgiyi türkçeleştirerek paylaşabilsek.

tsulhan: tekrar denedim. bende bir sorun gözğkmüyor, beleş ve paralı her iki türlü de bağlansan bir sorun olmuyor. anında indiriyor.
  • OK. Dosyayı indirdim. PDF linkindeki PC için yazılmış yere gittim ve önce virginize işlemi için yazılan rehbere girdim.http://www.hacktheiphone.com/111/iphone_repairing_baseband_windows.html burada Mutlaka olması gerekenler listesinde bazı anlamadığım şeyler var.

* an iPhone with 1.0.2 firmware which is currently working.
    * a fully charged battery.
    * 03.x series modem firmware (mine is 03.14.08_G).
    * a patched lockdownd file already installed. If you don't and use a non-AT&T SIM your iPhone will leave you at the activate screen which you will need to bypass before continuing.
    * BSD SubSystem and OpenSSH installed.
    * Mobile Terminal or Term-vt100 installed (just in case you lose Wi-Fi).
    * the ability to use WinSCP and PuTTY to transfer files and send commands via SSH to the iPhone.

Bunların bazılarının ne olduğunu ve bende olup olmadığını bilmiyorum. Mesela "a patched lockdown file" nedir? BSD subsystem ve open SSH nedir?
    Mobile terminal orm tem-vt100 nedir?

WinSCP ve Putty nedir?

SSH heralde iphonu oturttuğumuz dock oluyor değil mi?

• Birde işlemleri bilgisayarda yapıyoruz değilmi . Adam iphone dan yapabilirsiniz demiş ama bu resimler PC den çekilmiş gibi görünüyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.1 Ses'i 5.1 De Dinlemek ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sanıyorum konunun henüz başlangıcında bir arkadaşsınız. açıklamaya çalışayım:

OK. Dosyayı indirdim. PDF linkindeki PC için yazılmış yere gittim ve önce virginize işlemi için yazılan rehbere girdim.http://www.hacktheiphone.com/111/iphone_repairing_baseband_windows.html burada Mutlaka olması gerekenler listesinde bazı anlamadığım şeyler var.

* an iPhone with 1.0.2 firmware which is currently working.
    1.02. FIRMWARE'E SAHİP VE ÇALIŞIR DURUMDA BİR IPHONE.
    * a fully charged battery.
    TAM ŞARJ EDİLMİŞ BATARYASI OLACAK.
    * 03.x series modem firmware (mine is 03.14.08_G).
    03.X SERİSİNDEN MODEM FİRMWARE'İ OLACAK. BAKINIZ SETTINGS - GENERAL - ABOUT - MODEM FIRMWARE
    * a patched lockdownd file already installed. If you don't and use a non-AT&T SIM your iPhone will leave you at the activate screen which you will need to bypass before continuing.
    YAMANMIŞ, İNDİRGEME DOSYASI -Kİ 1.0.2 DE İSENİZ VE TELEFON KIRILMIŞ İSE BU ZATEN VAR. (DİĞERİ BİZİ İLGİLENDİRMİYOR.)
    * BSD SubSystem and OpenSSH installed.
    IPHONE'DA BSD SUBSYSTEM ve OpenSSH PROGRAMLARI YÜKLENMİŞ. (BU PROGRAMLARA INSTALLER PROGRAMINA GİRİŞ YAPTIĞINIZDA NASIL ULAŞACAĞINIZ, ELİNİZDEKİ PDF DOSYASININ İLGİLİ BÖLÜMÜNDE VAR ORAYA BAKIN)
    * Mobile Terminal or Term-vt100 installed (just in case you lose Wi-Fi).
    IPHONE'DA MOB. TERM. VEYA TERM-VT100 PROGRAMLARI KURULMUŞ OLACAK. (BAKINIZ YUKARIDAKİ İFADE.)
    * the ability to use WinSCP and PuTTY to transfer files and send commands via SSH to the iPhone.
    WINDOWS DA ÇALIŞIRKEN, WINSCP ve PUTTY PROGRAMLARI İLE IPHONE'LA PC ARASINDAKİ İLETİŞİM SAĞLAMA KONUSUNDA DENEYİM. (ÖNEMLİ!!!)
    Bunların bazılarının ne olduğunu ve bende olup olmadığını bilmiyorum. Mesela "a patched lockdown file" nedir? BSD subsystem ve open SSH nedir?
    Mobile terminal orm tem-vt100 nedir?

WinSCP ve Putty nedir?

SSH heralde iphonu oturttuğumuz dock oluyor değil mi?
    HAYIR. BU BİLGİSAYAR İLE REMOTE CİHAZ ARASINDAKİ İŞLETİM PROTOKOLLERİNDEN BİR TANESİDİR.

tsulhan arkadaş, yukarıdaki sorularınızdan bu işi tam olarak yapabileceğiniz konusunda bende tam bir kanaat oluşmadı. isterseniz, konuyu bilen, yakınınızdaki birinden yardım almayı deneyin. çünkü yazışma ile uzaktan yardım etmek çok zor.

kolay gelsin.

• weakstorm çok açıklamaların için çok teşekkür ederim. sanırım hiç kasmadan birine yaptıracağım.. Bide çalışan telefonu bozmayalım...
  • Arkadaslar bilginiz olsun,

4 Kasimdan itibaren Amerikadan almis oldugunuz IPhone larin cogu version 1.1.2 ve 4.6 Bootloader la donatilmis.
    Eger telefonunuzu 4 Kasimdan sonra almisssaniz su ana kadar bilinen ve yazilan metodlarin hicbiri calismiyor!!!!

Dilerim TA_Mobile bir an önce 4.06 bootloader 3.9 a indirmeyi kolay bir sekilde basarir ve yayinlar...

Bu konuyu daha yakindan takip etmek istiyorsaniz asagidaki sayfayi zaman zamn kontrol edin:

http://code.gxxgle.com/p/idemocracy/

Engin
  • Arkadaslar ,

Sadece merakimdan ebay.com 'a girip iphone ile ilgili programlara baktim.

En uygun olani sandigimi da satin aldim.

Eger elinizdeki iPhone 4 Kasimdan önce satin alinmissa bu bilgilerin yardimci olacagina inaniyorum. Yine de booloader versionunuzu baslamadan evvel bir kontrol edin! Eger 4.06 ise hic baslamayin ve yeni haberler'i bekleyin :)

Dosya cok büyük ve daha bir cok extra program ve bilgiler var.

Güzel tarafi hem Mac ve Windows olarak ikiye ayirmislar.

Bahsi gecen her tür yardimci program da burda mevcut:

http://www.xxxxupload.com/?d=WPMT4A4H

xxxx yerine mega yazin....

Kolay gelsin..

Not: Program ve bütün bilgiler Inglizce... Weakstrom arkadasimizin yaptigi degerli tercümeler bu dosyadaki kullanim bilgilerine cok yakin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin57 -- 27 Kasım 2007; 19:50:11 >

• Sanirim cok yakinda 1.1.2 version bootloader 4.6 li iphone da kullanim alanina girecek :)

Gelismeleri bu linkten de takip edebilirsiniz...

http://www.winandmac.com/xxx news/iphone-4-6-bootloader-dumped/

xxx leri silin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin57 -- 28 Kasım 2007; 14:29:21 >
  • Emeğine sağlık çoğu arkadaşımıza bu değerli makale rehber olucak bundan emin olabilirsin.
  • Lütfen dikkat! Burada yazilanlari adim adim uygularsaniz telefonu kullanma sansiniz %99.9 ..... ancak o.1 % hata payini da hesaba katin. Sonucta sizin kendi sorumlulugunuz.

Arkadaslar dün gece yaklasik 3-4 saatlik bir ugrasi ile

IPhone OTB 1.1.2 - bootloader 4.6 versiyonunu asagida verdigim bilgiler dogrultusunda, Isvicrede kullandigim sim kart (Orange) kullanmayi basardim.
    Youtube, sms, ve tüm diger programlar sorunsuz calisiyor.

Ilgilenen arkadaslar icin yapilmasi gerekenler::

Herseyden evvel www.bladox.com sayfasina girip kendinize Turbo sim ismarlayin. Fiyati 59 EUR + posta masrafi. Eger birkac kisi bir araya gelip 3 - 4 tane ismarlarsaniz posta masrafindan kar edebilirsiniz. Yaklasik olarak size ulasmasi 1 -1,5 hafta sürer.

Turbo Sim kartiniz gelince asagidaki linki tiklayip Windows veya MAC versiyonuna göre yazilanlari adim adim uygulayin.

http://www.freewebs.com/iphonehacking/112turbosim.htm

- 1 .1 .2 olan version öncelikle 1.1.1 indiriliyor.
    - ibrick programi ile telefon kilidi aciliyor.
    - wifi ve internet baglantilari kuruluyor ( internet ile PC ye bagli telefonunuza bazi programlar indiriyorsunuz.)
    - daha sonra telefon 1.1.2 ye yükseltilip tekrar jailbreak (kodu kiriliyor) yapiliyor

Bu adimlari basari ile uyguladiginizda telefonunuzun sms ve konusma disinda tüm özellikleri aciliyor.

Yukarda verdigim linke indirmeniz gereken bütün programlarin ismi ve linki var. ( Putty gibi)

Daha sonra, yani Iphone larin 4.6 bootloader sahibi olmasi nedeniyle Turbo sim sayesinde sim card programi kiriliyor.

Almis oldugunuz Iphone in icinde (USA'dan almissaniz) AT&T ye ait bir sim kart, sizin kendi kullanacaginiz sim kart (türkcell, avea..) ve Turbo sim olmak üzere elinizde 3 tane sim kart olacak.

önce telefonun icindeki sim kartini ve kendi sim kartinizi Turbo sim paketi üzerinde gösterildigi gibi

DIKKATLICE kesiyorsunuz. Aman dikkat chipi zedelemeyin.

Sim kartin Turbo sim ile birlikte hic zorlanmadan Iphone takilip cikarilmasi lazim.Sim karti telefona takarken Herhangi bir zorlanma oluyorsa kestigininiz kenarlari tirnak törpüsü ile yavasca törpüleyin. Kartin telefona (2 kart bir arada - Turbo sim ve önce original kart, sonrada kendi kartiniz) hic zorlanmadan girip cikmasi lazim.

Sim kartini cikarmak icin youtube dan su videoya bakin:
    http://www.youtube.com/watch?v=kir19QRGzv8.

Daha sonra Turbo sim ile ilgili tüm adimlari eksiksiz tamamlayip telefonunuzun hattini aciyorsunuz.

Iphone ana menüsünde mavi renkli install diye bir tus var ( bunu daha önce kullanmis olacaksiniz zaten!!)
    oraya tiklayip install sayfasina gecin (refresh olmasini bekleyin) Tweaks 1.1.2 den AppTapp installer, Iworld adli programi bulup install edin. Telefonu yeniden baslatip Türkiyeyi secin. Bu program sayesinde telefon ve sms Türkiye'de de calisacak:

quote:

-> here is the solution: you are in a not supported country.
    Supported countries (by November/07) are: US, Canada, UK, Germany, France, Italy, Japan and China

You should run Tweaks 1.1.2/iWorld from the AppTapp Installer, that should solve the problem.

Asagidaki linki tiklyaip youtube 'un calismasi icin gereken dosyayi iphone a indirin.
    http://limitededitioniphone.com/youtube-not-working-on-your-iphone-steps-to-fix/
    Youtube da calismaya baslayacaktir.

Hadi kolay gelsin.

Takildiginiz bir yer olursa cekinmeden sorun.

Engin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin57 -- 10 Aralık 2007; 14:06:57 >

• Arkadaslar benım alet turkce ve 1.0.2 versıyon yuklu.4.ve 5. rakamlarıda 45 ten kucuk...modemıde 04.01.13_g

Bu işlemleri asagıdakılerle yapabılırsınız dıye bır sekme war

Eğer iphone 1.0.2 versıyonunda ve1.1 den oncekı anysım ile kırılmıs ıse basebandınızı onarıp direkman 1.1.2 ye yukseltın demıs..sanırım benımkı de bu katagorıye gırıyor.fakat basebandımızı nasıl yukseltıyoruz orayı anlamadım dokumanda adım adım anlatılmıs fakat burdakı kosulları saglayan alette hangı adımları ızlememız gerekır yardımcı olursanız sevınırım aletımın ozellıklerını yukarıda verdım tskler...
  • 1.1.02 telefonlar belki de en degerli olanlar su anda... :-) Basebandlari sorun yaratmiyor ve any sim ile kirilabiliyor..

asagidaki linkten telefonunla ilgili yükseltmeleri bulabilirsin.

http://www.freewebs.com/iphonehacking/102guide.htm
  • dostum çok güzel bi paylaşım olmuş teşekkürler ama umarım turbosim e ihtiyac duymadan kırabiliriz bunu ben hala beklemedeyim
    quote:

Orjinalden alıntı: Engin57

Lütfen dikkat! Burada yazilanlari adim adim uygularsaniz telefonu kullanma sansiniz %99.9 ..... ancak o.1 % hata payini da hesaba katin. Sonucta sizin kendi sorumlulugunuz.

Arkadaslar dün gece yaklasik 3-4 saatlik bir ugrasi ile

IPhone OTB 1.1.2 - bootloader 4.6 versiyonunu asagida verdigim bilgiler dogrultusunda, Isvicrede kullandigim sim kart (Orange) kullanmayi basardim.
    Youtube, sms, ve tüm diger programlar sorunsuz calisiyor.

Ilgilenen arkadaslar icin yapilmasi gerekenler::

Herseyden evvel www.bladox.com sayfasina girip kendinize Turbo sim ismarlayin. Fiyati 59 EUR + posta masrafi. Eger birkac kisi bir araya gelip 3 - 4 tane ismarlarsaniz posta masrafindan kar edebilirsiniz. Yaklasik olarak size ulasmasi 1 -1,5 hafta sürer.

Turbo Sim kartiniz gelince asagidaki linki tiklayip Windows veya MAC versiyonuna göre yazilanlari adim adim uygulayin.

http://www.freewebs.com/iphonehacking/112turbosim.htm

- 1 .1 .2 olan version öncelikle 1.1.1 indiriliyor.
    - ibrick programi ile telefon kilidi aciliyor.
    - wifi ve internet baglantilari kuruluyor ( internet ile PC ye bagli telefonunuza bazi programlar indiriyorsunuz.)
    - daha sonra telefon 1.1.2 ye yükseltilip tekrar jailbreak (kodu kiriliyor) yapiliyor

Bu adimlari basari ile uyguladiginizda telefonunuzun sms ve konusma disinda tüm özellikleri aciliyor.

Yukarda verdigim linke indirmeniz gereken bütün programlarin ismi ve linki var. ( Putty gibi)

Daha sonra, yani Iphone larin 4.6 bootloader sahibi olmasi nedeniyle Turbo sim sayesinde sim card programi kiriliyor.

Almis oldugunuz Iphone in icinde (USA'dan almissaniz) AT&T ye ait bir sim kart, sizin kendi kullanacaginiz sim kart (türkcell, avea..) ve Turbo sim olmak üzere elinizde 3 tane sim kart olacak.

önce telefonun icindeki sim kartini ve kendi sim kartinizi Turbo sim paketi üzerinde gösterildigi gibi

DIKKATLICE kesiyorsunuz. Aman dikkat chipi zedelemeyin.

Sim kartin Turbo sim ile birlikte hic zorlanmadan Iphone takilip cikarilmasi lazim.Sim karti telefona takarken Herhangi bir zorlanma oluyorsa kestigininiz kenarlari tirnak törpüsü ile yavasca törpüleyin. Kartin telefona (2 kart bir arada - Turbo sim ve önce original kart, sonrada kendi kartiniz) hic zorlanmadan girip cikmasi lazim.

Sim kartini cikarmak icin youtube dan su videoya bakin:
    http://www.youtube.com/watch?v=kir19QRGzv8.

Daha sonra Turbo sim ile ilgili tüm adimlari eksiksiz tamamlayip telefonunuzun hattini aciyorsunuz.

Iphone ana menüsünde mavi renkli install diye bir tus var ( bunu daha önce kullanmis olacaksiniz zaten!!)
    oraya tiklayip install sayfasina gecin (refresh olmasini bekleyin) Tweaks 1.1.2 den AppTapp installer, Iworld adli programi bulup install edin. Telefonu yeniden baslatip Türkiyeyi secin. Bu program sayesinde telefon ve sms Türkiye'de de calisacak:

quote:

-> here is the solution: you are in a not supported country.
    Supported countries (by November/07) are: US, Canada, UK, Germany, France, Italy, Japan and China

You should run Tweaks 1.1.2/iWorld from the AppTapp Installer, that should solve the problem.

Asagidaki linki tiklyaip youtube 'un calismasi icin gereken dosyayi iphone a indirin.
    http://limitededitioniphone.com/youtube-not-working-on-your-iphone-steps-to-fix/
    Youtube da calismaya baslayacaktir.

Hadi kolay gelsin.

Takildiginiz bir yer olursa cekinmeden sorun.

Engin

• Tesekkür ederim.

Evet ben de umuyorum.

Ama bir cok tim deliler gibi calisiyor ve su ana kadar Turbo sim ( ve bu tür sim kartlar) kullanmadan iphonu telefon olarak kullanabilecek baska bir yöntem bulamiyorlar. Problem 4.6 versionlu bootloader !

Eminim yakinda birseyler cikar. Bu arada 1.1.3 version da bu hafta cikiyor.... Bakalim neler olacak...
    Bekliyoruz..
  • Slkm arkadaşlar 1.1.3 ne zaman çıkacak hala çıkmadı aceba onuda türkçeleştiren olacakmı inş bu sefer pc için türkçeleşir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.